Thursday, January 6, 2011

alahai..olay plak metered nie!dah kali ke-18 nie!

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps..alahai..sedihnya..lagi 1 BE ifa metered nie..huhu...kali nie..iklan yang metered untuk kali ke-18 ialah Olay..sedihnya...sebab baru je semalam iklan Maxis metered kan...huhu..tak terkata nie..terkedu nie...hahaha..ye la..BE baru tak dapat pun en.nuffnang...sob2...=(

nie la die cik Olay kita..ifa sempat dapat earning dari Olay sebanyak rm34.91 sahaja..ok la tue kan..untuk blog kecik cam ifa nie..alhamdullilah..syukur...hee...tapi kan...c pakcik nuff nie kan..orang mintak BE baru..nie pegi metered kan lagi nie..haha..adoi la..kesian...xpe la..janji lepas nie..sila bagi ifa banyak2 BE baru okie...tak kira..nak gak..miahaha...

tapi sedih gak la..ye la..tinggal 2 je BE ifa nie..tue pun..cam ifa cakap..1 je kuar..kawan2 nampak juga tue..1 tue je...yang c ular comel tue dah tak kuar nie..sob2...takut ifa..waaa..tak dapat terima BE tinggal tue je nie...haha..habis la...sebab jangan harap la nak dapat earning dari kempen biasa tue..takdenye...setakat rm1.00 je seminggu tau..mau berjanggut la nanti baru boleh cashout weh..punya dasat nie..dulu mewah betol..sekarang tidak lagi..orang pun takut kot..haha..so memang kena bergantung pada BE je la..huhu...en.nuffnang..saya mahu BE baru tau!hihi

naa..trafik cam ular kena palu nie..haha..boleh la tahan gak trafik ifa semalam..isk2..susah la plak nak maintain 300++ cam selalu...kena angin apa ntah nie..kali nda best sudah bha blog ifa nie..haha...ye la..dok cerita pasal ifa je pun..so ifa bersyukur juga nie..ada gak orang datang kan2..hihi..tq so much kawan2...btw..masih banyak lagi giveaway dan kontest yang ifa kena join!hihi..ye la..cuba nasib orang cakap...nak harap nuffnang nie..alahai...sedih...hihi..

kalu cerita bab star..biasa la..yang metered nie bahagian LR..so full beb..hihi...last but not least..en.nuffnang sila cari banyak lagi pengiklan2 yaa..so dorg leh la pilih gak blog ifa yang pinky nie...haha..adoi la..susah2...hihi..sabar je la..huuu...cam biasa..apa yang ifa bebel nie..tiada kaitan dengan sape2..ini hanyalah luahan perasaan ifa semata-mata tau...=)

p/s: serius..ifa mahu BE baru nie en.nuff..peduli la nak gak...haha..

15 comments:

Fairuz Fazilah said...

ifa..apa tu metered earning?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

huaaaa..akak pun sedih..sebab olay akak dah jadi ME semalam..alhamdulillah...akak dapat RM60++..hehe

alaaaa..tak pe nanti ader lah BE tu...akak pu jarang2 dapat!!

Hidayah said...

oklah tu ni nak maintain trafik lepas 100 pun susah hehehe nak buat camne da akak ni pemalas kannnnn....jim balik sabah ujung bulan tiket murah woo

nina syakina said...

awal thn mmg bnyk B yg metered! waaa

Mama Zharfan said...

byk dh total $$$ utk ifa cash out ujung bln ni hehhehe
moga2 ifa dpt BE baru byk2 soon
me ada 2 jer BE tgh running--ok jer,, sbb most of the times me ada satu jer BE tgh running kat blog me tu
my UV me maintain 300 lebih jer, kdg2, cecah 500 lebih, tu jer..tak terdaya nak capai 1k(mimpi jer ler jwbnya hahaah)

Cheqna said...

tak faham2 sampai sekarang so ikutlah apa nak jadi..haha

but good luck to u sis :-)

mama_umar_maryam said...

xpelah iefa, nk cpt2 dpt cek tu kottt ;p

FaiHash said...

ijah punya BE skang mcm gerak lambat sgt nilai dia -.- time cimb clicks punya lg byk nilai. huwaaa

tp tula cimb click punya BE tak metered2 lagi. punya duk kira duit2 ni. lol

tiefazatie said...

fairuz: metered earning tue..iklan buffered earning yang dah tamat tempok iklan die...so die jd la metered earning...kiranya dah boleh cashout la..die akan campur sekali dengan hasil campaign yang fairuz ada..

tapi yang penting..metered earning aka wujud if awk ada buffered earning je tau..=)

harap paham la..

ardinihumaira said...

dni majuk ngan nuff skang ni. sob sob.. susah bagi BE pastu pernah BE tak naik 3hr padahal iklan ada... rasa macam tak fair. huhu

tiefazatie said...

ibudamia: huhu..itu la kak..wah...caya la kak..byk gle!ifa xpenah lg dpt byk tue..haha..

iya kak..insyaallah..=)

hidayah: haha..ala sis..ifa pun mls!haha..wah..ya ka sis?isk2..takut kena marah nie..kalu pg jln2..haha

nina: mmg kan2..bese la..dah tahun baru..hihi

tiefazatie said...

mz: haha..xde la byk cam cek yg bau dpt nie sis..haha..amin..insyaallah..moga sis pun dpt gak..hihi...ifa pun sis..tinggal 2 je nie..haha..xpe..sis punya earning mantap!hihi..wah..hebat la sis..ifa still tak boleh maintain cam sis nie..bestnya sis..xyah bw pun kan..=)

cheqna: laa..betol ka sis??haha..sis2..ada2 je la..xpe...nt2 pandai tue..

thanx sis..=)

zety: hihi..maybe la kan sis..haha..sbb last month x cashout pun..haha

ijah: tue la..xphm ifa ijah..haha..ikut angin die kot..haha..

waaahh..ye ke..isk2..biar la byk2 lagi ijah oi..haha

tiefazatie said...

dni:ye ke..ifa pun penah kena dni..huhu..bila tanya die ckp xde mslh nie..ntah pape je kan..huhu..sbr je la..ifa kne 2 ke 3 kali dh tau..sob2

Miza Yusof said...

samalah kita fa. olay miza pun dah ME :( tapi syukur sebab amount olay masyuk walaupun tak cecah 3angka tapi still bersyukur :)

tiefazatie said...

miza: pergh..mesti masyuk gle nie!ifa ciput ja nie..hahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...