Tuesday, April 12, 2011

jum buat chicken chop sendiri plak!best!

salam peeps!hye2!hihi..jum buat chicken chop sendiri nak tak?ifa dah berjaya buat sendiri nie!yeay!hihi..hasil tunjuk ajar kazen ifa nie..tq kak lin..=)..chicken chop mentah itu di import dari kuantan ye..hihi..sebab ada jual nie kat sana..best gle kan2..my kazen la beli kan..hee..

pastu cara2 nya my kazen juga ajar lorh..pergi kuantan belaja masak beb..lala..senang je pun!mula2 celup tepung jagung..pastu celup dalam telur..last sekali celup dalam serbuk roti tue!pastu goreng je!yeay!siap!senang kan2..hihi..nak tengok hasilnya?jum la!

nice kan2..hihi
ifa goreng 6 ketul je pun..sebab kami makan half saja..besar weh!
dalam picture nie ada 3 saja..hihi

see..kan half je chicken chop tue!hihi
pastu harus la ada coleslaw handmade juga ya..
potong kobis n lobak pastu campur mayonise dan juga sesudu susu pekat!
kentang n sausage tue goreng je la..hihi
tak lupa juga sos cili thai+blackpepper!
pergh!marvelous!yummy!
puas hati dapat makan yang buat sendiri..=)

korang pernah buat tak?
senang je kan2.hihi.nice!

6 comments:

Ijah EmoTemo said...

wahhh dh lama xmkn chicken chop. tp skang ijah mengidam nk makan lamb chop. ekekeke

zahidah dihaz said...

terliur tengok ayam tu....


New Entry: A PERFECT GIFT | PEN?

Nana said...

wah pandai nye dia masak
nanti klw akk trn ganu
ifa masak ni ye hehee

Weeda said...

aaa..sedapnyaa...

amiey lee said...

HEHEHE DULU HUBBY RAJIN WAT WESTERN KT UMAH...SIAP BUAT BLACKPEPER SAUCE SENDIRI..HEHEHE NAK WAT CMNER HUBBY CHEF ...AKAK TUKANG MAKANA JA KAKAKAKAKA

tiefazatie said...

ijah: hihi...ifa xmkn lamb chop..=p

zahidah: aiyak..beli la nt ek..hee

nana: hihi..ala..senang je nie kak..blh2..hihi

weeda: hee..aah..sedap gle!kalu perap dulu ngn sos blackpepper lg best tau!hee

amiey:wah...bestnye..hubby sis chef ek..mesti sedap je mkn kan2..bestnya..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...