Saturday, December 4, 2010

BE perhiasan dah metered!Alliance Bank!En.nuffnang..new BE urgently needed!

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps!akhirnye...dengan sedihnya...BE perhiasan ifa iaitu alliance bank debitmastercard dah metered nie kelmarin..so nie ialah iklan metered yang ke-12 ye kawan2..sob2..baru je haritue dutchlady metered nie weh..huhu..pastu baru je haritue dapat BE baru c ikea xmas tue...dah jarang2 kuar lak tue..nak tunggu dekat krismas kot baru dasat...huhu...nie dah kena tarik lagi BE ifa jadi metered..tinggal ciput ja nie..sob2...huhu...sedih nie weh...

sedih juga la sebab earning die ciput ja nie..orang lain berpuluh2..ifa nie je nie..rm3.42..alhamdullilah..syukur2...earning permulaan selepas cashout kan2...xpe la..mana tahu nt boleh cashout lagi...miahaha...pelik2..huhu..xtau pesal die nie..bila anta tiket tanye nuffnang die cakap iklan nie xde masalah nie..tapi bagi ifa bermasalah nie..sebab xkuar2 pun tunjuk muka..penat je bela lama2..huhu..xpe la..bukan rezeki ifa la tue kan2...huhu..erm..en.nuffnang..nape en.kuning xmo pilih blog ifa ek??jeles tue...tengok kawan2 dapat iklan BE en.kuning 3ketul sekaligus!pergh..masyuk2...sob2...

owh cam biasa la...nie la die trafik masa ifa check iklan alliance bank itu metered nie...wah...dapat lagi merasa lebih sikit nie dari selalu...405...ifa rasa sebab entri nie kot..kan2..biasa la..pasal nuffnang...konpem orang nak baca punya...hihi...tq ye kawan2..maaf la..harinie cerita lagi nie..sob2..camne juga..sudah en.nuffnang metered kan plak c alliance bank tue kan...huhu..en.nuff..meh ah bagi BE baru lagi...sedih nie...ciput abes nie...waaaa...jeles tengok orang yang iklan BE die cam nak berpinar mata ifa tengok nie..huhu..sob3...

tapi kan kawan2..sedih2 pun..en.nuffnang sudi juga tambah star kat bahagian LB ifa...hihi..maklum la..yang metered nie kan iklan BE bahagian LB..so sekarang dah jadi 4bintang!yeay!hihi...pe lagi en.nuff...meh la tolong ifa nie...sila bagi BE baru di bahagian LB ye...huhu...biar la bahagian SS tue...xde orang minat pun dari dulu nie..huhu..meh la bagi ifa BE baru en.nuffnang...huhu..merajuk kang...

opss...b4 habis cerita nie ye...hihi..semalam..maaf ye..ifa bz nie..keluar nie pergi jakel pastu pergi giant lagi..so balik dari tue semua baru la ifa on9..dah kul9malam dah masa tue..sob2...dan uv trafik masa tue xsampai lagi 300...dah la sakit pale otak lagi..tapi ifa gagah gak reply semua blogwalking kawan2 masa sakit2 otak tue..huhu..maaf ye lambat...tapi yang komen2..ifa belum reply lagi..nt ifa reply yaa...papepun tq so much yaa..sebab sudi datang blog ifa nie..dan alhamdullilah capai gak target nie..haha..dapat 316 nie..ifa dah bajet2 xlepas nie..haha..nasib baik lepas gak sikit..ok la tue...tapi beza abes la dengan semalamnya..405...kekeke..xpe...janji atas 300..kan2...hihi..tapi korg nampak tak beza blogwalking dengan tidak blogwalking??kalu ifa xblogwalking langsung..isk2..lagi teruk la tue kan2..adeh...kecewa...

okie la kawan2..nie je kot ifa nak share harinie...hihi..siap sampai 2kali analisis pasal uv trafik..xpe la kan..panjang sikit..malas nak wat entri lain nie..kang cakap ifa menunjuk2 padahal baru ciput nie..adeh..malu ai..so ifa gabung je la...xpe2..my personal notes kan...so xkaco pun orang lain..betol tak??last but not least...tq so much en.nuffnang...tapi sila bagi BE baru ok..kang ifa ngamuk kang...haha..n tq so much juga pada kamu2...tanpa kamu2..tiada la trafik ifa nie tau..tq kawan2..sebab sudi juga jenguk2 blog picisan ifa nie..thanx a lot!..=)

p/s: isk2..ifa konpius la..pesal la en.kuning xminat blog ifa nie...nie yang gatal nak anta tiket nie..lama dah xanta nie tau..hihi...sebab xnampak dah iklan baru nie..eh...tapi ada jap semalam c airasia..best tue kalu dapat!masyuk!erm..pasal n3 untuk explanation BE,ME,CPC..ifa xde idea lagi..sabar ek..sori lambat..huhu

19 comments:

tiefazatie said...

sob2..sedih...metered lg..adeh..ntah ble la mo jadi cam bro aie kan..haha..perasan btol...

psst...nampak dah beza blogwalking dengan tidak blogwalking??ifa nie xfames...kena gak blogwalking hari2..huhu

Mama Zharfan said...

me tak de BE baru tau..so tak dpt nak komen--BE ifa a lot more than mine pun :p

blog me kalau tak BW dpt ler 300 UV, kalau me rajin BW, boleh la cecah 600 UV kdg2 700--kurang semangat ber BW sbb tak de BE yg meriah mcm org lain--me mata duitan hahaha

Pendekar Berkuda said...

ifa main la dengan SEO....cari berita baru or maklumat terbaru....pastu buat entry kat blog...insyaAllah...bolh jalan nanti...

pendekar pun takdalah trafik ribu2...100-200 je... yang penting kita nak orang baca entry kita...orang nak cari maklumat...

kalau tak blogwalking pun boleh jalan...kalau tak percaya...tengok kat blog Ben Ashaari tu...ada blogger main dengan SEO...trafik terus 400 walaupun tak BW....hehe... okay ifa??

Good LUCK...(^_^)

tiefazatie said...

mz: alolo..jgn sedih sis..sob2..ifa punya pun sekangkang kera je tue..huhu..ada blogger lain BE gle dasat ow sis..berpinar mata ifa tengok..haha..

pergh..mantap gle dah tue sis..hihi..ifa nie blogwalking baru la dapat 300 lebih..kalu x..jangan harap la..hihihi..aiseh..teu kot ifa pun malas kan sis..haha..ifa pun mata duitan gak nie..lala

tiefazatie said...

pendekar: hah..itu la masalahnye...ifa xmo blog ifa nie jadi blog berita..haha...kan ifa cerita pasal life ifa je nie..sebab tue la ifa paham nape trafik ifa xkencang pun...n sebab tue juga la ifa blogwalking...

kalu camtue..ifa kena buat blog lain la..cerita pasal berita terkini je nie..lagipun xbest la..copy n paste nie..adeh..tak enjoy blogging ah camtue pendekar..

papepn tq ye...ifa tahu dah pasal SEO tue..cuma ntah..x terbuka hati nie..haha..tp ada hati nak trafik mantap..haha..tue la pasal ifa tahu takat mana ja nie ifa mampu pendekar..papepun..tq2...sebab sudi komen n bagi cadangan itu..=]

Em's Family said...

tak pe Ifa, doesnt matter, yang penting sekarang ni u dah boleh dapat BE.. once dapat BE from Nuffnang.. then the rest will follow..

tiefazatie said...

em's family: tq sis..xtau la..ifa xmo buat blog berita..huhu..ifa nak buat blog ifa nie..i hope so la sis..tq so much sis..btw congrates!best tue!menang 2k!

aanie said...

xpe, ifa trafik tinggi..akak 1 BE naik 10 sen je kot sehari...lagi sedih...

tiefazatie said...

aanie: ala kak..xde maknanya.ifa pun bukan naek byk sgt..haha..sen2 juga nie..adeh..xpe..BE akak byk...tambah2...banyak tue!hihi..chaiyok!

anamizu said...

waaah bes je ifa..
ade je nuff buat ifa senyum ^^

Zairie Husin said...

ifa kongsi star sikit.. hehe

tiefazatie said...

anamizu: aiyak..mana ada la..huhu..nie dah metered nie..sob3...

zairie: haha..amik la tue..hihi

Johari Hamzah said...

wah ifa..
jelesnya tgk uv dia... joe nak lebeyh seratus pown susah.. huhu.. :)

tpi joe nye BE pown satu gak nie.. dah lama tak dpt BE.. huhu.. cik nuffang taknak bgi dkt joe gak ke? huhu..

Miza Yusof said...

tahniah ifa. dah banyak kumpul stars. bak satu :) traffic tu mak aih. mengah miza bw kalao nak dapat traffic cam ifa. tahniah yaa. tak sia-sia usaha ifa :)

tiefazatie said...

johari: ye joe..haha..adeh..tue pun dh semput bw la wak..sob2..

itu la..BE ifa pun tgl 4 je nie yag aktif betol2 la...huhu..xtau la pakcik nuff nie nape..huhu

miza: tq miza...haha..xtau la cik star tue leh bertambah lak..kelakar nie..BE xsemegah pun..miza..ifa pun semput gak bw nie..haha..kdg2 tue malas dh nie..sob3..

ala..nak BE banyak cam miza...hihi..=)

♥ Princess ♥ said...

waaaaaaaa..........ramainya....

tiefazatie said...

princess: haha..xde la...ada lagi blogger lain lagi dasat2..ifa nie..ikan bilis ja nie..sob2

Mama Zara said...

ifa..tekaan ifa tepat! taufu fa jwpnnya..hihii..so, nanti kan lah hadiah nya ye..dh siap jaet nti baru mama mtak send address :)

tiefazatie said...

mamazara: haha...betol ke sis??wah2..best2..hihi..ifa nie gle taufu fa sis..tue tengok cam ada rupa nie..hihi..tq sis!muah2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...