Saturday, November 6, 2010

lappy ifa wat hal!tak bagi login blog+gmail!huhu

stickynotes!

salam peeps!huhu..ifa tension gle nie!!argh!!xleh nak login blog+gmail kat lappy ifa..adeh..die cakap SSL connection error nie..huhu...ada virus kot..siut ja nie..sape ntah malaun yang sabotaj nie hah!budu bha ko tue!sesuka hati ja tinggal link kat blog ifa!kurang ajar kan ko tue!pe masalah ko hah!

SSL connection error. Unable to make a secure connection to the server. This may be a problem with the server, or it may be requiring a client authentication..bla..bla..huhu

masalahnya ifa boleh je view kalu ikut url ifa..cuma tak leh login nie..huhu..pastu kalu buka website lain boleh je..waa..google nye program je tak le nie..gmail+blogspot..waa..mati2..nie pinjam lappy my dad jap nak wat n3 nie..huhu..sedih2..waa..banyak gle n3 xpost lagi nie..huhu..adeh..jatuh la uv ifa nie..huhu..macam2 lak jadi nie..sabar2..dugaan..huhu..dah tak pandai format lappy nie..haha..adoi la..kena anta kedai la nie..huhu..

banyak lagi ga ifa xjoin nie..huhu..pastu camne nak tau latest n3 kawan2??argh..bukan leh guna lappy my dad selalu!!adoi la..dugaan..huhu..tolong2..ifa ngah godek2 lagi tue lappy ifa.harap paham ye..ifa leh je bw cam bese..cume..tak leh login akaun blog ifa nie..waa..

so if ada info2 pasal ifa ke apa ke..tinggal jejak or komen je n3 ifa tau..ifa still leh gak reply tue nt..huhu..mode sedih gle2 nie..=(

p/s: ehem2..blog c copycat dah open okie!kenapa ifa reveal??ada sebab die kenapa..die memang xikhlas nie..erm..but not sure entri2 itu masih ada ke tak..owh ya header die dah buang okie..=p

37 comments:

tiefazatie said...

moody gle nie!huhu

suzie rahman said...

ader org sabotaj ifa? mean dier anta link kt shout n ifa bka.trs jd cm ni ke?bhaya la yunk..

tiefazatie said...

xtau la suzie..huhu..aah..ade anta link..pastu kuar ckp lappy ifa nie ada byk gle virus la malware la...huhu..waaaa...

mama wanie said...

tadi mama pon jd gak...
pastu terus tutup..
seb baik on smula..semua okey..

Mama Zharfan said...

memang ada yg antar virus kot..me pernah kena few times ie lappy jd hang terus!! pucat gak muka me, nasib baik me shut down, reset semua then on balik then ok
cian ifa..moga2 cepat dpt setel prob lappy tu

tiefazatie said...

mamawanie: xleh lagi nie..dr semlm..huhu

mz: huhu..sedih...ifa dh restore pun xjd gak nie..waaa..sedih2...=(..tq sis..ifa cbe gak nie..huhu

Fantastic Ajane said...

adoii... kalu da mcm tu kena format la baru ok.. ada backup ka ko punya data dlm lappy tu? sandih jg ooo... risau jg ni... neway tenang ja ko aaa...

S.U.R.I.A. said...

namo lah sdey2....dugaan tu..ok???

tiefazatie said...

FA: sa nda pandai format bha sis..haha..kne anta kedai la nie...huhu..=(..lum backup lg..nt la..huhu

suria: aah..hhuhuhu..=(

*komen pun kne camnie..sadis nya idup nie..

ainzuryn said...

sabo...tutup dulu lappy tu takut melarat lak sakitnya nanti. esok bawa gi kedai je.

tiefazatie said...

ainzuryn: haha..mana leh kak...erm..cam google block ip ifa nie...adeh...ngah cri2 cmne nk unblock balik...huhu

dak eina said...

loh ingatkan sedih sbb ape...sebab lappy buat hal eh...sabau je la ifa nie...huhu

Farah Sygs said...

cume scan kot2 de virus beranak lam tuh..xpon bawak g kedai...lgik sng..hehe...kureng2 kene format...plg teruk

tiefazatie said...

dak eina: nyawa ifa tue..huhuhu

farah: xde pun..ada 1 dua ja nie..tp.adeh..kecewa!huhu..malas tue la!xde duit..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

cube clear kan cache, mb ok balik kot :P

tiefazatie said...

melati: sdah sis..xleh gak..huhu

RuSh D said...

try btolkn tarikh and time laptop tue kalo salah... pas tue try update internet browser...

cekmet said...

sape yg dengki wat cam tu?
adoi sabar ye ifa

Affan Ruslan said...

penah gne open wireless tak?

BENA said...

sape yang SENGAL sgt kasi url sengal tuh kat ifa. ish2

xpe2. g format laptop kkk. heeee~

miss chekleen said...

sobss sobss..menangis bersedih bersama ifa..
ifa leks la..kadang lappy chekleen pun wat hal..tu yg kdg tergendala bw..sobss...

bermuhasabah diri jap

najihah sahami said...

iefa..iefa..wa kangen sama lu la..hehhe

She's retarded said...

chill la kak ifa
mne tau ada hikmahnya semua ini.

geram dgn org yg suka spam kat cbox!

Syafrizal said...

cuba guna Google Reader dan ifa add blog kawan2 ifa dalam Google Reader
bila ada entri terbaru boleh baca dan blogwalking..

ardinihumaira said...

dni nyer bokbneg gilos... susah dapat line. hu

ahmad jo said...

xtau la.. try tukar pswrd... huhu

zalin said...

try guna ipchicken. copy ip address dan paste dlm HTTP Proxy.

open firefox,tools,options,advanced,network,settings, paste ip address dari ipchicken pada HTTP Proxy.

try la. kot2 membantu.

Nur Qistina said...

xsure la nape ifa..dulu pernah gak xley nak masuk blog seminggu lamanya dari lappy sendiri..tapi guna com lain boleh..ada prob la tu..

cuba tanya mereka yg pakar bab ni..^__^

namo sedih2 tau ifa..jia yok!

azryNaiN said...

sabar yea ifa...
ain pon pnh kene dulu,mybe ade virus yg tkr sting mozila ifa tuea...

klu ain dulu,ain remove all mozila..try gune ie..
lepas tue instal mizila baru...

... said...

salam.saya baru ziarah blog kamu tadi. sb kamu bermasalah. padam properties yang asal.copy semula dari web sb kamu. reset ke asal.lagi satu, sebelum klik mana2 link, tengok link html tu bawa browser kamu ke mana. kalau guna firefox, ada kat link bar bahagian kiri bawah sekali. saya kesan guna xerox, ada trojan pada sb kamu.sila kemas kini

... said...

lagi satu, komen kamu, sebaik2nya setkan untuk kamu approve secara manual.bahaya macam ni.blogspot masih ada hole pada comment properties. setkan sebelum terlambat.dan lagi satu, cek pada stat kamu, siapa mereka2 yang last singgah dalam blog kamu.dengan cara ni, kamu boleh duga siapa yang punya angkara.tapi jika orang yang membuat onat itu hide ip, sukar sedikit..

SYaMiLa said...

sabar ye ifa..moga dpt setel kan masalah ni...

Cik Cyida said...

ala, ciannye.. sabar eh!

Cik Cyida said...

cyida follow ye 769!

ARIFFDA said...

sabo ye ifa....

N@di@ said...

testing testing :D

Izzuddin Fauzi said...

Ha... Pakai mozilla kan... Cube bukak nie...
Start > All Programs > Mozilla Firefox > Mozilla Firefox (Safe Mode)
Nanti dye kuar box yang pilih2 tu tanda je sumer2... Try la... X tau la bleh ke x... Cn nie unit teknikal... Tapi malangnye x dapat situasi betol makenyer x dapat la nolong... Ahtoi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...