Thursday, November 11, 2010

Go Crazy with Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza

salam peeps!ehem2...masih sempat kan nak join go crazy with pizza hut's extreme cheesy 6 pizza by nuffnang!!sila bersedia kerana akan ada sangat2 banyak our crazy pictures with chicken cheesy 6 pizza ala viva!sesungguhnya cheesy 6 pizza ini sangat2 best okie!dengan 6 jenis cheese yang digabung ke dalam 1 pizza!!!memang mantap betol la gabungan 6 jenis cheese ini iaitu tak lain tak bukan..jeng2..Cheddar,Mozzarella,Parmesan,Provolone,Monterey Jack, dan juga Romano...

jum ikuti kronologi bagaimana ifa dan family mendapatkan extreme cheesy 6 pizza kami nie!!yeay!!

ehem2..ini la die kupon rm10.00 je tue weh yang ifa dapat tebus nie..wakaka...dapat la juga tolak rm10.00 kan2 daripada total bayaran pizza kami!hihihi..sila jangan jeles..kami dilayan macam VIP even tebus kupon rm10.oo sahaja!lala..orang lain tunggu kami setel dulu nie..ala..kami datang dulu pun..hihi..=p

ehem2..see2...our resit!hihi..take away maa...baru best makan kat rumahku syurgaku!hihi..kami beli juga large pizza royal masala as a backup if our parent dont like cheesy 6 tue la...hihi..kami pilih large chicken cheesy 6 pizza ala viva!best weh!serius...hihihi..lain dari yang lain...=)

yaaa...ini la die restoran pizza hut kuala terengganu yang menjadi pilihan hatiku!!sebab die ada kat jalan glamor okie!hihi..nak tau sebab apa??kat situ la ada vincci,guardian,kfc,viss dan juga levi's..wakaka...jadi kami panggil jalan glamor la..dah kami suka sangat lepak kat sana..mana ada lagi best weh sini...huhu..

yaa...ini la die model sambilan yang dijumpai semasa menunggu chicken cheesy 6 pizza kami siap!15minit kan kena tunggu..lala..sabar menanti...hihi..model-model ini yang paling tak reti sabar nie..haha..habis semua kedai yang ada kat situ dieorang masuk tau!

waaahhh!!!kami dah dapat pizza kami!!!chicken cheesy 6 pizza dengan cheese yang bernama...Cheddar,Mozzarella,Parmesan,Provolone,Monterey Jack, dan juga Romano...gabungan yang memang superb!pasti nak lagi tau!confirm nie!hihi..xmuak pun!menggoda lagi ada la!!!mau lagi!!

mahu tahu rupa chicken cheesy 6 pizza kami???ini la die!!!viva style!!best bukan..anda boleh lihat keterujaan model ifa nie!!my lil sis lorh..ajie...best tak tengok betapa excited-nya die!die nak bolot sorang2 weh!!!mana boleh!!serius sedap gile!keenakan gabungan cheese Cheddar,Mozzarella,Parmesan,Provolone,Monterey Jack, dan juga Romano...memang tak dapat diragui tau!adoi la..mau lagi la!

"1st reason why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it have a cheddar cheese!classic delicate taste!
why??because u guys know or not..
that cheddar cheese originates...
maturing in the caves at..
Cheedar Gorge
from the village of Cheddar..
in Somerset, South West England since at least the 12th century!!!

very classic right peeps??
how lucky i am have taste it!"

gulp!!pergh..baru tengok je beb!pastu pegang depan mata..tapi gaya..adeh..tergoda habis nie..hihi..sampai dah telan air liur dulu nie!lala..baca bismillah dulu tue weh...keke...menikmati dulu bentuk chicken cheesy 6 pizza nie...sebelum selamat makan!

yaaa!!akhirnya!gigitan pertama nie!yes2..posing luk...hye2...hihi...sila jeles dengan saya ok..saya dah makan chicken cheesy 6 pizza!!kamu sudah ke belum??rugi kalu tak cuba kawan-kawan...hihi

"2nd reason why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it have a mozzarella cheese!creamy and soft taste!
it name being generate from italian cheeses
..
that are made using spinning and then cutting
being used in the most of types pizza,lasagna
how lucky i am have taste it!"

gigitan yang besar lagi!best-best!!so yummy kawan-kawan2...see.....cheesy 6 awesome!marvellous!its ok to be eat more and more..hihihi..."er..do u need to take my picture again sis??"hihi..my sis said to me okie..haha..she want to eat the chicken cheesy 6 pizza urgently!

finally!!our large chicken cheesy 6 pizza!!viva style...er...two slices being taken by my sis okie..haha..dah geram sangat2 nie..mereka tak tahan nie...sabar je ifa asyik amik gambar ja nie!hihi...last-last..amik ko!dieorang peduli apa!hihi..

"3rd reason why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it have a parmesan cheese!flavourful and savoury taste!
made from raw cow's milk okie..
being used to make macaroni and ravioli..
how lucky i am have taste it!"

nie plak my bro fakhri...kerana tidak tahan dengan bau chicken cheesy 6 pizza nie...tak pakai baju pun balun gak weh!haha...peduli apa die...dengan melting cheese lagi tue..pergh...tergoda okie!muka tak puas hati kena paksa posing...hihi..

now...me in the picture with my sis,ajie!!hihi..cam-whore okie..while eating chicken cheesy 6 pizza!!wakaka..dunno how to act while eating plus taking picture by myself!miahaha..but i love it so much!so yummy!awesome!marvellous!

"4th reason why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it have a provolone cheese!full bodied,slightly tart taste!
it started to be manufactured in the Southern regions of Italy..
this cheese assumed its current large size!!
how lucky i am have taste it!"

we again!do u see how delicious it is??we still can take a picture while eating cheesy 6 pizza!!!berharap yang masa akan berlalu dengan perlahan-lahan...untuk kami menikmati rasa sejati cheesy 6 pizza ini...hihi

yeaayy!!!makan cheesy 6 pizza together bebeh!!nice capture by me!haha..omg!..puji diri sendiri okie..hihi..lala..slurrpppp....soooooo...yummmyyyy!!!!i want it again!!cheesy 6 pizza make me crazy!!

"5th reason why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it have a monterey jack cheese!zesty and nutty taste!
an American semi-hard cheese made using cow's milk..
how lucky i am have taste it!"

after babbling so much...aiyak!!!last slice okie!!!last slice!!adeh...cepat betol habis nie...hihi..owh kecewa...siapa kah yang bertuah dapat makan last slice itu???cepat2..teka2...adeh..cheese...Cheddar,Mozzarella,Parmesan,Provolone,Monterey Jack, dan juga Romano...sangat-sangat best!tak rugi mencuba tau!memang kesinambungan cheese yang mantap gitu!!

ehem2...u guys boleh teka tak siapa kah gerangan yang bertuah yang dapat makan last slice itu??hihi..sila rujuk gambar nie iyaa..siapa yang paling happy sangat-sangat2 nie...haha..owh..kesian faisal..baru bangun tido!hihi..kerana terbau aroma chicken cheesy 6 pizza yang harum semerbak itu..maka...faisal bangun dan ambil juga satu slice!!!hihi..tengok la muka die tue..lala..

"last reason why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it have a romano cheese!a hearty taste!
known for being very hard, salty and sharp..
how lucky i am have taste it!"

taaaa-daaaa...finish odi!!!yeay!!!done!misi berjaya!cheesy 6 pizza sudah dapat ditawan sepenuhnya nie peeps!!hihihi..thinking want to buy it next time!!sempat je kan...still in kempen maaa...lala...owh...pizza kami letak atas pinggan nie sebab kan my sis pegang masa mula tue..bergaya2..hihi..=)

last but not least...last picture bebeh!!my sis still craving for the extreme cheesy 6 pizza!!!aiyak!!tengok la die pegi wat show plak nie..see....look at her sign peeps!!!6!!!yaaa...insyaallah dik..will buy it again!miahaha...too delicious...too superb...to awesome...too melting....argh....crazy about extreme cheesy 6 pizza right now!!!

"so why i love Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza??
it cant be deny already peeps!!
it because it have all the 6 superb cheeses over the world!!
and i have taste in 1 type of extreme cheesy 6 pizza hut!!

like im said...how lucky i am have taste it!!"


boleh tak nampak ke-crazy-an adik-adik ifa dengan extreme cheesy pizza ini???cepat komen!!hihi...i know its really crazy!haha..ada macam-macam2 gaya kan2..so wish me luck peeps!!!..mana tau bertuah...hihi..=)

I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!

30 comments:

tiefazatie said...

wish me luck peeps!

Em's Family said...

good luck sis!!

Cheqna said...

sedapnya....lapar lah pulak..hehe..

good luck sis!

:-)

tiefazatie said...

em's family: tq sis!

cheqna: hihi..sdap2..try la sis!hhihi..tq..=)

Miza Yusof said...

meriahnya :)
good luck ifa :)

tiefazatie said...

miza: ye ke??hihi..nie pun xcukup korum nie..hihi..tq darl..=)

caliph shuriken said...

gud luck ifa ^^

tiefazatie said...

caliph: tq wak..=)

Nur Qistina said...

good luck ifa! wah..ni yg nak makan pizza..lapar..huhu..

tiefazatie said...

qistina: tq qis!amin..hihi..nt mkn la..=)

HAZWAN17 said...

gudluck..cam sedap jerk..mintak sket

tiefazatie said...

hazwan17: tq2!amin..mmg sedap nie!hihi..ala..abes dah tue kan2..

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Salam ifa,
Wanna to joint a contest? I have tagged you anyway..:)

Have a look!
http://sufeenan.blogspot.com/2010/11/aisyeehaqaq-kene-taggiveaway-domain.html

Mama Zara said...

tetiba je rasa nk makan piza..ahaha! bagus entry ifa ni..btw, kalo free undi akak utk contest BA ek.. http://www.benashaari.com/2010/11/mari-mengundi-jangan-persiakan-undian.html

tiefazatie said...

sufeenan: salam bang..insyaallah..tq..=)

AJ said...

say cheeeseee!!hehe lapar plak aduih

F.I.C.K.R.Y said...

Mampu teguk air liur dari jauh!

tiefazatie said...

mamazara: haha..ifa hentam je la buat nie sis..hihi..insyaallah..=)

aj: haha..aj2..

alinac lover said...

ISK2.KAGUM2..

NAKKKKK!

tiefazatie said...

fic: aiyak!rilek2 kang balik msia makan la!hihi

alinac: hihi..tq2..sila makan..lala

Teh Tarik Drinker said...

all the best!

tehtarikmemoirs.com

tiefazatie said...

tehtarikdrinker:tq wak..=)

ardinihumaira said...

jeles2..
dni lom pekena piza ni. Goodluck ifa!:D nyummm

tiefazatie said...

dni: hihi...jgn2..gi ah mkn..besssttt!!!tq darl..=)

joegrimjow said...

ahaaa
menarik

tiefazatie said...

joegrimjow: haha.xde la.hentam ja nie.ramai lg otai2 yg gempak2 nie!tq komen.=)

Mama Zharfan said...

good luck dear!!! i like this entry!!

tiefazatie said...

mz: tq sis..haha.lawak kan n3 nie.haha

CIK TOM said...

seronok baca n3 ni..terliur tgk piza ;)

tiefazatie said...

ciktom: tq dear!hihi..ifa pun..lama dh xmkn nie..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...