Monday, September 26, 2011

"GIVEAWAY Mia's Craft".


hye peeps!
ifa nak join giveaway mia's craft..=)

Cadangan untuk blog mia's craft ialah:

1. kalau boleh try create header yang lebih menarik..letak gambar2 hasil craft mia's craft pun ok juga tue..

2. gambar2 yang diletakkan tue..kalau letak watermark lagi bagus kot..so memang sah la tue hasil craft anda...dalam masa yang sama..orang lain tak boleh amik suka2 hati juga..(owh..ada yang ada watermark..ada yang tiada eh..ifa baru perasan nie..hee..)

3. kalau letak gambar yang details lagi pun bagus juga..zoom dekat lagi la..kiranya macam ada banyak gambar dari pandangan yang berbeza ke..

4. template blog ok dah kot..kemas je nie..tapi kalu pilih warna yang comel2 sikit pun boleh nie..

5. gambar kat sidebar tue macam terpotong je nie..try adjust balik size die..

6. label bagus letak atas sekali..senang pelanggan nak survey nie..


Cadangan untuk meningkatkan bisnes mia's craft ialah:

1. boleh berikan free postage ataupun free gift untuk pelanggan yang membeli dalam amaun tertentu.

2. berikan voucher untuk pelanggan setia mia's craft.

3. jual beberapa limited edition kraf pada setiap bulan disamping itu boleh je jual kraf2 yang memang sis sentiasa jual..cuma maksud ifa ada la yang limited..so bukan sepanjang masa ada dijual nie..

4. buat hotsales untuk item2 yang tertentu pada setiap bulan..boleh je buat hotsales pada setiap bulan tapi pada item2 yang berbeza la..

5. mengikuti pameran2 kraf yang ada dibuat..supaya lebih dikenali..

6. buat small giveaway every 3month ke..6 month ke..so orang tau la blog mia's craft sentiasa ada je nie..

7. bagi vip card or diskaun untuk pelanggan yang membeli pada jumlah amaun yang banyak..so secara tak langsung boleh menarik pelanggan tersebut datang membeli kembali..

8. sentiasa buat promosi tentang item baru..maksud ifa kena sentiasa pelbagaikan jenis kraf la..jangan sama je..kena ada pembaharuan..hee..so boleh menarik pelanggan2 baru plak..contoh try tengok character2 yang comel2 yang menjadi kegilaan ramai..macam domokun..angry bird..secara tidak langsung boleh membantu juga tue..kena sentiasa update la apa yang orang ramai suka..

okies..nie je kot cadangan ifa..hee..

ifa nak tag
sis fieda
nanakimie
sis myra

referral ifa: kak atie

okies..siap sudah nie..
wish me luck peeps!

3 comments:

tiefazatie said...

moga ada rezeki ifa..=)

Nisa Greennnpanda said...

ifa..

congrats dear!!

http://miacraft.blogspot.com/2011/11/keputusan-giveaway-mias-craft.html

tiefazatie said...

nisa: wah..ye ke??tq so much inform ifa..maklum la..dashboard gle..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...