Tuesday, April 17, 2012

sup masjid yang sedap..=)

salam peeps!hye2..ifa nak cerita nie pasal apa yang kteorang makan untuk lunch semalam!hee..kali nie kak ai bawa kteorang makan kat sup masjid lak!hee..ifa tak tahu la nama betol die apa..tapi..asal usul sup nie dulu die jual dekat masjid kat roundabout before airport subang..

now die jual sup kat sebelah masjid..tapi lupa lak ifa masjid tue area apa nama die..hee..rasa sup nie memang lain dari yang lain la..en.shahrin memang sah2 la sangat suka nie..hee..rempah die memang cukup rasa la..memang lain la daripada sup2 yang pernah ifa makan..hee..not bad la..sedap juga nie..harga die ifa tak tahu nak cakap mahal ke tidak..1 mangkuk sup nie rm5.50..nasi putih 1 pinggan rm1.00..tapi terkejut gak ifa tengok harga sup sahaja rm5.50...hee..kak mel yang belanja nie..tq kak mel..=)



sup nie ada 2 jenis isi..ada daging n ayam..ifa saja je pilih daging nie..bukan selalu makan pun..ayam tue dah balik2 makan nie..haha..tapi ifa rasa..lain kali..kalu dorang nak makan sini lagi..ifa amik sup ayam je la..hee..susah owh nak makan sup daging kalu ada daging yang liat nie..mo terpelanting kang daging tue..haha..pastu nasi tak payah amik!hehe..cakap nak diet..adui la..tadi bantai amik nasi lak..banyak lak tue..sabo je la..T_T

13 comments:

blogtilldrop said...

nampak lazat bangat!!!

tiefazatie said...

blogtilldrop: sgt sedap!hehe..=)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oishii sou
mkn panas2 perhhh terangkat gituew

syiela said...

adeh.. terus lapar!

MamaEma said...

sup di bukit aman pun best..hehee

Wanieys said...

sedap nampak sup tu :)

Eyra Meow said...

assalamualaikum . EHEM! nice :p teheww .

Jun said...

alaaaa...yg ni kt mesjid mana plak? akak ni dok area2 dkt sgt ngan kg melayu subang tp x pernah tau pon pasai sup kt mesjid ni..hihi

tiefazatie said...

ladyayu: tau xpe..hehe

syiela: hee..g makan sis..=)

mama ema: wah..ye ke..jauh..huhu

wanieys: mmg sedap sis..=)

eyra: waalaikummussalam..sgt nice..hee

jun: ala..xtau nak cakap nie kat masjid mana..sbb ifa x perasan nama masjid tue apa nie..nt ifa cari eh..hee

Myra Jay said...

Tak suka gak makan kalau daging liat, sebab tu akak lebih suka oder sup ayam :)

tiefazatie said...

myra jay: tue ah..tp kdg2 perasaan ingin mkn tue ada..haha

nanakimie said...

kalo sup nana suka mkn cmtu je,hee....:)

tiefazatie said...

nanakimie: wahh..best gak mcm tue kan2..hee..lain kali tue ifa xmo amik nasi!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...