Monday, July 5, 2010

langkawi part 4

hye peeps!panjang plak cerita kan..hihi..becoz banyak gambar kan..hihi..okie la..after makan tengahari tue..kteorg pun pegi la jalan2 mana yang sempat...1st place..taman burung nie..hihi..tapi xmasuk pun..jalan2 kat luar je..ada gak burung nie kat luar nie..burung kakak tua..

tapi kat taman burung nie ifa xde plak amik gambar..maaf la ye...segala gambar yang ad anie..diambil oleh kamera hp ifa...nokia5800 ja nie..hahhaa...malas la nak amik dari kamera digital my dad..ada gak gambar..tp malas nie..haha


okie..lepas melepak di sana..kteorg pun pegi la hutan lipur durian perangin..nie my bro yang nak pegi nie..punya men dalam tempat nie..cam kat pelosok nie..haha..tapi berbaloi2 la..cantik tempat nie...serius..siap ada lagi jambatan gantung nie..excited kami amik gambar nie..

hutan lipur nie memang terpelihara nie..siap ada lagi nie ungka okie kami jumpa atas pokok rambutan nie..hihi..ngah makan rambutan ah..kat sini ifa ada beli beg..cumil..kaler pink!!!haha..rm15 selepas tawar-menawar..hihi..tapi bukan orang sana buat pun..chiang mai mari ma...hahahha...lawak kan..hihi..okie enjoy the pictures..=)









after that kami pun pegi kota mahsuri plak...cantik weh..dorg dah upgrade nie..dulu punya men buruk nie..sori to say la..hihihi..skrg cantik...malangnya kami xsempat masuk..dah tutup..becoz dah lebih kul6petang..hihi..so kami jalan kat luar die je la..ada banyak gerai yang jual2 tue..minyak gamat la..keychain la...tshirt la...

erm..tapi ifa xbeli papepun..cari tshirt i love langkawi..tapi xde nie..hihi..maybe sebab dah selalu sangat datang langkawi..so x excited dah beli2 cenderahati langkawi..ada masih pun yang dulu punya..haha..picture pun xamik..kepenatan dah nie masa nie..serius..=p


lepas berjalan2 di sana..kami pun balik ke pekan kuah semula..kali nie my dad nak main bowling plak nie...so pegi ah ke jeti..sebab kat situ ah bowling..hihihi...tapi b4 that..sempat lagi my mum membeli-belah vantage di kedai haji ismail nie..adeh...malas ikut..kin takut tue ah..hihi..so duduk luar ngan my little sister..tue ade picture die naek keta nie..kihkihkih..lawak2..



lama gak la tunggu my mum..bese la..mahal tue..so kena pilih bagus2..heee...xingat dah bape lama tunggu..yang pasti lepas tue baru g main bowling..yang lucu nya..my dad,me n faeq je yang main..yang lain xmo nie..hahahha..yang menang pastinya my dad weh..terer tue pakcik main nie..hahahha..



picture lain xamik lagi dari kamera digital..makanya..picture nie je la yang ade..hihi..bola bowling yang ifa guna..cumil kan2..pink!!!hahaaha..n my shoes...saiz 5 ja nie...kecik kan..hahhaha..=p..kami main 1game je...xlarat nak main banyak2..haha..lepas nie terus g makan nie..makan malam ah..malam dah ni masa nie..hihi...

lagipun kami tau dah kedai kawan jiran kami tue..tapi..sangat mengecewakan nie...trust me..=(..kami xmakan pun situ..teda2 nie...tapi nasib ada kedai makan lain yang dekat situ..kami redah je masuk..becoz adik2 ifa dah kebuluran nie..haha...n the result!awesome!sila la datang kedai tue..hihi..

so ifa akan cerita lebih lanjut di entry seterusnya...see ya peeps..keep read about it yaaa...=)


6 comments:

tiefazatie said...

serius sangat penat gile hari nie!hahaha..tapi best..=p

ROLLENS said...

sangat jeles ni ging...huhu

tiefazatie said...

rollens: adidih..rilek bh ging..ko tue ah..jauh sana di maldives lagi best ow..jeles sa sama ko tau..=)

PUPUT said...

wahhhh...bukan main lagi dia g jejalan ek...best...^_^

icee-yah said...

besnye..lame dah tak g langkawi..form 5 dulu je pg..huhu

tiefazatie said...

puput: hihihi..best wak..=)

icee: mmg best dear..=D..pegi ah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...