Sunday, August 21, 2011

Nostalgia lagu raya dan ANDA


salam peeps!
ifa nak join nostalgia lagu raya dan ANDA by abah khalisha nie..=)

Dari Jauh Kupohon Maaf
mamat

Dalam dingin subuh hatiku terusik
Kenang nasib diri di rantauan
Bergema takbir raya menitis air mata
Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini inginku kembali
Pada ayah bonda dan saudara
Tetapi aku harus mencari rezeki
Membela nasib kita bersama

( korus )
Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
Dari jauh kupohonkan ampun maaf
Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama
Meraikan aidil fitri yang mulia

Restu ayah bonda kuharap selalu
Hingga aku pulang kepadamu

( ulang korus )

Restu ayah bonda kuharap selalu
Demi anakmu yang kini jauh


okie la pada ifa kenangan yang paling xboleh lupe ialah..masa first year kat umskal..sangat luar biasa okie..kebetulan cuti raya just 1minggu je..pastu final exam..so ifa decide xmo balik raya..haha..dengan poyonye okie..nak struggle la kunun..maklum la..baru je masuk u kan2...hihi..ifa study di labuan tau kawan2..=)..mula2 mmg la xsuke...jauh beb!tue pun nasib baek leh balik setahun 2 or 1 kali okie..hihihi...tapi bile dah lama..sayangnya..skrg nie cam nak cari keje sana je..best la duk sana...haha..aman je..pastu kecik n senang je nak jalan2..xyah serabut2..hee..

lagu nie..dari jauh kupohon maaf..btol2 menusuk ke kalbu ifa time nie..punya la menangis gle2 nie time dengar lagu nie..huhu..padahal ifa yg xmo balik..my parents bagi je balik nie..tp ble pk kejap je pun..pastu ade final exam lagi...xmo la ifa membazir duit my parents semata-mata nak balik seminggu je..membazir tue..tiket flight bukan murah tau kalu dah beli last2 minit kan..pagi raya tue..selepas terlambat bangun gara2 menunggu nasi himpit yg dimasak menggunakan rice cooker nie..siap lagi tertido depan rice cooker tue tau..adeh..haha..lawak pun ada kan..

pas siap2 pagi tue..ifa pun kol la my parents..nak minta maaf n wish selamat hari raya...hee..my dad siap lagi pas hp pada my auntie2 n my uncle nie..bising dorg ifa xbalik raya nie..hihi..sampai cakap bukan jauh sangat pun labuan tue..boleh je balik..mmg la..tapi ifa takut lagi nak final exam dari nak balik raya tue..mintak ampun ye semua..hihi..masa tue..jelesnya dalam hati..ifa je yg tau..ble dengar suara semua org nie..sebak plak dada ifa masa tue..tahan je la..padahal..berair-air dah mata nie tahan nangis...hee..

tapi serius sedih gle masa tue..1st time xraya ngan family..mau nye xmeraung kat atas katil tue..huhuhu...pastu dah la my parcel yg my mum kirim serunding dan kuih2 raya lambat sampai..adeh..semuanya gara2...kes nie...meh ifa cte jap..syahdu gle korg tau x..huhu..camnie...my dad la..die suh budak opis boy die poskan parcel tue..budak tue tanye la gune pos biasa ke??my dad cakap aah la..sebab masa tue kan awal ramadhan lagi..so kalu pas 2minggu sampai pun ok lagi..sbb lum lg raya kan..

sekali dah 2minggu ifa tanya la my mum nape xsampai lagi..sekali..my mum cek...budak tue gi pos gune pos kapal laut ok!!!adoi la..punya men sedih...menangis ifa masa tue tau..huhu..sudah la xraya ngan family..pastu..jadi lg camnie..apaka???sot bah tue budak..die ingat labuan nie apa hah??maju okie!boleh je pos gune kapal terbang..bukan kapal laut!nangis gle2 ifa masa tue..merajuk terus..haha..lepas tue pe lagi..my mum buatkan parcel baru..terus poslaju nie..haha..takut xsampai masa b4 raya kan..hihi...sebab masa tue ifa merajuk dah..xmo dah my mum pos kan apa2..

ye la..kecik ati ifa tau...budak opis boy tue la yg salah..ingat ulu ke labuan nie??adeh...sedih betol la ifa masa tue..sampai my mum xtau nak cakap apa dah nie..n betol okie kawan2..pas sebulan lebih baru sampai parcel ifa yg gune kapal laut tue!adoi la..dah la kena usik lagi oleh kawan2 ifa nie..haha..nampak je kapal kat pantai depan umskal tue..mesti dorg cakap..fa2..parcel ko tue kan dalam tue..haha..adoi la..lawak2..bile ingat balik..tapi..mase mule2 tue..serius sedih sangat2...tapi pape pun..ifa btol2 nak ucap terima kasih banyak2 pada my parents..sebab bile ifa merajuk pun..my parents still poskan juga serunding dan kuih2 raya yg baru...sebab tue ifa lagi sedih dan terharu tau..huhuhu...

tapi serius..itu la kenangan raya yg paling ifa xboleh lupekan..lagi2 ble dengar lagu nie..pasti ifa terkenang balik kenangan raya masa first year raya di labuan...okie nie je la yg ifa nak share..hope okie la cte ifa nie ye..jum layan picture2 yg ifa masih simpan..=)




nie picture malam raya tue..
kami gi cari bahan2 mentah nak masak kan..
nie la hero2 yang jadi bodyguard kami..hihihi



omg!sila ignore muke ifa yg tembam itu!
adoi la..xcumil lgsg..haha..xpe2..skrg sy dh cumil la..hihi..=p
me in the middle with miza n ima..



nie la antara lauk2 yang kami masak..hihi
nie je yang mampu..haha



nie plak malam raya pertama tue..
maklum la..cafe semua tutup..
nasib makanan kami banyak kan..
haha..bile teringat..lawak plak..
sila ignore ifa yg tembam tue tau!haha
sekarang dah xtembam gitu eh..hihi

3 comments:

tiefazatie said...

moga ada rezeki ifa..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..blh plak dia pos guna pos kapal laut..aduiilah.. :D

lagu ni pun lagu Fav Sis..skrg ni hari2 dgr lagu ni..mmg sesuailah buat yg x dpt nk balik KG tu kan..ob..sob..

Good Luck Ifa.. ^_^

tiefazatie said...

lily: haha..itu la sis..bila ingat2 kelaka pun ada..sampai hati opis boy tue kan..cian ifa..haha..

aah..mmg sgt2 sesuai sis..hee..sis balik sabah x?

tq sis..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...