Friday, August 26, 2011

puasa hari ke - 25 : fries gemuk + ayam sambal + kerabu mangga + mee rojak ayam + sate + sayap ayam + yongtaufu +air tebu!

salam peeps!hye2..hee..semalam kan mak ayah ifa gi amik faisal kat hostel kat kuala berang..so xde la masak apa2 sangat..banyak beli je kot..hee..mak ayah sampai umah pun dah kul645 nie..so mak ayah memang dah ada beli2 sikit makanan kat bazar kuala berang nie..hee..

erm..btw..nie kan entri autopublish tau..sebab kat kuantan ifa xon9 nie..hee..neway..maybe nie gak last n3 ifa pasal makanan berbuka nie..sob2..sori la xdapat nak share hari2 buka puasa terakhir yg akan datang..sebab kat kampung kan..pelik lak kang kazen2 ifa nie ngan perangai ifa nie..haha..lagipun takut xsempat je nak update nie..hihi..papepun..enjoy guys!

kalu kat bazar kuala berang sah2 la beli air tebu nie..=)

nie lak yongtaufu yang best itu..hee

sayap ayam yang best gak!yg haritue juga..orang yg sama jual..
sate xtau..hahaha..
tapi ifa xmakan pun dua2 makanan nie..=p

kerabu mangga nie sedap gak tau..hee..

mee rojak ayam yang xde rasa ok..adeh..
hampeh je nie..haha..rugi rm6.00..
sebab mak beli 2bungkus nie..

ayam sambal yang marvellous!
nie mak ifa la masak..hehe..

fries gemuk yang garing!
ifa yang goreng..haha...best pe makan panas2 nie..wee...

semalam ntah..ifa makan sana sikit..sini sikit kot..ratah2 lagi..
ifa makan fries gemuk sikit..ratah seketul ayam sambal..
ratah kerabu mangga...makan yongtaufu sikit..
rasa mee rojak ayam 2 suap..xsedap nie..haha..
minum air tebu n air masak nie..tue je la..hee..
pelik2 je ifa nie kan..haha..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

9 comments:

ROLLENS said...

waduh2..... melelehhhhh air liur klu gni eh

Ijah EmoTemo said...

bln puasa ni tak minum lagi air tebu hihi. nmpk sedap je air tebu tu hee

KSWSK said...

ifa bt kak wa lapo nih..hahahhaha

::NureeN:: said...

wah meriah.. kerabu tue x tahan tue.. ari tue ada try buat sndri sedap :p (puji diri sndrik)

Lea IsNaw! said...

rojak ayam rm6? mahalnya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kecur liur sis tgk kerabu mangga tu..sedap2 semua juadah.. ^_^

Myra Jay said...

Kadang bila penghujung ramadhan nie kita jadi tak lalu nak makan..

Tapi akak belasah je..heheeee

tiefazatie said...

rollens: hehe..=)

ijah: ye ke.hee..sedap nie..hihi

kswsk: sabo2..hehe

nureen: hee..mmg meriah..aah..sedap je kerabu mangga wat sendiri..sllu dah buat..puas hati kan2..

tiefazatie said...

lea: utk 2bungkus la lalink..hihii

lily: sabo sis..hehe..mmg sedap gle!

myra: aah..btol2..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...