Monday, June 13, 2011

makan bakso rm3.50 di permatang badak,kuantan,pahang..| beli 1 share 3 orang..=p

salam peeps!hye2..hee..b4 balik melaka yang sekejap haritue..kteorang cam bese la..memang singgah umah my auntie jap..hee..lepas tue..kami singgah makan kat kedai pe ntah kat area permatang badak nie..hehe..sempat je kan..my dad nak makan ikan patin masak tempoyak maa..haha..

ifa lak memang xde mood nak makan..tapi sebab fikir dari pagi xmakan..pastu jauh lagi nak sampai melaka tue..ifa order gak bakso nie..haha..xmo makan nasi campur..haha..gete bha nie nie anak...haha..tapi kan..xmenyesal ow order bakso rm3.50 nie..haha..sedap2..hee..lagipun ifa suka je makan nie..kan sup die panas2..hee..

ifa share makan nie 1 mangkuk dengan faisal n fakhri..haha..nak habis kan xmampu..banyak ow bihun die...ifa suka hirup sup je..haha..kalu ifa xnak makan tue..memang xleh nak makan..air pun ifa dok bantai c fakhri punya...kalu order pun rugi je..kang xhabis..haha..sebab tue la en.bebeh selalu cakap..jimat je kalu bawa ifa nie makan...haha..sebab segala la nak share nie..xpandai habis bila makan ke minum ke..haha..

nie la die bakso rm3.50 semangkuk..
best2..dah la banyak nie..xrugi ow..3orang makan nie..haha
ke bagi ifa nie banyak...kalu korang bese je?hee

zoom2..hehe..
bebola ikan ada 3 biji je nie..haha..
pastu hirisan daging rebus,kobis..daun bawang..bawang goreng..
n ada sos pe ntah merah2 tue..ifa xtau apa..=p

best gak la..sebab makan panas2 kot..haha..
tapi kalu singgah lagi..nie juga la ifa nak..=p

20 comments:

Mama Zharfan said...

siyes nampak sgt sedap
hehe sempat lagi selit nama en bebeh tu heheh bila nak jd steady BF :)

alinac lover said...

best nya..kalo yong makan 2 mangkuk hehhe

tiefazatie said...

mz: kan2 sis..mula2 ifa ingat xsedap..haha..sekali makan..best2..
haha..xtau terselit lak nama die kan2..haha..ntah la sis..xtau..=p

yong: hee..pergh..dasat yong nie..hihi

Haru Biru said...

wahh... nampak mcm bihun sup... sama ke? tak pernah makan pon bakso... ngee....

tiefazatie said...

harubiru: aah..sama je..my mum ckp..die panggil bakso sebab ada bebola tue je..n sos merah tue xtau apa nie..hihi..

mama_umar_maryam said...

akak suke gak bakso nih,tp jrg lah mkn,akak mmg suke sup lagi2 klu ltk begedil dgn sambal kicap,pehhh

tiefazatie said...

zety: hee..best kn sis..pergh...btol2..ifa pun hantu kicap cili api..hihi..

Sally Yatiey said...

wah nampak sedappppp ;D
Sally blum pernah makan bakso lagi ;(

tiefazatie said...

sally: sgt sedap!hihi..try la nt dear..hihi

aisya said...

nampak sedapppp.. =)

tiefazatie said...

aisya: aah..mmg sedap nie..hehe

Rose said...

Salam. Jom Join Giveaway sempena Launching Design Studio saya. Kat >> sini :)

http://heartliciousdesign.blogspot.com/2011/06/launching-giveaway.html

Terima kasih :)

orang panggil aku 'KAM' said...

mcm bihun sup ja hihi,,, xtau apa bezanya hihi xponah makan

Hayati Hamzah said...

yummy nye ! :((
xbleh nampak makanan la cane sy nak kurus ni :((

tiefazatie said...

rose: salam sis..insyaallah...tq sis..=)

kam: mmg la..ada bebola je tue beza die..pastu ada sos merah pe ntah..hihi

hayati: hee..ifa pun xkurus2 nie..haha

Fathiah Hamim said...

nampak sedap. tapi fa tak minat bakso. =)

tiefazatie said...

fathiah: hee..sedap2..hihi..owh..xpe la..hihi

caliph shuriken said...

nmpak mcm bihun sup.. tapi bahan bakso ni diorg letak lebih sikit, huh...

icee-yah said...

AAH..bila en.bebeh nak inter frame lagi nih

tiefazatie said...

caliph: ntah la..dorg ckp nie bakso..haha..my mum ckp sbb ada bebola tue je..haha

icee: haha..besar lg bha aah die..hihi..xtau la..jumpa pun tdak icee..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...