Thursday, April 28, 2011

My Life’s Story Blog First Giveaway


hye peeps!
ifa nak join my life's story blog first giveaway!

My bakal ke Ho Chi Minh, Vietnam pada 13 Mei 2011 nanti untuk bersuka ria..
So, hadiah-hadiahnya akan dibeli di sana!!

Kawasan tempat membeli-belah di kota Ho Chi Minh ini ada banyak...ada beberapa tempat yang amat popular di kalangan penduduk setempat dan pelancong.

My harus bijak tawar-menawar untuk mendapatkan harga terbaik. masa My membeli-belah tue, awas penyeluk saku!

owh ya..mengikut orang tempatan, baik My naik teksi yang mempunyai tujuh tempat duduk dan pastikan ia menggunakan meter untuk mengelakkan diri daripada ditipu tau...

jum usha tempat yang best nak shopping nanti!

Cho Ben Thanh (Pasar Ben Thanh)

http://driwancybermuseum.files.wordpress.com/2011/04/benh-than-market-1.jpg?w=500&h=333

kat sini banyak barangan yang dijual daripada kain, tudung, telekung, kasut, beg, cadar, baju sukan dan banyak lagi. My boleh membeli kain dan ia boleh siap dijahit dalam masa 24 jam.kalu waktu pagi, pasar nie ada menjual barangan pasar biasa. bila waktu malam plak, bertukar menjadi pasar malam. so masa nie la boleh membeli baju, kasut , beg dan banyak lagi dengan harga yang lebih murah...cuma kena pandai tawar menawar la!

Dong Khoi Street


kalu suka barangan berjenama..inilah destinasinya!syurga produk fesyen berjenama!cari je jenama apa yang My suka!hihi

Restoran Empat Musim, 2F Thi Sach Street

http://4.bp.blogspot.com/_l7ExwsR4M_0/RhYYURneNhI/AAAAAAAAAss/oIPW-lNmrg4/s400/6April2007_FourSeasons.jpg

kalu tak silap ifa..makanan Champa sama seperti makanan Melayu..so kalu camtue..senang la My nak makan2 nanti..hee...Restoran ini mempunyai satu lagi cawangan di 14 Pham Hong Thai Street dengan jenama VN Halal. Makanan halal Melayu dan Vietnam turut disediakan di sini...so takde masalah dah tentang makanan nanti kan2..=)

so nie je kot ifa nak share dengan My..hihi..hope suka la!

ifa nak tag

nadia..mizayusof..


3 comments:

tiefazatie said...

wish me luck!

mynameismy said...

Entry anda sedang diadili..0_o

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/05/masa-untuk-mengadili-entry-entry.html

tiefazatie said...

mynameismy: maceh2..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...