Saturday, December 18, 2010

Top 3 Firdani Teka Nama Contest

salam peeps!ya allah...alhamdullilah...ifa terpilih sebagai antara top 3 firdani teka nama contest!tak sangka betul tau fir...sebab semalam ifa on9 kan..masa tue video tak boleh tengok lagi tau..hihi...pastu cek email takde pun..pasrah nie..haha..sekali tiba-tiba je..jeng2...ifa dapat email daripada fir!!!ya allah!tq fir...im so happy...haha..sengal ubi..belum menang lagi dah suka hati...haha...btw...all the best to another 2 contestant too!..but..really wish im the lucky one..=p

ehem2...bagi menjawab persoalan cik firdani kita ini..apakah set christmas gift collection body shop yang ifa idamkan ye?ifa nak sangat-sangat nie die!Strawberry Shower, Scrub & Moisture Set!! hee..amik ko!nampak tak keterujaan ifa itu??miahaha...jangan marah fir...mahu tahu yang mana satu pilihan hatiku itu??ini la die kawan-kawan..cumil kan2...isk2..adoi la..tergoda betol tau!

http://www.thebodyshop.com.my/uploads/Strawberry_small_bag_INCHSPS134.jpg
bak kata bodyshop kan2..

"A bag of bathtime delights with the sweet scent of strawberry. Strawberry Shower Gel 60 ml, Strawberry Body Butter 50 ml, Strawberry Body Polish 75 ml, Ultra Fine Red Bath Lily"

kenapa ifa nak sangat-sangat bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture ini??

http://growabrain.typepad.com/photos/uncategorized/2008/03/01/tasty_strawberry.jpg

first of all pasti la kerana ifa sangat-sangat suka buah strawberry!adoi la..so sweet kan..bau die pun best tau!..pastu cumil gle nie!korang tak rasa strawberry nie unik ke??pe kata korang renung lama-lama tau buah strawberry tue..tue lagi sebab kenapa ifa nak bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture nie..=)

http://www.swiftpassport.com/blog/wp-content/uploads/2009/09/travel.jpg

then..sebab yang kedua...kenapa yaa?Sebab senang ifa nak bawa nanti if travel mana-mana tau!tengok la..betapa compact-nya bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture nie..siap ada juga beg travel kit die nie..sesuai untuk dibawa travel bukan?complete set nie kawan-kawan...ada shower gel,scrub dan juga moisture..tak lupa juga dengan ultra fine red bath lily itu!memang lengkap kan2..=)

http://www.fragrantica.com/images/perfume/nd.3617.jpg
sebab yang ketiga!hihi..nie yang ifa suka sangat-sangat nie tau..sebab ifa guna perfume strawberry by bodyshop juga!hihi..sudah jatuh cinta dengan bau nie tau...lama dah guna..tak tukar-tukar nie..cam tak boleh je ifa nak guna perisa lain tau..dah try nie..owh..but ifa boleh juga aqualily...en.bebeh guna tau...hihi..eh2..terpesong plak..haha..so ifa memang gila betol dengan bau-bauan berasaskan strawberry nie..lagi2 jenama bodyshop nie...=)

http://2.bp.blogspot.com/_ELCn6vv27yI/TEYu09J-2uI/AAAAAAAABZA/1FKSCI39pYE/s1600/IMG00633-20100721-0006.jpg

em..sebab yang keempat..ifa nak juga tahu perasaan guna set strawberry shower, scrub and moisture...nie mesti best gle kan!maklum la..selama nie merasa pakai sabun bodyshop strawberry nie je pun..haha..murah kan..rm 9.90 sahaja..miahaha..so nie nak upgrade sikit la..even tak keje lagi...hihi...best pe...miahaha..

http://kitchenscoop.com/images/recipes/strawberry-pie-lrg.jpg

nie sebab ifa yang last nie firdani nie..hihi..ifa suka sangat-sangat bau strawberry!!ifa tak tahu la kenapa..hihi..so sweet kot..n then cumil nie..hihi..nak tahu tak..ada tue masa study dulu la..ifa kan rajin join program rakan muda nie..so ada seorang senior ifa nie..suka sangat buat keje dekat ifa..last-last die cakap nie..die suka bau ifa!sedap sangat!cam nak makan-makan!haha..punya la ifa ketawa nie..haha..ifa cakap la..tak boleh!haha..duduk jauh-jauh sana..die cakap tak boleh..sedap sangat..strawberry...hihi..then baru ifa teringat...perfume ifa guna..strawberry by bodyshop...bestkan..sebab ada bau badan yang best..lagipun macam dah melekat dah bau strawberry dengan ifa nie..haha..so kalu guna set strawberry shower, scrub and moisture nie nie...pasti la lagi harum semerbak bau ifa..=)

okie tue je kot sebab-sebab yang ifa dapat fikir nie..hihi..
firdani...meh la..baca poem strawberry yang cumil ini..
sangat bermakna nie...ifa suka baca...=)

Strawberry Emotions, the poem

loving your passion
feeling the sweetness of dreaming
surrending to those summer strawberry days
of strawberry emotions

sweet strawberry seeds
planted in your soul
hope that this dark, ripe strawberry
will be the sweetest you've ever experienced
strawberry emotions

strawberry juice trailing down your lips
kisses sticky
and suddenly the words flow
another basket of strawberries
another poem to write
another of many
strawberry emotions

sweet surrender
just surrender
to those summer
those lazy summer
and strawberry emotions

by nach oben

last but not least...
firdani sila la dengar lagu strawberry shortcake yang cumil nie..
sangat-sangat cumil!
i love strawberry!hihi...=)



cumil kan2!hihi..i love strawberry so much!
wish im the lucky person...=)

p/s: credit to en.google for the pictures,poem and video..=)

11 comments:

tiefazatie said...

moga ifa la yg bertuah firdani...=)

Mama Zara said...

ifa sentiasa bertuah :)

Entri terkini: Perginya Seorang Jiran dan Bilo Papa Bongih

AJ said...

gd luck ifa hehe...

tiefazatie said...

mamazara: xde la sis..sikit2 je..doakan ifa bertuah lg ek..=)

aj: tq aj...hihi..

Firdani said...

hikhik..ifa dah balik ke?
fir bru tgk ni..:)

byknye sbb die nak set 2..hehe..yg pling best sng nak bwak travel..:)

ifa dh lme pkai perfume bdy shop?byknye duit..hehe..nt nk try bau gk la..bau je mampu..haha

poem strawberry pn ad ek..ni bru pnah bce tau..hehe

mmg sgt comel la video ni..bdk 2 mcm ifa gk ske strawberry..hehehe

*maseh ye untuk entry menarik ni..sume pn menarik..pyh nk buat kputusan..huhuhu

tiefazatie said...

firdani: blum fir..baru nak kuar..hihi..

aah...ble dh suka strawberry nie..mmg mcm2 nie sebab nie..hihi

aah..ala..lambat habis nie..so ok la guna fir..=)

yup!nice kan poem nie..hihi

maceh2..semalam ifa duk tengok ulang2 kali nie video..hihi

sama2..ye ke...isk2..pilih la yg terbaek ye..=)

Shag said...

Wahhh~ Moga bertuah Iefa! Nt boleh share apa perasaan pakai shower set tu ;)

Cik Tom said...

good luck ifa!!mmg menarik n3 ni..wish u the lucky one..

tiefazatie said...

shag: amin..moga2 shag...insyaallah...=)

ciktom: tq darl!hihi..amin..=)

Miza Yusof said...

wow! menarik! good luck ifa :)

tiefazatie said...

miza: hihi..tq miza...hihi..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...