Friday, December 31, 2010

BE metered lagi!yang ke 15 dan 16 nie untuk blog tiefazatie!

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg

salam peeps!sori...last week kan ifa balik kampung nie..so paham2 la..jarang2 on9 nie..hihi...sedih plak...sampai 2 BE ifa metered nie..huhu..sob3..cam rasa baru je aritue iklan ikea xmas metered nie...sekali kali nie..sampai 2 BE ifa metered okie...iklan metered yang ke 15 dan 16 nie..iaitu nokia speedway dan juga mitsubishi asx nie...sebenarnya terkejut nie sampai 2 BE metered nie...huhu..

agak sedih la...sebab untuk iklan nokia speedway tue...ifa tak capai pun target rm10 nie..huhu...tapi..alhamdullilah..iklan mitsubishi asx itu..lebih la sikit daripada rm10..even tak banyak mana pun..tapi syukur alhamdullilah dengan rezeki ini...total kali nie earning metered yang terbaru nie ialah rm 34.32 sahaja..ok la tue..kan2...sedih lak..sebab ifa xde pun dapat BE baru nie..huhu..BE yang ada tinggal 4 ja nie..huhu..sgt sadis...waaaa...dah xkeluar pun nie..takut betol ifa xde BE langsung nie...huhu..

owh yaa...btw..alih2 je ifa boleh cashout dah nie hari nie...hihi..sebab total earning dah cukup nie... ala cukup2 makan ja nie..rm64.53 sahaja..erm...tapi ifa tak cashout la kot this month...tunggu bulan depan la..hihi...mana tahu masyuk sikit..hihi..kan2...xpe la..sabar je la...=)

punya teruk trafik ifa minggu lepas...haha..sebab kan ifa balik kampung nie..hihi..so jarang2 on9 nie...itu pun nasib je ada ifa on9 sekejap2...hihi..sangat2 teruk nie..semua bawah 300 okie..haha..so blogwalking memang sangat2 membantu menaikkan trafik blog ifa sebenarnya..hihi..yang paling tinggi pun 341 nie semalam punya trafik la..sebab ifa dah balik dan on9 sekejap me-reply blogwalking yang banyak itu..alhamdullilah...habis okie ifa reply...hihi...tq so much ye kawan2 yang sudi datang jenguk blog tiefazatie nie..even ifa tak on9 selalu masa tue..=)

nilai bintang masih sama...hihi..ye la..kan yang metered tue bahagian LR..so masih full nie..hihi..best2...papepun...last but not least..en.nuff sila beri ifa BE baru ye..sadis je tengok BE yang ciput itu..sob2..bila ntah nak dapat BE baru kat bahagian LB dan juga SS nie...huhu..adoi la..kesian..ok la..nie je kot my personal notes untuk kali nie..jumpa lagi!hihi...

p/s: sedih je..sebab dah lama tak dapat BE baru tau..jeles tengok kawan2 yg dapat BE baru..haha..=p

Blog Teman Udah Setahun GA

stickynotes!


hye peeps!
ifa nak join giveaway by sis nini nie...=)
tahniah sis..dah setahun dah ye sis ber-blogging..
keep on blpgging tau sis!chaiyok2!
jangan give-up ye sis....
ifa nak tag..
mamazharfan
miza yusof
nadia

state tiefazatie sebagai ur referral ya kalu tahu daripada ifa nie..=)
sis..nak shawl itu..cantik la!hihi..=p

rezeki akhir tahun 2010 tiefazatie on 31 disember...=)

salam peeps..ya allah...alhamdullilah...tak sangka nie...last day b4 tahun baru...masih ada lagi rezeki ifa nie..tq so much aten...=)..sebab sudi juga bagi hadiah pada ifa nie...hihi..happy!ngeh2..u make my day...maklum la..malas nie nak join ga n kontest sekarang..isk2..pe penyakit datang nie..huhu...btw..brown and pink is a good combination too!!hihi..nice je kan2...ifa suka!hihi..


aten...btw...ur banner nie...combination colour yang bertuah lak kan...sengaja ke kebetulan nie??hihi..nice...i loike!hihi...sebab tue ada ifa tepek sini..jangan marah ye...=p

nie la die yang bertuah!brown n pinky!tahniah pada cik brown yaa...ifa la yang pinky tue..hihi..tq so much aten!best2...sgt suka hati nie...hihi..boleh2 ifa lupa nie ifa yang join dulu..haha..siap pegi cek balik list nama nie...hihi...jangan marah ye..nanti tak cumil..ahaks..btw..ifa dah email my details aten...hihi..excited nie...tue la..malas lagi on9 kan..sori ye lambat aten...=)

p/s: my 13th winning in december..ngeh2~

KENAPA DIRI AKU BERTUAH?


hye peeps!
ifa nak join giveaway sis aliesya nie..

kenapa diri aku bertuah?

http://1.bp.blogspot.com/_MilWaifJbTA/TN6t5NkcXRI/AAAAAAAAHBw/X8wX_2IhV3o/s1600/tanah%2Btumpahnya%2Bdarahku%2B2.jpg

first of all...ifa sangat2 bertuah kerana lahir di malaysia!!!
tanah tumpahnya darahku beb!!!i love malaysia so much!!
ifa sangat2 bersyukur kerana menjadi rakyat malaysia tau..=)

http://mohebban.burjalsaheb.com/wp-content/uploads/2009/07/dots-happy-family-cartoon.gif

kedua...ifa bertuah kerana mempunyai family yang sangat bahagia dan best!
hihi...tq so much ayah..mak...adik2..en.bebeh..hihi..
sebab mereka semua sangat sayangkan ifa!

http://farm4.static.flickr.com/3664/3360235846_2995db18fc_b.jpg

ketiga...ifa memang seorang yang bertuah la!haha..
sebab rezeki ifa murah nie..
agak selalu la menang giveaway dan kontest...lala..
mood perasan nie..haha..xpe kan2...=]

http://farm2.static.flickr.com/1357/724121790_40b2a6995d.jpg

keempat...ifa bertuah sebab ramai yang sayangkan ifa!!hihi
selain daripada my family..en.bebeh..
kawan2 ifa konpem2 sayang ifa nie..hihi...
kawan2 blogger juga...even kita tak pernah jumpa kan2..

http://www.freeiconsdownload.com/site-images/Large/Friendly_Fire.jpg

kelima...ifa bertuah sebab ifa seorang yang peramah!!
hihi...ye kot..sebab ramai dah kawan2 ifa cakap nie..
so ifa agak senang dapat kawan baru la..hihi..

http://www.eglobe1.com/word/wp-content/uploads/2008/06/cute-kitty.JPG

keenam..ifa bertuah sebab ifa agak cumil la...miahaha...=p
haha..ifa tak cantik..cumil je...itu pun dah cukup...
janji en.bebeh sayang ifa..haha...

okies sis..nie je la...kang lebih2...
mau sis n mr.K pengsan baca sambil guling2 okie..haha
ifa nak cerita sikit pasal hadiah boleh sis??
menarik nie sis..takde la mahal sangat...
sis pun pasti suka tau!hihi..
sedia...baca!!=p

ifa nak sangat-sangat nie die!Strawberry Shower, Scrub & Moisture Set!! hee..harga pun takde la mahal sangat..miahaha...jangan marah sis..ini la die kawan-kawan..cumil kan2...isk2..adoi la..tergoda betol tau!

http://www.thebodyshop.com.my/uploads/Strawberry_small_bag_INCHSPS134.jpg
bak kata bodyshop kan2..

"A bag of bathtime delights with the sweet scent of strawberry. Strawberry Shower Gel 60 ml, Strawberry Body Butter 50 ml, Strawberry Body Polish 75 ml, Ultra Fine Red Bath Lily"

kenapa ifa nak sangat-sangat bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture ini??

http://growabrain.typepad.com/photos/uncategorized/2008/03/01/tasty_strawberry.jpg

first of all pasti la kerana ifa sangat-sangat suka buah strawberry!adoi la..so sweet kan..bau die pun best tau!..pastu cumil gle nie!korang tak rasa strawberry nie unik ke??pe kata korang renung lama-lama tau buah strawberry tue..tue lagi sebab kenapa ifa nak bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture nie..=)

http://www.swiftpassport.com/blog/wp-content/uploads/2009/09/travel.jpg

then..sebab yang kedua...kenapa yaa?Sebab senang ifa nak bawa nanti if travel mana-mana tau!tengok la..betapa compact-nya bodyshop set strawberry shower, scrub and moisture nie..siap ada juga beg travel kit die nie..sesuai untuk dibawa travel bukan?complete set nie kawan-kawan...ada shower gel,scrub dan juga moisture..tak lupa juga dengan ultra fine red bath lily itu!memang lengkap kan2..=)

http://www.fragrantica.com/images/perfume/nd.3617.jpg
sebab yang ketiga!hihi..nie yang ifa suka sangat-sangat nie tau..sebab ifa guna perfume strawberry by bodyshop juga!hihi..sudah jatuh cinta dengan bau nie tau...lama dah guna..tak tukar-tukar nie..cam tak boleh je ifa nak guna perisa lain tau..dah try nie..owh..but ifa boleh juga aqualily...en.bebeh guna tau...hihi..eh2..terpesong plak..haha..so ifa memang gila betol dengan bau-bauan berasaskan strawberry nie..lagi2 jenama bodyshop nie...=)

http://2.bp.blogspot.com/_ELCn6vv27yI/TEYu09J-2uI/AAAAAAAABZA/1FKSCI39pYE/s1600/IMG00633-20100721-0006.jpg

em..sebab yang keempat..ifa nak juga tahu perasaan guna set strawberry shower, scrub and moisture...nie mesti best gle kan!maklum la..selama nie merasa pakai sabun bodyshop strawberry nie je pun..haha..murah kan..rm 9.90 sahaja..miahaha..so nie nak upgrade sikit la..even tak keje lagi...hihi...best pe...miahaha..

http://kitchenscoop.com/images/recipes/strawberry-pie-lrg.jpg

nie sebab ifa yang last nie..hihi..ifa suka sangat-sangat bau strawberry!!ifa tak tahu la kenapa..hihi..so sweet kot..n then cumil nie..hihi..nak tahu tak..ada tue masa study dulu la..ifa kan rajin join program rakan muda nie..so ada seorang senior ifa nie..suka sangat buat keje dekat ifa..last-last die cakap nie..die suka bau ifa!sedap sangat!cam nak makan-makan!haha..punya la ifa ketawa nie..haha..ifa cakap la..tak boleh!haha..duduk jauh-jauh sana..die cakap tak boleh..sedap sangat..strawberry...hihi..then baru ifa teringat...perfume ifa guna..strawberry by bodyshop...bestkan..sebab ada bau badan yang best..lagipun macam dah melekat dah bau strawberry dengan ifa nie..haha..so kalu guna set strawberry shower, scrub and moisture nie nie...pasti la lagi harum semerbak bau ifa..=)

okie tue je kot sebab-sebab yang ifa dapat fikir nie..hihi..
meh la..baca poem strawberry yang cumil ini..
sangat bermakna nie...ifa suka baca...=)

Strawberry Emotions, the poem

loving your passion
feeling the sweetness of dreaming
surrending to those summer strawberry days
of strawberry emotions

sweet strawberry seeds
planted in your soul
hope that this dark, ripe strawberry
will be the sweetest you've ever experienced
strawberry emotions

strawberry juice trailing down your lips
kisses sticky
and suddenly the words flow
another basket of strawberries
another poem to write
another of many
strawberry emotions

sweet surrender
just surrender
to those summer
those lazy summer
and strawberry emotions

by nach oben

last but not least...
sis sila la dengar lagu strawberry shortcake yang cumil nie..
sangat-sangat cumil!
i love strawberry!hihi...=)



cumil kan2!hihi..i love strawberry so much!
wish im the lucky person...=)

ifa nak tag
miza yusof
mamazharfan
nadia

isk2..harap2 tak terpesong la ye sis..haha..hentam ja nie!

p/s: credit to en.google for the pictures,poem and video..=)

giveaway end of year 2010!


hye peeps!
ifa nak join giveaway by yadz nie..

erm...kenangan terhebat masa berblogging tahun nie ek..
isk2..ada banyak tue!meh ifa cerita sikit ek...

http://yesyesyall.org/files/images/603.jpg

apabila ifa bertuah bila join giveaway ataupun kontest di blog!
memang best gle la!macam2 ifa dapat...=)
sebab tue berbaloi-baloi join banyak2 nie...hihi..

http://www.boston.com/sports/columnists/pierce/love%20money.jpg

apabila en.nuffnang memberikan earning yang sangat best pada ifa!
padahal tak sampai pun rm500 nie..but still berbaloi tau!
sebab tak sampai 1 tahun lagi umur blog ifa nie..hihi..
hihi...gila duit!sedang tunggu my 2nd cek nie..=)
masih mengharapkan BE baru dari en.nuffnang!

http://www.indirmedenizle.gen.tr/wp-content/uploads/2010/06/HappyTreeFriends.jpg

apabila ramai yang follow blog ifa!pergh gle la..tak sangka nie tau...
sebab dah lebih 1k follower nie...thanx a lot kawan2...=)
dan ifa ada juga kawan2 yang agak rapat dengan ifa...
even kitaorg tak pernah jumpa lagi nie...hihi

okie..nie je kot..kang panjang lebar ifa bebel2 nie wak..haha
pilih sebab2 utama je la..so ifa bagi la tiga je eh..=)

blog febret ifa...

http://farm2.static.flickr.com/1357/724121790_40b2a6995d.jpg

sudah pasti blog mamazharfan!
tak tahu kenapa..habit nie...tapi...konpem tiap2 hari singgah...
sebab best sangat2..macam2 ada tau..
pastu cam rapat dah dengan mamazharfan nie...owh perasan..haha
even kenal pun di blog je nie...hihi...
like my own sis tau...=)

ifa nak tag...
mamazharfan la!
sape lagi kan2..hihi..sis join tau!
best nie hadiah yadz nak bagi!

p/s: tq en.google 4 the pictures!

GA Teka & Menang Ibu3A


salam peeps..
ifa nak join ga teka & menang ibu3A by kak yong nie..=)
tekaan ifa ialah

rm82.53
rm 82. 54

okis sis..nie je kan..hihi...
moga betol la tekaan ifa nie...=)

Thursday, December 30, 2010

2nd tiefazatie nuffnang check is otw peeps!

salam peeps...alhamdullilah..syukur...ifa punya 2nd nuffnang cek otw kot sekarang nie...hihi..rasanya la..sebab ifa dah dapat email nie...payment advice daripada HSBC advising service nie..hihi..kali nie takde la jakun sangat nie..ye la..dah ada kunun kan pengalaman 1st check aritue..hihi..ok dah sikit la perasaan nie..hopefully cek ifa nie sampai dengan selamat yaa...insyaallah..=)


ehem2...ini la die hasil selama 2bulan ber-blogging..hanya la bernilai...RM247.66 sahaja...hahahaa..xpe la..okie pe kan2..hihi..jangan ketawa okie..daripada 19sept until 20nov ye kawan2...nie untuk iklan cpc dan juga metered earnings tau!kali nie..ifa dapat la merasa juga hasil buffered earnings nie..sebab ada 10 metered earnings nie..so sebab tue dapat la lebih sikit dari yang 1st cek haritue..hihihi..syukur alhamdullilah...dapat gak merasa nie...=)

nie hanya untuk rujukan ifa je tau..xde niat nak menunjuk2..ifa hanya budak baru belajar dan baru je merasa 2nd cek dari nuffnang ye...dah la tak keje kan...maka..ini buat ifa sangat happy...even..ciput je kan..xpe la..rezeki juga tau...syukur alhamdullilah..amin..moga2 ifa terus murah rezeki yaa...=)

btw...sedih gak..bulan nie..tak dapat cashout nie..sebab tak cukup nie rm50..haha..tak mampu lagi nak cashout tiap2 bulan okie...kesian nie..moga next month ifa dapat la cashout untuk 3rd time yaa kawan2..mudah2an...amin..doa2kan ye kawan2..terima kasih juga sebab sudi datang selalu blog pink tiefazatie nie..sangat2 menghargai kamu2 semua tau...=)

p/s: ifa ngah cari mood nak wat entry lain2 nie..banyak gle nak cerita tau!hihi

rezeki di akhir disember untuk tiefazatie!

salam peeps!morning!ya allah..lama gle ifa tak on9 kan2...hihi..susah nie nak amik mood balik weh...nie pun paksa diri..haha...hye kawan2!miss me tak??kekeke...owh ifa...stop it...lala..tujuan utama ifa wat entri nie sebab...tq so much couLEur de chiqu3!!!hihi...even ifa tak menang main prize...i still got the conso prize kan2...hihi..better than nothing rite??alhamdulllilah...syukur...tak sia2 buat entri tue pagi2 buta tau..dah main hentam je nie..hihi..=)

taa-daa...nie la die senarai nama pemenang2 tau..tahniah tau pada anda semua..dan juga ifa nie..tq so much couLEur de chiqu3!!ifa dah tinggalkan email ifa tau...hihi...maybe nie la last rezeki ifa untuk bulan disember nie..sebab dah 30hb kan2..walaupun ifa tak bertuah sangat tapi at least ada juga sikit tuah kan2...syukur alhamdullilah...=)

p/s: my 12th winning in december..ngeh2~

Wednesday, December 29, 2010

final piala aff suzuki cup 2010: malaysia menang!malaysia 4- 2 indonesia..

http://2.bp.blogspot.com/_ZbhEs2R_g8E/TQy6FVKVaMI/AAAAAAAAAZ4/hoOnE-cwVXg/s400/piala-suzuki1.jpg

salam peeps!
alhamdullilah...akhirnya!
yeay!!malaysia menang 4 - 2 indonesia!
tanah tumpahnya darahku!!!just do it!!!
alhamdullilah...syukur....malaysia menang weh!!
xpe muslim...sedekah je 2nd goal tue kat indonesia..haha..
adoi la..agak nervous gle kan2!isk2...
owh ifa minat goalie kita!haha...
walaupun..muka nampak ganas...tapi memang bagus..hihi..
fahmi..u r da best!goalie mantap gle nie!
safee safi u r the top scorer!hebat!
perubahan mendadak pasukan bola kita!
go harimau malaya!

http://vrempire.com/Image/BlogImg/20081219-NikeFootball/Aidil.jpg

haha..mamat nie...
ada ramai lagi player lagi best dari kamu!miahaha!

p/s: owh yeay!!kita menang weh!cuti lagi tue jumaat nie!yeay!
tq too en.google for the pictures!

Lagu Kita nie kan en.bebeh!

salam peeps!
lama lak ifa tak post lagu kan2...
hihi..meh ifa post lagu kita by aizat nie!
pergh..masa mula kuar lagu2 aizat nie...
punya la gila dengar je nie..
cam biasa la..
nie la antara lagu favourite kami...lala...
sekarang tidak lagi...hihi...layan lagu lain lak..
kan2 en.bebeh ifa..hihi...=)
but still one of our favourite song la..=p
owh...luar biasa nie...haha...
but ok wat lagu aizat nie kan2...
nice je dengar...=p



p/s: just a simple entri yaa..hihi

Tuesday, December 28, 2010

bila mak rambang mata!

salam peeps!ehem2...aritue..ifa ada ikut my mum pergi jakel nie kat KT okie..tapi die guna nama lain..lupa lak pe nie..hihi...sebab my mum nak cari kain cotton untuk buat blouse nie..hihi..biasa la..ada sale kan..hihi..so ikut je la..dan motif utama hanya la cari kain cotton untuk my mum okie..kami nie xde dalam senarai okie..

ehem2..haha..habis nie kami buka banyak gle corak2 kain cotton nie..layan je la..c mamat poyo yang layan kami nie..haha...tak suka sangat sbb bajet hensem!dah la katik...hehe...tapi kan..last2 ifa pun dapat gak sepasang kain cotton nie!haha..murah je la...rm39.00...kalu tak silap la...lupa dah nie..haha..bukan untuk raya ye...untuk saja2...hehe...tq mum...=)..ala..adik ifa yang lagi 2org tue pun dapat gak la..hihi...

naa...nie baru sikit tau..
terlupa nak snap masa kami berabes suh budak tue buka kain2 tue..
ye la..nak tengok corak ok ke tak untuk my mum...hihi
ada la dia antara kain di atas yg menjadi pilihan my mum ye...=p

nie la die...kain untuk kami 3org nie..haha
lain2 corak nie..lala..cotton nie...lala...
agak2..yg mana satu ifa punya ek?hihi

nie plak kain2 yang ifa usha nie..cantik gle kan!
adoi la..nak beli...harga boleh pengsan!haha..
so snap picture je la..ok pe...hihi..
kalu ada bajet..leh beli..miahaha...berangan..=p

owh nie baru sikit tau kawan2..haha...lum lagi time cari baju raya!ifa nie cerewet juga nie...haha..adoi la..takpe...lambat lagi...haha...btw..best gak..ada dah 1pasang baju leh tempah dah nie..haha..ok la..nie je kot..xde idea la..lala...see ya!

p/s: arinie ifa kat kuantan kot..kalu xsilap la..maklum la..auto kan2..haha..xpe..dah nak blik umah dah nie..lala

blog paling best & terbaik punyer!!!



hye peeps!
ehem2..lama dah ifa tak buat tag award nie..
tq ye kazisha sebab bagi award nie kat ifa yaa..hihi..
pergh...luar biasa nie..best meh blog ifa nie??haha..
pastu terbaek ke??isk2..malu ifa la...
cam belum sampai tahap lagi nie..
banyak lagi nak kena buat kot..baru la..ok...hihi...
papepun tq2...best gak perasan kejap nie..haha..

p/s: ifa gerak balik kuantan nie pagi nie..hihi..=)

Monday, December 27, 2010

burger pasar malam!best!

salam peeps!ifa tahu..mesti ramai yang suka makan burger kan2...hihi..kami pun..haha..tapi my dad tak suka nie kami makan fastfood selalu...but kadang2..my mum belikan juga..hihi..rilek je kan2..hihi..

selalu kan...ada pasar malam hari khamis tau..kalu tak silap..kami panggil pasar parit nie..haha..sebab sebelah parit nie..agaknya la...hihi...best gak burger kat sini..murah pun murah..kalu tak silap la..rm2.00..double ok...hihi..tapi burger daging la..hihi...

nie yang ifa pelik kat sini nie..ada gak yang murah tau..tapi..bila mahal..mahal gle!haha..pelik2..tapi sebenarnya..banyak yang mahal dari yang murah tau..hihi...so..enjoy la picture burger nie...hihi..=)

ehem2...best kan...hihi

naa...terliur tak??best nie..
pedas pun pedas gak..hihi..
yummy!berbaloi la kan2..

p/s: harinie ifa gerak balik kuantan lak ye...isk2..lagi susah nak on9 nie...huhu

MypassionMycraft first giveaway!!

http://3.bp.blogspot.com/_SjqQRNouBNk/TPciyp0b3bI/AAAAAAAAAWA/CTLMObCUHSg/s400/gveaway.jpg
hye peeps!
ifa nak join mypassionmycraft 1st giveaway nie..=)
apa yang ifa boleh buat daripada fabrik ini yaa..

1. sling bag, 2. pencil case, 3. purse/coin purse,
4. alas meja, 5. sarung bantal, 6. tali pinggang
7. headband, 8. cekak rambut, 9. klip rambut
10. keychain, 11. kain sarung, 12. kain untuk baju kebaya
13. alas pemegang periuk/kuali, 14. sarung pen/pensel,
15. beg poncot,16. selendang

isk2..cam banyak la plak..
cam terlampau la plak hihihi...
agak2 ok kot kan2...lala...
ok sis..done!=)

1st giveaway by balancing 3x!



hye peeps!
ifa nak join 1st giveaway by balancing!balancing!balancing! nie..
ada banyak hadiah menarik untuk dimenangi tau!
best tue kalu bertuah..hihi...
jum la join kalu nak yaa...=)

Wardah Ilmu First GiveAway

Create your own banner at mybannermaker.com!

hye peeps!
ifa nak join wardah ilmu 1st giveaway nie..
simple je pun...hihi..mana tahu bertuah kan2..
ifa nak tag...
mamazharfan,
mizayusof,
syuhada,
nadia
mama iqy..
wish me all da best!mahu bertuah..please...hihi..=)

Sunday, December 26, 2010

piala aff suzuki : malaysia 3 - 0 indonesia

http://2.bp.blogspot.com/_ZbhEs2R_g8E/TQy6FVKVaMI/AAAAAAAAAZ4/hoOnE-cwVXg/s400/piala-suzuki1.jpg

salam peeps!
yeay!!malaysia menang 3 - 0 indonesia!
tanah tumpahnya darahku!!!just do it!!!
hopefully nanti harimau malaya buat yang terbaik tau!
i will pray the best for u all!
menjerit-jerit okie depan tv tadi..haha..adoi la...
agak2 kalu ada kat stadium..camne ek??hihi...

owh yaa..btw..tadi ifa and my kazen...
we try buat aiskrim goreng!!!
makan sambil tengok bola okie..lala
and suprise!jadi okie!hihi....
nanti ifa nak cuba buat lak kat umah..hihi
tadi try guna roti gardenia..
maybe nanti ifa nak try guna cornflakes and walnuts la..
pasti lagi best kan2..hihi..
so peeps...esok ifa balik kuantan dah yaa....
so maybe takleh nak on9 sgt la...haha..
sebab takde wifi plak sana...hihi..
see ya in kuala terengganu nanti k!
last but not least..i love u la malaysia!!miahaha...

http://vrempire.com/Image/BlogImg/20081219-NikeFootball/Aidil.jpg

hensem lak mamat nie..haha..
saja je letak..=p

p/s: time nie la baru nak menghargai player2 malaysia nie..hihi..
tq too en.google for the pictures!

banana tersepit!

salam peeps!hihi..aritue ifa nak buat banana split kan2...tapi kan....nie ifa wat banana tersepit!hahaha..miahaha...nak tahu kenapa??korang usha la sendiri gambar2 nie..haha...enjoy!

naa...tengok la!tersepit kan!hihi
owh sangat suka hati ifa nie kan2...lala

chocolate chips wajib ada!hihi..
nice kan..cuma kurang...
chocolates syrup je kot??hihi..

owh sangat best okie makan banana tersepit nie!
haha..luar biasa nama nie..lala..=p

p/s: ifa kat melaka lagi nie..lala

Lucky Blogger Contest by Hahazirah




hye peeps!
ifa nak join lucky blogger contest by hahazirah nie..
mana tahu bertuah kan2..hihi
okie ifa nak tag..
mamazharfan
nadia
mizayusof

Saturday, December 25, 2010

kuih kesukaan kami semua!karipap!

salam peeps!ehem2...hihi..kalu nak tahu..kami semua nie suka makan karipap..lagi2 kalu my mum yang buat..sebab memang tak sama dengan yang dibeli nie..hihi..lain dari yang tau...biasa la..air tangan ibu kan2..hihi..

ifa memang fail bab2 dok gentel tepi2 karipap tue..haha..menyirap je my mum kalu ifa tolong...lagi lambat ada la die cakap nie..haha..kesian ifa..hihi..tak pandai2 nie..haha..adoi la..camne nie..takpe la..lain kali la..haha..tak pun beli je pencetak karipap kan2..haha...

ok la...tak mau bebel2 lagi nie..hihi..sila la enjoy karipap yaang my mum buat nie..kami suka inti die keledek ye..hihi...=)


bestnye...nak suh my mum buat lagi la nanti..hihi...=)

p/s: ifa kat melaka lagi nie..lala..

Contest Teka Amount


hye peeps!
ifa nak join contest teka amount by sis jieda nie..=)
sori ye lambat sis..hihihi..xde idea nie...
ifa main hentam je ek...
total amount yang sis dah cashout ialah...
rm555.75!hihi...hentam je la..
okie sis!mga lebih kurang la yaa..hihi..

':: My BJMM Lucky Number Give Away ::'.


hye peeps!
ifa nak join my bjmm lucky number giveaway nie..
nie la nie luckynumber yang ifa dapat capture..
still b4 2332 kan2..hihi

okie sis...nie je kan2...
moga ada tuah ifa...=)

Contest teka bilangan guli Cik Fafa


hye peeps!
ifa nak join contest teka bilangan guli cik fafa nie..
isk2..dasat sungguh nie..hentam je la ye..
98biji guli!
haha..luar biasa nie..lala..
ifa nak tag..mamazharfan,nadia,syuhada dan suzierahman
okies...tue je kan2...fuh moga betul!haha..

Pertandingan Blog Paling Superb !



hye peeps!
ifa nak join pertandingan blog paling superb by aisyah n izzah nie..
ifa nak tag semua kawan2 ifa yang suka join ga nie..hihi
ok la tue kan..
join la kalu berminat yaa..=)

1st GiveAway From Keyna Chan


hye peeps!
ifa nak join 1st GiveAway From Keyna Chan nie...
ifa nak tag...
nadia
mama zharfan
itu je kan2...ok done!hihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...