Friday, September 30, 2011

koleksi fridgemagnet comel dari holland..=) | sorry just for sharing picture only yaa..

salam peeps!hye2..hee..seminggu dah kot ayah ifa dah balik malaysia..aiseh..ngada2 je..balik rumah la..hihihi..dari apa yang ayah cakap..barang2 di amsterdam dan brussels lagi murah2 la..daripada paris dan london itu..sebab pakai euro kan..tapi..murah2 pun..still mahal gak kalu dah darab ngan duit malaysia nie weh..sakit jiwa tau bila kira2 balik..haha..

tapi macam ayah cakap la..kalu dok fikir convert je balik2..sah2 le satu hape pun ayah tak beli nanti..so,anggap je la macam duit malaysia..tak payah nak darab2 bagai ayah cakap..hihi..so nie ifa nak share fridgemagnet yang ayah ada belikan..ayah lak excited membeli nie..sebab die cakap murah la sebab tak convert lagi..haha..but so sorry..hanya untuk perkongsian gambar sahaja..harap paham yaa..bukan selalu ayah dapat pergi..nie pun nasib baik jumpa..kalu tak..jangan harap la ayah beli..haha..

nie yang plastik ada gambar bunga2 tulip nie!
agaknya ayah beli sebab kteorang nak sangat tengok bunga tulip kan..
tapi dah lepas musim die berbunga..so xde la..
nie dah selamat tampal kat petisejuk yaa..

yang ada tulis holland n amsterdam itu fridgemagnet tau..
tau sebab die besar dan tebal nie..pastu boleh lak berdiri..
mak amik wat perhiasan atas almari..haha
ye la..ayah xde beli pun perhiasan2 nie..
yang biru tengah2 tue pun ayah cakap dapat free beli baju banyak..

nie pun adik beradik dengan FM yang atas nie..tebal dan besar..
so ifa lekat dalam peti ajaib..hehe..

yang nie semua ayah beli kat kampung yang buat clog kalu tak silap..
ayah ifa memang suka amik yang ada kaitan dengan tempat tue..
so nie la hasilnya..ifa tampal yang kasut merah tue je kat petisejuk..
yang lain sayang..so lekat kat peti ajaib..hehe..

ape motif tampal dalam peti ajaib?
sebab takut die jatuh kan pecah..sayang la..susah nak dapat kan..
so comel kan semua yang ayah ifa pilih nie..=)
ayah ifa pun suka je tengok peti ajaib tue..mesti die teringat2 kan..
thanx ayah..=)

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

boleh tolong undi ifa x kat sini kawan2?
untuk minggu 16 (26sept-1oct)
just tinggal komen nie je..

"blog pilihan saya minggu ini:
9)http://tiefazatie.blogspot.com/
1 banner pilihan saya minggu ini:
9)http://tiefazatie.blogspot.com/"

tq so much kawan2!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

23 comments:

mama tisya said...

cantik2 belaka

aisya said...

cantiknye.. =)

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh peti ajaib tu pe benda,,,hehehehehe musykil ni heheh

Ijah EmoTemo said...

best nya ifaa!! err nk satu fm holland ekekekek...

teringin sgt okeyy nk pergi dkt holland.. ngee nk tgk ladang tulip dkt sana...weeee!!

Mama Zharfan said...

sgt comel semua FM tu :)

ieyza afieyna said...

wah comel2 belaka.
best la ade koleksi dari luar negara.
mesti dah pnuh dalam rumah tu barangan luar negara kn.. hee

tiefazatie said...

mamatisya: kan sis..hee

aisya: mmg dear..hee..kesukaan tgk!

yen: hee..ada la..haha..

ijah: mmg best!!haha..nda blh la syg..kang marah my dad..=p

mmg!!tp masa ayah pegi dah lepas musim bunga tulip..

mz: hee..kan sis..geram!

ieyza: mmg comel kan2..haha..xdenya..ada FM je la..brg lain xde..ahaha

fiezah91 said...

wah! bestnya banyak fm. hehe. comel2 lak tu

tiefazatie said...

fiezah: hee..mmg best gle..hihi

CTK said...

besnyer dpt bende luar negara neh :D

caliph shuriken said...

FM lembu naik beskal tu kiut, hukk...

tiefazatie said...

CTK: mmg best gle!haha

caliph: kan2..ifa pun suka yg itu..haha

ciNdhaDahniEa said...

wah, comel2 laaa....

alinac lover said...

ala jeles..nak jgk heheh nnti nk kena p sna la

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semuanye cantik2 & comel2 belaka.. ^_^

sujiee kimo said...

dr paris ada kak hihi ?? wahh comey2x la

tiefazatie said...

cindha: kan2..hihi

yong: ifa pun jeles gak ngn ayah ifa..haha..nak gi sana gak..=D

lily: hee..tq sis..=)

sujiee: ada bha syg..nt ah..tp 1 ja bha..sbb mahal gilak!

sujiee kimo said...

hee...wahhh ada ya dr paris suka suka suka .....

-Incek Fik- said...

Wahh! Cantik la fridgemagnet tu!

Fikk memang suka kumpul fridgemagnet dari banyak-banyak tempat! dah macam hobi pulak hehee...

devorelebeaumonstre. said...

nice. xo

p.s. I'm having a necklace giveaway from gigi vintage if you'd like to check it out. :)
devorelebeaumonstre.com

alif haris said...

comel2 la mereka :D hee

shida'R said...

cantik lah ifa FM tu..~

tiefazatie said...

sujiee: hee..nt eh..esok eh..hihi

incek fik: tq wak..hihi..mmg cantik kan2..ifa pun suka nie..tue ayah belikan..haha

devorelebeaumonstre: thanx..hee..owh...ok..thanx...=)

alif: hihi..tq2..

shida: kan2...sayang..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...