Monday, May 31, 2010

award!..from yana kenja


hello!ifa dapat lagi la award blog paling comel nie!!
hahaha..sgt happy..suka hati ifa..hee..
nie kali yg ke-3 ifa dapat award nie..
aritu dapat daripada sis zai n sis fiq..
lalalala..miahhaha...
kali nie ifa dapat daripada cik yana kenja tau..
mekaseh sangat2 ye..sudi bagi award nie kat ifa lagi..
entry nie khas untuk cik yana tau..
hope cik yana happy ye...=)

okie..nie la pantun ifa ye...
hari tue dh buat...
pastu jatuh cinta dgn pantun ini..
hahaha..suka hati ifa la..=p


aku gila pink,pink itu comel
ada aku kaco korg ke?
memang aku rasa blog aku comel
kenapa korang jeles ke?

hahahaha..mrs.amien suka pantun nie..
die cakap die ketawa je baca pantun ifa nie..
hihi..bagus la..ketawa kan elok untuk kita semua..=)

award!..from bro shameel



hye kawan-kawan..hari nie ifa dapat award lagi la..mr.happy!!cumil kan2..hihihi..ifa dapat daripada bro shameel..tq bro!hihi..so sekarang ifa kena la jawab soalan2 nie dulu ye..=)


1.Adakah anda happy sekarang?

xjuga la..biasa je..hihi..kalau ifa lulus exam spa tue...memang konpem happy gile2..hihihi..=)


2.Kenapa anda Happy?

ifa menang giveaway teka berat baby zara maryam tau..hihi..so sedang tunggu dapat hadiah la..hihi..pastue adik syaza pun nak bagi cenderahati sebab join contest die..hihi..pastue..cik as pun bagi cenderahati juga..sebab selalu drop by her blog..tapi lagi happy kalau dapat beg yang cute itu..oppss..terlebih sudah nie..hihi..

3.Apakah benda yang boleh membuatkan anda happy?

erm..xtau lah..xboleh nak describe!haha..ikut ifa la bila nak happy..hihi..tapi sangat happy kalau dapat jumpa bebeh+lepak bersama+menggila di butik nike..haha...rindu la bebeh!


4.Pernahkah anda menerima tag??

pernah!!!!haha.banyak dah..hihi..nie yang ke-13..ok la tue..=)


5.Nyatakan warna yang anda suka.


pink!!!!


6.Beritahu 9 orang yang anda mahu tag.


adoi la..banyaknye..huhu..ifa tag sume followers ifa la..haha..baru best..meh sini..amik2..lala..dapat jug award..meh2..jangan malu2 cayunk..haha..tapi sila bagitau ifa ye if korang2 amik..tinggal komen kat entry nie..jangan main amik je..=P




7.Tuliskan sesuatu tentang orang yang anda tag.Tulis panjang berjela pon takpa.


seorang lelaki...pastu keja sebagai cikgu..suka kaler hijau+kuning..hihi..tue je ifa tau..lala


8.Adakah anda happy dengan apa yang ada?


Alhamdulillah..ifa sangat bersyukur dengan apa yang ifa ada sekarang...=)
okie done!haha..

Jelajah Blog A-Y-I-E Versi 2.0

 
hye semua!okie..nie 1st time ifa nak join jelajah-jelajah blog nie..maklum la..ifa nie newbie..sangat la baru dalam ber-blogging nie..disebabkan itu..ifa nak try join Jelajah Blog A-Y-I-E Versi 2.0...sebenarnye ifa malu..hihi..tapi xpe la..try je la..

dengar-dengar cite boleh nangis kalau bro ayie komen pasal blog nie..betol ke bro ijai??xpe la..nangis pun nangis la..hihi... ok 1st step ifa dah buat copy header blog ayie..tue ada kat atas tue..=)

2nd bagi sebab kenapa perlu blog ifa nie dijelajah oleh bro ayie????

pertama

terharu sebab bro ayie ada tinggal message di shout mix ajak join jelajah blog a-y-i-e versi 2.0..betol la..xtipu tau..hihi..meh la join lagi ramai-ramai..

kedua

ifa kan baru je ber-blogging nie..jadi nak juga tau ok ke tidak blog nie..xkan nak syok sendiri..kan2..memang la ifa ber-blogging nie untuk suka2 je pun..nak cerita apa yang buat dalam hidup ifa..last2 ter-aktif sebab gatal join kontest2 yang ada..=)

ketiga
boleh juga kenal2 dengan semua bloggers yang ada..=)

okie..untuk entry terbaik yang ifa nak share ialah..

walaupun xde komen..tapi ifa suka entry nie sebab ifa masak khas untuk family ifa..xpernah2 buat nie..baru 1st time try..n dorg sangat suka..=)

okie tue je la..sila la terjah blog ifa yang xseberapa ini bro ayie..=)..

Sunday, May 30, 2010

tired!

hola!
okie noe ifa nak cite pasal kelas driving ek..
pelik..hari nie cam xramai orang tau..
hari nie ifa juz boleh buat..
keta 1jam+moto 1jam..

pagi tue ifa buat moto dulu..hihi
ifa buat 1jam xberhenti langsung ok!
haha..kite kena hargai masa yang ada kan..
ifa dh buat dh no.8+selekoh tajam..hihi
berani kan diri kan2..

men tukar2 gear pun dah buat..
maybe xsmooth lagi la..
cume titi+kon+brek emergency ifa blum buat..
xpe2..next time ifa buat k..
boleh tue..
trust urself kan bilang oarang..
hihi..

yang xtahan tue..
bengkak-bengkak nie kaki ifa..
huhuhu..
xtau nape..
terhentak-hentak kot dengan body moto..
isk..sensitif sungguh la ifa nie..
hahha..

picture xletak ye..
sensored!miahahha..
bengkak kat tepi lutut+buku lali dua-dua belah kaki..
ow..sangat pelik ok..
miahhaa...
tambah lagi belang di muka!
kaki dah xtambah belang..hihi..
ifa pakai c putih dah..
my sneakers okie..=)

pastue untuk keta plak..
hari nie gune jalan A ye..
haha..n bawa viva nie..
haritue bawa kancil ja..

er..memang lain sikit viva nie..
cam nervous plak tadi..haha
mula-mula2 cam pelik nie..
sampai kena tegur oleh tue pakcik..
tapi rilek je ifa jawab xtau la pakcik..
pelik sikit bawa viva nie..haha..

after that..baru bawa masuk litar plak..
tapi cam lama ifa di jalan raya hari nie la..
sebab cam kejap je buat practice kat litar..
just main bukit ja..

parking xbuat coz cam ifa ingat-ingat lupa nie step..
hahaha..so pakcik cakap xyah buat dulu..
sebab die xnak ajar dah kan..
ntah pape..siap sound kena ingat.

memang la..sudah die xbagi notes..
lagipun setakat buat 2kali je..
xkan ingat terus..huhu
so now dah ada notes!
pakcik tengok la nanti kelas akan datang..
miahaha

balik je dari kelas..
tengok-tengok anak kucing ifa tue..
bagi ubat segala..
makan jap..hari nie makan nasi lemak!
lama dah xmakan nasi rupenye..
xperasan nie..hihi..
xde mood nak makan..
patut seluar londeh je tadi nie..
waaaa..

pastue on9 jap..blogwalking..
n then tido jap!
hahaa..sangat mengantok okie!

so now on9 lagi!
blogging lagi la..nie ngah wat entry nie la..
hihihi..
facebooking
sudah ditinggalkan..
miahahaha..

so thats all for today..
hihi..=)

sedih tengok neo!

hye kawan-kawan..
penatnya ifa hari nie..hihi..
maklum la..
amik kelas keta+moto hari nie..
xpe..pasal kelas tue nanti ifa cite ye..

sekarang ifa nak cerita pasal anak-anak kucing ifa..
huhuhu...sedih sangat2...
bella dah sihat dah..
die dah bangun..jalan-jalan..
tapi..

chika xsihat lagi la..
huhu..
pastu tadi masa ifa baru balik dari kelas..
tengok la chika..
chika macam mengiau-giau nie..
macam badan die sakit tau..
ifa rasa maybe sakit sendi-sendi tulang die kan..
cam kita juga bile demam..

sekarang neo yang aktif tue plak sakit..
huhu..lagi la kesian..
sedih sangat muka die..
pastu bile macam badan chika terkena badan neo..
neo cam marah nie..mengiau nie..
tue la..ifa rase dorg sakit sendi-sendi tulang dorg la..

so,tadi ifa dengan my mum pun bagi la dorg ubat demam..
ubat demam kanak-kanak yang cecair tue..
my auntie yang bela banyak kucing yang suruh..
my auntie cakap boleh je bagi macam tue..
selalu die bagi pada kucing2 die..

after that ifa pun buatkan la susu untuk dorg..
sedih sangat..
huhuhu..
dorg nak minum susu pun susah nie..
xbanyak pun dorg minum..
tapi xpe la..
asalkan dorg minum juga kan..

erm..get well soon my kittens!
rindu mo tengok kamu semua aktif..
melompat sana-sini..
bermain dengan kami semua..



nie la neo..pic chika ada dah kat entry yang lepas ye..=)

nervous+takut+happy!

hye kawan2..sebelum tido nie.
ifa nak cakap...
yang ifa sangat takut+nervous..
becoz esok ade kelas praktikal keta+moto lagi..
keta ifa ok je..dh bw dah kat jalan raya..
moto tue..huhu..
masalah betul la..waaaaa...
nak nangis..huhu...
ifa xbuat pun lagi titi+no.8+brek emergency+kon..
huhu..ifa takut la...
nak tukar gear pun xtau..huhuhu..
camne la nie...
dah la xde kawan..huhu..
rilek je nie tanye2 orang hari tue apa yang xtau..
tapi xtau la nape ifa takut sangat skrg nie..
huhuhu..
ya allah permudahkanlah urusan hambamu ini pada esok hari
amin..

okie..yang happy ye plak..
ifa menang la!!!
hihi..pertandingan teka berat adik zara maryam..
yang dianjurkan oleh mrs.amien..
tq kak!!sangat happy..lalala..
xsangka blh teka hampir sangat2 nie..
n sebenarnya nak teka dah 4.50kg..
tapi cam genap sangat..tue yang teka 4.49kg..
alhamdullilah dapat plak..hihi..
so sekarang menunggu la dapat hadiah ye..
hihi..=)..so ifa akan dapat color combo by elizabeth arden!
tqvm much sis!sgt best..lala..
menceriakan hariku..hihi



ini lah hadiah yang akan ifa dapat..=)
best kan2..hihi..
ok la..nak tido..papai!
jumpe esok plak ye kawan2..

Saturday, May 29, 2010

mister potato rice crisps snack with no guilt!!


hai semua!!kali ini ifa nak cuba contest daripada nuffnang pulak ye..ifa xpernah join sebab...selalunya hadiah dia untuk pergi preview movie-movie baru yang akan ditayangkan di malaysia..ifa tinggal jauh di kuala terengganu..tak kan nak turun kl semata-mata nak tengok movie kan..hihihihi..

so,sekarang ifa nak cuba sebab mister potato menawarkan hadiah wang tunai!!!..wah...sangat best kalau menang kan2..hihi..seperti yang kawan-kawan tahu..sekarang mister potato telah mengeluarkan rice crisps yang baru tau!!!kawan-kawan patut beli dan cuba ia sendiri!sangat best..kunyahan yang sangat rangup apabila kita makan rice crisps ini..

bagi mereka yang mengamalkan diet, anda masih boleh makan rice crisps ini kerana ia mempunyai kurang 20% lemak, tiada kolesterol dan juga tiada lemak trans. jadi kini tidak perlu lagi risau berat badan akan naik selepas memakan rice crisps yang baru ini. rice crips ini mempunyai 4 perisa yang berbeza iaitu hot n spicy, original, sour n onion dan juga flame grilled bbq.

bagi ifa, rice crisps ini sangat sedap dan juga senang untuk dibawa ke mana-mana.boleh juga menggantikan nasi tau.bagi mereka yang sangat sibuk bekerja, anda boleh membawa bersama rice crisps ini ke mana sahaja anda pergi.dengan bentuk bekas yang simple dan senang untuk dibawa pasti ia akan memudahkan dan juga menceriakan hari-hari anda.lagipun ia senang untuk dibeli juga kerana 7eleven juga ada menjual rice crisps ini.kalau tidak percaya pergi la cari dan beli kawan-kawan.

ifa sangat sukakan perisa hot n spicy!ini kerana ifa sememangnya menggemari makanan yang pedas.jadi perisa hot n spicy memang menepati citarasa ifa.sungguh beruntung kawan-kawan bloggers yang dapat pergi ke preview the prince of persia!mereka semua mendapat rice crisps percuma!



ini yang lama ye kawan-kawan..
yang selalu ifa beli..



ini yang baru!
yang akan ifa beli selalu sekarang!
yea!

rice crisps ini juga sangat sesuai dimakan pada bila-bila masa dan juga di mana-mana sahaja anda berada. mungkin semasa menonton movie, menonton tv di rumah, semasa melayari internet untuk bloggers tegar seperti kita semua kan. semestinya ia kegemaran kita semua dari kecil lagi kan. jangan tipu cakap anda xpernah makan mister potato ye kawan-kawan. snack yang sedap!jom la ramai pergi beli rice crisps yang baru dari mister potato ini ye!

anak cumil demam!

hello!!..
hari nie sedih sgt...
anak2 kucing ifa yang cumil2 nie demam nie..
huhuhu...cian tengok dorg xbermaya je nie..
bella dan chika...
dorg la yang demam...
tadi bagi makan ubat demam nie..
huhu..makan pun xnak...
kurus dah bella...
chika pun sama nie...
sampai tadi bagi susu pun gune injection nie..
yang macam bagi budak2 kecik minum ubat cecair tue la..
so sad la...huhu..kesian sangat tengok dorg cam tue..
xlincah macam selalu..


nie la chika n bella..
hope dorg cepat sembuh ye..
rindu ah nak tengok dorg main2 macam selalu..=)

tagged by ibu dini

hye!!hari nie cam biasa..
ifa mesti akan check shoutmix ifa..
utk reply balik blogwalking drpd kawan2..
so bile sampai blog ibu dini..ifa lepak2 bace n3..
tengok2..ada tag utk ifa..hihi
jadi kena la buat..hihi..
banyak nak kena jawab nie..
tengok dulu arahan ye..=)

23 PERKARA YANG KORANG MUNGKIN X TAHU

Syarat-syarat:

a) Tulis 23 rawak (random) tentang diri anda (x kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)

b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)

c) Kalau x ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni :)



1. nama ifa ialah atifah izzati wahab..xpenah lagi jumpe ada org yg ade nama cmnie..hihi..suke nama nie..best!tq mak ayah..hihi

2. umur thn nie 23thn dah..muda lagi ok..sedang mencari keja lagi..lalala..

3. ada adek2 yg ramai..haha..ai anak sulung ok..hihi..adek2 ada 6org..lala

4. ade seorg bff yg sgt disayangi..waaa..rindu bebeh!..

5. org ckp ifa nie tinggi utk pompuan..tp ifa rase ifa pendek je pun..haha

6. owh..ifa sgt cumil..miahahha..ifa xcantik pun..tp cumil la..hihi

7. ifa sgt gile nike!miahahha..nie bebeh la ajar nie..haha

8. warna kegilaan ialah pink!ow..xtau nape suke sgt pink nie..cumil2..hahhaa

9. lebih suke pakai kemeja n slack utk acara formal..miahaha..bj kurung tue ikut function la..hihi

10. dress up ifa sgt bese je okie...xtau nape...hahhaha....tapi tetap bergaya2 la...hihi...sempoi+selambe+simple..jeans..tshirt...sneakers..handbag..bertudung ye..hihi...suka hati ifa la..yg penting ifa ok je..lalala..

11. sgt suke labuan+sabah!!!best gile ok..em..kalu keje kt sane pun ifa xkisah..lalala..haha

12. sgt sehati dan sejiwa dgn bebeh sy..miahaha..xtau nape..sgt best ok..=)

13. nape suke labuan+sabah???ifa dulu study kat UMSKAL..tue kat labuan ye..main campus UMSKK kat kota kinabalu la..selalu time cuti turun kk..hihihi..

14. dulu sgt aktif ngn rakan muda..jd sekteriat kt UMSKAL..join venture dgn rakan muda w.p.labuan..sgt best deal dgn en.yaman!hahaha

15. sekarang duk kt kuala terengganu..tp sebenarnye org melaka yg membesar di shah alam..ifa ada umah ye kt shah alam..hihihi..

16. pas my dad pencen..kami akan balik shah alam!!yea!blh tinggalkan k.tganu yg bosan nie..opsss..terlebih sudah..hihihi..

17. skrg bile shopping je turun kuantan ye kawan2..hihi..ada my auntie kt sana..so ade tmpt nak stay..miahaha..

18. ifa sgt gile-kan mcD ye..haha..balik2 la mcD..tp tetap jada diet ok..hihi...tp kt k.tganu jarang dh mkn mcD..my dad xbg mkn fast food selalu..hahaha

19. ifa juga sgt suke spageti!!!bile kat umah je..tukang masak nye ifa la..my mum xkan msk spageti ye..hihi..

20. sgt suka juga test2 resepi2..haha..selalu hentam wat resepi sendiri nie..miahaha..lebih pada western food ye..haha..susah la nt bakal suami ifa..haha..kena paksa diet bersama juga tue..miahaha

21. owh ye...sgt gile shopping juga sebenarnye..lagi2 dgn c bebeh itu..haha..dulu setiap bulan ade je beli benda baru..lagi2 NIKE!!!hahaha..sot2..sekarang tidak lagi..huhu..teda sudah kawan yg best nie..bebeh!

22. tahun nie..ifa harap sgt2 yg ifa akan dapat keje tetap ye..huhuhu..xmo dh susahkan my parents..waaa...nak keje!!!hihi..psiko..haha..doakan ifa ye kawan2..hehe..

23. last but not least..skrg nie..ifa ngah amik lesen keta+moto ye..harap2 nt lulus la test jpj dgn flying colours!!!miahahha...doa la ifa nie berani bw moto tue..huhu..takut!!!waaa...

okie..nie je la nak cite..hihi..punye men panjang kan2..kena lagi tag org nie..haha..nak suh sape ye..anato la!hahaha..yg lain2...my followers kalu nak wat..sila amik je tag nie n buat ye..best tau!hihi..tq ibu dini..lala..=)

Friday, May 28, 2010

award!..from ibu dini




hye2!!!owh..hari nie mmg best la..
ifa dpt award drpd ibu dini...
sgt terharu ok..happy pun ada..hihi
ibu dini buat award nie utk followers beliau ye..
sempena setahun dh ber-blogging...
jadi ifa kena jawab tag nie plak ye..

1#sekerap mana korang on9 blog korang?


tiap2 hari setakat nie..miahaha..

2# apa yg korang rasa ibu dini kene buat tuk improve blog nie

ifa rasa ok dah..simple je..
xpayah nak crowded2 kak..
nt lambat plak loading..hihi

nak komen lebih2 pun..
ifa nie baru je blogging2 kak..=)

3# N3 mn yg korang suker tulis?

ifa suke tulis pasal pe yg berlaku dlm hidup ifa..hihi..
selagi yg blh bgtau org la..hihi

4# suker tak ngan award ibu dini?

suka sgt2..muah2!
tqvm la ibu dini..
sudi bg ifa award nie..
terharu sy..=)

5# tag kan kat 3 org kawan korang....

ifa rasa kan..bagus camnie la.. nak biar gempak kan.. sume followers ifa nak amik blh.. jgn lupe bgtau ifa ye..hihi xpun..sape2 yg jd followers ibu dini.. sila amik sendiri di blog ibu dini ye.. mekaseh..hihi


okie dah siap..
entry nie khas buat ibu dini..
hope happy ye..hihi
ifa happy sgt2 tau..
mekaseh ibu dini..=)

mother's day giveaway!


hye...i odi forget about dis contest..
i want to join it..
but keep hang it 4 a while...
n noe i want to join..
becoz da due date is a round da corner odi!
gosh!luckly i still can join it..hihi..
its done by toys4toddlers..=)

mother's day is special because for me...my mum smiles can brighten any moments..my mum hugs give joy in all our days...my mum love will stay with us forever and touch our lives in precious ways...The values my mum taught me...the care that i got from my mum...and the wonderful love that my mum shown to us have enriched my life in more ways than I can count. I Love you Mom! and because of that mother's day is special for me and i want to celebrate it with my mum every year..to create a sweet memories in her life from me..

that's all from me!wish i can win..hihi..can give the bag to my mum..=)

tagged by cik aiin abdullah

hye..kali nie ifa di-tag oleh cik aiin plak..
cam penah wat la tag nie..haha...
cari2 mmg penah tapi dpt sekali dgn award..
hihi..drpd cik icee dulu tue..hihi
xpe2..meh kite buat ye..hihi

1. Ape yang bermain di fikiran you all sekarang...??

erm..nak melepak jap..nak pegi mandi plak pasnie..ngeh2

2. Apakah nama samaran you all...??

erm..xbyk sgt..biase2 je..
sekolah: atifah..ipoque..tiepa..er..hate tiepa ok..ntah pape..
m3x: atifah..ifa..
ums: ifa
umah: izzati
kazen2,makcik2,pakcik2: izzati
yg lagi 1 xleh bgtau..secret...en.bebeh je tau..lalala..=p

3. Berikan 3 orang yang you all sayang...??

family!
en.bebeh!
lily!

4. Panggilan untuk si dia...??

bebeh...bea..haha..=p..mana ada c die???bbf ade la..haha

5. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa...???

mesti la barang2 yg ifa xmampu nak beli..haha..
nak keta honda sebijik boleh ke?

umah banglo ke??haha..
xdela..ntah..xterfikir pun..lala..tp kalu nike!!nak sume ah!!


6. Blog mana yang you all suke visit...??

hihi..nie mg luar biase punye soalan..
ifa nie suke sgt ngan blog sendiri..hihi..
kte kena bangga ngan pe kte wat..
btol x??hihi..ifa suke tgk balik pe yg ifa post..=)
owh ye..dan juga blog2 bloggers yg rajin blogwalking di blog ifa nie..
tqvm!hihi

7. Tag pada 15 org blogger you all

susah tue nak pilih2..aishh..
camnie..adil la kan..
ifa suh sume follower ifa...n sape yg rajin nak buat nie..
sila amik ye..jgn malu2..=)

anda PHOTOGENIC???mari join contest ini!


hello!!!!hari nie ifa blogwalking lagi..
xde keje kan..haha..
so ifa terjumpe contest ini..lala
drpd cik yeyen..hihi
kena letak 1 je pic yg photogenic..
disebabkan ifa sgt suke pic ifa yg nie..
jadi nie la die..hihi

ifa sgt suke pic nie!
sgt cumil ifa rasa..haha..
punya la..puji diri sendiri nie..
miahaha..sapa lg nk puji kan..
ifa xtau nape..tp ramai yg suka mata ifa..
haha..myb becoz ifa nie pakai spek..
n then bile xpakai spek baru la nampak mata ifa nie..
hihi..n then..dlm pic nie..
ifa mmg suke mata ifa..
ntah..cam innocent je nie..haha..
n lagi satu..my pipi..hihi..cumil kan2..
pic nie khas utk my bebeh..
tue la kot...leh buat gaya cam tue..hihi
ifa pun xtau nak describe cmne..
tapi..pandangan mata itu sgt bermakna..=)
dan juga senyuman itu..hihi..
baru la..punya men angkat bakul sendiri nie..
hihi..ok la tue kan cik yeyen..hihi
tp ifa mmg suka pic nie..cumil..haha
haipp!jgn tergoda ye..hihihi

ok skg kena tag 3 org kawan..hihi..
ifa nak tag..

1. ibu dini
2. moon
3. icee

Zety & family nak g mane?


hye kawan2..cumil kan kaki adek maryam nie..
hihi..sedang berehat di depan laptop mamanya..
sis zety suruh teka..
dimanakah sis zety n family akan bercuti??
ifa rase la kan..

1. pulau langkawi
2. a famosa waterworld malacca

sis zety pegi holiday nie sempena besday beliau..
pada 29mei ini..
selamat harijadi sis..
moga dirahmati allah selalu ye..
selamat bercuti ye sis..=)

Thursday, May 27, 2010

The HP Mini 5102 Touchscreen Netbook


Use the promo code "YS" and get RM50 off the hottest HP Mini 5102, a lightweight mini executive that’s packed with the latest multi-touch touchscreen and touchpad technology. RM50 off if you buy before 2nd June!

And have you seen the RED color? You can only get it via this online store! Have a look...

got this information from youthsays.com!
for further information please click here..=)

award!..from cik izzati




hoho..hari award sedunia ke nie??
hihi..kali drpd cik izzatie plak..
award nie khas utk followers izzati la..
termasuk la ifa..miahahha..
award kali nie ade tag juga ye..
jadi kena la jwb...hahaha..
neway tqvm cik izzati!
entry nie khas utk kamu tau..
hope kamu happy ye..=)

okie skg nak jwb tag plak..hihi

1. suka melukis tak?

suka juga..dulu la time budak2..hahaha..skrg mewarna je kot..

2. bosan2 suka buat apa?

dgr lagu guna mp3 ifa c pinky yg cumil lagi disayangi itu..miahaha

3. kenapa siput babi berjalan lambat?

sebab cangkerang atas die tue dh berat pastu xde kaki lagi nie..
kesian kena mengengsot ja nie..hihi..=p

4. cute tak org yang bagi award nie?

cute eh cik izzatie..mata die tue yg ifa suke tgk..bulat+besar...=)

5. 5 orang penerima award dan menjawab tag seterusnya:

adoi la..susahnye nak pilih..hihi..
kalu ifa nak bg semua followers ifa..
blh kan2..baru best!
meh la ramai2 amik n jawab tag nie ye...
pastu bgtau ifa..blh ifa drop by u all punye blog..=)

award!..from cik shazika shahrim


helo!award nie dr cik shazika sharim...
khas buat followers shazika...
shazika buat award nie kerana..
sudah lebih setahun ber-blogging..
dan juga sebagai tanda penghargaan pada followers..
yg sudi follow dan baca entry2 yang dipost..
sangat cumil kan award nie..
tqvm cik shazika..=)..
hope happy ye...
entry ini di-dedicate khas utk kamu..=)

award!..from sis fiq


hye sume..ifa dpt lagi sekali award nie..
cumil kan2..hihihi..
aritue drpd sis zaidah..
iaitu tuan yg decorate award nie sendiri tau..
skrg drpd sis fiq....
tq sis...ifa sgt suke!!cumil2...
pastu kaler pink lagi...
mmg la ifa sgt suke+happy...
tqvm sis fiq!
dis entry specially for u..=)
hope sis fiq happy ye..

okie..nie la pantun ifa ye...
hari tue dh buat...
pastu jatuh cinta dgn pantun ini..
hahaha..ikut ifa la..=p

aku gila pink,pink itu comel
ada aku kaco korg ke?
memang aku rasa blog aku comel
kenapa korang jeles ke?


fuhhh!!

owh..sgt penat..
baru balik dr driving school td tengahari..
mengantok la...
mo tdo petang blh x???
hihihi..

hari nie ifa buat praktikal keta dan moto..
keta 2jam...
moto 1jam...
huu..tapi cam menipu nie..
kakak kat kaunter tue letak 2jam utk moto..

konpius ifa???
kenapa cmtue??
blur2..mmg la tadi ifa wat lebih 1jam gak...
tapi ifa still xberani nak naik titi n brek emergency...
huhuuhu...
next time mmg kena gak buat..kalu x...
sampai bile pun xpandai kan..

yg keta plak td..
blh2 je tue pakcik suh ifa bw pegi jalan raya nie..
jam yg pertama bw kat jln raya nie..
miahahha...

pakcik tue yg panik lebih dr ifa okie..
xphm ifa..pastu pg ckp ifa plak jgn panik??
aik terbalik sdh nie pakcik..hihi
kt jln raya okie je la..
die ajar tukar gear nie..
bagi signal segala la..

tapi jam yg kedua kan dlm litar..
hari nie cam suwey nie..
huhu..
bukit je okie..
parking n jalan mati nie..
hampeh..hahaha...
tidak smooth bah kata org..

xpe2...
baru ja pun 1st kelas praktikal utk amik P..
xkan terus pandai kan2..hihi..
keta ifa yakin lagi..
moto nie..adeh..
kin susah hati ow..
waaaaa...
tolong2..huhu..

Wednesday, May 26, 2010

er..nervous boleh tak??

hye sume...
malam nie ifa kena tido awal ye..
hihihi...
esok pagi2 kul730pg..
pakcik nak dtg amik dah...
ade kelas nie esok...
lalalala...

ifa nervous!!!
tolong2...huhuhu...
camne nie..nak kena bawa moto..
takut la...huhuhu..
padahal L dah dpt nie..
miahahaha...nervous2...

isk2..camne la nie???
keta ok lagi..kalu tersekat ke apa ke..
masih selamat okie..
tapi moto???
abes la ifa...
nda cute sudah tue nt ah...

panas lagi...pastu itam lagi..
huhu...mintak2 la xjadi pape..
hihi..aritue okie je..
tapi tue la..
titi n brek emergency xbuat pun...

tue la 1st time in life tau bw moto..
xpenah2 ifa nie bw moto..
hahaha...
kalu keta tue..standard la..
kalu kite terbawa laju ke slow ke..
okie je..ada jg bdn keta nak lindung..kan2..

tapi moto???
mana ada...huhu..
senang je nak luka2 tue..huhu..
xsuka2..waaa...
ayah..nape kena gak amik lesen moto nie???
huhuhu...

nasib la fa...
kena sudah nie..bayar sudah bah..
mahal lagi tue..
miahaha..

doakan ifa okie je esok ye kawan2..
hihi..
keta ifa okie lagi..even mmg xpenah bw pun..
time buat L tue la baru 1st juga bw..
tapi moto nie ifa cuak eh..
huuuu...

chaiyok2 tiefazatie!
u can do it!



nie pic aritue mase buat L utk moto!
berbelang ok!
jadi esok ifa akan pakai sneakers..
miahaha..xmo itam kaki ai lagi..
huhuhu

acuroseday potrait giveaway!



hye sume..
hari nie ifa nak join acuroseday potraits giveaways!!!..
menarik tau..sebab hadiah die ialah..
Portrait Painting anda sendiri atau your love ones...
sgt best2 kan2...
so ifa nak portraitkan picture nie..
blh x sis??
kalu xblh nt ifa tukar balik..=)


i loves dis moment...=)
miss it very much!

siap sudah!

helo kawan2..
akhirnye..semalam tue pakcik msg..
siap sudah lesen L die ckp..
pastu ifa reply ok pkcik..
bile ifa boleh start kelas praktikal??
terus pkcik call ifa..
bla...bla..bla...bla..
die tue tamak la kawan2...

mo juga upah duit minyak setiap sorg..
buat pengetahuan kawan2..
adek ifa lagi 2org pun ngah buat lesen juga..
so total rm3+++ okie kami kena bayar nanti..
n tue pakcik dapat komisen seorang pelajar rm400..
so..banyak dah tue die dapat..

die nak lagi rm50 seorang untuk duit minyak keta pegi amik..
erm..agak tamak bagi ifa..
becoz bukan jauh sangat pun umah ifa dengan tempat memandu tue
cume my dad very bz tue yg suruh cikgu tue je yg amik kami..
die suruh bawa rm30 esok utk bayar duit minyak tue..

pastu ifa ckp la xkan xleh consider..
kami 3org bh die angkut sekali..
cume maybe waktu belaja ada lain2 sikit..
becoz ifa nak cepat..
erm..xpe kite tgk pe jadi nt pasnie ye kawan2..=)

neway esok mmg kena la bayar rm30 tue kat die..
xpe la..biar la die..
dah tua2 pun nda juga pandai sedar bah..
hahaha..biar2..haha

xde la happy sgt dpt L nie..
becoz lambat pun..
hampeh..dulu janji lain..
sot bah nie pakcik!

tapi kan..ifa takut la bawa moto..
hahaha..adeh..
cuak ifa tau tak..
huhuhu..
camne la nie...
keta tahan lagi tau..
xpe kite tgk esok..=)


credit to mr.google for the picture!

Tuesday, May 25, 2010

what you waiting for by mizz nina!

hye peeps!
ifa loike dis song!!!

miahahha..best okie!!!

if u want to heard her song click
here..=)

what you waiting for???

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Its your birthday
So tell me what you want to
Its my birthday
I really wanna get with you
Drop the beat now and may be we can get it started
Well go insane and take you to the after party

So what's your name
Hey baby what's your name (oh yeah)
Sexys my name
Yeah sexys my name
OK and whats your game
Hey baby what's your game
OK I like to play
I I like to play

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Hey sexy girl from Kuala Lumpur
Hey baby that's me I'll be on the dance floor
I got you with surprise we pop in up in VIP
and if I ask nice can I take you home with me

[2X]
So what's your name
Hey baby what's your name (oh yeah)
Sexys my name
Yeah sexys my name
OK and whats your game
Hey baby what's your game
OK I like to play
I I like to play

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby let's get crazy
Come and loose control
You want to tear up the after party
I know you want some more
I wanna see you with that body
Working down real low
Baby yeah Come and get it
What you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for



credit to mr.google for the picture and lyric!

clean and clear top models!




The CLEAN & CLEAR "Top Best Friends Models" search is here!! You and your best friend could be the New Faces of CLEAN & CLEAR!!! It's so simple to join:
1. Register
2.Upload your photo
3. Vote, and also TELL your friends to Vote
http://apps.facebook.com/cleanclearmalaysia/

Be the top 15 models in your country! Tell your friends to Vote!
Then, the Panel of Juries will choose the country's representative to compete with 6 other Asia countries' representatives in CLEAN & CLEAR Top Best Friend Models 2010.

clik here for further information..=)

help MALAYSIA WIN!!



Linus Chung is representing Malaysia as a top 3 finalist for a global film challenge.

If he gets enough votes, he will receive an all-expense paid trip to New York City, Washington DC and Hollywood in September to raise this local filmmaker to a global platform!

We need more Malaysian heroes. And now is your chance to create one.

please click the picture or here to get know details!

cencaru+pencicah best!

helo dear!okie..
hari nie my mum masak lauk my favourite!
miahahhaha...
ikan cencaru goreng+pencicah yg best itu..
nyum2..best sangat2..xtipu tau..
ifa memang suke pun..hihi
owh ye..
semestinye ade juga masakan yg lain ye kawan2..
tapi ifa nak tunjuk my favourite food ja..hihihi
sgt simple kan2..
everyone can try to make it..=)



ini ikan cencaru goreng ye..kecik plak..
xde yg besar mase beli di pasar tue..




jeng2..nie la die pencicah yg ifa suke tue..
hihi..best2!mak ifa memang best!



ye..nie la die..best okie...
senang je nak buat..
bahan2nya ialah....
air asam+tomato+cili padi+bwg merah+belacan+gula
tue je la..kalu xsilap ifa la..hihi..
best serius..miahaha..

okie nie je ifa nak cite hari nie ye kawan2..

sardin asam pedas!

helo..td utk dinner my mum masak...
sardin asam pedas..hihi
sgt simple kan2..
disebabkan adik2 ifa nie pelik..
makan pe ntah pun ifa xtau..
dorg nie ade mood mkn la nasi...
kalu xde..xdenye dorg mkn ok..
my mum mesti msk punye tiap2 hari..
sebab my dad makan kan2..hihi
bagus ayah ifa nie..miahaha..
cume kdg2 sedih je dgr my mum ckp..
xde pun org nak mkn..
huhu..tue yg susah tue..
nak diet pun xdpt ok..huhu
sebab tue la ifa rajin wat makanan pelik2..
i mean not malay food la...
baru la..my sis n bro tue nak makan..haha





nie la die sardin asam pedas..hihi..
sila ignore nasi yg sikit itu ye..
siap lagi makan gune sudu ja..haha
diet2..haha..=p

Monday, May 24, 2010

nasi goreng+daging sos blackpepper!

hye peeps!
today im eating...
nasi goreng (pedas+cili padi) wif daging sos black pepper..
best ow...

but..my mum yg masak bh nie..
hihihi..ifa blh juga masak..senang ja bh..
nda juga susah..pandai juga masak nie...
yg nasi goreng tue cm bese ja bh..
cume letak lebih cili padi...
ifa suke pedas!hihihi



yg daging sos black pepper tue..
my mum ajar..
perap dulu dengan sos blackpepper..
biar sos tue meresap dlm daging..
pastu masak ja cm bese bh..

tumis tue bwg besar ka bwg kecik+bwg putih+halia
pastue masukkan la tue daging yg telah diperap ye..
kalu korg nak masukkan cili merah ka bwg besar yg dipotong2 pun blh bh..
kentang ka..ok juga tue..hihi..
jgn lupa garam sikit..air sikit...
masak cm bese ja bh...
pastu nt siap la..hihihi



1st wedding anniversary giveaway!



hye kawan2..kali nie ifa nak join giveaway drpd ibu dini ye..
ibu dini wat giveaway nie utk cari hadiah yang blh ibu dini bagi utk hubby tersayang..=)
sempena anniversary yg ke-7..moga bahagia selama-lamanya ibu dini..
ifa lum kawen la ibu dini..tp xpe..ifa bg gak cadangan ye...
disebabkan hubby ibu dini baru baru dr australia nt kan2..
ifa rase la..ibu dini patut..bw hubby n adik dini pergi picnik!!!



sweet ape menghabiskan masa bersama dengan adik dini juga..=)
xkisah la nak pegi picnik dekat pantai ke..hutan rekreasi ke...
pastu ibu dini masak la makanan kegemaran hubby ibu dini....



n kalu nak best lagi..
ibu dini boleh juga buat kek anniversary utk hubby ibu dini..
kecik pun xpe..sebagai tanda menghargai hubby ibu dini..=)



n then ibu dini blh la bagi hadiah utk hubby ibu dini..



ifa pilih kemeja sebab even biase je tapi..
mesti akan dihargai sebab...
setiap kali hubby ibu dini pakai mesti ibu dini yang akan gosokkan
maka terserlah kasih sayang dr ibu dini utk hubby ibu dini sepanjang masa..=)
utk memeriahkan lagi..blh juga bagi ngn tie sekali ye..



tapikan ifa lagi suke kalu ibu dini bagi jam tangan..
sebab kita akan sentiasa dengan tersayang setiap kali die pakai jam tangan tue..
mesti la die akan ingat kite setiap detik sebagaimana jarum jam tangan itu bergerak..=)



sebenarnya xkisah la berapa harga hadiah nie ibu dini nak bagi kat hubby ibu dini..
sebab dari mule tadi tue dah menjadi hadiah buat hubby ibu dini..
picnik, makanan kegemaran, handmade kek...
ibu dini dah tunjuk kan kasih sayang yang tidak ternilai dari ibu dini terhadap hubby ibu dini..
sebab sume tue kan kasih sayang utk hubby ibu dini..kemeja, tie, jamtangan itu sume hadiah sampingan yg boleh dilihat oleh mata kasar kita..tapi kasih sayang lah sebenarnya hadiah yang tidak terhingga buat hubby ibu dini..=)

panjang plak ifa nie bercerita..hihi..okie nie la ifa cadangan pada ibu dini ye..=)
credit to mr.google for the picture..ifa borrow je..=)

blue van giveaway!



hye kawan2..b4 tido nie..ifa blogwalking..

n then terjumpe la blog ini..
myblueretrovan
...cumil kan2..hihi
sis eda membuat giveaway nie sempena lauching blog beliau ye..
sila join ramai2..=)

fries+hotdog!

helo!!!!
sorry dear..i forgot laa...
long ago..aiseh..hihi..i snap a few picca...=)
hahaha..simple+fast food okie..
but need a good ketchup to eat wif rite???
so dat day..didnt remember when..hihihi..
ifa create a new ketchup..miahahhaa...
dunno whether u guys hv try it or not...
but i loike very much!!!!hihihi..
chilli ketchup+thousand island ketchup+blackpepper ketchup!!!
marvellous+nice+yummy+best!!!
mix all the ketchup okie..then eat la..hihi
hahaha..try urself yaaa...=)



TEKA BERAT ZARA MARYAM PADA 26 MAY 2010


hye2..kali nie ifa nak men teka teki plak ye...
contest by mrs.amien..
ifa men teka je kak..agak2nye..
berat baby maryam mase 26mei2010 ialah..4.49kg kot..
hihi..neway peluk cium utk maryam dr ifa ye kak..=)

Sunday, May 23, 2010

Jom Join Contest : Note untuk Aisumi

sticky mode (3hari)

hye!!!ifa nak join contest note untuk Aisumi!!
simple je pun..hihi..
nie note ifa utk Aisumi ye..=)
enjoy!!


Saya mengetahui kontest ini dari Aisumi sendiri..=)

so..nt untuk kawan2 yg nak join..
sila letak..
saya mengetahui kontest ini dari tiefazatie..tau!tq2!

aik?pakcik?

erm..weird..teda2 nie pakcik bh..
ifa anta msg juz nak tanye..
xsiap lg ke lesen L tue..
dh 2minggu dh..
ckp tnggu seminggu ja pun..

so..xde plak ifa ckp ifa xpuas hati..
ttbe pakcik nie nak bg num opis..
die suh kol kalu xpuas hati nie..
pelik2..ifa juz remind die je..
jgn lupe bgtau kalu dh siap..huhuhu
emo plak nie pakcik ow..


rilek bh pakcik..
jgn marah2 bah..nt cepat tua..hihi
even mmg tua pun..=p
erm..ntah la..pelik ow nie pakcik..
nda sangka..muke ok ja..
tp emo..adeh..
sedih sy ow..=(



huhuhu..sedih..=(..
picture from mr.google..=)
cumil kan2..even sedih pun..hihi

tagged by asfzlily

hye kawan2!!kali nie ifa kena tag oleh cik asfzlily ye.. haha..nie lagi mencabar minda nak jawab nie tau.. its take a time la asfz ye..hihi dasat nie..pasal impian nie.. haha..mesti serius2 jawab..aiseh.. ayat takblehblah kan2..haha

5 impian untuk 3 hingga 5 tahun dari sekarang

erm..mase tue..kalu 3 thn lagi..umur ifa dh 26..muda lagi ok..miahha..kalu 5 thn lagi..umur ifa dah 28..erk..xpe2..muda masih bh..cumil lg bh..hihihi..mase tue mesti la ifa dh keje bagus..ade umah..ade keta..erk..mybe dh kawen dh kot..miahahha..dgn sape..ifa xtau la..erm..pk2..sape ek??haha..thinking??hahaa

nie barang2 yg patut ifa ada dh mase tue ye..tinggi impian i..hihi..=)

ow..mo ini ye..miahaha..baru stylo
nie pun nak gak..keperluan..hihi..=)

keta nie best ape..=)

umah dh kena beli tau..hehe

nak ade sume tue..mesti la dh ade keje yg bagus ye..=)

insyaallah kawen dah..miahaha..tp ngn sape??
xtau..heee..sy muda lg nak pk tue sume!haha


n live happy ever after..insyaallah..
mudah2an ye kawan2..doakan ifa ye..=)

erk..lebih ke??peduli la..kate impian..miahaha..insyaallah..amin..=)

5 impian untuk tahun ini

- ifa nak ada keje tetap yg bagus dh ye..insyaallah
- nak pegi sabah la..blh x??miahahha
- dapat simpan duit byk2..=)
- mengembirakan hati org2 yg ifa sgt sayang!nie wajib sepanjang hidup ifa..=)
- nak shopping la!!lama dh xshopping..huhu

cam bese kena tag org lain..best ape..
pe kate ifa tag sume follower ifa???miahhaa..
so buat la..haha..xde la..sape2 yg nak wat..sila la..enjoy tau..=)

owh ye..credit to mr.google for the picture ye..=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...