Tuesday, July 6, 2010

langkawi part 5

hello2!!!hihi..kali nie ifa nak cite pasal kedai makan ye..erm..maaf la ye kalau2 ade orang yang terasa nanti..tapi memang kami xpuas hati nie!sangat luar biasa kedai nie okie...nie la kunun kedai yang di-suggest-kan..ye kami tau kedai baru..tapi maaf sangat teruk die punye servis yaa..

camnie dari kami mula duduk kat meja tue..xde langsung orang layan tau..semua pekerja dia buat budu nie..cam xde pun orang yang amik order nie..memang nampak kelam kabut..tapi..dah tau kedai die tue boleh tarik ramai orang becoz die ade tempat makan betol2 tepi laut tue..cam anjung senja di kk,sabah..tapi yang nie kecik ah..xbesar cam kat kk tue..upah ah pekerja banyak sikit..pastu tetapkan tugas masing2..nie ntah..teruk gile!


ifa pun pegi ah usha orang2 yang duduk kat tepi laut tue kunun..memang penuh ah..tapi ramai yang xdapat pun apa yang dorg order nie..yang dapat tau x sape???orang2 omputih yang datang makan situ juga..omg!!!punye men teruk...orang ikut ah sape order dulu kan..

dalam 30minit gak la kami duduk di situ dan tidak dilayan nie..adeh..kami tunggu pun sebab my mum cakap xpe la..kawan die yang suggest nie..lama2 adek2 ifa marah nie..cakap xnak makan situ..lembab n sangat teruk..cam bagus ja nie..nda layan orang langsung nie..


ada nie orang kat meja sebelah cakap die dh sejam nie..air pun xdapat..nie kan makanan..pe la lagi..kami pun bangun blah ja nie..sempat gak la ifa snap picture nie..ikut korg la nak pegi ke tak kedai tue..ifa memang banned dah..kalau kteorg pegi lagi..jangan harap nak datang kedai nie..maaf la ye..tengok la klu yang ifa letak kat picture banned nie..=p




so kteorg pun pegi la balik kat bangunan pekan rabu..tempat kteorg makan tengahari tadi after beli2 coklat tue..tapi kali nie pegi kedai hujung sekali...sebab malas nak duduk at dalam tue..sesak jiwa nie..kedai nie tepi sekali kan..so die susun ah..meja n kerusi kat luar dari bangunan tue..hihi..kami duduk je terus ada kakak nielayan kami..baik je nie..sejuk hati..tadi kan dah bengang2..hihi..okie nie klu kedai nie kalau korg nak tau kedai mana kami pegi ye..=)



disebabkan semua dah lapar kan..jadi kami terus order nie..hihi...tapi memang peramah ah kakak tue..sipa explain satu2 nie..hihi...kami semua minum jus buah2an..haha..makan plak..erm..lain2 la ye..my parents n faez makan nasi putih+lauk2..cam tomyam,telur bungkus,ayam halia,kangkung goreng belacan...faeq makan mi kungfu, ajie n fakhri makan nasi goreng usa...aziema makan bihun kari..ifa plak..xde mood nak makan camtu..so order la oblong biasa..hihihi..harga rm6 tapi berbaloi la ifa rasa..sebab ada gak coleslaw+fries+oblong itu dibuat dengan sangat kemas..percaya la...hihihi..jum layan pictures yang ifa dapat snap..=p



nie la gaya mereka lepas dapat air..servis bagus..
kejap je dah dapat air..=)



nie la jus nenas+oblong ifa..
best2..serius!



kemas kan2..percaya dah cakap ifa x??
hihi..bile ifa makan je terus xcantik..hihi
tapi nie ifa makan ngan adek2 kecik ifa..
c ajie n fakhri...
xtahan dorg tengok fries+coleslaw nie..
oblong tue jangan cakap ah..
hahaha..last2 makan ngan dorg nie..



nie la nasi goreng usa ajie n fakhri...best kan!
n mi kungfu faeq..besar gile pinggan die..
cam dulang nie kami tengok..haha..
puas hati faeq nie..=)



nie antara lauk my parents n faez...
tomyam+ayam masak halia...
puas hati gak..sedap..hihi
dorg ah cakap..lauk lain xsempat amik..
dah kena makan..haha...
bihun kari aziema xsempat snap..
sebab last sekali sampai..n aziema dah lapar..terus makan..=p

memang sangat berbaloi makan di sini!!!berbanding dengan tempat makan dekat depan langkawi parade tue..sebab..total kami kena bayar sama ja..rm54.00..tapi kat kedai yang nie..kami minum jus buah2an..makanan lagi best+banyak..sangat berbaloi2..hihihi..

9 comments:

tiefazatie said...

serius best!yummy!

Cheqna said...

mak aiii...banyaknye makanan..hehehe...

if "pekerja dia buat budu" wak pe dok beli..makang dgn ikang singgang...haha..

:-)

mama zharfan said...

yum yum tergoda me tgk pic mknn ni :p

nuriz said...

sedapnye oblong heheh ptg ni ada pasar mlm leh cari oblong horeyyy

Asyraf Hamasaki said...

tak bleh shout mixx
dia kata reach limit huaaaaaa

tiefazatie said...

cheqna: haha..tue la ifa g kedai lain sis..=p

mama zharfan: hihi..mmg mengoda sis..=)

nuriz: mmg best oblong nie!xnyesal cuba..=D

tiefazatie said...

asy: hihi..memang..huhu..ifa pun xtau nak watpe..=D

ctnurkhijah said...

hehehehe... ct pon tak penah p amakn kat sate kajang tak de bau kajang tu...
yang kat aji tu selalu la..tokey dia dah ada 2 kedai kat tempat len.. lgpun depa penah keja hotel

tiefazatie said...

ctnurkhijah: ow..ye ke sis..hihi..patut la..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...