Saturday, June 25, 2011

review : novel cinta yang kurasa by anis ayuni

salam peeps!hye2..meh..ifa nak review pasal novel tulisan novelis popular nie..anis ayuni..cinta yang kurasa..jenuh ifa nak habiskan nie..hihi..tebal ow!tapi berbaloi2..nice la cte die..best sebab banyak pasal negara luar yang ifa capat tahu..=)..antaranya..turki..aussie..tapi cte die nie lebih pada laila dan juga mir..memang ada pasal orang lain..cam raid..bese la..hero nombor 2..tapi ifa rasa..cam xmengugat sangat pun..hihi..sebab watak die boleh dianggap kecik je pun..cam chipsmore pun ada..ngeh2~..

cte nie banyak konflik antara laila n mir la..dah la dua2 diam2..cam le paham yang suka sama suka..hihi..tapi kesian..ble nak buat suprise kat family memasing..mir eksiden plak..so mir terus diam2 nie..sebab die dah lumpuh..so die rasa die xlayak untuk laila..yang c laila lak nie..slow..dok pk bukan2 je keje die..siap anggap dorang dah putus nie..sampai la one day baru die sedar yang mir dah lumpuh..memang la die sayang mir..tapi ego punya pasal..degil je dua2 nie..but last dorang kawen gak..tapi time nak hujung2 la c raid nie muncul..haha..tapi kejap je konflik die..sebab bila mir dah bengang2..laila lak ditimpa kecelakaan..nasib baik dapat baby gak tau..n happy ending la..dah2..gi beli ek...pastu baca..hehe..

nie cover depan die..comel kan..hihi..
pepel pink gitu..

nie cover belakang lak..=)


Sinopsis asal novel cinta yang kurasa...

SEINGAT Laila Nabila, tidak pernah Mir Shariman menoktahkan hubungan cinta mereka, tetapi anehnya lelaki itu tiba-tiba menyepikan diri. Dia cuba merisik punca kemelut yang melanda, namun segalanya kabur. Laila Nabila tahu Mir Shariman masih bernafas di atas muka bumi, tetapi lelaki itu seperti hilang terus dari galeri hidupnya.

Kali pertama bertemu dengan Laila Nabila, hati Raid bagai ditusuk panah arjuna. Dia terlena dalam keindahan cinta yang diimpi. Rasa kasih yang mendasari hati tidak disembunyi. Dia bagai mabuk kepayang mengejar cinta si bidadari.

Namun bagi Laila Nabila, dia tidak mampu memberi, walaupun sedikit ruang untuk Raid berteduh di bawah sayap kasihnya. Dia ingin terus setia dalam bercinta. Sekeping hati yang teruntuk buat Mir Shariman, biarlah terus menjadi miliknya hingga takdir memisahkan mereka berdua.

Mir Shahriman tidak pinta hidupnya jadi begini, tetapi ALLAH memilih dirinya untuk diuji. Dia tidak dapat meneka sama ada Laila Nabila ikhlas atau menerimanya atas dasar simpati. Lalu, dia pasrah membiarkan hubungan mereka bergerak mengikut takdir ILAHI.

boleh tolong undi blog tiefazatie jika anda suka..=)

10 comments:

Wanie said...

eh anis ayuni ad novel baru eh?
sgt suke novel beliau..:)

tiefazatie said...

wanie: aah..nie la die..cantik kan cover die..cte die pun best..hihi

nanakimie said...

nana xbaca lg yg neh..beli lama dah kat pesta buku ritu. siap mintak otograf anis ayuni lg. tp xterbaca pulak. hehe.....nanti2 dtg mood bca novel bru nak layan:)

tiefazatie said...

nana: ye ke..wah..best la dpt autograf lg nie..ifa nie..jauh..mana la dpt..haha..

Shiela Latif said...

sis suker baca novel...tapi jarang pulak beli novel...eekeke

tiefazatie said...

shiela: hihi..sama la..ifa mak rajin beli..ifa tukang baca..haha

DeQWa said...

beli dah lama dah,baca baru sikit....asyik baca je tetido...adoii...bile nak abis bc pn xtau...yg part depan die jln cite cam boring sikit,tue yg xbpe semangat nk baca tuh...hehe..tpi akanku abiskan jugak...wlpun ambik masa lm sikit..keh keh keh

tiefazatie said...

deqwa: owh ye ke..hihi..haha..adoi la..sis2..erm..agak slow la..but nk habis2 tue mencabar minda tue..hehe

DaiADellas said...

Dah abis baca jugak..Dekat 3minggu br abes..kurang feeling tp sbb best, tetap feeling..hehehe

tiefazatie said...

daia: hee..ada2 je la sis...but so far best kan part2 nk habis la..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...