Friday, December 31, 2010

KENAPA DIRI AKU BERTUAH?


hye peeps!
ifa nak join giveaway sis aliesya nie..

kenapa diri aku bertuah?

http://1.bp.blogspot.com/_MilWaifJbTA/TN6t5NkcXRI/AAAAAAAAHBw/X8wX_2IhV3o/s1600/tanah%2Btumpahnya%2Bdarahku%2B2.jpg

first of all...ifa sangat2 bertuah kerana lahir di malaysia!!!
tanah tumpahnya darahku beb!!!i love malaysia so much!!
ifa sangat2 bersyukur kerana menjadi rakyat malaysia tau..=)

http://mohebban.burjalsaheb.com/wp-content/uploads/2009/07/dots-happy-family-cartoon.gif

kedua...ifa bertuah kerana mempunyai family yang sangat bahagia dan best!
hihi...tq so much ayah..mak...adik2..en.bebeh..hihi..
sebab mereka semua sangat sayangkan ifa!

http://farm4.static.flickr.com/3664/3360235846_2995db18fc_b.jpg

ketiga...ifa memang seorang yang bertuah la!haha..
sebab rezeki ifa murah nie..
agak selalu la menang giveaway dan kontest...lala..
mood perasan nie..haha..xpe kan2...=]

http://farm2.static.flickr.com/1357/724121790_40b2a6995d.jpg

keempat...ifa bertuah sebab ramai yang sayangkan ifa!!hihi
selain daripada my family..en.bebeh..
kawan2 ifa konpem2 sayang ifa nie..hihi...
kawan2 blogger juga...even kita tak pernah jumpa kan2..

http://www.freeiconsdownload.com/site-images/Large/Friendly_Fire.jpg

kelima...ifa bertuah sebab ifa seorang yang peramah!!
hihi...ye kot..sebab ramai dah kawan2 ifa cakap nie..
so ifa agak senang dapat kawan baru la..hihi..

http://www.eglobe1.com/word/wp-content/uploads/2008/06/cute-kitty.JPG

keenam..ifa bertuah sebab ifa agak cumil la...miahaha...=p
haha..ifa tak cantik..cumil je...itu pun dah cukup...
janji en.bebeh sayang ifa..haha...

okies sis..nie je la...kang lebih2...
mau sis n mr.K pengsan baca sambil guling2 okie..haha
ifa nak cerita sikit pasal hadiah boleh sis??
menarik nie sis..takde la mahal sangat...
sis pun pasti suka tau!hihi..
sedia...baca!!=p

ifa nak sangat-sangat nie die!Strawberry Shower, Scrub & Moisture Set!! hee..harga pun takde la mahal sangat..miahaha...jangan marah sis..ini la die kawan-kawan..cumil kan2...isk2..adoi la..tergoda betol tau!

http://www.thebodyshop.com.my/uploads/Strawberry_small_bag_INCHSPS134.jpg
bak kata bodyshop kan2..

"A bag of bathtime delights with the sweet scent of strawberry. Strawberry Shower Gel 60 ml, Strawberry Body Butter 50 ml, Strawberry Body Polish 75 ml, Ultra Fine Red Bath Lily"

kenapa ifa nak sangat-sangat bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture ini??

http://growabrain.typepad.com/photos/uncategorized/2008/03/01/tasty_strawberry.jpg

first of all pasti la kerana ifa sangat-sangat suka buah strawberry!adoi la..so sweet kan..bau die pun best tau!..pastu cumil gle nie!korang tak rasa strawberry nie unik ke??pe kata korang renung lama-lama tau buah strawberry tue..tue lagi sebab kenapa ifa nak bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture nie..=)

http://www.swiftpassport.com/blog/wp-content/uploads/2009/09/travel.jpg

then..sebab yang kedua...kenapa yaa?Sebab senang ifa nak bawa nanti if travel mana-mana tau!tengok la..betapa compact-nya bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture nie..siap ada juga beg travel kit die nie..sesuai untuk dibawa travel bukan?complete set nie kawan-kawan...ada shower gel,scrub dan juga moisture..tak lupa juga dengan ultra fine red bath lily itu!memang lengkap kan2..=)

http://www.fragrantica.com/images/perfume/nd.3617.jpg
sebab yang ketiga!hihi..nie yang ifa suka sangat-sangat nie tau..sebab ifa guna perfume strawberry by bodyshop juga!hihi..sudah jatuh cinta dengan bau nie tau...lama dah guna..tak tukar-tukar nie..cam tak boleh je ifa nak guna perisa lain tau..dah try nie..owh..but ifa boleh juga aqualily...en.bebeh guna tau...hihi..eh2..terpesong plak..haha..so ifa memang gila betol dengan bau-bauan berasaskan strawberry nie..lagi2 jenama bodyshop nie...=)

http://2.bp.blogspot.com/_ELCn6vv27yI/TEYu09J-2uI/AAAAAAAABZA/1FKSCI39pYE/s1600/IMG00633-20100721-0006.jpg

em..sebab yang keempat..ifa nak juga tahu perasaan guna set strawberry shower, scrub and moisture...nie mesti best gle kan!maklum la..selama nie merasa pakai sabun bodyshop strawberry nie je pun..haha..murah kan..rm 9.90 sahaja..miahaha..so nie nak upgrade sikit la..even tak keje lagi...hihi...best pe...miahaha..

http://kitchenscoop.com/images/recipes/strawberry-pie-lrg.jpg

nie sebab ifa yang last nie..hihi..ifa suka sangat-sangat bau strawberry!!ifa tak tahu la kenapa..hihi..so sweet kot..n then cumil nie..hihi..nak tahu tak..ada tue masa study dulu la..ifa kan rajin join program rakan muda nie..so ada seorang senior ifa nie..suka sangat buat keje dekat ifa..last-last die cakap nie..die suka bau ifa!sedap sangat!cam nak makan-makan!haha..punya la ifa ketawa nie..haha..ifa cakap la..tak boleh!haha..duduk jauh-jauh sana..die cakap tak boleh..sedap sangat..strawberry...hihi..then baru ifa teringat...perfume ifa guna..strawberry by bodyshop...bestkan..sebab ada bau badan yang best..lagipun macam dah melekat dah bau strawberry dengan ifa nie..haha..so kalu guna set strawberry shower, scrub and moisture nie nie...pasti la lagi harum semerbak bau ifa..=)

okie tue je kot sebab-sebab yang ifa dapat fikir nie..hihi..
meh la..baca poem strawberry yang cumil ini..
sangat bermakna nie...ifa suka baca...=)

Strawberry Emotions, the poem

loving your passion
feeling the sweetness of dreaming
surrending to those summer strawberry days
of strawberry emotions

sweet strawberry seeds
planted in your soul
hope that this dark, ripe strawberry
will be the sweetest you've ever experienced
strawberry emotions

strawberry juice trailing down your lips
kisses sticky
and suddenly the words flow
another basket of strawberries
another poem to write
another of many
strawberry emotions

sweet surrender
just surrender
to those summer
those lazy summer
and strawberry emotions

by nach oben

last but not least...
sis sila la dengar lagu strawberry shortcake yang cumil nie..
sangat-sangat cumil!
i love strawberry!hihi...=)



cumil kan2!hihi..i love strawberry so much!
wish im the lucky person...=)

ifa nak tag
miza yusof
mamazharfan
nadia

isk2..harap2 tak terpesong la ye sis..haha..hentam ja nie!

p/s: credit to en.google for the pictures,poem and video..=)

5 comments:

tiefazatie said...

moga ifa bertuah!hihi..main hentam..last minute lak tue..huhu

mama tisya said...

good luck ifa..slalu bertuah mcm mama zharfan

Mama Zharfan said...

best entry ni. ada chance menang ni. good luck yer ifa

tiefazatie said...

mamatisya: tq sis..moga2 la..amin..=)

mz: haha..last minit sis..moga2...tq sis..meh la join kalu blum tau sis!

.::aLiEsYa::. said...

salam...
hye dear..thanx for joining...
menarik...InsyaAllah,kalau ade rezeki awak,adelah ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...