Wednesday, August 17, 2011

isk..5 ketul barang = rm77.10..barang sekarang dah semakin mahal kan..

salam peeps!hee..luar biasa kan tajuk entri nie..haha..ntah la...ifa xde idea..adeh..T_T..so hentam je wat tajuk camtue..hihi..erm..xde pe sebenarnya..cuma teringat kata2 cashier time ifa bayar harga barang2 nie..

cashier: adeh..beli barang banyak nie pun dah nak dekat rm100 nie..isk2..

ifa: =)..*hanya mampu tersenyum nie..

erm..nak wat camne..dah harga die camnie..pastu ifa gak yang nak guna kan2..haha..adui la..shampoo+conditioner herbal essences tue..sah2 le ifa punya nie..kadang2 ada gak adik2 ifa gatal guna..wangi kan..hehe..colgate plax tue..semua orang pun guna..hehe..amik yang sensitive sebab die warna pink ja pun..miahahaha..

compact powder maybelline tue wat stok nie..hehe..sebab dah xde stok nie..semua dah guna nie..mascara maybelline the magnum volum' express tue..saja baru nak try nie untuk raya maa..ayah cakap yang nie elok..die ada search kat google nie..hehe..so nak try le..hihi..b4 this ifa guna mascara maybelline volum' express hyper curl je pun..ada gak mascara silkygirl nie..hehe..ifa nie guna mana ifa suka je..=p

shampoo herbal essences = rm12.90
conditioner herbal essences = rm12.90
colgate plax sensitive = rm12.90
mascara maybelline = rm25.90
compact powder maybelline = rm12.50

so total = rm77.10

nie pun kire murah tau..sebab beli kat mydin mall nie..kalu tengok harga kat giant..pergh..gle weh harga die...berganda!contoh shampoo tue la..korang tahu berapa harga die kat giant??rm16.89!!kan gle tue!punya jauh beza tue weh..adui la..padahal..sebelah mydin je c giant nie..ifa nie dah bese survey2 dulu harga barang ye..like my parent la..hehe..hidup kena pandai buat pilihan terbaik maa..kalu ada yang murah..nape nak beli yang mahal kan?padahal benda yang sama..=)

isk..sayang lak nak guna mascara nie..haha
sebab ada je lagi yang lama nie..=p
compact powder tue simpan je wat stok..hehe..
ifa xmampu nak guna yang mahal2..so beli yang mampu je la..
pelik je mascara tue bekas die warna kuning..adui la..
kalu pink kan comel..=)


tq mr.google..=)

psst..nampak sangat xde idea nie..haha..benda nie pun jadi entri..=p

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..

6 comments:

♥SyilaSyira♥ said...

mmg zaman sekarang barang mahal kan...bawa rm50 pun kejap je habisnya...huuhuu

tiefazatie said...

syilasyira: aah kan sis..sabo je la..huhuhu

GnieSyazni said...

gnie pun pakai shampoo sama..kalau nk beli brg2 mandian ni mmg mydin la terbaik sbb murah =)

tiefazatie said...

gnie: hee..best kan..wangi..hihi..aah..mydin murah nie..hihi

liya alia said...

shampoo kita samalah.. hehe

tiefazatie said...

liya: ye ke..hihi..best kan..wangi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...