Sunday, December 12, 2010

SuaraPeople[dot]com sangat Gempak

Contest Anda Tulis,Anda Menang


“Kontest Tulis & Menang adalah Sponsor By SuaraPeople[Dot]Com & Gempak[Dot]Org

hye peeps!ifa nak try join Kontest Tulis & Menang adalah Sponsor By SuaraPeople[Dot]Com & Gempak[Dot]Org nie...hihi...mana tahu boleh bertuah entri ifa nie kan2 suarapeople..gempak tue!hihi...ifa tak tahu la..kenapa la ifa nak juga cerita tentang insan kesayangan ifa nie..erm..maybe sebab setakat nie ifa rasa die lah orang terbaik yang ifa kenal..bukan sempurna yaa...terbaik...bukan untuk menunjuk-menunjuk..tetapi sekadar mencoret sedikit kenangan bersama kan..tak salah bukan?nak tahu kenapa?nie la ifa nak cerita nie kawan-kawan..hihi..

haha..muka kami zaman muda-muda okie..masa program la nie..

kami berkenalan kerana ifa nie kan rajin join program2 masa study dulu..hihi..so..masa pesta tamu gadang umskal 2007!bulan lapan la masa tue..ifa jadi ajk pelajar utk battle of the bands..so en.bebeh plak ajk daripada staf2 umskal...mula2 tue ifa tak kenal pun en.bebeh nie..jadi kenal sebab en.bebeh suka suruh ifa wat keje okie..haha..nasib baik senang je keje die..so tak kisah la kan2..so bercakap pun pasal keje je la..takde pun pasal benda lain...haha..

ntah camne kan..after habis je pesta tamu gadang tue..tiap2 hujung minggu pasti en.bebeh akan telefon ifa..tanya la pasal apa yang ifa buat seminggu tue..haha..confirm la dapat number hp ifa sbb kan masa pesta tamu gadang tue ..ye la kena ada semua number ajk2 yg terlibat..mula2 ifa takut2 gak..haha..ye la die staf okie..=p..kang timbul lak gosip ntah pape..but lama2 kan..ifa tau die ikhlas nak kawan ngan ifa..kawan je la..haha..sebab die cakap die suke tengok ifa..adaka...haha..sebab style fesyen yang ifa guna nie..adeh...haha..

isk2..fesyen gaya nie yang die suka?pelik betol!haha

ifa jenis selamba je..takde la ladies sangat tau..haha..ifa suka pakai jeans..tshirt n sneakers!haha..sebab tue la en.bebeh nak kawan ngan ifa!haha..lagi-lagi ifa guna jeans levi's juga!adaka??haha..pastu die tak kacau pun hidup ifa...just telefon tiap2 hujung minggu..seminggu sekali je pun..so ifa tak kisah sangat pun..boleh gak buat kawan bercerita kan..release tension study!hihihi..

nie en.teddy..hadiah besday ifa yang 1st en.bebeh bagi tau..

lama juga tau kami kawan camtue je la..en.bebeh akan telefon seminggu sekali ja..haha..tak pernah pun keluar sama2...hihi..dasat kan2..dah nak dekat setahun la..baru la en.bebeh berani ajak ifa keluar tau!itu pun ifa tak nak keluar berdua ja nie..haha..pasti bawa lily..kawan baik perempuan ifa..haha..punya la teruk kan..padahal..muka en.bebeh tue serius nie..tapi baik tau...hihi..ifa tau die memang bukan rapat sangat dengan gurls..mahal tue..untung ifa..haha..

bila dah lama2 baru la ifa berani kuar berdua..ye la..sebab ifa senang kan berkawan dengan en.bebeh nie..owh yaa..lagi satu..kami start keluar dan rapat pun sebab ada sekali tue en.bebeh excident!!pergh!serius teruk habis nie...cian en.bebeh tau..tapi tak boleh bagitau la apa jadi..nanti ifa kena ketuk kepala nie..haha...tapi kan yang malangnya..ifa la manusia terakhir yang tahu nie..ada ke patut??itu yang rasa bersalah tue tau...huhu..ye la..en.bebeh dah keluar hospital nie baru ifa tahu..itu pun sebab terjumpa di pantai masa melepak-lepak nie..maklum la..depan umskal nie ada pantai ye kawan-kawan...best tau!tension je pergi pantai..hee..

nie kat rumah en.bebeh la nie..hihi..nike2..lala

lagipun ada lagi satu sebab nie...en.bebeh dengan beraninya dah bawa ifa balik umah die okie..family die macam family angkat ifa dah..maklum la..jauh kan dari rumah..ifa study kat labuan dulu..hee..so bukan selalu pun balik rumah di semenanjung nie..balik rumah en.bebeh je la..hihi..=p..ifa raya pun dengan en.bebeh n family tau!maklum la..sebab final exam mesti lepas raya..tue yg tak nak balik raya..nt bukan study nie kan..bazir je beli tiket flight mahal-mahal tau...=p..so boleh dikatakan ifa rapat juga la dengan family en.bebeh..so..takde apa yang perlu dirisaukan..hihi...

nie la die barang nike ifa yang 1st!haha..en.bebeh nie la yang ajar nie..

owh yaa..kami mula-mula masa keluar berdua kan..selalu lepak di pantai area rumah en.bebeh ja nie..haha...before tue pasti akan singgah kedai kejap beli keropok la..roti...tuna..buat makan masa lepak-lepak nie..haha..aiskrim cornetto pun kena ada nie..wajib!haha..lucu kan..itu la aktiviti kami kalu keluar masa mula-mula dulu..lama juga kami buat camtue..haha..pergi bandar pun tidak tau...tak tahu la kenapa..haha..tapi takde la ifa takut..sebab ramai juga orang melepak di pantai...hihi..terbuka okie!haha..

nie masa kami melepak di 1B,kotakinabalu!hihi

kami juga jarang ambil gambar berdua!haha..punya susah ifa cari nie tau..adeh..pelik2..kami suka ambil gambar yang pelik-pelik nie..haha..tengok la tue..gambar kasut itu masa melepak di pantai la tue...gambar muka tiada nie..haha...nie pun nasib je ada nie...hihi..lala..banyak gambar kami sorang-sorang nie..ye la..sudah ifa ambil gambar en.bebeh..en.bebeh ambil gambar ifa..sorang-sorang juga tue kan2..hihi..

masa ifa konvo nie!sangat happy bersama en.bebeh..=p
sebab my parent sampai lambat kan...huhu..
nasib baik my sis n en.bebeh ada nie..sob3..

sebenarnya kan..lama dah kami tak jumpa sejak dari bulan10 last year..tue la last kami jumpe..dah setahun lebih kami tak jumpa!last tue masa ifa konvo nie...sedihnya..rindu la dengan en.bebeh..ye la..sudah asyik melepak sama-sama ja nie hampir setiap minggu kan..huhu..owh yaa...masa konvo nie la 1st time en.bebeh berjumpa dengan parent dan adik-adik ifa..hihi..sangat sempoi..my parents sporting je..rilek je...kami jalan sama-sama lagi tau...ye la en.bebeh kan driver kami..hihi..tq bea...=)

ifa sayang sangat dengan en.bebeh...kadang-kadang tue sampai abang-abang angkat dan kawan-kawan ifa ingat kami kapel nie..kami tak kapel okie..kami hanya kawan yang sangat rapat..haha..kami memang share everything!keluar sama-sama..lepak sama2-sama..minat benda yang sama...haha..ifa memang senang berkawan dengan en.bebeh nie..ifa tak takut pun dengan die..hiii..sebab die memang ikhlas nak kawan dengan ifa nie...kalau tak kan..kenapa en.bebeh tahan je nie setahun tue bercakap seminggu sekali je melalui hp??..haha!lawak2..punya main dasat ifa nie kan...haha..tapi..tak sangka dah 3tahun kami kenal...tapi berkawan rapat baru 2tahun la...erm...miss that moment guys...

sebab tak banyak gambar berdua..combine je la..hihi

tapi kan...best juga kan kalu dapat keje sana!haha..ifa tak kisah pun kalu keje kat labuan or kk!sebab mmg best!jatuh cinta sudah dengan suasana di sana nie..ifa suka duduk sana okie..suasana die tue...best sangat!haha.. macam2 la ifa nie kan..en.bebeh memang kawan susah senang ifa..en.bebeh sentiasa ada di sisi..walaupun sekarang kami jauh..tapi en.bebeh tetap berdiri teguh di samping ifa..tq so much en.bebeh!..ifa sayang en.bebeh!..hihi..papepun doakan kami berkawan selamanya tau...amin..insyaallah...=)

owh ifa nie memang pelik-pelik kan?hihi..sebenarnya jarang ifa bercerita tentang en.bebeh nie..tapi bila terkenangkan kenangan kami bersama..kebaikan die terhadap ifa selama ifa di sana..apa salahnya ifa coretkan sedikit..untuk tatapan kawan-kawan... banyak sebenarnya..tapi kalau ifa bercerita nie..boleh jadi novel sebiji nie..hihi..biar la ada yang menjadi rahsia kami kan?sebab kalau terlalu banyak kebaikan die yang diceritakan...nanti ada yang mengata plak..

buat masa ini..kami masih berhubung...dunia sekarang kan moden..hp tiada kredit..internet masih ada untuk berhubung bukan?kami sama-sama merindui kenangan waktu bersama..hihi..masih belum berkesempatan untuk berjumpa lagi nie..kali terakhir masa ifa konvo la..cuma..ifa tak tahu apa akhirnya hubungan kami ek?hihi..biar la takdir yang menentukan...ifa bersyukur kerana ifa dapat mengenali en.bebeh ini..biar pun mungkin belum sepenuhnya..tapi alhamdullilah..ifa memang sangat bersyukur..=)

nie khas utk en.bebeh ifa..=)

When I cry you help me out
When I'm happy you hear me shout
When I grin you know I'm really mad
because you are my bestfriend
You can tell when I'm sad

You're there in thick and thin
You're my bestfriend
You hear me out when I want to talk
You help me out when I get mad
You are the bestfriend I've ever had

So hear me out when I say
You're the light in my day
You are the moon in my night
You shine very bright
You are the bestfriend I have
and I miss you!!!

credit to mr.google



owh ya...nie la antara lagu kami suka tau!hihi..
tak tau la..kalu ada jodoh kan??haha..
tue semua takdir...setakat nie..kami bff je la!hihi..


p/s: adaka kisah kami umpama sebuah novel..erm..tak tahu la..sebab masih belum ada penamatnya..=)

23 comments:

tiefazatie said...

wish me lucky!hihi..owh best kalu bertuah..boleh tambah duit lagi untuk beli tiket flight..=)

aZLiNa aZiZ said...

Wow, sangat gempak contest ni. Hadiah pon gempak wooo.

p/s: Ahaha. BFF tak mustahil jadi yang special, ifa.*wink2

nurezzat said...

wah2..citer yang sweet........!
gudluck k.ifa!

tiefazatie said...

azlina: memang gempak abes kan sis..hihi..

psst...haha..xtau la sis..=)

ezzat: haha..adoi la..suka plak die yaa..tq darl..=)

Mama Zharfan said...

good luck ifa!
ending citer ni sepatunya.."and they lived happily ever after" hehheheh

tiefazatie said...

mz: tq sis..mesti sis bosan dh baca nie kan..tapi kali nie lain sikit..en.bebeh dah bising..asyik sama je nie..cam xde cte lain..haha..btw..haha..i hope so..cam movie kan...hihi..

opss..terlebih sudah nie sis..haha

shada wentz said...

awww..sweet nye! :D

azryNaiN said...

sweeetttt

mekdonel said...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

Sharing is caring!

mohashiqa said...

klau menjadi pon pe salahnya fa...dh kenal hati budi kn.hehe...aku tumpang happy!!!

tiefazatie said...

shada: haha..mula tue budak nie..haha..ye2 je sweet..haha

azrynain: hihi..malu la ifa..haha

mekdonel: owh ye ke..insyaallah nt ifa usha ye..btw tq..=)

tiefazatie said...

iqa: uina ko..tqa!adoi la..malu ai..haha..lupa plak ada plak korg sini..haha..ntah la tqa...xtau...haha..nie cerita kisah manis je..=)

mohashiqa said...

hek eleh..klau betul pon pe salahnya.hehe!

Cheqna said...

suka poem best friend tu

:-)

tiefazatie said...

tqa: haha..no komen la tqa..nt kang cam ak yg lebih2 nie..haha

cheqna: ifa pun suka sis!tue letak tue..cumil kan...tq sis..=)

Miza Yusof said...

good luck ifa. bahagia tengok ifa dan encik bebeh.

fatin hanani said...

hehe gud luck ifa :D
yang ni ka si dia tapi bukan bf tu heee :D

tiefazatie said...

miza: tq darl..hihi..wah..miza pun bahagia yaa..hihi

fatin: tq dear..aah..ini la die..haha..bff...blh meh jadi bf?haha

BENA said...

cop cop cop !! cantek laaa watermark ifa ! heeee~

Abang Suara said...

done ;p

ardinihumaira said...

Goodluck ifa!

Cik Tom said...

hatap2 ifa dan en bebeh kapel 1 hari nanti..aminnnnnn....hehe

tiefazatie said...

bena: wah...bena nampak ek..tq...hihi

abg suara: tq..hihi

dni: tq dear!

ciktom: haha..apa sebab die ciktom?bagi sikit..hihi..no komen ciktom..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...