Sunday, July 4, 2010

langkawi part 3

hye peeps!now nak cerita part 3 plak ye..hihi..pagi sabtu tue kami semua bekpes di hotel ye..hihi..erm..xsedap mana pun bekpes die..haha..nasi lemak+mi goreng+rotibakar+air oren+air suam+kopi+tea...tue je la yang ada..tp..memang xsedap pun..haha..makan je wat alas perut ye..hihi..bayar tu..=p

after bekpes..kteorg pun tunggu my dad n my bro g amik keta sewa nie..kami sewa 2kereta iswara..total rm100 utk 1 hari tau...maklum la..kami 4org nie dah besar2..pastu ade lg si kecik 2org tue wif my parents..so bagi xmo sesak2..my dad decide sewa 2keta terus..my bro la yg bawa keta yg kami 4org naik nie..hihi..agak lama la tunggu keta sewa nie..haha..tapi xpe la..

condition die..xpayah cakap la..paham2 je la..keta sewa..yang ni tak dijaga dengan betol tau..ada sekali tue..boleh plak kunci keta tersangkut n then tak boleh kuarkan..keta plak mati tengah jalan n enjin mengeluarkan bunyi yang sangat dasat!!!sabar je la..memang cuak la..cian faez..die yang bawa keta tue pun cuak nie..siap suruh kteorg keluar dari keta..tapi alhamdullilah...xde apa jadi..memang la gak lama gak keta tue stuck tengah jalan..tapi ble dah panggil my dad..terus okie dah keta tue..leh keluarkan kunci keta n start keta balik..=)




sepanjang hari tue..kteorg nie berlari-lari mencari coklat je nie..hahaha..pergi survey harga mana yang murah nie..xde la jauh beza sangat harga die..tapi still leh jimat nie..hihi..owh ye..dan juga teman my mum mencari vantage+vision nie..haha..pinggan mangkuk nie..sangat menakutkan..ifa xmo masuk pun..haha..takut nie terlanggar ke apa..mampus ifa..haha..bagus duduk luar..rilek2..hihi..



okie..nie la picture hasil kami bershopping!!!hahaha..maklum la..ada gak pesan kawan2 ye..hihi..nie tak termasuk barang2 my mum yang vantage+vision tue tau..luggage yang 2biji tue pun xde dalam picture..hahahaha..memang dasat kami nie..haha...lepas penat membeli-belah tue..kteorg pun balik jap bilik hotel..nak simpan coklat dengan barang2 yang beli tadi...kteorg nak pegi lunch la plak..kebuluran dah nie semua orang..hihi

my mum suggest la pegi cari kedai kawan jiran kami nie kunun..di pekan rabu..tapi..cam xramai pun yang buka kedai siang2 harinie..hihi..pegi la kunun kedai paling hujung..tapi bukan orang yang kami cari nie...haha..lantak la...lapar dah semua orang..terus order nie..hihihi..sila la lihat gambar yang ada...=p







nie la mula2 kepenatan+kebuluran..hahaha...dah la salah kedai..bukan nie..rupe2nye kedai kawan jiran kami tue..kat depan lagi sikit tue ada lagi kawasan kedai2 makan2..xperasan..tersorok nie..=p...after this kteorg pun pegi ah jalan2 jap..pegi mana sempat je..taman burung...hutan lipur durian perangin...kota mahsuri...yang lain2 xsempat..dah malam kan..xbuka la...tapi xpe..b4 this dah pegi dah semua tempat tue actually..hihi..okie wait next entry yaaa..=)

9 comments:

tiefazatie said...

hari yang penat!tapi best...=)

ROLLENS said...

waaaa....best oo ging.....heeeeeeee

tiefazatie said...

rollens: iya bah ging..memang pun..hihihi

Hidayah Ismawi said...

Wah best nyer..dah lama tak gi Langkawi :)

Latest Entry:Forget Tarbush, let's go to the Satay Bar

tiefazatie said...

hidayah: hihihii...btol2..=)

Linglung said...

dan...

gua tak pernah pergi langkawi sepanjang hidup ini.. :((

tiefazatie said...

linglung: biar btol????

[-suziey-] said...

hiks..kata g langkawi harusla borong coklat:D

tiefazatie said...

suziey: mmg sis..sabar2,hihi..ada tue nt entry pasal coklat..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...