Saturday, November 27, 2010

DutchLady metered!BE baru tak nampak bayang lagi..

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps!huhu...sedihnya...metered lagi nie BE ifa...waaaaa...baru je 8TV ShoutAwards metered kelmarin kan2...sob2..en.nuffnang yang baek hati..bila la agaknya blog tiefazatie yang cumil ini boleh dapat BE baru lagi??sob2...huhu...harinie...Dutch Lady S&A launch plak metered nie..huhu..

nie la iklan metered yang ke-11 ye kawan2...dengan earning sebanyak rm21.80..alhamdullilah..syukur..ada juga earning kan2...banyaknya dah metered nie..huhu..tinggal 4 je BE ifa yang aktif dan semua di bahagian LR nie..sob2..yang lagi 2 kat bahagian LB itu hanya la perhiasan yang xkuar2 dah nie..huhu...sedihnya...tengok BE berkurangan...en.nuff..xkesian kat ifa ke nie??nie la income ifa satu-satunya buat masa nie..sob2..sebenarnya xsangka yang die akan metered nie...tapi memang banyak hari dah xkeluar nie..earning pun xnaek2 dah nie..hihi..adeh..

naaa...amik ko...semalam ifa malas nie..haha..pastu dah la malam tue blackout lagi nie..adeh..kesian...xsempat cover tau...hihi..tapi..syukur alhamdullilah...masih lagi atas 300 la kan2...tq so much kawan2...kerana sudi datang ke blog picisan ifa nie..ifa still akan blogwalking selagi mampu yaa..sebab kalu xblogwalking..alamatnya xde la orang nak jenguk blog ifa nie...haha..owh sangat kesian kan...hihi..en.nuff...meh la bagi BE baru lagi ek...1 pun jadi pe...hihi..

kawan2..jangan marah ek..nak wat camne..en.nuff la..suka sangat metered kan BE ifa nie..sob2..terpaksa la ifa buat lagi entry pasal nie..huhu..sedih...BE tinggal sikit..dah xmeriah kan blog ifa nie..xpe la..en.nuff..kalu dah terbuka hati nanti bagi lagi eh...sayang en.nuff...hihi...xpun bagi la earning mantap hari2 ke..xpun bagi ifa menang kontest nuffnang ke...miahahaha..gle perasan nie..lala..

okie2...ifa2...stop it...ngeh2~...cam bese..ini hanya catatan peribadi ifa..xde niat lain selain mencatat la weh..abes tue apa lagi..hihihi..my nuffnang notes nie..for my pinky blog...tiefazatie personal life...weeee....=)..pssttt...doakan ifa sentiasa murah rezeki yaa...amin...insyaallah...

p/s: camne la ifa leh tercalon sebagai blog lawak pilihan?terkejut ifa..blog ifa kelakar sangat ke??huhu..xpe la..kalu kawan2 nak vote...vote la...ifa ok je...tp..sah2 la kalah..sebab xkelakar kan blog ifa..ke ifa yang kelakar ek??hihihi...

27 comments:

Zairie Husin said...

zairie semua dah metered .. sedeh sungguh.. huhu

Miza Yusof said...

samalah kita ifa. be ke me. erm, ada nampak iklan baru ni tapi tktau nk melekat jadi be ke tak. traffic ifa tinggi tu. tahniah yaa :)

omurice said...

blog ifa xkelakar...tapi ifa kelakar kot...hehehe..

Khumaera Ismail said...

go--go atie..mesti boleh punye.. =)

Mama Zharfan said...

byk gak rezeki BE yg jd ME tu ;) so boleh cash out byk2 sikit bln ni ;)

mamawana said...

Salam..

Blurrr....mama register aje nuffnang tapi tak paham2 BE ka ME ka...ihikkss
tak sempat nak research and study nuff ni.

tiefazatie said...

zairie: huhu..ifa ada la tgl bpe kerat nie..huhu..sedih gak..

miza: itu la..musim kali kan..erm...best tue ada iklan baru miza...tq...ala..bw separuh mati nie..haha

omu: hahahha..ye ke???hahhaa

khumaera: insyaallah sis..tq..hihi

mz: alhamdullilah sis..mudah2an la..hihi..

mamawana: salam sis..xpe..ifa pun bukannya pandai sgt..hihi..ifa dh explain simple abes kat n3 lg 1 yg mama komen tau..=]

Cikbelog said...

semoga iefa murah rezeki ya ;)

I'm farra.. said...

tie... farra nak tanya tie pasal iklan nuffang..Actually farra baru aktif bulan lepas.. mmg xfaham ape be me?tie tulun terangkan utk farra leh...n camner nak earn daripada iklan nuffnang tu... thanks :)

caliph shuriken said...

trafik still tggi mcm klcc, hikk...

fezaL Mohd said...

terkejut gak .
tgk you punye blog

kategori lawak . tang mana tu .

haha !

:)

tiefazatie said...

cikbelog: amin..insyaallah..=)

farra: hye farra!erm..i think i need to do an entry nie..cam ramai dah tanye nie..but its take time la plak..ifa terang dgn simple kt sini ye..later nt ifa wat n3 ok x?

BE itu buffered earning...iklan yang sentiasa ada kat blog kte ikut nilai uv trafik yg pengiklan beli kat blog kte nie..earning die akan di-update setiap hari tau..dan kalu trafik kte tinggi maka masyuk la earning iklan BE kte..n if ada kawan2 yg sudi klik2..maka kte akan dapat lagi ctr bonus..itu berdasarkan peratusan kekerapan diklik tau..

ME itu metered earning..iklan BE yg dh tamat tempoh iklan die kat blog kte nie..macam yg farra tgk kat n3 ifa nie..semua tue dah ME tau..dan earning die akan dimasukkan dalam total earning bersama earning iklan CPC..tp details die kte leh nampak after kte cashout..

camne nak earning tue utk BE ifa dah bgtau kan..ikut trafik kte..kalu CPC lak..die bergantung pada berapa banyak sesuatu iklan itu diklik..dan selalunya iklan CPC muncul lepas kul12tghmlm...

kalu nak tau tips nak dapat BE nie..cari kat label>tips

hope farra paham ek..nie se-simple mungkin nie..ada masa..ifa akan buat n3 plak k..=)

caliph: haha..mana ada la...

fezal: ifa pun terkejut ok..lawak ke blog ifa nie??adeh...kecewa..huhu

tiefazatie said...

farra: owh ya..lupa nak mention...pihak pengiklan yg akan pilih mana2 blog yg dorg nak bagi BE tau..so tue semua rezeki masing..cant be predictable la..ifa pun..after 4month blogging bru dpt 1st BE!haha..masa raya aidilfitri..rezeki raya kot..lambat gle bru dpt..kalu nak tau..baca la under label> nuffnang...ada tue ifa cerita..

chuu said...

chu baru nk tnye tp fara dah tlg tnye ., hee :P

NeidIyra said...

ifa :)
perrhh~
panjang btol la ifa terang kn..
mcm nk wat n3 kat dlm nih je..
hehe :)
jgn marah..

I'm farra.. said...

oww... kira org br mcm farra ni mmg xdapat BE lagi la kan.. :) patut dapat ciput jer en.nuffnang kasi.. ;) wat masa ni paham sikit la sbb tie baru explain cikit .. hee.. nanti explain byk2 k..buat entry lagik baguih :) thanks alot tie..da follow belog tie,senang nak tgk.

I'm farra.. said...

penggei ifa ek.. sory.. fara tgk nama depan tie.. hee

azzey said...

tiefazatie: mmg best dpt BE. Klu blh nak lama2 je BE tu.....

p/s; Slm ziarah ye...:)

alienelliz said...

haha tgu la ell sat ifa..haha kalau x jd ME, bila nk dpt duitkan??ekeke

Nanti2 dpt la tu..hehe blog ifa mmg kelakarlah..setiap kali baca msti nak ketawa..haha 1 iklan nuff dpt = 1 entry..nanti dah jadi ME, buat lagi 1 entry..hehe ptt pak cik nuff sayang dia lebih..

tiefazatie said...

chu: hihi..harap paham la ye..hihi

ned: mmg la..nie nk explain se-simple mungkin utk farra n chu..so baru la dieorg paham kan..nak wat n3 kena prefect lagi...nt ada masa baek punya..ifa wat...

farra: xdela ifa cakap farra xleh dpt BE..cam ifa cakap bergantung pd pengiklan nie..aritue masa raya haji ramai gle blogger2 yg xpernah dpt BE..including blogger2 baru tau dpt BE berlambak2..ifa xdpt pun..haha..so maybe masa tue rezeki dieorg plak kan...nuff nie adil..die akan bg jg semua org merasa BE tue..cuma lambat atau cepat je farra..

owh ok je..mmg ramai pgl tie..tp ifa still bahasakn diri ifa..hihi..owh ya..nt ifa ada feel nak buat entry psl BE,ME,CPC nie baru ifa wat ek..xbest kalu kelam kabut..hihi..

n farra...ala..rilek je..kalu dapat BE syukur la..kalu xdpt sabar je..kte blogging nak suka2..income tue bonus je..ifa selalu anggap camtue..sebab manusia kan..kdg2 ble timbul perasaan tamak..kalu ifa konpem xdpt BE masa tue..kalu rilek2 je nie..konpem dapat BE..hahaha..

azzey: aah..mg best..cam pemangkin kan2..kalu yang berbulan2 tue lagi best!tp ifa xpernah lg la dpt BE camtue..haha..

hee..salam azzey..

tiefazatie said...

ell: tgu apa?haha..mentang2 dah byk BE ifa ME ah..haha..ala..biar la lama2..masyuk lagi..hihi

cis..kelakar ke??haha..ell je tue suka sgt ketawa nie..haha...ala..ifa buat n3 tue utk notes ifa je la..progress blog pink ifa nie...hihi..ye ke pakcik nuff syg ifa??xde pun BE baru nie..hahaha..

alienelliz said...

x kan nak bg ifa je, dia tgu ell dapt lg 1 la..haha..ell dpt 2, ifa dpt 1..baru leh kejar..haha

tiefazatie said...

ell: cisss..xmo...lala..mau pg goda2 pakcik nuff..haha..jgn nangis nt ifa dpt lg ah..lalala

I'm farra.. said...

ahaa mmg still kool jer.. niat berbelog bukan utk earn duit..just nak dapat kawan2 n tulis utk hidup :) dapat luah perasaan kdg2 mmg lega..btw thanks bg penerangan tu.. farra hargai sangat taw..biasa la budak baru belajar.. ehe.. da bace kat nuffnang tapi kurang faham..

tiefazatie said...

farra: hihi..nice..bagus la camtue..hihi..best kan blogging nie..hihi..welcome..ifa tlg mana yg mampu je..ye la...ifa pun baru je dapat BE ni farra..masa raya aidilfitri..bulan 9 tue kan..haha..wat malu je..tue ifa takut nk wat2 n3 psl explain2 nie..takut org ckp bajet bagus..tue je..hihi..xpe..nt ifa wat ek..ramai juga yg dh tanye ifa nie..hihi..ala..ok je la..lama2 pandai tue..hihi...

me suya said...

ramai kot orang jenguk blog ni dalam sehari.. waaa bangga nyer suya tengok.. tumpang bangga boleh??

regards,
suya

tiefazatie said...

mesuya: hihi...sebab ifa rajin blogwalking nie..tue ja nie..isk2..malu la ifa..ada lg org hebat2 nie..thanx suya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...