Thursday, April 26, 2012

lunch semalam makan keropok lekor nipis..=)

salam peeps!morning!hee..erm..semalam ntah kenapa nie..banyak sangat minum air putih kot..ifa rasa dah lebih 1liter ifa minum b4 lunch nie..time lunch tak larat dah nak makan bihun sup nie..lagipun hari isnin baru je makan nie..hee..so,ifa beli la keropok lekor nipis!hehe..ntah suka sangat makan keropok lekor nipis nie..adui la..

macam mana nak kurus nie..huhu..tapi ok lagi la daripada keropok lekor biasa  tue kan2..btol tak?haha..ayat sedapkan hati..=p..sebab psiko mengira berapa banyak kalori ifa dah amik nie..haha..ifa kalu boleh tak nak lah lebih 1500kalori..kalu 1000kalori pun ok dah kot..erm..kena diet balik macam dulu nie..nasi dan roti dijadikan musuh..huhu..


depan kedai nie la tempat bihun sup bawah pokok yang ifa selalu pergi makan yaa..hee..


keropok lekor nipis yang ifa makan..dasat btol ifa nie..berabes makan nie..huhu..lain kali tak boleh dah nie..makan buah je la jawabnya..T_T

12 comments:

blogtilldrop said...

macam rangup sangat ..krup krup ja kan..

Diana said...

Alahai...makan kopok je...boleh kenyang ke ifa...? heheh

Bagus betul minum air masak banyak...Akak susah betul nak minum air masak... tapi sekarang ok laa... Dah boleh... Sebab tiap-tiap ari amal macam tu..

mee hoon sup...wa akak suka... Kat area mana tu eh...?

Falsya said...

bgs la tuh minum air putih byk2..hehe..kopok nipis mmg layan kan nak2 plak sambil tgk tv..hehe..

tiefazatie said...

blogtilldrop: sgt rangup..hee..sedap2..=)

diana: kenyang2..hee..kenyang air..hihi..ntah..ifa dh biasa minum air masak hari2..hee..kurang minum air manis..nie bihun sup kat subang perdana sis..hee

falsya: hee..kan2..tue mmg best tue..tp xde tv lak nie..hehe

Fifi said...

ifa.. fie pon minum air masak banyak sehari.. selalunye dari pagi sampai pukul 1 mesti habis 2liter.. selalu time ofis 3.5 ke 4liter sehari.. :) bagus tau.. air masak kalau minum banyak boleh tingkatkkan metabolisme badan.. boleh kurus kalau kene dengan gaye pemakanan..

kalau nak makan rotu boleh.. makan yang wholegrain tu.. gud luck!~

Aku Ibu Muda said...

akak suka kopok ni dari kopok lekor yg liat ngan kenyal tu...hehe

nanakimie said...

anyonyo....kalo nana jd ifa lapar sokmo la jawabnya..hee...mesti cari nasik jugak:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Akak pun suka mkn keropok lekor nipis ni..ranggup jer.. :)

IntaNBerliaN said...

ifa diet ke mkn kopok nipis je ni :-)

tiefazatie said...

fifi: wah..byk gle tue awk minum..kte main minum je selagi blh..hehe..aah..tp itu la..xjuga pandai kurus2 nie..huu..

aah..roti mkn dh yang wholemeal tue..tp..xmo dh la mkn..biar la..hee..tq!

aim: tau xpe!hehe..best kan sis..

nanakimie: haha..xpe..nana kurus dah..ifa comel..kena turunkan lg berat bdn nie..huu

lily: hee..sama la kte sis..best kan..

intan: xde la sis..diet mana leh mkn kopok lekor..byk kalori..tp yg nie xbyk sgt kot..hee

Mama Zharfan said...

me kdg2 beli gak kat cafe uia heheh

tiefazatie said...

mz: hee..ok la tue ada gak...kat cafe opis ifa xde..kena la jalan jauh nie nak pergi beli..naek kereta..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...