Monday, March 19, 2012

18 mac 2012: cuci the musical last kopek, istana budaya.

salam peeps!hye2..sape ada pergi tengok cuci the musical last kopek kat istana budaya??semalam last day nie..ifa pergi tengok ngan diyana je..kteorang tengok yang jam 3 petang punya slot..kalu malam takut habis lambat sangat lak..hari nie kan keja..hee..

c diyana la nie yang berabes2 ajak ifa pergi tengok nie..adui la..ifa nie jenis suka berabes duit beli barang..bukan tengok teater..tapi sian lak c diyana nie..berabes2 die nak tengok tau..sebab yang nie yang last kan..lepas nie xde dah..

mahal gle kot harga tiket nie..adui la..tambah sikit lepas dah beli kasut nike yang ifa suka..haha..sabo je la..diyana sponsor rm50 nie..lagi rm100 ifa la yang kena bayar..kena la menabung balik untuk beli kasut nie..huhu..diyana amik harga tiket harga rm146..baris ke-4 dari depan belah kanan..

ok ah..sangat puas hati sebab dapat tengok hans isaac,afdlin sauki,awie, nabil,vanidah imran,dina dan ramai lagi la..dekat gle kot..haha..ketawa macam nak mati nie..tapi ble ada bab yang sedih tue..sedih gak la..dorang nangis btol2 kot..hee

tapi kan..hans isaac hensem gle kot!hahaha..awie n afdlin memang comel abes..nabil memang gle2 die tue..haha..memang ketawa je..sampai xleh nak ketawa..ifa senyum je la..haha..tapi rugi..masa dah abes kan dorang dok perkenalkan sape2 yang terlibat kan2...ifa boleh2 la terpaku tengok je..xamik pun picture dorang!haha..adui la..rugi gle..huhu..





nie je la picture yang ada ifa amik b4 masuk tengok la..hehe..kat banting pun jadi la kan2..haha..ada gak bukti nie..tiket tue penting..mahal gle kot..haha..adui la..pastu kteorang ada dapat 1 cd cuci the musical 1 nie..hee..

owh ya...nie 1st time la ifa masuk istana budaya nie..blur2 je nie..haha..kena sopan santun lagi kan2..tue yang pakai smart2 macam nak pergi keje je nie..ok la...tue je nak cte..tapi rugi gle ah..xamik picture dorang nie..haha..pastu..ntah ble la lagi nak masuk istana budaya nie..mahal gle..xsanggup eh..haha..mo beli barang2 nike plak..=p..

9 comments:

icee-yah said...

huhu..tak prnh lagi tgk musical teater..stkt ni rasa tak berbaloi lagi.mahl tu tiket die ek..cpt cpt beli brg nike.berbaloi baloi.heeee:)

Mama Ema said...

rupanya lain hari lain komedinya kan

Cik Bambam said...

dah lama tak pergi IB!! huhuhu.. last tgk cerita natrah sbb ada remy ishak! wakaakkaka.. suka benor teman..

suka g tgk teater..kepuasan lebih dr tgk wyg.. ehhehe

Syuhada said...

Jelesnya..upa nk soh kensalam kt nabil n afdlin..jozan de x yg ni??AHHAHAHAHAH

tiefazatie said...

icee: ye ke..agak la..tp best gle la cuci the musical nie..tp tue la..mo pengsan byr ow..hehe..tau xpe..bagus lagi beli brg2 nike kan2..hehe

mama ema: aah sis..hee

cik bambam: wah2...hebat2..hee..ifa nie baru 1st time tgk n masuk IB..haha..

btol2..sbb die real spontan dpn mata..kdg2 terbabas pun dr skrip asal kan2..haha

syuhada: hahaha...teda jozan ye..haha..

Cik Jannah said...

saya tak pernah pon tgk muzikall. :(

tiefazatie said...

cik jannah: ala...xpe la..nt ada peluang gi eh..=)

Cheqna said...

selamat manabung duit untuk nike! :-)

tiefazatie said...

cheqna: tq sis..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...