Thursday, June 30, 2011

review : novel aku yang kau tinggalkan by alina haizar

salam peeps!hye2..hee..ifa nak review pasal cte aku yang kau tinggalkan plak..by alina haizar ek..novel yang nie pun tebal ok..haha..tekun membaca sambil menghayati nie..hihi..sedih tau cte nie..nangis2 baca..huhu..cte pasal pengorbanan..pastu jatuh cinta..pastu larikan diri..hihi..pastu episode kejam..last baru la nak bahagia nie..hehe..

best cte nie..boleh tau pasal turin..pastu pasal penyakit2 nie..tapi sedih la cte nie..nia yang ganti adik die kawen ngan zaril..jaga zaril nie setahun..sebab die cam jadi gle nie after eksiden..ada kontrak gak tau..lepas parent die bawa die g berubat kat paris..boleh lak die xingat pasal x nia nie..boleh cakap nia nie kawen ngan die sebab duit..adoi la..ntah pape..percaya sangat mak die tue..hampeh..pastu nia pun lari gi turin..nia pregnant masa tue..tue die amik gak duit yang zaril offer..sedih gak la..cian nia duk sendiri kat turin sampai anak die umur tahun nie...n then baru la..mula konflik hebat lagi..zaril xtau die ada anak..sebab nia xbagitau kan..lagipun zaril yang halau c nia tue..isk2..panjang lak ifa cte..haha..tapi yg penting..happy ending..pe lagi?kalu nak tahu gi beli!best tau..sedih sangat..nangis2 gitu..


nie caover depan die..=)

nie lak cover belakang die..

Sinopsis asal aku yang kau tinggalkan..

Perkahwinan adalah ikatan terindah di antara dua jiwa yang saling mencintai yang berjanji akan sehidup semati. Tetapi bukan bagi perkahwinan Nia Atirah dan Zaril Ikhwan. Nia memerlukan wang bagi membantu keluarganya, Zaril Ikhwan pula memerlukan seseorang untuk menjaga dirinya yang sakit.

Cinta datang kepada Nia tanpa dia sedari. Secara perlahan-lahan, Nia jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Tetapi Nia disingkirkan setelah Zaril Ikhwan pulih dari sakitnya.

Nia meninggalkan Zaril Ikhwan lalu membawa hati yang lara ke Turin dan meneruskan hidupnya sendirian di kalangan orang asing bertahun-tahun lamanya.

Takdir menemukan mereka di bumi Turin. Pertemuan itu telah mencetuskan perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di dalam hati masing-masing.

Walaupun masih ada dendam dan rahsia yang dipendam, demi untuk meneruskan kehidupan ini, yang terbaik untuk mereka berdua adalah berpisah secara rasmi dan tidak perlu lagi menyalahkan takdir walaupun Nia dan Zaril Ikhwan merasakan diri masing-masing yang sebenarnya telah ditinggalkan.

ifa peserta nombor 9..=)

bila ifa tak tahu malu..nie la yang jadi tau tak..=p

salam peeps!morning!hye2..nana..jangan marah ye..bukan apa..cam xadil lak kalu ifa xwat entry untuk nana nie..hee..cam nana cakap la..nie kira menang sape cepat die dapat kan..hihi..maceh nana..xsangka lak betol2 nana bagi nie..sebab pemenang tersebut xbagi respon nie..hee..ifa lak kebetulan masa tue perasan entry tue..so cepat2 la mengomen..weee..

maklum la..kebetulan ifa pun memang lama bebenor xpergi pulau pangkor tue..masa kecik2 je dulu..sekarang xingat apa pun..haha..so pe salahnya mencuba nasib kan..hihi..alhamdullilah..ada rezeki ifa rupanya..maceh ye nana...=)

naa..amik ko..nana siap wat entry nie tau..hehe..
nie ifa lak wat entry utk nana ye..
details nana dah dapat kan..nak pos hari nie kan2..hee
nanti hadiah sampai..ada lagi entry utk nana..=)

so kawan2 jum la terjah nana!
nana nie pun suka join CGL gak tau..selalu juga bertuah nie..=)
lagi rajin dari ifa..ifa malas..ikut mood nie..haha

p/s: my 18th winning in june..ngeh2~

ifa peserta nombor 9..=)

Jom Teka Bersama Diariummi!




hye peeps!
omg!last minute entry nie..huhu..
jangan marah kak izan ek..
nie la padah bila mood datang lambat..sob2..

"Eh siapa Mira Edora tu?"


hye peeps!


Aku & Mira Edora umpama anjing dan kucing tau!tak tau la kenapa pantang betul kalu berjumpa..ada je yang tak kena!masing-masing nak tunjuk terer,masing-masing nak tunjuk hebat!maklum la bila bekerja sama-sama under 1 company nie..memang le nak tunjuk sape yang paling bagus kan2..macam Aku & Mira Edora jenuh dah aku tengok muka c Mira Edora nie tau!dari zaman sekolah sampai la ke universiti asyik-asyik la sama nie!tak paham betol la pesal la nak sama je..sampaikan kerja nie pun 1 company..adoi la..jodoh ke hape nie ek?konpius aku tau..sampai la pada satu hari...

"tolong!tolong!" aku terdengar jeritan suara seseorang..dalam hati nie

"isk,cam aku kenal je suara sape nie tau" pe lagi..aku pun bergegas la mencari dari mana datangnya suara tue.

"ya allah! Mira Edora!camne awak boleh jatuh tergolek kat sini?" kataku. padahal dalam hati nak gelak sampai guling-guling tau!hahaha..kan aku dah cakap aku kenal suara mintak tolong nie.

"isk awak nie banyak cakap plak!cepat la tolong saya nie!" kata c Mira Edora.

naa...disebabkan peristiwa nie la perhubungan kami jadi elok la sikit dari dulu tau. tapi kan..serius bila ingat balik..memang le aku nak gelak guling-guling!haha..mampus la kalu c Mira Edora nie tahu!ntah camne la c Mira Edora boleh jatuh tergolek kat tangga tue..pastu sampai patah kaki ko!aku nie la yang menolong die. siap lagi cover bagi alasan yang ntah pape nie kat member-member opis. nasib baik dorang percaya. so takde la c Mira Edora nie malu sangat.

tapikan ntah kenapa,sejak dari haritue kiteorang dah tak macam dulu tau!dah jadi cam belangkas plak nie. haha..gila pelikkan kami dua nie. daripada bermusuh dah jadi kawan baik tau!korang nak tahu kenapa?meh aku nak cerita nie..

"weh Mira Edora!pesal ko tak suka aku ek?aku ada buat dosa ke hape kat ko?"

"isk ko nie kan..time aku ngah sakit nie la ko nak tanya pasal tue plak!nak ke hempuk ke?"

"takde la..aku nie konpius ko tahu tak?padahal dari kecik sampai ke besar nie ko nie ada je dalam hidup aku..yang tambah pelik tue..aku rasa aku takde buat salah kat ko..tapi ko nie punya la benci kat aku!haha"

"erm..takde ape la..aku cuma nak gak jadi cam ko..balik-balik la ko je yang fames..ko yang pandai..ko yang bagus..aku pun nak gak la mangkuk!penat dah aku hadap ko tau dari dulu!"

nie la sebabnya...akhirnya aku berjaya gak tanya face to face ngan c Mira Edora pasal nie. kenapa kiteorang nie yang takde la plak pernah berkawan rapat tapi cam ada aura api je keliling kami dua nie. ada je yang tak kena. rupa-rupanya sebab jealous u!haha...adoi la..bila aku dapat tahu tue. memang sah la aku gelak guling-guling!haha..sebab aku tak pernah cari gaduh ngan c Mira Edora nie. tapi die nie memang le tak puas hati je ngan aku nie.

"adoi la sebab tue je ke oi Mira Edora??ko nie gila ke hape weh?haha..pesalnya kita kawan je..biar sama-sama berjaya? ko nie pelik la"

"kepala hotak ko!sesuka hati cakap aku pelik ah!dah ko tue..dari dulu la sentiasa la jadi yang terbaik..mana tak ak hangin je hadap ko!haha..tapi aku pelik gak..ko takde plak kaco hidup aku kan..aku plak yang over-over.."

"hah!tahu takpe!haha..aku nie lagi la konpius..haha..hadoi la..Mira..Mira...sudah-sudah la..penat dah aku weh..kita kawan kan?"

"isk..ko nie pelik la..ko tak marah ke?padahal aku nie dari dulu lagi suka cari pasal ngan ko..ko rilek je ajak aku kawan ngan ko?"

"hek eleh..habis tue..tak kan nak ajak ko gaduh kot..haha..ko memang pelik..haha..sudah-sudah..kawan kan..kan..aku malas la..bukan ada apa pun kan"

"erm..ye la..betol juga kan..aku nie lak cam psiko je sakit hati sorang-sorang kat ko kan..haha..ok kita kawan"

akhirnya..lepas bertahun lamanya..dalam sekelip mata Aku & Mira Edora menjadi kawan..bukan kawan biasa beb!kawan baik!haha..sebab sebenarnya perangai kami lebih kurang sama nie..satu kepala orang cakap. masuk je segala nie..haha..dan sekarang..sudah lebih 10 tahun kami menjadi kawan baik. kami masing-masing sudah mempunyai keluarga dan anak-anak sendiri. kami bahagia dengan hidup kami. jangan pelik plak tau..rumah kami pun sebelah-sebelah je weh!puas la tengok muka masing-masing!haha...kan aku dah cakap kami nie tak boleh berpisah dah..nasib laki lain-lain2..miahaha..mampus kalu c Mira Edora tue tahu apa yang aku tulis nie tau!sssyyhhh...korang jangan bagitahu die plak!penat-penat aku buat cerita pendek nie nak suruh korang baca..hehehe...ok la..habis la nie..kang jadi novel plak!ok..see ya!

nota kaki: cerita di atas hanya la rekaan aku semata-mata..bukan kisah benar ok..aku nak masuk contest "Eh siapa Mira Edora tu?"..tu aku buat cerita nie..so camne?agak-agak ada can tak aku menang?hihi..

NADIA'S LUCKY DRAW


hye peeps!
ifa nak join nadia's lucky draw!

ifa tag
nanakimie
k.atie

okies!siap dear..hee..=)

Contest " BAJU RAYA FREE"


hye peeps!

ifa tag
mamazharfan
k.atie
sis myra
kak nana
cute mum

dan sape2 lagi yang nak baju raya free join la!hehe

Contest Blog Paling Kemas


hye peeps!
ifa nak join contest blog paling kemas..hehe
bajet kemas sgt le blog ifa nie..=p
agak2 kalu blog korang tue kemas kan2..
meh la join reramai!hihi..
hadiah die best tau..sume kaitan dengan design2 kat blog nie..

ifa tag
mamazharfan
sis nana
cute mum

Cute and Awesome Blog Contest


hye peeps!
ifa nak join cute and awesome blog contest!

ifa tag
nadia
innanie

ok siap!hee..suka2 join..=)

Wednesday, June 29, 2011

hashbrown + patty = heaven like mcD..=)

salam peeps!hye2..
hee..ifa nie suka makan hashbrown beli kat McD tue..hihi
dulu selalu en.bebeh curi2 ifa punya nie time breakfast kat McD..haha
die suka benor tengok reaksi ifa nanti..haha..
sedih lak..lama dah kte xjumpa kan en.bebeh..=]
so..ifa paksa my dad beli frozen hashbrown!haha..
untung lagi masak sendiri kan2..hehe..
senang je nie..ifa masak selama 8 minit guna toaster oven..wee..
nice kan..sedap je nie..kurang minyak lagi tau..hihi..
korang pernah x beli n masak sendiri?

hashbrown yang siap dimasak!hihi..nice..=)

haha..disebabkan patty tinggal 2 keping je..so kena la belah2 camnie..hihi
nie ayah punya nie..haha..excited je nak makan hashbrown ngan patty!

nie lak ifa punya set!hihi..
harus la ada sos cili thai n blackpepper..mayonis penambah perasa..
nice ow makan cam nie..kenyang gak..sebab hashbrown kan potato..hee

nanti nak buat lagi!hihi..ayah ada beli lagi 1 pek!
1 pek ada 10 keping hashbrown..ifa lupa la nak snap picture jenama apa..
lain kali ek kawan2..but sedap nie..hehe..percaya la..=)

alhamdullilah..rezeki dapat hadiah bernilai rm130..=)

salam peeps!morning!hye2..ya allah..syukur alhamdullilah...masih ada lagi rezeki untuk ifa nie..punya la ifa terkejut!..xsangka..terkedu pun ada nie..tq so much sis rose..tq heartlicious design!tq2...ya allah...bertuahnya ifa nie..hadiah die bernilai rm130 tau..wee...happy...=)

tahniah juga pada amira!hehe...tq sis rose..ifa dah email details ifa nie..sepantas kilat bila dapat komen dari sis nie..mood happy..wee..sebab blog ifa boleh bertambah comel lagi..ngeh2..sebab hadiah die best..blog ifa akan di-design baru dan dapat juga shawl+inner+clip+special flower accesories..pandai2 je ifa nie tau..ifa agak2 je tue..jangan marah ye sis rose n sis fizza..hee..

syukur..alhamdullilah..sangkut gak nama ifa..
biar pun orang yang last nie..lucky me..=)
jangan lupa terjah kedua-dua blog nie!
sangat gorgeous guys!
hot item di fizza closet ialah custom made Inner Neck Covered!cepat tengok!

psst..now ifa kena fikir nak design blog yang camne lak..hee..shawl n accessories lak akan dipos hari jumaat nie...wee..thanx again heartlicious design n fizza closet..u guys awesome..sangat baik ok kedua-dua owner blogshop ini..nice to know both of u..=)

p/s: my 17th winning in june..ngeh2~

post via nokia express music 5800

AURATUDUNG GIVEAWAY TIME


hye peeps!
ifa nak join auratudung giveaway time nie!
nie link blogshop ini yaa..

kedainya comel diberi nama auratudung,
tuannya peramah sungguh tidak berkira,
setia melayan ragam pengunjung,
moga rezeki sentiasa ada.

auratudung ada menjual pelbagai jenis tudung,
pelbagai gaya dan corak pun ada,
cantik dan comel setiap tudung,
wujud giveaway ini untuk semua.

kalau tak percaya datang sendiri,
tengok betol ke tidak cakap ifa,
pasti korang tercengang sendiri,
tergoda pasti pandangan mata.

semua tudung auratudung ini comel belaka,
ada pelbagai jenis,warna dan design,
sangat cantik dan comel semuanya,
harganya murah dan berpatutan.

ifa nak tunjuk serba sedikit tudung2 dan aksesori yang ada dijual..=)



design terbaru dari auratudung!
hanya ada 4 warna pilihan..
berharga 1 helai rm37.00 saja..
meh usha sini!



syria arab terbaru!
dengan warna2 yang senang untuk dimatchkan dengan baju2..
hanya berharga rm37.00 sehelai..
jum usha sini!



harga berbeza mengikut bilangan line yaa..
meh tengok sini meh!

pergh..seriously..banyak gle items yang dah sold out!
so ifa just pilih item2 yang still belum sold out..
memang ramai peminat sungguh auratudung nie..=)
so rugi la kawan2 yang lambat nie..
cepat terjah auratudung!

p/s: semua picture dipinjam dari auratudung ya..ifa xleh upload picture lak malam nie..
kecewa..xleh guna pun segala pe yang ifa nak guna..sob2..=(

Contest Blog Saya Comel


hye peeps!

ifa tag
amira
innanie
mamazharfan
sis myra jay

okies siap..hee..bajet je comel bebenor la blogku nie..haha

give away duo by duniaku dan hatisamronkin!


hye peeps!

ifa nak tag
mamazharfan
amira
innanie

jum la join dear!hadiah ada banyak..hehe

aDieyZa Wedding Anniversary GiveAway!!


hye peeps!

happy 1st anniversary sis!

On your anniversary,
it’s time to reflect on all the joy
your marriage has brought you over the years.
Remember your wedding day?
Your wedding photos show
your affection, your passion,
the bond you feel with one another.
Since that day,
many more pleasures have come to you
because you chose to love each other.
As you reminisce,
let those fond, happy memories
strengthen your commitment
to love and care for each other...
forever.
Happy Anniversary!

may allah bless both of u..=)

3rd Giveaway - Passport holder (29th June - 2nd July 2011)


hye peeps!
i want this passport holder!

can u guess what is this?
what eh?try to think lorh...


awesome rite?cute n nice design too..=)
adorable to have rite..hee


naa..this is the inside of it..
can u guess it now peeps?

it is the passport holder made by feltralicious!

i think u cant see it from the outside rite?
too cute n nice..like a diary or note book too eh..
wish i can get this awesome passport holder..

GIVE AWAY BUTTON CWL


hye peeps!
ifa nak join giveaway button CWL nie..


hadiah die sangat la comel!
jum la join kalu nak ye kawan2..=)

:: GiveAway CikArda,lah..!seghonok,peah!!! ::

hye peeps!


ifa tag
innanie
amira
mamazharfan

saya nak hadiah


hye peeps!
ifa nak join saya nak hadiah!

blog syieda_joy sekarang meriah belaka,
kerana ada membuat giveaway yang best gle ,
entri perlu dibuat ada tajuknya,
saya nak hadiah itu saje.

jangan lupa masukkan banner comel ini,
letak di entri dan linkkannya juga,
lagi satu benda paling penting ni,
jangan lupa follow blognya juga.

ifa berpantun menjadi juga,
main hentam je asalkan jadi,
mereka ini ifa tag ye cik syieda ,

siap la sudah semua syaratnya,
eh,satu benda kena buat lagi,
jangan lupa tinggalkan link anda,
pastinya di komen entri giveaway ini.

setiap permulaan ada pengakhiran,
tarikh akhirnya 30jun2011 ya,
jangan malu jangan segan,
mari semua memeriahkannya.

Acu Oyak


hye peeps!
ifa nak join GA acu oyak!

komen tentang blog yun ialah

1. kalu boleh ada header lagi cun la..hee..lagi la mantap blog nie..
2. ifa rasa ok dah blog nie..simple n nice nie..xberat nak loading..
3. memang saja xletak bloglist ek?ok je..kalu yun senang gitu..xde masalah..hee..
4. bahagian label tue..kalu nak jimat space lagi..boleh je guna style cloud..
5. banner blogger kelantan tue nak letak bawah profile tuan tanah ifa rasa lagi ok kot..
6. kesimpulannya..memang ok pun..shoutmix pun ada nie..so senang la kawan2 nak tinggal jejak..

ok dear..tue je kot..hee..keep on blogging tau..=)

The BIG Giveaway



hye peeps!
ifa join the big giveaway by diyadeary handmade cards!
the are a lots or prize to be win!
hope me one of the lucky person..=)
all the cards is so beautiful!

so lets read the rules peeps!

The methods to participate:
  1. Blogger
    • Be a Diyadeary Handmade Card follower publicly. Click on follow. (skip if you already a follower)
    • Create a simple post promoting this giveaway with your own words. You may add or use the banner above and copy the rules.
    • You must place the url of this post into your blog post.
  2. Facebook
  3. Twitter
    • Follow @diyadeary on twitter. (skip if you already have follow)
    • Retweet this post by clicking on the tweet button below with mention "RT @diyadeary".
Terms & Conditions:
  1. The BIG giveaway is open to everyone with a mailing address in Malaysia.
  2. One winner eligible for one prize only.
  3. It runs starting today, 1st June 2011 till 30th June 2011 11.59pm (GMT+8).
  4. The winner will be select through a lucky draw which will be hand picked by yours truly, Diyadeary.
  5. The winner announcement will be made on 1st July 2011 in this blog. So please come to check later.
  6. If winner does not respond in 7 days, another winner will be selected.
  7. Diyadeary Handmade Card, reserves the right to change the rules, terms and conditions at any time online without prior notice.

SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone


hye peeps!

ifa tag

jum join!hadiah die best tau..=)

Tuesday, June 28, 2011

yeay2..menang tiket cerita attack the block!


salam peeps!hye2..selamat malam semua...hee..yeay2..ifa dapat tiket gi tengok cte attack the block!tq so much sis deqlis..=)..tahniah juga pada pemenang2 yang lain!ramai tue..hehe..pastu kebanyakkannya memang blogger tegar join CGL nie..hehe..anda semua memang bertuah nie...ifa pun bertuah gak..sebab pakcik random sudi pilih ifa..hee..

nak tahu review pasal cte nie?meh terjah sini!cam kelako habis nie..rugi je kalu xtengok nie..haha..xpe2..boleh tengok kat kuantan..tapi kalu xdapat..ifa bagi adik ifa yang study kat uitm dungun la..suh die gi tengok kat mesra mall je..kan2..hee..=)

nie la die senarai penuh mereka2 yang bertuah!
tahniah semua..=)
tq so much sis deqlis n tukang sponsor..
btw..ifa dah email details ifa sis..tq ye..=)

psst..best la blogger2 yang duk area kl/selangor..
boleh together2 gi tengok wayang sama2 nt..=)

p/s: my 16th winning in june..ngeh2~

alhamdullilah..rezeki di akhir bulan jun 2011..=)

salam peeps!selamat petang!hee...syukur alhamdullilah..masih ada rezeki ifa di hujung2 bulan nie..tq so much moe closet..=)...xsangka lak...sebab nie kali ke-3 dah moe closet wat cabutan semula nie..ifa ingatkan pemenang2 b4 nie dah claim nie..hee..ye la..sape xnak hadiah kan2...bila ifa xperasan nie..xsangka..ada rezeki ifa nie..weee..=)

tahniah pada pemenang yang lain!cepat2 cek tau..mana tahu ada nama korang..hehe..btw..dear,ifa dah email details n transfer duit bayaran untuk poslaju tue..hope dah dapat ye..xsabar nak tunggu hadiah yang comel2 sampai nie..hehe..mintak2..ngam la ngan ifa nie..leh wat pakai untuk raya nanti..hihi..

yeay!bertuah akhirnya nombor ifa nie..wee..=)
ifa orang last yang bertuah nie tau..
tq moe closet..best tue hadiah die..
hopefully berbaloi la bayar duit poslaju rm6.00 tue..hihi

Pembaca blog bertuah akan mendapat Shawl dan Inner yang bernilai RM30

psst..tq sis intanberlian n sis anim...ifa bese la..slow motion nie..hihi

p/s: my 15th winning in june..ngeh2~

apa kita buat kalau calong aiskrim dah pecah?

salam peeps!hye2...hee...sihat x?
erm..bila calong2 aiskrim ifa nie dah pecah2 sejak azali...
macam nie la ifa bantai makan..haha
selalu makan dalam cawan...tapi..semalam nak makan banyak!
so makan dalam mangkuk plak!hihi...
best weh..bahagia rasa hati tau..ngeh2~!

amik ko!haha..kalu ada biskut oreo lagi best nie kan2...hee..=)

towel lap tangan yang comel..=)

salam peeps!hye2..morning!hee..akhirnya..my dad dah amik nie parcel kat poslaju nie..hehe..kelmarin ayah bz kot...tue xsempat amik..semalam baru dapat amik nie..comel weh towel lap tangan nie..ada 2 helai..1 warna pink..1 warna hijau..hehe..terus bagi mak nie..rezeki untuk mak kan..tapi mak cakap simpan dulu..comel sangat..hihihi..sayang la tue nak guna..haha..tq so much sis intan..=)

taa-daa..nie la die parcel tue..hee..
nasib baik elok je rupa nie..kadang2 tue ifa dapat dah hancur lebur..haha
ifa rasa kan..sekarang plastik poslaju tue kena bayar dah kan..
rm2.00 nie kalu xsilap mata ifa pandang la kat poslaju haritue..
correct me if im wrong ok?isk2..susah la camnie..
sebab ada plastik tue lagi safe sikit barang2 nak pos kan..
kang nak pos barang kat en.bebeh kang..
memang la ifa tambah duit bayar untuk plastik tue..
ye ah..jauh tue..kena naik flite tau!anta gi labuan..haha

naa..kak intan siap letak dalam kotak tau..
tq sis..selamat sampai nie ke tangan ifa..=)

naa..ini la die towel lap tangan itu..boleh gantung nie..ada tue tali die..
comel kan2..hee..siap ada kait2 tue..sayang je nak guna nie..
cam bentuk baju baby pun ada nie kan yang kait2 nie..=)

mau tengok lagi yang comel2?
meh la ke sweetnpretty sekarang!
macam2 ada maa..=)

Monday, June 27, 2011

roti pizza comel yang simple gle..=)

salam peeps!hye2..hee..
bila ifa dah xtau nak makan apa untuk berbuka puasa..
mula la datang idea2 sengal ifa nie..hihi..
so kali nie..roti pizza comel yang simple gle!

bahan-bahannya:

1 buku roti burger
1 keping cheese
1 batang hotdog
2 sudu mayonis
planta
sos cili thai
sos blackpepper

cara buatnya:

1. belah 2 roti burger kemudian sapu dengan planta.
2. susun hotdog yang telah dipotong ikut bentuk suka hati anda.
3. letak sedikit mayonis,sos cili thai dan juga sos blackpepper.
4. taburkan cheese ikut suka hati anda juga.
5. bakar selama 3-4minit menggunakan toaster oven.
6. siap untuk dimakan!

layan picture roti pizza comel yang simple gle!

serius sedap makan panas2 tau!

zoom lagi!adui la..nanti nak buat lagi la..ngeh2~!

ifa buat guna roti burger sebab roti gardenia dah habis..haha..
pastu teringin makan nie..so bantai je guna roti burger yang ada!
pastu xmo sayur campur..tue xletak..hihi..
lepas makan buka puasa nie..terus la masak lagi untuk adik2 n ayah ifa..
sebab dorang pun terliur je nampak ifa makan..haha..=p

Giveaway dapat Cotton Flower Brooch la


hye peeps!
ifa nak join giveaway by lanabusybee..=)

Aku nak Cotton Flower Brooch ni sebab
sangat la comel pada pandangan mataku,
anggun bergaya jika dapat memakainya,
sesuai dipakai pada shawl,baju kurung,kemeja,blaus dan banyak lagi tau,
pasti terserlah gaya fashionista si pemakainya.

alangkah bahagianya jika ifa yang bertuah,
pasti gembira dipakai pada hari raya,
sebab comel dan unik ini cotton flower brooch,
ini la dia kraf hasil tangan sis lana.

ifa tag
mamazharfan
bambam

Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!


hye peeps!
ifa nak join giveaway reddish nie..=)

jum la join kalu nak souvenir dari sarawak..
ifa nak cuba..mana tahu leh dapat FM tue..hihi

Giveaway | "love to look gorjes!"


hye peeps!

nie la die 3 orang penganjur giveaway nie..=)


ifa teka hadiah die ialah barangan make up,vco,shawl

ok tue je kot..hee..=)

Sunday, June 26, 2011

FM ditukar dengan keychain...

salam peeps!hye2..hee..semalam sampai lagi 1 hadiah nie..hadiah yang kat pejabat poslaju maybe ayah amikkan la harinie..kalu ada..insyaallah..esok ifa publish ye..hihi..

ifa agak kecewa sebenarnya..huhu..patutnya..hadiah die FM..maklum la..ngah gle baru nak mengumpul FM kan...haha..tapi..malangnya..xde rezeki ifa..hadiah die jadi keychain nie..huhu..mummymaira cakap sorry sebab kena ganti ngan keychain nie..sob2..xtau pun akan ditukar..bila dapat nie baru tahu..xpe la..xde rezeki la tue kan..rezeki adik ifa lagi..dah siap sangkut pun keychain pooh nie kat pencilbox die...thanx mummymaira..

macam2 jenis size sampul express dah ifa pernah dapat..hee

nie la die keychain pooh tue..
rezeki untuk adik ifa lagi..=)

kelebihan berpuasa di bulan rejab | makanan sahur yang pelik-pelik nie..=)

salam peeps!hye2..tahukah kamu..kelebihan berpuasa di bulan rejab nie..ifa xberani nak letak hadith2 nie..sebab bila ifa search2 ada yang cakap bukan semuanya betol..so..ifa cadangkan kawan2 cari buku agama yang sepatutnya untuk dijadikan rujukan..sebab bukan semua yang kita jumpa di internet nie betol belaka..sebab ada kategori hadith lemah dan sebagainya...bukan semua boleh guna tau..

so ifa just nak share pe ifa sahur minggu lepas nie..hihi..en.bebeh marah nie..bila ifa cakap nak sahur minum oat je..huhu..die cakap kena makan gak..sudah ifa nie malas makan berat2 tau untuk sahur..kalu minum oat..makan cereal or roti..ok dah...tapi..sebab en.bebeh nie..ifa makan la juga...haha..tapi bukan nasi nie..makanan segera nie..=p

nie sahur 2nd day..hihi...
macam2 kan..dah ifa terasa nak makan cam nie..
hentam la goreng pagi2 buta nie..
sahur 1st day ifa minum oat je..=p

nie sahur 3rd day..ifa terasa nak minum sup panas..huhu
tapi mushroom soup xde...so bantai masak maggi kari jenama mamee nie..
tapi..xterhabis pun..huhu..
mana la ifa mampu nak habiskan 1bungkus maggi..huhu

nie sahur 4th day..haha..lagi sengal..
gatal nak makan hotdog n bebola ketam nie..
siap lagi letak chesdale sekeping nie..ngeh2...
ifa memang suka makan dengan sos cili thai n blackpepper..hee

bila berbuka..ifa bukan makan sangat pun..xtau la pe nak jadi budak nie..
sampai my mum teng0k pe ifa makan nie..takut die ifa xmakan..=p

pelik2 je ifa sahur kan..haha..xbaek untuk kesihatan betol..
tapi nak wat camne..lama dah xmakan makanan segera nie weh..
tetiba je bila sahur nak makan nie..hentam je la goreng..
janji makan kan2...=)

boleh tolong undi blog tiefazatie jika anda suka..=)

jum try biskut jam o'jam jem pineapple plak!

salam peeps!hye2..morning!
kalu haritue ifa dah try yang jem strawberry kan2..
korang dah try x yang nie?hihi..
menurut adik ifa..jem pineapple nie lagi sedap..haha
tapi ifa suka lagi strawberry la..hee..masalah sungguh..
bila jem pineapple nie cam makan tart je ifa rasa..kekeke..
biskut die sama la..susu nie..n jem die still melekat cam gula2 gak..
nice la..not bad..hee..tapi..nampak bebenor gle pink ifa nie..haha

cam biasa la..ada 2 keping yang comel je dalam nie..hehe
die dibeli dalam 1 bungkus ntah ada berapa paket kecik2 cam nie..
nice kan..kalu wat kuih raya pun ok nie..
letak je gitu konpem xmasuk angin..sebab dalam paket2..haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...