Friday, November 19, 2010

aiyak!pakcik era dah metered!huhu..

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg

salam peeps!omg!!!tolong..pakcik era sudah metered!adeh..kecewa...baru je beberapa hari lepas en.pizza metered kan...huhuhu..sedih ifa...dah xde bayang BE baru okie..adeh..maybe sekarang turn blogger2 yang xpernah dapat BE kot yang dapat BE mencanak2!pergh!jeles okie..hahhaha..

naa...adoi la..xpenah2 okie..adeh..sila jangan ketawa tau!haha..ifa xtau pe masalah pakcik era nie..sangat2 kedekut tau!haha..tengok ah!xsampai pun rm1.00!hahaha..nak bayar transaction fee xcukup okie..lala...xpaham2..haha..adoi la..kecewa...bajet leh gak dapat rm1.00 ke..wat bayar transaction fee..sekali...haha..buat ketawa je la..hihi..=p

pergh..trafik kali nie memang dasat gle la!!haha...ifa xtau nape..ifa bw cam bese..but..cam xramai kawan2 ifa on9 nie..raya kan..tue xramai on9...hihi...owh...sangat dasat okie..ifa mo pengsan!haha..adoi la..camne la nak dapat BE baru nie??huhu..xpe2..usaha hingga jaya!aiseh!haha...adoi la...macam2 kan...hihi...erm..nak tau tak...ade benda ifa xsuka nie...meh baca meh...

ada yang pelik tau tak..ramai gle blogger baru..pastu memaksa ifa folo dorg!!!tolong la..ifa xsuke la korg paksa2..kalu ifa nak...ifa folo la...kan ifa dah cakap..ifa xpaksa pun korg folo ifa..nie baru je 1 entri bagitau baru buat blog..pastu paksa ifa folo??nape ifa cakap paksa??sebab selagi ifa xfolo dieorg keep coming cakap..saya dah folo..folo la saya..xpun..xnak ke folo saya??banyak kali ok!bukan sekali je cakap camtu...apaka??weh...apa la kunun bestnye blog korg nak ifa folo??nanti2...kalu betol2 best..ifa folo la..isk2..geram tul ifa tau!sakit hati!bukan sombong..tapi...adoi la...sila paham..banyak follower bukan bermakna glamor la!bukan hari2 follower tue semua datang!kalu datang..xde nye trafik ifa cam kat atas tue tau!naa...kan ifa dah bebel2..

haha..suka2 hati je kan ifa bebel..biar...tolong la..xsuka la..pehal nie..kalu ikhlas..xpaksa kan...isk2..malas tul layan!..erm..papepun..en.nuffnang yang disayangi..sila la bagi BE baru ye..cian ifa..huhu..tinggal sikit ja BE nie...huhu...dah la earning xsemantap dulu..adeh...sedih2...huhu..itu la income ifa..kalu camnie..waaa...xdapat la nak watpe...huhu...sob2..

p/s: moga pakcik nuff sudi bagi BE baru lagi..huhu..camne nak lepas rm200 nie ujg bulan nie..huhu..cpc pun xupdate2..waaa...=(

25 comments:

mama tisya said...

ry rmi yg cuti lama..tkpe sure next week rmi yg dtg jenguk blog ifa...tkpe skit pn yg era tu dpt gk tmbh yg sedia ada...hehehe..tklama lg en nuff bg be br la kt ifa

Ogy said...

tie sama dgn mama...era mama br 78 sen dh metered....adess....kenapa ek....

skrg BE tggla satu je....adoyaii tak larat mama nk bw hari2 nk kekalkan trapik nih....

akmafaizal said...

ifa dtg comen kat shoutbox pun akak dh rasa ok..akak pun tak suka dipaksa2..hehe :P
rezeki bulan ni kureng, mungkin nk dpt rezeki yg lebih tuk next month..INsya Allah.

Myra Jay said...

Sabo ye Iefa... Jgn bebel2..hehee..
BE utk Iefa ada la tu, cuma kena tunggu, mayb dia bg can kt Myra yg xpenah dpt lg kot.. heheee.. :)

Fakhrur Razi berkata said...

err ak kire blogger baru juga
hahaha

hebat2 jeles gle ;P

zmah said...

Kalau orang memaksa kita TERSEKSA...

darkbatman said...

hahha.. mara dh dia.. biase la 2 ifa.. wt xtau jer..
btw, aie nye be pun dh metered.. era jugak tp byk sket dr ifa..rm7..ahahhaa

Mama Zara said...

aah la ifa..sis pun pasan CPC x update since last 2 weeks dah kot :(

Kalamhati said...

kita serupaaa..Pokcik era akak pun dah metered..ciput je dia bg..takpe la rezeki takat tu je..huhu

ardinihumaira said...

dni tak ado BE langsung minggu ni. sobsss

Zairie Husin said...

zairie pun dah banyak metered nie.. nuff...! nak BE! HIKHIKHIK

Lulu caldina said...

wah..nasib baik lulu tak kena lagi..
(yang bla follow kita pastu suh kita follow dia balik..)

sangat tidak ikhlas..muehehe
sabar je lah

Mama Zharfan said...

my makcik era pun dh jd ME, and lagi dahsyat dari ifa ie 14 sen ajer :p memalukan kaum sungguh hhehhehe

me ada satu BE jer, so kalau BE tunggal me tu jd ME, cecahlah RM200, kalau tak, tak cecah lah rm200 ujung bln ni, tp me akan cash out jugaklah. tak kisahlah tak cecah rm200 pun :p ifa better than mine sbb ada few BE tgh running, me ada satu ajer tau...mls dh nak berhapa dgn pakcik nuff tu..my traffic maintain ajer, raya pun dpt 300 lebih, hari biasa 500 lebih, tak de jaminan dpt BE pun :(

icee-yah said...

huu..betul tu..asik duh follow jw..penat kan..

Mama Zara said...

mama zharfan: UV ratus2 pun x byk dpt BE ek? apa kriteria dorang nk ekceli?

sbb blog me UV x smpai 100 pun sehari :( kadang tu x sampai 50 pun kalo me malas blogwalking, tp currently dah ada almost 10 BE kot yg tgh running...

cuma sadis la, UV x tinggi pon...huhuu

tiefazatie said...

mamatisya: aah sis..ramai cuti nie...moga2 la..hihi..ye kak..tambah gak 64sen nie...hihi..mana nak dapat free kan2..insyaallah..ada rezeki..ada la tue..sabar je kan..=)

oqy: ok la tue sis..byk lg dr ifa...hihi..erm..ifa pun malas nie..haha

akma:hihi..tq sis...iya..ifa pun xsuke kna paksa2 nie..huhu..insyaallah nt next month murah rezeki lagi kan,..=)

myra: xleh sis..nak bebel gak..xske la..bukan nak sombong tapi..ifa pun malu tau nk paksa2 org folo ifa..huhu...haha...pasal BE tue..mg die ngah bg org2 yg xpenah dpt nie..hihi

fakhrur: haha..mana la ifa tau awk lama ke baru..xpe2..nt ifa tgk ek..hihi

zmah: iya sis..huhu...xleh ke ckp elok2 kan..senang ati gak..huhu

darkbatman: haha..ifa meluah jap je nie...hihi...tension la bang..haha..wah..ok pe..rm7!hihi..ifa nie 64sen ja nie..haha

mamazara: aah..agaknye die pulun bagi BE je kot...huhu

kalamhati:huhuhu..itu la sis...tue je kot rezeki kte kan2..xpe la..

dni: ifa pun...huhuhu...=(

zairie: haha!ifa pun!haha..jum mintak..lala

lulu: wah!best la lulu..hihi..aah x ikhlas kan2..erm..sabar2..haha

mz: hihi...mg dasat kan sis...pelik ifa la..huhu

wah..best tue sis..xpe2..mana tau pas kte 2nd cashout nie..baru en.nuff nak bg BE lagi banyak2 ke..hihi..sabar2..huhu..even jeles kan sis..haha..ala..bpe je sgt be yg ada nie sis..xbyk sgt pun..ciput ja nie...huhuhu..wah..dasat tul trafik sis!tahniah!best tue!erm..pelik ifa...dulu cakap traik kne maitain bru dapat byk BE kan..xphm2..huhu

icee-yah: aah dear..pnt ifa nie..adeh...btol2 xikhlas nie..huhu

mamazara: erm...ifa pun xphm dorg nk pe..dulu yg ifa baca2 cakap traik kna maintain..tp skrg ntah la..cam turn utk sape2 yg xdpt BE lagi dapat nie..xpe la...kan en.nuff ada ckp..ada turn nie...huhu..

pergh banyak tue BE sis!rugi la trafik xtinggi...huhu..ifa nie ciput je earning nie..waaa

Mama Zara said...

ifa, BE byk pun trafik yilek x guna gak kn..huhuuu...

tiefazatie said...

mamazara: aah sis..huhu..nie ifa dah rasa dah nie..ble trafik jatuh kan..adeh..ciputnya..huhu

FaiHash said...

errr..metered earning tu mcm mana pulak ek? sorry, ijah mcm blur2 lagi hal ni. hehe

tiefazatie said...

faihash: metered earning tue..kiranya dah abes la kempen tue kat blog kte..so die dh masuk dalam total earning yg dah bloeh cashout..

ok x penjelasan ifa nie?hope paham ye..xpe..ifa pun belaja lgi nie...bukan pandai sangat pun..hihi..

Mama Zharfan said...

so dua2 penting lah, traffic tinggi tanpa BE pun tak guna
or BE byk tp traffic ciput pun tak masyuk gak ...

blog2 otai heran me sbb dpt BE jer memanjang...traffic memang ribu raban lahs ehari, cm DTS tu 6 k sehari UV nya..maunya setiap BE dia dpt ratus2..so bln2 dpt ler at least RM1k mcm GTO kan..

tiefazatie said...

mz: btol jg kan sis...hihi..xtau la apa sal..ada gak bca dulu ckp nuff nie ada gak anak emas..haha..xtau la btol ke x..hihi..

pergh abg matgebu tue mg dasat ow!xyah pun bw kan sis..aah..ada gak die tunjuk kan earning die..dasat ow..

mama_umar_maryam said...

adehh,seganlah nk ckp psl UV,BE nih,hahahhaha

asmaroro said...

alaa..followers is just numbers. kalau follow pon, orang tak bc..tak dpt jugak hits kan lol.

btw..jealous i tgk you dpt byk metered earnings! you shud be happy! rm1 pon jadi la lol

tiefazatie said...

mamaumarmaryam: ifa pun..hah..tapi wat gak..haha..

asmaroro: yup btol2...hihi..owh jgn jeles...hihi..ala..bese la..kdg2 manusia kan tamak..miahaha..opss...syukur2...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...