Thursday, August 4, 2011

puasa hari ke - 3 : nasi goreng + kerabu mangga + peparu sambal + ayam kicap + nugget + air tembikai!

salam peeps!hye2..hee..cam bese la..ifa nak update apa kami sekeluarga berbuka semalam..sesungguhnya sangat2 bersyukur dengan rezeki yang diberikan ini..=)..yang lucu tue..cam xtau dah nak masak pe lagi nie my mum nie..hehe..nanti2 kang ifa lak yang kena masak nie tau..hehe..xpe..mak still the best chef maa...ifa nie tukang support je..wee..=)

air tembikai menjadi pilihan lagi nie..hehe..
sedap ow...=)

saja ngada-ngada zoom nie..haha..
sabo je la..=p

goreng nugget sikit..hee...=)

main dishes kami semalam ialah nasi goreng..hehe..
nie pinggan ifa le nie..
mak dah siap2 letakkan dalam pinggan2 kami..=)

nie ayah ifa gi beli nie..hehe..
kerabu mangga+kerabu betik...best2...
kami memang hantu kerabu nie..

nie lak kerabu perut..ayah ifa beli gak..
tapi ifa xmakan ye..nie mak ayah je makan..haha

mak masak peparu sambal nie..
pergh..sedap!lama dah xmakan nie..=)

mak ad agak masak ayam kicap nie..hee..
bese la..adik2 ifa..makan ayam saja..=p..

best kan makanan berbuka kami semalam..
syukur..alhamdullilah..=)
harinie xtau lagi..hehe..korang lak?
moga2..ada je rezeki kte semua yaa...


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..

8 comments:

eikieyn said...

sedappp nye tgk air tembikai tu~~~~~ terliur terus lepas masuk page ifa ni.. :P

LiErOSe~QiEmi said...

wah, nampak sedap2 lauk berbuka..
eh sama la air tembikai untuk buka puasa semalam, cuma bunga tambah laici je.. sedap kan... sejuk tekak hihi

aisya said...

tak sabar nak balik rumah ni sis.. cepat la minggu depan.. best kalau boleh berbuka di rumah.. huhu

tiefazatie said...

eikieyn: hee..sabo sis..rilek2..

lierose: hee..kan2..owh..ifa suka air tembikai saja..hihi

aisya: sabo lalink..nt balik eh..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..meriahnye lauk..
Nasib dh berbuka ni..hehe..
Rajin mak ifa masak.. ^_^

tiefazatie said...

lily: hee..meriah ke sis..bese2 je..hihi..aah..kang adik2 merajuk lak sis..hihi

icee-yah said...

em..dah lame tak mkn sambal tu:)

tiefazatie said...

icee: ye ke..nt makan eh..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...