Thursday, January 19, 2012

aarrghhh...berat badan bertambah??

salam peeps!hye2...hee...morning!wah..tetiba je kan..ifa wat entri pagi2 nie..haha..kang takut ifa terlupa lagi la...sementara ingat nie..harus la cepat2 buat..tapi itu la..ifa xsempat la nak upload picture segala..adeh...menulis je sempat boleh je kan2...nmext time la..kalu ada masa..hihi..

erm..tau x..macam dah bertambah je berat badan ifa nie weh...adui la..mati la...padahal nak kata makan sangat pun tak nie..maybe sebab selalu sangat makan malam lewat kan..ye la..balik umah pun dah lewat nie..huhu...

ifa tak boleh makan malam dah nie kan2..kalu x..mau jadi comel gle nie kang...susah2...sudah nak turunkan berat badan punya la susah..naik berat badan senang je kan..sadis gle..haha..so..sila bagi tips turunkan berat badan eh...hee...

now kena breakfast n lunch je la...kurang kan makan..nak exercise mana la sempat...balik umah dah malam..erm...ok la peeps...nak breakfast jap..pastu mula keje..hee...papai..=)

13 comments:

Tina Othman said...

alahai, bila berat naik mesti susah hati kan, tapi bab nak kurangkan makan tu yg lemah sikit tu

malam boleh makan dear, ambik yg light je ye, nanti lapar sangat tgh malam tak boleh tido lah pulak =)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

senang haty kot
so asyik makan jer keja nyer ngeee

Falsya said...

berat badan nie mmg sensitip kan bg pmpn..sama la kalau bdn naik tuh risau je..tp everytime makan xpenah nak ingat pun badan naik..itu yg pelik tuh..hehee..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam..selamat pagi. =)
ifa...lawanye blog templates. baru ea?? cute gile!!!!
sis pun cam start makan banyak.sblm nie biase je tp skrg cepat sgt lapo.mungkin sb makan pil vco kot.ok jgk sb sis nak berisi sikit.keding sangat.huhu~ tips? err..ifa jogging la bila time hujung minggu.hehe~

Ijah EmoTemo said...

erkk berat badan ijah pun asyik naik je sejak habis spm. kengkawan tak hbs2 nk belanja mkn.. nangis guling2 sgt! tp dh org belanja xkn nk tolak khen.. wajib mkn tak hengat lps tu meraung tgk berat badan naik haha

Pink Lavender said...

hi dear...

how ur life now?become hectic with coding?hahahha...

tiefazatie...
rileks la kalau berat badan bertambah sket...bl dah keje mmg mcm tuh...xblhla sama dgn zaman belajar..zaman belajar bkn duit sendri...dah keje,duit sendri,so, tu lah imbuhan bl penat bekerja...mkn byk,berat naik,sbb hati sng...hahahah

apa pon,enjoy ur work k!!!

Ardini Humaira said...

dni lak naik berat badan sebab preggy :D

Cik Rose Cute said...

Malam jangan makan nasi...hihihihi

tiefazatie said...

tina: hehe..susah hati gle nie sis..haha..mmg lemah gle..tp terpaksa..blh x?haha...ok2...tq sis..hee

lady ayu:haha..xde maknanya sis..keje berlambak gle!haha

falsya: hahahha...ayat xleh blah!haha

khumaera: salam..pagi sis!hee..tq..aah..comel kan2..hehe..ok je..sis comel gle dah..hee..haha..weekend la masa nak melepak nie...

tiefazatie said...

ijah: hahahha..murah rezeki ijah tue..hehe..babe..bagi la no.hp..leh contact2..hee

pink: hye sis!horrible terrible!hahaha...tension je kalu buat2 xdpt nie..haha..ok sis..tq so much!u too..enjoy ur life..=)

dni: wahh..congrates dear!

cik rose: btol2...hehe..xmkn nasi pun...hee

Nurul Nadia said...

ifa dear...tak tahu dapat buat tak GA ni..

is tagged here:
http://likefreestuffs.blogspot.com/2012/01/first-giveaway-by-butik-fiqra.html

Cik Nurul said...

tahniah ifa.. hihihi :P

sama lah kite. tak suke! T^T

tiefazatie said...

nadia: tq sis..hee

nurul: haha..apa tahniah nya??tau xpe..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...