Saturday, July 27, 2013

PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41 | any tips can be share??

sticky post until 27 july 2013

assalamualaikum dan salam sejahtera!waahh..lama dah ifa xupdate blog ifa nie kan..maaf ye kawan2..maklum la..bz keje..jadi tak ter update blog nie biar pun banyak je benda nak cerita nie..hee..nie pun paksa diri update blog nie!hehe..

owh ye..selamat berpuasa ye!hee..kejap je masa berlalu kan..nie ifa nak cerita nie..beberapa hari lepas..ifa dapat email daripada SPA untuk ambil peperiksaan memasuki perkhidmatan awam pegawai teknologi maklumat F41..alhamdullilah..1st time nie dapat panggilan jawab exam untuk jawatan nie..ngam2 dengan apa yang ifa study dulu..hehe..=)



ifa tak dapat lagi surat by pos..tapi sis innanie ariffin bagitau..selalunya lepas dapat email baru dapat surat by pos..tapi untuk keselamatan print je email tue..boleh je pergi jawab exam guna yang kte print sendiri..hehe..ifa pun dah cek kat portal SPA..memang ada je nama ifa..then boleh juga print daripada portal SPA tue..

emm..so,ifa nak mintak jasa baik kawan2 yang ada tips yang boleh di share kat sini ye..terima kasih banyak2..maklum la..ifa baru 1st time nak pergi exam untuk jawatan pegawai teknologi maklumat F41 nie..jadi memang tak tahu apa la..yang tahu kena baca buku Malaysia Kita..pastu ambil tahu pasal hal ehwal semasa..hehe..tue je la..bab esei bahasa inggeris tue..agak2 pasal tajuk apa ye?seram btol bab esei bahasa inggeris ok..biar pun coding oracle bahasa inggeris..tapi dah lama tak mengarang nie..haha..

akhir kata..terima kasih banyak2..dan doakan kejayaan ifa ye kawan2..maaf sekali lagi sebab dah lama tak update blog nie..insyaallah..akan diusahakan juga nie meng-update blog ini..sayang..=)

11 comments:

Innanie Ariffin said...

nak kata tips tu takde lah...

tapi, pada kita as long as be prepared insya-Allah... buat yang terbaik dear.. yang lain Allah akan tentukan. doa saya buat awak! :)

ADEEYA said...

selamat berpuasa Ifa :)

Muhamad Farid said...

Follow me back.

Zahidah Wahid said...

good luck for you exam.... salam ramadhan... lamanya tak singgah sini...
http://www.zahidahwahid.com

Mohd Faizal said...

sama la..i pon dapat panggilan..surat by pos pon dh dapat

Ema Johari said...

cuba goggle pasal tips ni..akak tak pernahlah amil exam utk teknologi maklumat..selalu EO banyak..godd luck

nanakimie said...

ifa!lama xdengar khabar,harap baik2 aje,heeee:)

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

wardah mustapa said...

dpt ke? sy pun g jugak exam tu..tp x dpt..bukan rezeki

Azie Namico said...

Good luck

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...