Friday, July 13, 2012

meatworks,citta mall: pelayan lelaki pendek muka ketat yang kurang ajar

salam peeps!hye2..semalam lunch kteorang makan kat meatworks,citta mall..erm..tapi something happen yang membuatkan ifa xde mood pun nak habiskan linguini al fredo with mushroom chicken yang ifa pesan nie..huhu..terus la rasa xsedap nie..padahal sedap je nie..creamy gle!sampai ifa kena mintak sos cili nie..sebab muak dah nie..erm..disebabkan sos cili nie la benda tue terjadi..hurm..


semalam hari khamis kan..so,ifa makan linguini al fredo with mushroom chicken..menyesal x cuba bbq beef on toast with salad tue..sedap tue..daging die macam daging ribs nie!next time mesti cuba..=)


diyana makan black pepper beef with pilaf rice..sedap gak..=)


nie la die bbq beef on toast with salad yang sedap itu!siti yang makan nie..sedap..macam daging ribs nie..adui la..nyesal xmintak nie..haha..


nie la die linguini al fredo with mushroom chicken yang ifa makan..sedap gak nie..tapi itu la..terlampau creamy nie..sampai muak rasa..tue yang ifa mintak sos cili..


saja je nak zoom lagi nie..sebab ifa xmo dah makan nie..muak..n have a bad memories with this dishes yesterday..hurm..


disebabkan ifa mintak sos cili nie la..pelayan lelaki pendek muka ketat tue marah ifa!die naik suara nie..tengking ifa la..terkejut semua kawan2 ifa yang makan dengan ifa tau..huhu..ifa nie rasa macam nyawa melayang jap tau..adui la..sabar je la..nasib la ifa nie ter-blur jadi xde la ifa marah die balik..cuma ifa pelik nie..pahal die bantai bagi sos pasta plak?ifa mintak sos cili..kawan2 ifa semua dengar nie ifa mintak sos cili bukan extra sos pasta..ntah pahal mamat tue..tue yang die terus naik suara cakap "lain kali cakap la nak sos cili!xde la i charge u rm5.00"..bila ifa cakap "saya nak sos cili la"..sambil die marah tue die terus blah sambil bawa sos pasta tue..tue yang ifa xsempat nak cakap apa nie..kawan2 ifa pun terkejut nie..

kurang ajar ke x kurang ajar mamat nie?dah banyak kali kot kteorang makan kat sini..cuma xpernah die layan kteorang la..nie baru 1st time die layan..then boleh2 die suka2 hati marah ifa macam tue?die yang salah dengar apa ifa mintak..no manners nie..xde adab tau x..die fikir die sape?nasib baik je manager xde nie..kalu x..memang terus ifa panggil nie..xpe..next time kalu datang makan situ lagi..memang kteorang xnak die yang layan kteorang..c kurang ajar nie..xlayak layan kteorang..dah la lepas die marah tue..xreti plak mintak maaf kan..datang2 bawa sos cili buat macam xde apa berlaku..padahal baru je die maki ifa kot!

x guna makanan sedap..tapi customer service horror..biarpun mamat nie sorang je yang spoil..yang lain ok je nie..waiter2 yang layan kteorang before this semua sangat2 ok..senyum je..bersopan-santun lagi nie..tue yang kteorang suka datang makan kat meatworks..tapi die sorang nie la yang menyebabkan ifa xde hati dah nak datang lagi..sakit hati tau..mental distraction tau..sebab mesti terfikir balik kalu datang makan situ lagi..huhu..

p/s: kawan2..sila la rajin2 kan diri anda meng-usha blogshop kami,D'aifa Boutique ye..semuanya diimport khas daripada cambodia..harga pun sangat berpatutan..=) 

13 comments:

Falsya said...

gile saiko..kalau kene kat diri sendri mau kene maki waiter tuh..sape die nak marah cust..errkkk, termarah plak..hehe..sabar kayh ifa..next time gie terus complain je ngan manager..itulah guna manager..;D

khairul akmal bin azman said...

nxt time makan kat warong da la..
mkn tempat mahal pun serve cam gampunk

Ijah EmoTemo said...

eh eh biadapnya! menyampah betul lah org pesen gini. dia patut layan pelanggan elok2 no matter how and what okes! choiii nya!

icee-yah said...

Waa..melampaunye...klu icee pun mesti terkejut kot kna mcmtu..

Myra Jay said...

AdehhH!! Kalau akak di tempat Iefa pun bengang..
Mana boleh layan customer camtu kan, kalau ye pun tensi @ letih, kena layan sebaik mungkin pelanggan kan..

zh-ena said...

lain kali jgn jejak lg ke situ

Mama Zharfan said...

me dgr pun tumpang hangin..ntah apa2 mamat tu..

mama tisya said...

lprrr tgk menu2 tu...yum22...ler agaknye die marah ingt ifa nk sos pasta padahal ifa nk sos cili

Naqies said...

sodapnye lama tak makan linguini... hurmm nak kena cari nie...

tiefazatie said...

falsya: tau xpe sis..iya..baek la..hee

khairul: erm..tue la psl..sakit hati je tau..huhu

ijah: kan2..huhu..nangis..T_T

icee: tue la pslnya..waa...nasib je kte xnangis tue..huhu

myra: tau xpe sis..huhu..tue la..dh keje die kan2..ada lak nk lepas kat kte nie..

tiefazatie said...

zh-ena: erm..mmg pun sis!huhu..merajuk nie..

mz: huhuhu..=(

mama tisya: erm..mmg sah2 die la yg salah dgr nie..org lain semua dgr apa ifa nk nie..pastu..die xde hak kot nk tengiking ifa mcm tue..die sape?

naqies: ifa xleh nie..muak..hee

Wanieys said...

adeh bengang la kalu kat tmpat ifa...len kali xpyh pegi dh hahha

tiefazatie said...

wanieys: tau xpe..huhu..tp sedap makanan die..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...