Tuesday, November 30, 2010

tiefazatie 2nd cashout babe!nuffnang renew my BE please..

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps!ehem2...happy mode today!alhamdullilah..syukur...just cashout my 2nd earning from nuffnang!yeay!hihi..alhamdullilah..apa yang ifa boleh bagitau...syukur..earning kali ke-2 nie lebih sikit la daripada earning yang pertama..hihihi..maklum la..kan ada 10 iklan BE ifa yang metered...T_T..sedih..now kena start from beginning la..hahaha...rm0.00...hahaha...adeh2...sakit jiwa tengok..haha..

naa....amik ko...kan nampak tak tue..kosong weh...haha...xpe2..syukur2...tapi mau berjanggut juga la nak kena tunggu nampak nilai baru nie...hahaha..ehem2...for the first time ifa rasa...ifa tunjuk semua nilai BE yang tinggal!hihi..selalu kan ifa just tunjuk nilai masa mula2 dapat dan juga masa die metered kan2..kali nie xpe la..ifa bukan nak menunjuk...nak bagitau je yang BE yang tinggal ini tidak masyuk earning nya...haha...boleh ke macam tue ek??hee..tiada niat untuk menunjuk okie...T_T..bukan masyuk mana pun...huhu...mana tau nanti en.nuff bagi BE baru lak..ngeh2~

erm...earning kali ini adalah sebahagian daripada earning iklan CPC ifa...iaitu daripada 128482560019 Sep 2010 sehingga la 20 Nov 2010..ngeh2~...dan juga hasil 10 iklan BE ifa yang dah metered tue yaa...memang best gle ada iklan BE nie!banyak la sikit boleh cashout nie..kalu tak..ciput je ok..cukup2 makan je hasil CPC tue..hihi...tapi kalu trafik mantap habis..konpem masyuk gle earning!ifa nie..bese2 je la..nama pun blogger picisan..haha...papepun sangat bersyukur..akhirnya..bulan nie dapat merasa gak hasil iklan BE blog tiefazatie nie kan...hihi..pe lagi en.nuffnang..sila la renew BE blog tiefazatie nie yaa..cian ifa...huhu..

taa-daa...nie la die trafik ifa minggu nie..hihi..best tengok..semua atas 300 nie..alhamdullilah..tq kawan2..sebab sudi datang blog ifa tau...jasa mu dikenang..hee...trafik semalam mencecah 401 nie..haha...ngam2 je kan...best tue..bukan selalu kan2..hihi..bese la..trafik ifa nie memang turun naik ikut suka hati..sebab ikut mood ifa nie..haha...macam2 kan..lala...sebenarnya sedih...en.nuff xbagi pun BE baru hari nie...sob2..sampai hati..agaknya die suruh cashout kan..naa..ifa dah cashout..sila bagi BE baru lepas nie tau..kalu tak..siap la..anta surat layang kang...hahaha..

okie la..nie je kot nak cerita..kang korang bosan lak..haha..papepun..en.nuffnang yang dikasihi..sila renew BE blog tiefazatie yaa..jangan ngada2 buat tak nampak lak..merajuk kang...hihi...erm..neway..bape nilai ifa dapat cashout untuk kali ke-2 nie bagitau korg masa dapat cek la nanti ek?boleh kan2..kang ada plak orang marah cakap earning ciput..lagi mau tunjuk2..adeh..makan dalam tue weh...maklum la..ifa baru je kan...huhu...nie hanya la notes peribadi buat ifa xde kaitan dengan orang lain ye...=]

p/s: masa nak cashout 2nd earning pun dok fikir banyak kali nie..haha..nervous pun ada..padahal cek nama je nie..pastu baru la tekan..yeay!alhamdullilah..berjaya..syukur la...hihi..new BE please..ngeh2~
owh ya..nanti ada mood ifa buat n3 pasal apa itu BE,ME,CPC..baru la terhasil n3 yang best!hihi...sebab ada beberapa kawan2 request nie..=]

33 comments:

Zairie Husin said...

zairie pun baru semalam cash out.. bulan depan masyuk la.. hehehe... os kita enjoy... hehe

Mama Zharfan said...

congrats ifa. me pun dh cash out semlm heheh jap lg me publish entry :)
ifa sgt byk tau dpt BE!! jeles2 hehheheh me BE ada dua ajer :p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tahniah..
kena start kumpul balik yer, takpe banyak lg BE sdg running tu. =)

mama tisya said...

wah cpt dh 2nd cash out tahniah..sure masyukkkkkkkk

Miza Yusof said...

whoa! bestnya ifa :)
dah 2nd cashout. mesti earning pun masyuk kan. miza pun dah lama tak dapat BE. iklan baru pun tk nampak batang hidung lagi. hmmm

Nia said...

wah,..bestnya. rezeki tu kan. alhamdulillah..seronok tengok traffic kat blog Ifa ni..akak punya tak konsisten...huhu...

twinkle twinkle said...

waahh tinggi nya :)

mama rifQy said...

waa..hebat la ifaaaaaaaaaaaa! sila blanje Rifqy yaaa!

munna said...

wah!. hari ni ramai blogger yg dah cash out tunjuk email dari hsbc lah... meh belanja kak munna ice cream ye

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Fuyoh! Shag tak dapat lagi BE. Haha. Jom makan besar :P

SyUhAdA said...

thniah ifa..
dah 2nd cashout nie..
syu skali pon blom..
lg sedih..dah lme x dpt BE..dah sbulan lebih..hhuuhu~

salim harmanain said...

jeles ni...hihih bg la tips cmne nk dpt earning best...

aanie said...

woah, mantapnya earning ifa...jeles tgk...tahniah...akak punye lama lagi br blh cash out tau...cedih...

keep on blogging ye...

suzie rahman said...

wah best tu..bila lh ifa nk lanjer suzie makang kepok losong ni.kikiki

LyNn'Azlina said...

ifa..nnt mesti dpt be baru..sbr yer..hehe...sis xpenah lagi cashout tau..teringinnya...

Jieda said...

Salam..untung ifa dapat juga BE dari nuffnang.Blog akak dah lama menyepi,takde dah BE nak tepek lagi hu3

BIONIC WOMEN said...

ifa..ajar ler camner nak banyak amount nuff nih..huhuhu..
akak ni rm10 pun payah dapat tau..huhuhu..
pastuh nak tnya CTR akak asyik kosong jer tau....camner nak bagi ada nilai tuh

tiefazatie said...

zairie: wah!tahniah zairie!hihi..ala..kena tgu lg bape bulan ntah boleh cashout nie..haha

mz: tq sis!ngeh2~ifa dah baca ur n3 sis..siap komen!haha...earning ifa xbyk cam sis..haha..jangan jeles sis..yg tinggal nie earning ciput ja nie..haha..malu..

leily: aah sis..haha...xtau ble lagi blh cashout nie..hihi..ala..xde la byk sgt...bese2 je tue..

mamatisya: haha..mana ada la sis..mamazharfan lg byk!hihi..

miza: hihi..tq...alhamdullilah..blh la tahan..haha..ifa pun..xtau la pakcik nuff nie..isk2..

nia: aah..best2..hihi..alhamdullilah..ala..ifa xde keje sis..blh la camnie..tp ikut suka gak..cam hari nie mls nie..haha

twinkle: haha..xde la..=]

mama iqy: haha..mana ada hebat la sis...bese2 je..dah xde keje..huhu..owh iqy..aiskrim mcD blh ke?haha

tiefazatie said...

munna: tue yg dah cashout last month tue sis..hihi..ifa baru cashout nie..hihi..xleh nak spend...=]

shag: aik?biar btol??xpe2..nt2 dpt nie..

syu: tq darl..alolo...xmo sedih2...nt syu lak k...=)

salim: hihi..jgn jeles2...hihi..owh..ifa dah buat dah tips tue..baca la..under label tips..

aanie: tq sis...ala..xmo jeles2...xde pun mantap mana sis..haha..ala..xmo la sedih2...nt sis plak tau..chaiyok!

suzie: haha..ifa mo simpan wat bayar ptptn nie..T_T

lynn: insyaallah sis..mudah2an..hihi..sis xleh lagi ke??bukan byk gle BE sis?chaiyok2..

jieda: salam sis..tq sis..eh..ye ke sis..xpe..sis anta byk2 tiket ye..insyaallah sis plak nt..=]

tiefazatie said...

bionicwomen: sis try baca tips yang ifa ada buat tue ye..under label tips..kalu ada rezeki insyaallah..ifa xjanji la..sebab ifa pun dah lama xdpt BE nie..adeh..

owh yaa..pasal CTR tue..xleh nak tolong sis..tue dikira atas kekerapan ada org klik iklan sis tue..kena lebih dr 0.2% baru la dapat CTR bonus tue sis..

harap sis phm ye..=]

darkbatman said...

mantap gile ifa.. tahniah.. byk gile be.. meh kongsi ngn aie sket.. dh lame xde be ne.hahahaa

tiefazatie said...

aie: aiyak..mana ada la...malunya..kalu nak dibandingkan dgn aie..T_T...mana ada byk gle BE la..ada blogger lain lg byk tau aie...haha..malu je ifa show off nie..pastu aie baca..aiyak..haha..owh..sila la baca tips ifa bagi..under label tips..haha..dengan malunya berkata2...haha..

psst..biar betol xde??ala..xpe..1 BE aie earning ratus2...ifa nie..nak dapat rm10 pun semput..haha

apik pehe said...

haha..ifa..apik x cash out lg..xtau nk cash out bilo

ardinihumaira said...

BE dni dari 3 minggu baru nak ado ni sob sob.. bestnye ifa selalu dapat BE

nazirulhazwan~ said...

wau!!kaye rupenyer ifa ni:P

**sHiKinn** said...

wah banyak tu uv..mcm mana la nk dpt uv mcm tu eh..

tiefazatie said...

apik: ye ke?ala cashout je..biar la cukup2 je pun..hihi

dni: mana ada la...ifa dh lama xdpt BE baru nie..sob2...nak juga BE baru...huhu

naz: mana ada la..jgn mengada2..=p

shikin: xde la..ada org lain lg dasat!hihi..ala..ifa reply blogwaking ja nie..=]

HAZWAN17 said...

jangan lupe blanje ok hehe

tiefazatie said...

wan: ifa mo wat bayar hutang nie..haha

kiwi said...

baru sign up utk benda alah ni smlm tp skrg xtau nk buat ape sbb ilmu blum ckup utk proceed step seterusnya..huhu

tiefazatie said...

kiwi: owh..baru lagi la..so rilek la dulu..mmg xde pe pun leh buat..just letak la iklan pada tempat2 die ye dear...sabar..baru sgt tue..lagi pun blogging for fun kan?

Anonymous said...

Sangat bagus memang saya mungkin akan mendownloadnya. Terima kasih

tiefazatie said...

anon: ye ke..sama2..even ifa blur nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...