Thursday, July 8, 2010

pe salah ifa???

hye peeps!tadi pagi ifa ade kelas driving nie..penat gle..balik..lepak2 jap..pastu tido nie..hihi..tapikan..ifa xtau la pakcik tue nape nie hari??sangat pelik okie..dah ah hari nie ifa xde pun drive keta kt jalanraya..juz wat kat dalam litar..padahal tgl lg 1 kelas je b4 test nie..adeh..

erm..hari nie..ifa wat bukit +parking ok je..juz jalan mati nie..hampeh btol la..jap jadi jap xjadi nie..huuuu...kena slow lagi nie..x kan sebab tue je pakcik tue nak bebel2??masalahnya die cam sindir2 ifa nie..sial ow tue pakcik...senang je die ckp kat umah kena wat homework..mmg ah...tapi lain gak tue setakat lakar atas kertas dgn praktikal kan??mana sama kan??bengong ke??

pastu ingat masa ifa tunggu tue xtgk ke dorg buat kt litar tue??pandai2 je tuduh2 orang nie..sial!ifa tgk ah pakcik!xkan nak kol bagitau sy ngah tgk nie???budu ka??yang ifa xsuke nie..balik2 nak beza2 kan orang nie..cakap ifa xde watpe kt umah la..mmg ah..suka hati aku la!budu nie..setiap org skill lain2 kan..yang nak beza2kan orang pahal??

dah suka2 je ckp bdk u suka tunjuk pandai!memang cm sial tue pakcik!padahal ifa nie diam je..xmelawan pun cakap die..xtau tanye juga nie...xde plak ifa nie buat pandai je nie..ei..cam nak tumbuk je muka die tue!nasib pakcik!ifa diam je la..nie lagi nak bebel cam sial!vavi btol la!

setakat jadi instruktor ajar keta pun nak belagak ke pakcik!mentang2 ifa xkeje lagi..pastu nak hina2 plak!ei!!!kin panas tau!dah la ajar ifa rasuah cikgu nie!boleh plak kan???mana x ramai orang nak rasuah jpj???sebab cikgu2 nie la yang jar nie...

kan b4 test jpj ade test qti ngn cikgu lain..so nie pakcik cakap...elaun dorg tue juz rm5 ja seorg..so kalu kte nak lulus..tapi xbuat pun test tue..kte bayar je rm10 kt cikgu tue..sebab kalu kte fail..kte kena bayar rm20 plak...tapi kan..xke rasa budu tue???cam nak tunjuk pandai plak kan??xmo nie kunun test qti..nak test jpj terus???korg rasa camne??

tapi..ifa memang kecik hati+sakit hati gle hari nie!cam dihina oleh tue pakcik!tekanan ifa!

9 comments:

tiefazatie said...

tekanan gle ifa!!!

tehr said...

sabar
semua tu cabaran
nanti bila dapat lesen, makin banyak cabaran kat atas jalan raya

[pakcik tu tak kursus cara2 nak mengajar agaknya]

catatan baru saya: Bolehkah Kita Muntah

mama zharfan said...

biasalah tu ifa..masuk alam kerja nanti lagi byk perangai manusia ifa akan jumpa :p

tiefazatie said...

tehr: erm..iya..tq ye..=)

mama zharfan: tue la sis..nka bae snie..wat hal plak tue pakci..xphm ifa..

Almy said...

sabar ye ifa..2 je kot yg dyorg bt smpe dpt keje..huhu..taktik koto la.xnak aku.heheh..

tiefazatie said...

almy: ye almy..tq..ntah la..ifa xsangka plak cmtu perangai pakcik tue..nak abes dh nie..=(

wanie said...

uishh..sabo kak. dlu pn wani mcm tu jgk. lg2, asek fail je gear 1. yg pkck tu suh akk wt homework kt uma tu mgkin suh akk try drive kt kwsn uma ke..hehe..mcm wani dlu slalu wt ltihan gear 1 kt dpn uma..yela..nnt asek kne mrh je :(

hehe..xpe2..nnt dh dpt lesen, akk wt drift dpn pkck tu ye :P

caliph shuriken said...

sabar ek..
sy dlu wktu blajar kete sma jgak dpt pengalaman ni..
tp plg x bole lupa.. dlm byk2 kete, ada kete yg x best, klau hr tu nsib x ok kna dgn kete tu mmg susah laa nk buat latihan spanjang ptg :p

tiefazatie said...

wani: wani..die suh wat lakaran ja pun..bkn bw kete pun..huhu..okie..nt akak wat drift dpn tue pakcik tau..=)

caliph: ye caliph..=(..tq yaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...