Monday, August 6, 2012

shopping kat padini+brands outlet ikano dalam masa 1 jam!

salam peeps!hye2..nie ifa nak cerita nie..b4 tengok premiere screening movie total recall tue..kteorang pergi reserved untuk berbuka puasa di nando's ikano!hee..maklum la..dah berbulan-bulan lamanya x makan kat nando's cik diyana cakap..so,kali nie kena gak makan kat nando's!haha..cian die..ifa layankan je la..hee..

lepas je reserved tue..kteorang pergi usha2 padini nie..wah2,ada sale weh!haha..harus la terjah nie..hehe..masuk2 je nampak sale 70% nie..apa lagi..terus mulakan operasi nie..ngeh2..grab 1 kemeja kotak..warna  purple pink..xpernah2 dalam hidup ifa membeli kemeja kotak2 nie..xpe..murah2..haha..

then usha2 lagi nie..mencari kemeja lagi..motif utama nak guna pergi keje la weh..bukan untuk jalan2 ye..hehe..dah lama sangat x membeli kemeja baru nie..diyana n nina dah bising nie..haha..tue yang kena gak beli nie..cari2..xde lak yang berkenan nie..

tetiba je mata nampak flat shoes yang menarik perhatian dengan harga yang murah!sale 50%!terus la ifa pergi usha nie!haha..terus ifa grab 2 pasang flat shoes!haha..warna yang luar biasa nie..merah n kuning weh!haha..xpernah ada lagi nie..lagipun sangat menarik warnanya!miahaha..harga pun murah dah kan2..

lepas bayar segala..kteorang pergi usha brands outlet plak!ala..sebelah padini je kot..hehe..cepat2 je usha2 nie..ternampak lak kemeja polkadot nie..rm69.90 buy 1 free 1!haha..tanya dulu diyana..die nak beli ke x kemeja warna biru jeans yang die berkenan tue..kalu die nak beli..dah boleh share ngan die..so,baru rm35.00 je sorang kan2..kteorang pergi test jap..ok!jadi beli!haha..dapat la lagi sehelai kemeja nie..kemeja polkadot yang ifa xpernah gak beli seumur hidup nie..haha..

tapi kan..lepas je siap makan berbuka puasa kan..ifa teringat flat shoes warna baby blue kat padini nie..geram je ifa..sebab sangat comel!haha..maklum la..flat shoes ifa yang baby blue polkadot tue ketat nie..jadi xselesa nie pakai..adeh..dah le keras ok..haha..ingat nak bagi je c  aziema nie..haha..siap call en.bebeh dulu tanya nie..patut beli ke x patut beli..en.bebeh cakap beli je la..murah je kan..pastu boleh pakai pergi keje kan..lagipun yang lama 3 pasang tue dah huduh nie cik diyana cakap..sadis je tau..huhu..jadi..ifa pun pergi balik padini tue bantai beli falt shoes warna baby blue plak!haha..gle sungguh nie..


nie la die hasil ifa bershopping sakan!haha..



nie tambah lagi 1 beg plastik!haha..


kemeja polkadot n kotak2 yang ifa beli tu..


hah!amik ko!sekali 3 pasang flat shoes ifa bantai beli nie..hehe..comel kan2..warna warni lagi tau..warna merah tue sebab rasanya raya kali nie warna merah nie..hehe..yang warna kuning n baby blue tue sebab ifa tertarik dengan dorang nie..hehe..


so,mari la kita kira total lost ifa ye..hehe..=)

kemeja kotak2 seed 
= rm109.00 -(70%=rm76.30)= rm32.70
flat shoes vincci 
= rm59.00 - (50%=rm29.50)= rm29.50
rm29.50 X 3 = rm88.50
kemeja polkadot rope
= rm 69.90 buy 1 free 1 = rm34.95

so,total lost bershopping kali nie ialah rm156.15 sahaja untuk 2 helai kemeja dan 3 pasang flat shoes..=)..nice kan..sangat2 untung bila shopping  time sale tau..mau dekat rm200 juga ifa dapat save nie..hee..suka2..ye la..semua barang2 nie still benda yang sama je kot..kan best dapat beli pada harga yang murah..btw..sape yang x suka??tapi kira outdated sikit la kan..but nevermind..still branded maa..=)

p/s: kawan2..sila la rajin2 kan diri anda meng-usha blogshop kami,D'aifa Boutique ye..semuanya diimport khas daripada cambodia..harga pun sangat berpatutan..=) 

9 comments:

* FAR * said...

wah.. shopping sakan..

0nenanina Vanilla said...

amboi shopping sakan.

pwiNcEssnoVElish said...

waa..sale kt mne nih??

dilazfamily said...

banyak ifa shopping.
Selamat berpuasa ifa

icee-yah said...

waa..comeltu.berbaloi baloi...kalau icee join mesti best ni.hihi

tiefazatie said...

far: hee..lama gle dah x shopping sakan nie sis..

onenanina: hee..xde la..bese2 je nie..

pwincess: kat padini n brands outlet ikano nie..=)

dilazfamily: dh lama gle xshopping sakan nie sis..hehe..salam ramadhan jg sis..

icee: hee..comel gle kan2!hehe..sangat2 berbaloi nie..hee..jum ah!hihi

Princess Feyqa said...

wah best tuh dpt byk discount :)

nanakimie said...

hee,chumel je kasut2 tu:) nana xda lg kasut flat gni,hee....

yg pntg ungu tetap pilihan dihati:)

tiefazatie said...

feyqa: hee..tau xpe!

nanakimie: hee..sila2..murah2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...