Sunday, July 15, 2012

bio oil memang terbukti berkesan ke?

salam peeps!hye2..erm..semalam kat pavilion tue..ifa xde beli apa pun..just beli lotion nivea n bio oil nie..hee..maklum la..lotion dah habis nie..hehe..pastu beli bio oil sebab nak test boleh x hilang kan scar2 yang ada kat kulit ifa nie..hee..

ada x sape2 yang pernah guna bio nie?berkesan ke tidak eh?kalu tanya ahli farmasi die..kesan die kena tunggu sampai 3 - 6 bulan nie baru nampak la..ifa nie baru 1st time nak try nie..tue pun sebab watson ada buat promotion..bio oil 125ml hanya rm49.50..kalu x harga asal die rm54.90  kalu xsilap la..mahal tue..lotion nivea nie pun murah sikit dari harga asal nie..tue yang beli gak sebab lotion dah habis kan..tapi kalu nak test pakai bio oil nie..ifa xpakai la lotion nie dulu..hee..


nie la lotion nivea n bio oil yang ifa beli kat watson pavilion..haha..ok la..nak beli seluar slack n kemeja xde yang berkenan kan..hee..kotex tue ifa beli kat 99 speedmart selayang je..baru rm2.60 sahaja..jimat lagi kan..=)


macam biasa la..resit kena simpan tau..hee..yang resit kotex tue untuk join kontest kotex la..sebab tue tiap2 minggu beli 1..haha..sekadar mencuba nasib nie..join suka2..sebab ifa tau..ramai gle kot comper tegar kat malaysia nie..ifa nie..ikan bilis pun xlayak lagi..haha..=)

p/s: kawan2..sila la rajin2 kan diri anda meng-usha blogshop kami,D'aifa Boutique ye..semuanya diimport khas daripada cambodia..harga pun sangat berpatutan..=) 

12 comments:

Gnie Syazni said...

Gnie pernah pakai bio oil berkesan kat parut bhgian kaki..tp kalau kat muka susah sikit nak hilang.. :)

tiefazatie said...

gnie: wah..ye ke..tq gnie..blh tau x gnie pakai macam mana?seluruh kaki ke kat parut2 je?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Akak pengguna bio oil ni..memang bagus..tapi lambat sikitlah kesan parut tu nk ilang.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

biasanye akak sapu kat bahgian parut tu jer.. :)

*hehe..akak tolong jawab ye.. :)

tiefazatie said...

lily: owh..ok2..tq sis..hee..maceh2..=)

Asyiqin Haulisah said...

rajin pakai inshaAllah kesan dia nampak. mscm saya ni malas tau.

Gnie Syazni said...

Iefa : kite pakai kat bahagian parut je :)

Wanieys said...

ifa bio oil tu kalau berkesan nanti bg tau akak okay...nk beli juga hihi

Nana said...

akk ada pakai
tp malas kan nak sapu ari2 haha
ada masa ingt sapu
ada masa tak ingt tak sape ehheee

Aku Ibu Muda said...

akak pakai ni 2 bulan je ifa...kesan kena iron kat tangan ilang...tak nampak langsung..pdhal kemain hitam lg garisan yg timbul masa tu :)

||aLeaSaRa|| said...

hye sis!owh kalau sapu kat muka mmg lmbt hlg parut tu.kalau kat kaki mmg cpt.cuba pakai mederma not bad cepat gak hlg parut...

tiefazatie said...

asyiqin: owh..tq2..hee

gnie: ok..heetq

wanieys: alhamdullilah..ok gak nie..hee

nana: hehe..ok je tue..blh gak hilang..hee

aim: wah..alhamdulllilah!

aleasara: hye sis!owh..baek la..tq2..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...