Thursday, April 19, 2012

review premiere screening movie Battleship!

salam peeps!hye2..erm..ifa nak review sikit pasal movie Battleship eh..nie pandangan mata ifa la..kalu korang perasan kan..sekarang nie macam dah jadi trend yang pengiat-pengiat filem mengadaptasikan filem-filem berdasarkan novel yang laris,kartun kanak-kanak dan juga alat permainan!filem Battleship nie salah satu contoh filem terbaik yang diadaptasikan dari alat permainan!



filem battleship arahan peter berg ini akan membawa korang ke dunia yang jarang diterokai!ia mengenai kehidupan kelasi di perairan lautan pasifik,hawaii dan bagaimana kehidupan mereka berubah apabila wujud suatu kuasa makhluk asing yang mengancam dunia!


main fokus dalam filem nie ialah taylor kitsch sebagai lt.alex hopper,seorang yang bermasalah dan sering membuat huru hara.abangnya alexander skarsgard sebagai stone hopper,seorang yang berdisiplin dan juga seorang pegawai atasan di atas kapal USS Sampson.



c lt.alex hopper nie sebenarnya kena paksa masuk pasukan tentera laut.mula-mula tue die memang tak nak la..tapi sebab die dah jumpa c brooklyn decker sebagai samantha shane.rihanna lak macam tak berapa nak menonjol nie..tapi takpe..still ok je nie..=)


kalu korang dah tengok filem battleship nie..baru korang akan paham kenapa musuh dorang ialah makluk asing..dengan teknologi dan sistem bunyi yang hebat serta grafik yang mantap nie..rasanya pasti filem nie korang nak tengok punya la..hee..filem ini memang la filem aksi..tapi dalam masa yang sama ada juga komedi-nya..rasanya filem nie versi IMAX pasti mendapat sambutan hangat..pastu kalu masa dah habis tue..jangan la cepat2 keluar..tunggu ah sampai betol2 habis nie..hee..ada yang menarik nie menanti..=)

8 comments:

Sherry said...

Just now see it nice

Mymomsbest.us

Sherry said...

Ending thought finish go already as my son I hurry....

tiefazatie said...

sherry: very nice rite?hehe..owh..i c..next time..i think u should wait first..hee..

ParentLite said...

tak boleh tengok.. :( da ade baby ni tak boleh ke mane.. takkan nak bawak bby 3MO ke cinema.. pasrah jela..

ifa sihat? lame tak singgah sini..

tiefazatie said...

parentlite: xpe la..nt tgu je download free ke..hee..wah..tahniah2..dh dpt baby dh eh?bape bulan?lama dah ifa xjenguk blog sis...

alhamdullilah..sihat je..sis?

Wanieys said...

xsempat g tengok...teringin beno nak nengok tp takkan nk tinggal Qalief pulak kan nanti cian die pulak

MamaEma said...

nak tunggu kelaur kat tv

tiefazatie said...

wanieys: xpe..nt ada masa pergi la..tp kena ada org jaga qalief la kan..hee

mama ema: hee..sila2..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...