Thursday, June 30, 2011

"Eh siapa Mira Edora tu?"


hye peeps!


Aku & Mira Edora umpama anjing dan kucing tau!tak tau la kenapa pantang betul kalu berjumpa..ada je yang tak kena!masing-masing nak tunjuk terer,masing-masing nak tunjuk hebat!maklum la bila bekerja sama-sama under 1 company nie..memang le nak tunjuk sape yang paling bagus kan2..macam Aku & Mira Edora jenuh dah aku tengok muka c Mira Edora nie tau!dari zaman sekolah sampai la ke universiti asyik-asyik la sama nie!tak paham betol la pesal la nak sama je..sampaikan kerja nie pun 1 company..adoi la..jodoh ke hape nie ek?konpius aku tau..sampai la pada satu hari...

"tolong!tolong!" aku terdengar jeritan suara seseorang..dalam hati nie

"isk,cam aku kenal je suara sape nie tau" pe lagi..aku pun bergegas la mencari dari mana datangnya suara tue.

"ya allah! Mira Edora!camne awak boleh jatuh tergolek kat sini?" kataku. padahal dalam hati nak gelak sampai guling-guling tau!hahaha..kan aku dah cakap aku kenal suara mintak tolong nie.

"isk awak nie banyak cakap plak!cepat la tolong saya nie!" kata c Mira Edora.

naa...disebabkan peristiwa nie la perhubungan kami jadi elok la sikit dari dulu tau. tapi kan..serius bila ingat balik..memang le aku nak gelak guling-guling!haha..mampus la kalu c Mira Edora nie tahu!ntah camne la c Mira Edora boleh jatuh tergolek kat tangga tue..pastu sampai patah kaki ko!aku nie la yang menolong die. siap lagi cover bagi alasan yang ntah pape nie kat member-member opis. nasib baik dorang percaya. so takde la c Mira Edora nie malu sangat.

tapikan ntah kenapa,sejak dari haritue kiteorang dah tak macam dulu tau!dah jadi cam belangkas plak nie. haha..gila pelikkan kami dua nie. daripada bermusuh dah jadi kawan baik tau!korang nak tahu kenapa?meh aku nak cerita nie..

"weh Mira Edora!pesal ko tak suka aku ek?aku ada buat dosa ke hape kat ko?"

"isk ko nie kan..time aku ngah sakit nie la ko nak tanya pasal tue plak!nak ke hempuk ke?"

"takde la..aku nie konpius ko tahu tak?padahal dari kecik sampai ke besar nie ko nie ada je dalam hidup aku..yang tambah pelik tue..aku rasa aku takde buat salah kat ko..tapi ko nie punya la benci kat aku!haha"

"erm..takde ape la..aku cuma nak gak jadi cam ko..balik-balik la ko je yang fames..ko yang pandai..ko yang bagus..aku pun nak gak la mangkuk!penat dah aku hadap ko tau dari dulu!"

nie la sebabnya...akhirnya aku berjaya gak tanya face to face ngan c Mira Edora pasal nie. kenapa kiteorang nie yang takde la plak pernah berkawan rapat tapi cam ada aura api je keliling kami dua nie. ada je yang tak kena. rupa-rupanya sebab jealous u!haha...adoi la..bila aku dapat tahu tue. memang sah la aku gelak guling-guling!haha..sebab aku tak pernah cari gaduh ngan c Mira Edora nie. tapi die nie memang le tak puas hati je ngan aku nie.

"adoi la sebab tue je ke oi Mira Edora??ko nie gila ke hape weh?haha..pesalnya kita kawan je..biar sama-sama berjaya? ko nie pelik la"

"kepala hotak ko!sesuka hati cakap aku pelik ah!dah ko tue..dari dulu la sentiasa la jadi yang terbaik..mana tak ak hangin je hadap ko!haha..tapi aku pelik gak..ko takde plak kaco hidup aku kan..aku plak yang over-over.."

"hah!tahu takpe!haha..aku nie lagi la konpius..haha..hadoi la..Mira..Mira...sudah-sudah la..penat dah aku weh..kita kawan kan?"

"isk..ko nie pelik la..ko tak marah ke?padahal aku nie dari dulu lagi suka cari pasal ngan ko..ko rilek je ajak aku kawan ngan ko?"

"hek eleh..habis tue..tak kan nak ajak ko gaduh kot..haha..ko memang pelik..haha..sudah-sudah..kawan kan..kan..aku malas la..bukan ada apa pun kan"

"erm..ye la..betol juga kan..aku nie lak cam psiko je sakit hati sorang-sorang kat ko kan..haha..ok kita kawan"

akhirnya..lepas bertahun lamanya..dalam sekelip mata Aku & Mira Edora menjadi kawan..bukan kawan biasa beb!kawan baik!haha..sebab sebenarnya perangai kami lebih kurang sama nie..satu kepala orang cakap. masuk je segala nie..haha..dan sekarang..sudah lebih 10 tahun kami menjadi kawan baik. kami masing-masing sudah mempunyai keluarga dan anak-anak sendiri. kami bahagia dengan hidup kami. jangan pelik plak tau..rumah kami pun sebelah-sebelah je weh!puas la tengok muka masing-masing!haha...kan aku dah cakap kami nie tak boleh berpisah dah..nasib laki lain-lain2..miahaha..mampus kalu c Mira Edora tue tahu apa yang aku tulis nie tau!sssyyhhh...korang jangan bagitahu die plak!penat-penat aku buat cerita pendek nie nak suruh korang baca..hehehe...ok la..habis la nie..kang jadi novel plak!ok..see ya!

nota kaki: cerita di atas hanya la rekaan aku semata-mata..bukan kisah benar ok..aku nak masuk contest "Eh siapa Mira Edora tu?"..tu aku buat cerita nie..so camne?agak-agak ada can tak aku menang?hihi..

3 comments:

tiefazatie said...

gle dasat ifa wat cerita..haha..xpernah nie tau mira..

Cik Mira said...

sorry lambat komen. busy siket lately. hehe. mira dah baca dah. thanks sbb join tau. i'm on my way shorlist kan peserta ;)

tiefazatie said...

cik mira: xpe2..hee..ok..tq2..hee..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...