Monday, April 25, 2011

tukar wang pos RM50 | belanja adik2 makan mcD!

hye peeps!ingat tak pasal wang pos yang nama ifa ada salah sikit tue?alhamdullilah..last week..ifa dapat tukar nie!hihi..syukur alhamdullilah...maceh la abg baju purple...hihi..itu pun die dok balik2 sebut nama ifa nie..siut ja..haha..ye la..ada extra huruf E je kat nama ifa tue..nasib baik boleh tukar tau...rm50 tue!hihi..

tapi kan...lepas je dapat duit rm5o tue...terus la ifa pergi ke mcD KT yg ada drive thru tue..haha..sebab tak sesak sangat sana..tapi..macam2 hal plak c cashier tue tau!dah la pekat gle cakap tganu..tue tak kisah sangat la...ifa paham..masalahnya..die plak yang ntah pekak kot..tak dengar betol2 apa ifa cakap!orang nak sundae 2!die bantai letak dalam resit ayam goreng!nasib baik ifa tengok balik resit tue tau!die letak atas kaunter kan..kin panas ati ja tau!

masa otw dalam kereta!

nie la hasil yang ifa dapat daripada hasil tukar wang pos yang bernilai rm50 itu..
ifa just tambah rm4.15 lagi je la...hihihi..
but nampak tak..cashier mcD tue pekak kot..salah dengar nie..
ifa mintak sundae strawberry n coklat..
bukan ayam goreng!siut je..
nasib baik ifa perasan bila tengok resit yang die letak atas kaunter tue..
so die just tukar je la..ifa pun tak tau la sape yang rugi..
die ke ifa ek?sebab total ayam goreng tue rm6.75..
sundae 1 biasanya rm3.00++ ke?..ntah la..angin je tau..
tapi kalu ada mcsaver rm3 je sundae 1 kan2..

kepanasan so hentam minum air coke..tue ada straw 1 tue..
lepas tue makan sundae strawberry lak!hihi

sempat je snap masa dalam keta!hihi..

bila sampai di rumah!

cantik je tersusun lagi nie dalam paperbag tau!hihi..
ifa yang susun balik!haha..=p..
tapi ngek gak kakak tue..ada ke sumbat semua dalam 1 paperbag??
berat la ngek...dah faez pegang 2 tangan nie..
isk2...tak fikir boleh koyak ke?
dah la bila ifa mintak cup holder tue...baru nak bagi!
fikir la weh...takkan nak suh ifa bawa 5 begplastik??
setiap 1 ada 1 air coke n 1 sundae??
punya la mengong..bengang je ifa tau!
tue yang malas nak tegur lagi bila die hentam masukkan 5 apple pie tue lagi!
ifa dah panas hati..kang ada yang kena maki kan..
so biar la..nasib cup holder tue die bagi gak..
die kuarkan la balik satu2 nie..padan muka..sape suruh kan..
tue pun gi buat muka tau!siut!

ok lagi..sebab adik2 ifa xkuar dari bilik lagi..hihi..
tapi ifa dah bantai makan sundae strawberry...
kegemaran ifa tue!hihi..
tapi ada gak beli sundae chocolate ni..hihi..sedap gak..
ifa makan gak..haha..memang gle sundae nie..=)

serangan sudah bermula!semua makanan dikeluarkan!haha
bersusun2 nie..hihi..mentang2 ayah xde...rilek je kan beli mcD..
ampun ayah...jangan marah..hee..=p
ifa beli 3 set large chicken mcDeluxe nie..sharing is caring maa..
tapi apple pie sorang satu la..tp aziema xde la..die xmakan nie..=p

sundae yang habis dulu!hihi..lepas tue burger la...
lepas tue baru makan apple pie..
fries n air coke la yang last sekali habis!hihi...

so habis dah rm50 duit wang pos yang ifa tukar nie..nasib baik boleh tukar tau..hihi..maceh la abang kaunter bagi tukar wang pos tue!hihi..syukur alhamdullilah..kenyang mak,ifa dan adik2 makan mcD nie..=)..moga murah rezeki ifa selalu..boleh spend adik2 ifa selalu makan2 nie..=)

5 comments:

Myra Jay said...

Cmne la kauter tu leh silap ayam goreng ngan sundae, beza giler tuh..:)


Apapun akak suka gak sundae Stoberi...sedap giler

Nana said...

wah baik nye kakak ifa...
heheh
akk dah kena kurang2kan makanan fasfood la skang ni..
takot kolestrol dah tinggi ni hhuhu

tiefazatie said...

myra: ntah la kak..xkn la slow sgt ifa ckp..haha..owh mg best kan sundae strawberry!hihi

nana: hihi.sekali sekala kak..kami jrg mkn fast food nie..ayah n mak xsuka..hihi..oh ye ke..xpe jarang2 la mkn kan2..

zeeLa-AtiE said...

okey blanja kite jugak boley ;)

tiefazatie said...

zeela: sori la..abes dh duit tue..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...