Monday, September 5, 2011

pelbagai jenis hasil anyaman ketupat pun ada!

salam peeps!nak tanya..korang tau x anyaman ketupat nie ada pelbagai jenis?mesti tau punya..hee..tapi ifa saja je nak tunjuk nie..kebetulan lak..masa pakcik2 n makcik2 ifa menganyam haritue kan..ternampak nie ada pelbagai jenis anyaman dorang buat nie..hehe..ada ketupat bentuk bawang...jantung..sate!terer kan..mau seratus lebih biji nie tau..hihi..ifa xpandai2 nie..haha..

nie pakcik ifa la nie..haha..
model of the day nie..
tunjuk cara2 nak isi ketupat..=p

nie snap lagi..baru nampak..picture tadi kureng sikit..hihi

nie la die anyaman yang berbeza yang makdek jumpa nie..hehe..
ada bentuk bawang..jantung..sate..
nice kan2..comel je..ifa je xpandai2 anyam nie..=p

psst...ifa ada kat kampung lagi kot..=)

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

15 comments:

YAYA AZURA said...

pattern dia rupanya...kak yaya ingatkan selama nie nampak bentuk lain2 tu sebab tangan yang membuatnya..

::NureeN:: said...

klau sblh kedah lebih ramei wat lemang berbanding ketupat.. ;)

ijam ismail said...

smpai skrg xreti wat ketupat..hmmm
huhu

Ijah EmoTemo said...

err ijah klu bab anyam ketupat memang fail la. haha. mampu tgk dari jauh je la ahaha

Ms sunsWeetz said...

Ms pun x reti nganyam smpai la ni blaja x phm2x hihi anyway memang kreatif sape yg cipta ketupat punya anyaman ni hihi

fathiah said...

xpandai nak ayam ketupat. ajarkan bole :D

Chuu Muqhlis said...

alhmdulillah tiga2 tu chuu reti
tapi...... malaz gilak nk anyam hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik jer tgk ketupat tu..
Tahun ni sis sedihlah..pg raya x dpt rasa ketupat mak buat..sob..sob.. :(

ariana said...

ohh..jenis anyaman ketupat pun ada banyak jenis rupanya ye..akak yg tangan keras ni ingat kan sama je..hihi

DeQWa said...

cantik je ketupat tue,tapi jarang makan...yela kat kedah makan ketupat palas jer...mana ade ketupat daun kelapa...tak reti buat...hehehe...nk mkn tggu open house org kl buat la...he3

Myra Jay said...

Akak pandai anyam ketupat daun palas je, itu pun setelah berkali-kali mak mertua ajaq :)

tiefazatie said...

kak yaya: aah..pattern die yg lain2 nie..hihi..

nureen: owh..ye ke..xtau lak nie..tq bgtau sis..

ijam: hihi..ifa pun..haha

ijah: ifa pun ijah oi..haha

ms sunsweetz: hii..ifa pun fail je memanjang nie..haha..ye kan..ntah sape la yg cipta nie..haha

fathiah: hee..ifa pun xpandai nie..=p

tiefazatie said...

chuu: waaahh..best la chu nie..ajar2..hihi..ceh..rajin2 la..haha

lily: hee..kan2..makcik2 n pakcik2 ifa yg buat nie..haha..alolo..sis..xmo sedih2..next year balik sabah eh2..

ariana: hee..aah sis..ada banyak jenis nie..hehe

deqwa: owh..mmg camtu eh..baru tau nie..hihi..tq2..

myra: hee..ok la sis ..tau gak..dari ifa nie..lgsg xpass2..haha..

Nana said...

akk xreti anyam ketupat bli dalam pastik je rebus heee

tiefazatie said...

nana: ifa pun xreti gak..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...