Saturday, June 18, 2011

sata kemaman yang sangat best!

salam peeps!hye2..hee..terengganu kan terkenal dengan sata juga kan2..cam ifa nie..my parent kenalkan dengan sata yang best gle weh!ada kat kemaman nie..memang setakat nie..sata2 yang pernah ifa rasa..xleh lawan sata kemaman nie..sata kemaman nie cukup lemak..pastu ada pedas2 sikit sebab ada cili padi potong dalam die tau..hehe..

ifa konpem die sedap sebab..tiap kali kteorang singgah nak beli kan..kami la orang yang terakhir dapat beli..haha..kedai2 sebelah die ada je lagi nie..tapi xsedap pun sata dorang cam kat kedai yang kami gi beli nie..haritue masa nak balik umah..singgah la..tinggal rm4 je tau..xde dah lain..dapat la 12 biji sata..mahal dah sekarang nie..pastu kecik je nie..haha..nasib baik sedap..so xkisah la..hehe..

nie la die sata tue..ifa dah makan sikit..haha

zoom lagi sikit..hehe..adui la...terliur ai..haha

lupa lak ifa nak tengok nama kedai die apa..lain kali ek..
nanti ifa bagitau..hee..=)
tapi die kedai paling hujung..
ke arah kemaman dari kuala terengganu belah kiri..

10 comments:

mien said...

mmg terliur babe :)

perondajaketbiru74 said...

adoi ko ni betul2 buat sia mengidam mo makan sata lama sdh ndak makan ni...

dilazfamily said...

Tak pernah makan sata. sedap ker?

aisya said...

sata? first time dengar.. =)

sue a.k.a umi akif said...

salam sis...wah mkn sedap sokmo la....bg akak kat kelulut pon best gak sata ;)

mrs redzuan said...

akak pun pernah ikut hubby dok kemaman. puas makan sata...sedap kan?

BezBuddy said...

rindunyeeeeee nak makan sata....kat sni xde jmpe pn...ifa pos la kit kat sni...huhu

tiefazatie said...

mien: hee..=)

peronda: lorh..ye ke..adui na..sian bha ko bro..masak la..hihi

dilazfamily: hee..sedap..die ikan camput kelapa campur cilipadi sis..sedap2..

aisya: hee..ye ke..nt suh en.barney cari..hihi

umi akif: salam sis..hehe..owh ye ke..kami tekak nak gak sata kemaman nie..haha

mrs redzuan: owh..aah..best2...hihi

diea: hee..rosak la kalu pos kat kamu nt..tr la cari frozen ka..hihi

DeQWa said...

sata nie ada isi ape kt dlam,xpenah mkn pun....cam otak otak jugak ke?,

tiefazatie said...

deqwa: nie isi ikan n kelapa n cilipadi sis...lebih kurang la cm otak2 nie..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...