Sunday, September 5, 2010

Contest Raya Meletops



hye peeps!
last minutes joining!
hihi..hope sempat lagi la..ifa nak join contest raya meletops by sis azlina..=)

okie la pada ifa kenangan yang paling xboleh lupe ialah..masa first year kat umskal..sangat luar biasa okie..kebetulan cuti raya just 1minggu je..pastu final exam..so ifa decide xmo balik raya..haha..dengan poyonye okie..nak struggle la kunun..maklum la..baru je masuk u kan2...hihi..ifa study di labuan tau kawan2..=)..mula2 mmg la xsuke...jauh beb!tue pun nasib baek leh balik setahun 2 or 1 kali okie..hihihi...tapi bile dah lama..sayangnya..skrg nie cam nak cari keje sana je..best la duk sana...haha..aman je..pastu kecik n senang je nak jalan2..xyah serabut2..hee..

lagu nie..dari jauh kupohon maaf..btol2 menusuk ke kalbu ifa time nie..punya la menangis gla2 nie..padahal ifa yg xmo balik..my parents bagi je balik nie..tp ble pk kejap je pun..pastu ade final exam lagi...xmo la ifa membazir duit my parents semata-mata nak balik seminggu je..membazir tue..tiket flight bukan murah tau kalu dah beli last2 minit kan..

pas siap2 pagi tue..ifa pun kol la my parents..nak minta maaf n wish selamat hari raya...hee..my dad siap lagi pas hp pada my auntie2 n my uncle2 nie..bising dorg ifa xbalik raya nie..hihi..sampai cakap bukan jauh sangat pun labuan tue..boleh je balik..mmg la..tapi ifa takut lagi nak final exam dari nak balik raya tue..mintak ampun ye semua..hihi..masa tue..jelesnya dalam hati..ifa je yg tau..ble dengar suara semua org nie..sebak plak dada ifa masa tue..tahan je la..padahal..berair-air dah mata nie tahan nangis...hee..

tapi serius sedih gle masa tue..1st time ok xraya ngan family..mau nye xmeraung kat atas katil tue..huhuhu...pastu dah la my parcel yg my mum kirim serunding dan kuih2 raya lambat sampai..adeh..semuanya gara2...kes nie...jum ifa cte jap..syahdu gle korg tau x..huhu..camnie...my dad la..die suh budak opis boy die poskan parcel tue..budak tue tanye la gune pos biasa ke??my dad cakap aah la..sebab masa tue kan awal ramadhan lagi..so kalu pas 2minggu sampai pun ok lagi..sbb lum lg raya kan..

sekali dah 2minggu ifa tanya la my mum nape xsampai lagi..sekali..my mum cek...budak tue gi pos gune pos kapal laut ok!!!adoi la..punya men sedih...menangis ifa masa tue tau..huhu..sudah la xraya ngan family..pastu..jadi lg camnie..apaka???sot bah tue budak..die ingat labuan nie apa hah??maju okie!boleh je pos gune kapal terbang!bukan kapal laut!nangis gle2 ifa masa tue..merajuk terus..haha..lepas tue pe lagi..my mum buatkan parcel baru..terus poslaju nie..haha..takut xsampai masa b4 raya kan..hihi...sebab masa tue ifa merajuk dah..xmo dah my mum pos kan apa2..

ye la..kecik ati ifa tau...budak opis boy tue la yg salah..ingat ulu ke labuan nie??adeh...sedih betol la ifa masa tue..sampai my mum xtau nak cakap apa dah nie..n betol okie kawan2..pas sebulan lebih baru sampai parcel ifa yg gune kapal laut tue!adoi la..dah la kena usik lagi oleh kawan2 ifa nie..haha..nampak je kapal kat pantai depan umskal tue..mesti dorg cakap..fa2..parcel ko tue kan dalam tue..haha..adoi la..lawak2..bile ingat balik..tapi..mase mule2 tue..serius sedih sangat2...tapi pape pun..ifa btol2 nak ucap terima kasih banyak2 pada my parents..sebab bile ifa merajuk pun..my parents still poskan juga serunding dan kuih2 raya yg baru...sebab tue ifa lagi sedih dan terharu tau..huhuhu...

mmg la ifa n kawan2 ifa xbalik la raya nie..sedih mmg sedih..tapi..kteorg still lagi nak masak tau!hihi..best kan..kami buat lontong,kuah kacang, nasi himpit, nasi ayam...tue je yg ingat la...hihi...punya la banyak kan..haha...tapi yg paling teruk tue.. pasal kes satu nie...kami masak nasi himpit gune rice cooker je..jadi paham2 la..kena la jaga nie..nak kena tambah air kan..adoi la..malu la..lawak pun ada..haha...

nak dijadikan cerita..kami semua terlepas sembahyang raya kat masjid umskal!adoi la..terlampau berjaga memasak nie..sampai tertido xbgn2..haha..dah kul8lbih kot baru terjaga..tertido pas solat subuh nie..hahaha..adoi la..tue la...semangat lagi kan masak2..haha...buat malu je tau..padahal malam tue semangat waja je nak solat hari raya..alih2..tido..adeh...camne juga kan2....hihi..yg penting tertido depan rice cooker la!haha..sebab duk jaga nasi himpit kesayangan tue..haha..sebab malam tue..itu je la yg xsiap2 masak nie..yg lain siap dah nie..last2..amik ko..tdo depan rice cooker tue..hihi

yg malunye ble hero2 kami nie tanye plak..asal xnampak bayang kami semua..haha...dorg tgk je muka kami nie..terus tau..ttdo la nie memasak punya pasal..hahaha..adoi la..kin malu nie..haha..ntah pape je kan..=p...jatuh saham okie..haha..nasib baek sedap je semua masakan kami tue..jadi dorg xde la bising sangat..haha..okie la jum enjoy picture2 disebalik cerita ifa tue yg ifa simpan masih nie..semua based on cerita yg ifa cerita kan...cume picture2 kuih tue xde la..maklum la..sampai lambat kan..huuu...=)



nie picture malam raya tue..
kami gi cari bahan2 mentah nak masak kan..
nie la hero2 yang jadi bodyguard kami..hihihi



omg!sila ignore muke ifa yg tembam itu!
adoi la..xcumil lgsg..haha..xpe2..skrg sy dh cumil la..hihi..=p
me in the middle with miza n ima..



nie la antara lauk2 yang kami masak..hihi
maklum la..bdk u..apa yg ada je la..haha

okie la kak nie je la kenangan silam yg ifa dapat share..adoi la..malu ai la..haha..kantoi nie..haha..tapi..ble teringat balik..rindu lak zaman2 study nie..padahal..baru je grad last year..=)..hope terhibur..maka dapat la ifa hadiah hari raya nanti kan..hihi..=p

3 comments:

tiefazatie said...

wish me luck!

aZLiNa aZiZ said...

Assalamualaikum ifa. Maaf lambat terjah blog kamu. Hahaha, memang pengalaman betul beraya kat tempat orang kan.

Sama2 kita tunggu keputusannya ;p

tiefazatie said...

azlina aziz: wasalam sis..haha..mmg pun...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...