Sunday, February 26, 2012

pavilion: this means war + korean cuisine +chatime = best gle!puas hati..=)

salam peeps!hye2..selamat hujung minggu..hee..hari nie ifa xde keluar pegi mana pun..lepak kat umah je..semalam je ada keluar pergi pavilion..tujuan utama menggunakan gcs free ticket b4 expired on 29th feb 2012 nie..hehe..lagipun gaji xmasuk lagi nie..sadis gle..patutnya 25th feb dah masuk ok..ntah pe masalah nie..

nasib baik dapat gak tengok cte this means war..tue pun tengok yang 615pm..400pm dah abes nie..selling fast kot..hehe..memang berbaloi2 la tengok nie..lucu eh..haha..tapi kan..banyak gle potong nie..adeh..ntah pape je..kejap2 gelap eh skrin tue..sabo je la..


so,b4 tengok cte tue kteorang jalan2 la dulu nie..ifa bese la..mesti la nak usha apa benda baru kat butik nike tue..tapi macam xbest je nie..huhu..ingat nak cari kasut baru ala2 c codot tue..tapi xde pun lagi nie..adeh..sabo je la..huhu..

bila dah puas window shopping tue..kteorang pun pergi la food court..sah2 la pergi korean cuisine lagi..haha..makanan kegemaran c diyana nie..ifa pun xtau nak makan apa..so ikut je apa diyana makan nie..adeh..kenyang gle weh!sedap memang sedap la..korang dah pernah try x?cuba try test la..hee..harga pun ok je..xde la mahal sangat pun..standard je..rm15.50 je kot..

tapi yang nak suka tue..cili potong tetap ada ok..baru la best lagi makan!haha..gle pedas kan..hihi..air plak..harus la kteorang bantai beli chatime!caramel milk tea large..ala..bukan selalu pun beli kan2..kadang2 je pun..ok la..hee..tapi c diyana nie memang ke pantang nampak chatime..konpem nak beli..nama pun favourite kan..hehe..






perghh..sedap x makanan kteorang semalam??terliur kan..adeh..sabo je la..nama die ifa xingat!hee..ala..bukan selalu pun makan macam nie..maximum pun sebulan sekali je nie..haha..dah kteorang pun keluar maximum 2 kali sebulan..ok la tue..haha..

gaji pun cukup2 untuk hidup tiap2 bulan..so kena pandai2 la bajet..kalu nak beli pape tue kena la pandai2 simpan duit dulu..slow2 baru boleh beli..xboleh la suka2 hati je nie..lagipun..mak ayah adik2 pun kena ada bahagian dorang kan..biar pun gaji ifa xbanyak mana..tapi..sangat2 bersyukur..ifa mampu juga bagi sikit untuk dorang..syukur alhamdullilah..=)

isk..panjang plak ifa bebel kan2..haha..lama dah x bebel macam nie..nie fresh entry nie weh...bukan auto ok..hihi..moga esok masuk dah la gaji nie..kalu x..sengsara weh...huhu..k..see ya peeps!

22 comments:

Ijah EmoTemo said...

semua nampak sedaaap! T_T

fieda said...

hai ifa..lama giler kak fieda tak komen sini...bkn ape line lembab..dapat masuk jer tp tak dapat nak komen..

tiefazatie said...

ijah: tau xpe..sabo je la..hee

fieda: hye sis!hee..xpe..ok je..terima kasih sbb dtg gak jenguk blog ifa nie..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk semua makanan tu..terliur suda..dah lah tak mkn lagi ni..uhuk... :)

ADEEYA said...

Hehe makanan tu nampak sedap. Nanti pergi Pavi nak try lah :) hehe

Puan Besar Shag Yahaya said...

Iefa. Satu je Shag nak tanya. Chatime tu confirm HALAL ke ? Shag teringin nak tapi was was dengan status Halal dia sebab dari apa yg Shag tgk kat kebanyakan kiosk Chatime ni, pekerja dan customers dia adalah Cina. Tak pernah lagi nampak kelibat Muslims beli situ. Plus, tak jumpa sign Halal. Kalau Halal, bagus lah. Teringin nak minum :D

Kalau boleh, reply kat belog Shag ye sayam ;)

Cik Bambam said...

lama x pergi pavi.. hehehe.. sedapnya korean dishes tuh iefaaa!!

Rafflesia™ said...

perghh.. nampak sedap je dear. even baru pas makan. terasa lapa la.. =.=

jom la joint GA syieda ni.. hihi =.=
http://lovestory313.blogspot.com/2012/02/lovestory313-1st-giveaway.html

miya said...

mkn + movie mmg best!! semenjak 2 menjak ni asik terliur je kalu jenguk sini..

tiefazatie said...

lily: mmg sedap gle sis..hehe..alahai..gi mkn eh sis..=D

adeeya: hehe..sila la cuba dear..=)

shaq: yes dear..owh ye ke..time ifa beli selalu je ada muslims sekali nie..hee..halal je..but dunno la kalu slh info ifa nie..

try tgk sini..
http://www.tehtarikmemoirs.com/2011/05/is-chatime-drinks-halal.html

bambam: hehe..try la dear...best2...hihi

rafflesia: sgt sedap dear..try la..hihi..insyaallah..

miya: btol2..hehe..tue je idea ifa ada sis..=D

Cheqna said...

ada cili potong baru ada "kick" makan..hehe

:-)

tiefazatie said...

cheqna: hehe..tau xpe kan sis..hehe

Puan Besar Shag Yahaya said...

Okay. Thanks sayam. Boleh lah esok p beli. HAHA :D

tiefazatie said...

shag: most welcome dear..hehe..beli jgn xbeli..=D

IntaNBerliaN said...

bestnya dpt jejalan tgk movie n mkn2.. :-)

tiefazatie said...

intan: aah..best2..tp gaji xmsk lg..xbest...huhu

nanakimie said...

td nana nmpk kdai chatime tu..terus teringat ifa,hee....nk try xterasa nk mnum la pulak masa tu:)

sedapnya menu tu....xpenah mkn korean2 ni;p

tiefazatie said...

nanakimie: hehe..ye ke..try la minum nt..hehe..

nice..mcm2 lg ada nie..try la..hehe

sarah mohamad said...

Nak chatimeeeeeee! :) Sedapnyaaaa sedapnyaaaaa HEHEHE

alvas-87 said...

bestnye tengok makanan tu.. hmm. saya pun sama cam ifa la. gaji cukup2 untuk hidup. memang kena pandai2 bajet la.

butterfly said...

perghhh.. mmg tertarik lah tgk makanan tuh....

ngences kata org jawa..

tiefazatie said...

sarah: sedap gle kan2..hehe

alvas-87: best mkn..hehe..aah..tau xpe..huhu

butterfly: kan2...hehe..try la..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...