Wednesday, September 5, 2012

review premiere screening movie The Cold Light of Day..=)

salam peeps!hye2..so,sorry peeps!ifa semenjak bulan puasa nie xde mood btol nak update blog cumil nie..huhu..bese la..sekali dah tinggal..memang susah nak cari mood balik tau ifa nie..sekarang masih bulan syawal kan2..so,ifa nak wish selamat hari raya..maaf zahir batin pada semua kawan2 yang ifa kenal..=)

nanti ifa akan update semua cerita2 yang b4 this ok?hehe..banyak yang menarik..tapi xtercerita nie..hehe..so,nie ifa nak cerita yang paling latest eh..semalam ifa n diyana pergi tengok premiere screening nuffnang kat gsc,1utama..action movie bertajuk The Cold Light of Day!pelakon utama die Bruce Willis,Sigourney Weaver and Henry Cavill..cool gle la movie nie..menarik la juga..bese la..pasal perisik CIA nie..

tapi movie nie lain sikit sebab anak perisik CIA yang kena setelkan problem yang ayah die tinggalkan..so,Henry Cavill aka Will Shaw la yang hero utama die..hehe..Bruce Willis aka Martin Shaw keluar awal2 je..pastu mati kena bunuh dengan member die sendiri Sigourney Weaver aka Jean Carrack yang setup Martin Shaw nie sebenarnya..minah nie yang jahat sebenarnya..ayah c Will Shaw nie baik je..die kena tipu nie..tapi cam sedih je..sebab kejap je die ada nie..pastu mati dah kena tembak dengan penembak senyap..

ifa enjoy je tengok movie nie..hehe..sebab action2 die menarik nie..haha..mana korang nak tengok orang bawa range rover,audi,mercedes macam orang gle?pastu suka2 je langgar sana sini semata2 nak kejar orang nie..hehe..cool la..tapi yang menjadi persoalannya..apa ada dalam briefcase tue?haha..kalu ikut movie maklumat sulit israel nie..tapi apa die xtau nie..haha..so,bagi2 sape2 yang suka tengok action movie..sila la tengok..menarik je..hehe..=)

btw..dah habis tengok movie baru sedar yang duduk sebaris dengan redmummy and yuyu zulaikha..selang 2 seat je nie!haha..xsempat la nak tegur2..malu pun ada ok..=p


tq so much nuffnang 4 the tickets and buttons!


btw, b4 tengok movie..ifa sempat pergi cari butik fipper!haha..maklum la..lama gle dah ifa mencari nie..nie baru jumpa!haha..harganya ialah rm16.90..lagipun,fipper pink purple yang ifa guna sekarang nie dah xcumil nie..huduh sangat dah nie..haha..ye la..hampir setahun dah ifa guna tau..tahan lasak nie..berbaloi2 beli tau..sedap pakai lagi..=)..elok je lagi..boleh lagi pakai sampai berlubang..hehe..kena cuci je selalu..so,yang nie buat backup la..hee..ifa amik warna hijau n navy blue kalu xsilap..macam menarik kan..hehe..sama lak tue dengan bantal ikea hijau ifa!haha..nampak macam corak 3D kan kat bantal nie..hehe

ok la..nie je ifa nak cerita dulu..nanti ifa cerita lagi ye..=)..see ya peeps!owh ya,tq so much pada kawan2 yang sudi juga menjengah blog ifa yang xter-update nie ye..=)

5 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah untung ifa selalu dpt pi movie premier hehehe

AkmaFaizal said...

waaahh..syioknye dpt tgk movie..maybe next time kite leh jumpa..la ni blom sempt nk join nuffnang nye movie..mood raye lagi..hehe

tiefazatie said...

ijah: alhamdullilah ijah..ada rezeki dpt la..hee

akma: hee..best2..insyaallah..mudah2an sis..hihi..=)

ADEEYA said...

Bestnya tengok Ifa ! :D

tiefazatie said...

adeeya: haha..bese2 je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...