Thursday, May 31, 2012

review premiere screening piranha 3DD

salam peeps!hye2..semalam ifa pergi tengok premiere screening piranha 3DD kat tgv,sunway piramid!hee..1st time nie pergi tengok kat sunway piramid..tiket nie ifa dapat daripada red.fm!tq so much red.fm..hee..ifa memang tak join yang kat nuffnang n churp2 nie..sebab jauh kan..nanti nak balik jauh gle tue!diyana dah sound dah awal2..haha..

nie tak tahu la nape die ok je nak pergi nie..hee..maybe sebab ada sorang kawan kteorang nak pergi sunway piramid juga..so,ada la orang tunjukkan jalan nie..hee..nak pergi memang ok je..nak balik jauh gle!kteorang balik lalu tol..kuar kat pantai dalam!adui la..nangis..tak leh selalu nie..kalu movie best baru boleh..=)

tapi yang nie ifa tak perasan pun die buat premiere screening kat mana..so,suka2 hati je join nie..hehe..kira nie ifa sangat2 bertuah kot..penyertaan yang ke-50 je baru dapat tiket free nie..ifa tak sangka pun dapat..hee..ifa dapat phone call daripada red.fm bagitau yang ifa dapat tiket nie..=)..wee...


masa ifa naik eskelator nak pergi claim tiket kan..ada sorang brother bagi nie..fridgemagnet nie..hee..tq aforadio.com!hee..pastu masa kteorang nak pergi masuk hall pun die offer lagi 2 tiket free!kat eskelator tue juga la..hee..ifa cakap la ifa dah ada tiket..hee..=)


bagi ifa kan..tak payah la kot tengok movie kat cinema..membazir nie..haha..ntah la..ifa tak berapa ngam tengok movie piranha nie..haha..cerita yang sama je pun..pasal piranha tue je la..tapi kali nie piranha lagi advance la..bijak bestari lagi..kali nie piranha serang kat tempat lain lak..starting movie nie dah ok dah nie..nice la..hee..tapi bila nak habis tue..macam dorang tak tahu nak ending kan macam mana nie..suka2 hati je mati kan semua watak yang jahat..biar pun jahat sikit..dengan watak yang ngada2 tak reti duduk diam..cara semua tak masuk akal nie..haha..spoil di situ la..kalu tak..ok dah nie..hee..tapi kalu tengok btol2..memang sama je kot..cuma kat tempat lain..piranha lagi dasat..hee..tapi kalu korang nak pergi tengok kat cinema gak..pergi je la..ok kot kalu memang peminat movie piranha nie..hee..

sori la..ifa bukan reti sangat nak review nie..suka2 hati je nie..hehe..

mickey mouse menyerang mid valley kuala lumpur!

salam peeps!hye2..hee..kelmarin kan ifa pergi tengok premiere screening snow white and the huntsman..so,habis je movie teu kteorang cepat2 gerak balik la..sekali kan..masa otw nak pergi tempat parking..kteorang ternampak ada banyak gle patung mickey mouse!dari yang kecik ke besar gle!apa lagi..meng-gle la kteorang snap picture!haha..adui la..macam budak kecik kan2..nasib baik tak ramai orang kan..heaven gle amik picture2 nie..hehe..

jum la usha ifa meng-gle amik picture nie!haha..macam kanak2 ribena dah nie..miahaha..jarang nie berlaku ifa letak picture ifa banyak2!haha..malu..T_T..maklum la..ifa gumuk kan..sila jangan ketawa beramai2 ok..haha..adui la..sengal2..hee..







sangat comel kan patung2 mickey mouse nie!ifa amik picture dengan patung2 besar je..hehe..so,kalu korang datang mid valley jangan la lupa singgah nie..hee..ifa nie saja je ngada2 amik picture nie..haha..dulu masa kecik2 suka kot tengok kartun mickey mouse nie..hehe..

Wednesday, May 30, 2012

paddington house of pancakes,mid valley : nice sundried tomato & mushroom aglio olio with iced lemon tea..=)

salam peeps!hye2..hee..1st time nie ifa makan kat paddington house of pancakes..=)..semalam kan ifa pergi tengok premiere screening movie snow white and the huntsman kat gsc midvalley..tue yang ifa n diyana try makan nie b4 tengok movie la..tempat makan die santai gle kan..tue yang nampak menarik nie..pastu kan menu2 die nampak sangat menarik nie!hee..decoration die cantik2 belaka lak tue..


sempat je snap picture nie..hehe..ada cermin depan meja kteorang..


buku menu paddington house of pancakes..=)


tisu die pun cumil gle!


iced lemon tea,rm5.50 segelas..nie air dorang buat sendiri nie..
sebab pahit2 nie rasa die..hehe


nie la die menu yang ifa pilih..=)
sundried tomato & mushroom aglio olio,rm14.00


ini la die pasta sundried tomato & mushroom aglio olio!


rupa sebenar pasta sundried tomato & mushroom aglio olio.. bila cendawan goreng tue dialihkan..=)..sedap ow pasta nie...nice2..hee..tak rugi pilih..wee..diyana cakap nie pasta diet btol nie..haha..sebab ada cendawan ngan sundried tomato je kan..hee


chicken piccata,rm17.00..nie diyana yang pilih..sedap gak!


3 mini oreo pancakes with fresh strawberry,mashmallow,chocolate syrup and ice cream!rm9.00 sahaja..


saja je nak zoom lagi nie!hee..sedap ow..adui la..terliur..hee


nie la die total amount yang kteorang kena bayar..rm59.15..yang ifa perasan kan..tax die yang mahal kot..harga makanan ok la..takde la mahal gle kan2..tapi memang la waiter die layan bagus gle..hee..tapi..next time kalu nak makan sini nie..kena la usha2 dealmates ke groupon ke..baru leh murah lagi kot..haha..btw..waiter die kelakar la..ada ke patut cakap ifa nie keje jadi akauntan la..lawyer la..judges la..biar btol..haha..smart sangat kot attired ifa semalam..haha..adui la..

p/s: insyaallah..malam nie kteorang tengok premiere screening piranha 3DD kat tgv sunway piramid..=)..ifa balik on the spot la..hee..ifa dapat tiket free from red.fm!tq so much red.fm!

review awesome premiere screening snow white and the huntsman..=)

salam peeps!hye2..hee..semalam ifa n diyana pergi tengok premiere screening movie snow white and the hunstman kat gsc mid valley..sanggup nie pergi biar pun jauh nie..sebab tengok trailer die best kan2..hee..tapi kan serius..bagi ifa la..movie nie best gle!hee..recommend to be watch!sila tengok ye..tak rugi pun..hee..menarik lagi ada la..hee..


muka mengantok+penat kan..haha..=p


biar pun macam pelik kan dalam cerita snow shite ada perang2 kan..tapi takde la over sangat pun perang2 tue..still pasal black magic tue banyak je lagi nie..lagi hebat kot..hehe..sangat suka tengok the huntsman,chris hemsworth..sangat hensem n macho!hee..cinta sejati snow white,kristen stewart..wee...evil queen,charlize theron..memang jahat gle nie..macam psiko pun ada nie..sebab mak die pun yang bagi spell tue kat die..pastu suruh balas dendam nie..ntah pape..haha..tapi agak kesian la c evil queen nie..mati horror kot..tua gle!yang c snow white lak..sangat happy go lucky nie..biar pun kena kurung kat menara utara dari kecik nie..tapi kesian la..comot je nie tau..yang c huntsman lak watak lelaki duda pastu pemabuk..tapi..sangat sweet kot..biarpun ganas..tapi baik hati n romantik ok..hee..cerita nie happy ending pun..snow white jadi queen la akhirnya..hee..tapi takde ending pasal hubungan die ngan c huntsman nie..tapi rasanya die tau kot..huntsman la cinta sejati die yang bangunkan die dari koma tue..=)..

overall..ifa suka gle movie nie!hahaha..fokus n enjoy je tengok nie..nice2..hee..so,sila tengok beramai2 ye..hehe..tak rugi..percaya la..tapi ada action2 la movie nie..bukan la sweet2 macam movie mirror mirror eh..hee..=)


tq so much churp2!hee..next time please choose me again..=)..jangan tak tahu..churp2 ada snap picture ifa pegang tiket nie masa amik tiket kat kaunter tau!adui la..malu!haha..

btw..ifa ada jumpa n tegur 2 orang blogger nie..kak pen merah n kak zarina!sempat la juga beramah mesra..tapi..takde amik picture lak..hehe..=)..akhirnya dapat gak jumpa kak pen merah nie..hihi..lama dah kot ingat nak jumpa..tak jumpa2..last2 semalam ifa nampak die..terus la suka2 hati tegur nie!haha..sori kak..nasib baik akak kenal lagi nama kte..kalu tak..malu je..haha..yang kak zarina lak..ntah..ifa suka2 je tegur masa beratur nak claim tiket nie..hehe..sebab apa ntah lupa dah..pasal line mana satu nuffnang or churp2 kot..ramai gle orang kot masa tue..hee..nice to know u kak zarina..=)

hainam cafe: yee mee cantonese with apple juice..=)

salam peeps!hye2..kelmarin malam kteorang dinner kat hainam cafe..area batu caves je nie juga..haritue masa 1st time makan sini ifa share je ngan diyana makan nasi goreng ayam lemon..sedap juga tau..diyana cakap tue la menu yang die suka..

tapi kali nie ifa try makan yee mee cantonese die lak..adik waitress hainam cafe nie yang suggest kan..die cakap sedap lagi yee mee cantonese daripada yee mee hongkong..

erm..bagi ifa la..tak kena ngan taste ifa kot..hee..sebab yee mee die tak lembut habis..keras2 nie masih..haha..adui la..makan la juga..tue la..ngada2 lagi tak mo makan nasi kunun..haha..susah2..pastu air lak ifa order apple juice..nie ok la..just nice la..tapi macam kurang buah epal je ifa rasa..tapi at least die takde la manis gula sangat2 kan..hee..papepun...ok gak la makanan2 kat sini..not bad..=)


nie la die yee mee cantonese die..


apple juice..



Tuesday, May 29, 2012

nasi kukus kelantan subang perdana..=)

salam peeps!hye2..hee..lama dah kot tak makan nasi kukus kelantan kat subang perdana nie..alih2 je semalam c diyana ajak lunch kat sini..ok je la..layan je nie..hee..lagipun harga pun ok nie..ifa amik nasi kukus lauk ayam ngan ais kosong..total harga rm4.70 sahaja..ok la tue kan..=)


bese la..amik kuah gulai lebih sikit nie..baru la sedap nak makan nasi bila kuah banyak..pastu amik gak cili banyak2 nie..baru uummpphh!


saja je nak zoom lagi!hee..kepedasan ifa masa makan nie..haha..cili terlebih letak kot..selalu ok je nie..kali nie merah2 muka ifa ngan bibir sekali nie..maklum la menahan perasaan pedas nie..haha..tapi sedap je nie..korang pernah makan??

p/s: isk..lepas nie tak mo amik nasi dah boleh tak?nak amik lauk je??kena diet dah nie..gumuk sudah saya nie..huu..T_T



Monday, May 28, 2012

KL Live :awesome n nice Pixie Lott showcase..=)

salam peeps!hye2..yeay!ifa dapat gak pergi pixie lott showcase tue..hee..ifa pergi dengan diyana..n then jumpa dengan faez n awek die kat kl live tue..=)..1st time kot baru jejak kaki kat sini..haha..itu sebab dapat tiket free dan free lagi!nie la..hee..

tapi ifa nie takde la berhabis sampai duduk kat depan2 kan..haha..tapi takde la jauh sangat pun..nampak gak pixie lott yang comel tue menyanyi nie..view jelas tau..hee..tapi selesa la..takde berhimpit2 dengan ramai orang..ifa tak suka tue berhimpit2..haha..adui la..tapi nak buat macam mana..memang macam nie la die showcase nie kan..hee..

tapi kan..ifa rasa la..suara pixie lott nie lagi sedap live kot..daripada ifa dengar suara die kat cd yang ifa dapat tue..hehe..ke sebab 1st time dengar live terus meroyan ifa nie??haha..tak tahu la..hehe..tapi pixie lott sangat comel..sopan santun je pakaian die..nyanyi pun comel2 nie..takde la terkinja2 sangat pun..hee..peminat2 yang over gle nie..haha

jum usha picture2 yang sempat ifa snap..=)


ramai kan orang..hee..


pixie lott!cumil kan..hee..sori la..pecah nie..sebab zoom kan..haha..hp cikai maa...=p


dah habis showcase baru amik picture nie!haha..


nak background pentas pixie lott tue je pun..=p 


nah bukti lagi!hee..=)


1st time jejak kaki kat kl live..harus la amik picture!yang kat dalam punya ramai sangat orang ngah amik picture nie..malas rebut n tunggu..zoom je yang kat luar!

enjoy video sikit??hee..

video


video


btw..baru tau kalu showcase nie kejap je eh??adui la..nasib baik dapat free tau..bukan beli..kalu tak..membazir je..haha..tak sampai 1 jam kot pixie lott tue menyanyi..macam tercengang2 kteorang bila pengacara cakap dah habis..pastu ramai dah keluar..kteorang lepak lagi tunggu dorang keluar dulu ah..n then tetibe je pixie lott keluar balik..sebab ramai bising2 nie kan..die nyanyi 1 lagu lagi n then die cakap tq sebab datang n suruh datang the curve untuk sesi autograph..kali nie baru la memang btol2 habis dah..hee..papepun sangat enjoy la!pengalaman baru..=)

Sunday, May 27, 2012

Bonuslink: im among the 100 lucky members won a kingston 4gb pendrive..=)

salam peeps!hye2..adakah anda salah seorang daripada pemilik kad bonuslink??hee..ifa pun!hehe..syukur alhamdullilah..ifa tak sangka plak..dengan hanya menjadi bonuslink e-statement subscribers..ifa boleh dapat kingston 4gb pendrive..=)

ifa nie antara 100 orang members yang bertuah nie..tq so much bonuslink!biar pun hanya la pendrive kingston 4gb..ok pe..hadiah juga tue..sape nak bagi  free kan2..=)..

tapi serius bonuslink nie sangat bagus tau!sebenarnya haritue dorang dah pos hadiah nie ke alamat umah ifa yang lama kat ipoh nie..tapi bila ifa bagitau ifa dah duduk kat KT..nasib baik dorang ok je n pos balik ke KT nie..tq so much bonuslink!customer service sangat bagus nie..siap call balik tanya dah dapat ke belum hadiah nie..nice kan..=)


nie la die surat dan juga pendrive yang ifa dapat daripada bonuslink..thanx again bonuslink..=)

vitagen anggur minuman susu kultur yang comel..=)

salam peeps!hye2..hee..lama dah kot tak minum air vitagen nie!hehe..c diyana yang suka btol minum air vitagen nie..hee..tapi die suka minum vitagen orange la..ifa lak suka minum vitagen anggur nie!hee..

nie kteorang beli masa pagi2 otw pergi opis la nie..hee..saja je nak bagi terang mata!haha..lagipun lama dah tak minum kan..=)


snap picture kat dashboard keta nie!haha..lepak dalam keta..sebab sampai opis awal gle..belum lagi kul800pagi nie..=)


nasib baik la kalori die tak banyak sangat..hihi..59kalori ja nie..hehe..so,ok la..hee..korang selalu minum vitagen tak??hii

Saturday, May 26, 2012

mcdonald's citta mall: chicken foldover again!awesome..=)

salam peeps!hye2..wahhh..nampak sangat la kteorang gle makan mcd chicken foldover nie!haha..baru je kot makan haritue kat the curve..=)..semalam ajoi spend kteorang makan kat mcdonald's citta mall lak!hee..so,harus la kteorang order chicken foldover lagi!hehe..sementara ada lagi nie kan..hee..thanx ajoi spend kteorang..=)

nak cakap macam mana eh..tapi chicken foldover nie memang ngam la ngan taste ifa nie..hehe..tapi kalu dah makan lunch tue..memang kenyang la sampai ke malam tau..ifa suka sebab sayur2 die fresh nie..nice la..


kali nie kteorang amik set large nie..hehe..total rm23.85 sahaja..ok la kan..takde banyak beza sangat la dengan harga regular nie..


saja je nak zoom2 nie..hehe..=p


chicken foldover yang sangat sedap!best2..hee..tak bosan makan..=)


korang dah try tak makan chicken foldover nie??try la makan..best nie..berbaloi2..lain dari mcd yang lain..sebab guna wrap nie kan..bukan roti burger macam biasa..

p/s: now maybe ifa ngah gle tengok Pixie Lott menyanyi2!haha..=)

another 2 Pixie Lott showcase tickets for me..=)

salam peeps!hye2..hee..syukur alhamdullilah...tq so much kak long!sebab tolong collect kan tiket Pixie Lott nie..hee..nanti kte belanja starbuck 1..hehe..wow..tak sangka kan..rezeki ifa..dapat lagi 2keping tiket Pixie Lott showcase nie..=)..insyaallah dapat kot ifa pergi..nanti kte tengok macam mana..ye la..rugi kan kalu tak pergi kan2..


so nice...=)..senyum2 je dapat nie..hehe..tq time out kl!lain kali pos kan je la..kan senang..huhu..susah kot nak pergi claim kat opis tengah2 kl tue..huuu

yeay!got already my Pixie Lott cd and showcase tickets..=)

salam peeps!hye2..tq so much yes world!sebab sudi poskan hadiah2 nie..tak sangka sebenarnya..sebab dorang suruh pergi claim nie..tapi ifa bagitau yang ifa tak leh nak pergi claim nie..weekdays kan keje..jauh gle lak tue daripada opis kteorang nie..huu..nasib baik la dorang willing to post this prizes..thanx again!


hee..senyum2 je dapat nie..nie pun kawtim ngan abang kurier tue letak je dalam peti surat umah nie..sebab takde orang masa tue..=p..tq abang kurier!hehe..


wah..terharu gle ok..yes world siap bagi surat tahniah nie lagi tau..=)..thanx william lau!


nie la die hadiah yang ifa dapat..latest cd Pixie Lott...2keping tiket Pixie Lott showcase..=)..nice kan!hee..insyaallah..malam nie kteorang enjoy!hee..=)


aina cafe: chicken maryland yang awesome..=)

salam peeps!hye2..dah lama gle ifa tak makan kat aina cafe..akhirnya..kteorang makan kat situ lagi..nie dinner la nie..hee..mati la..berlambak3 kalori masuk dalam badan nie..haha..adui la..sabo je la..takpe la..bukan selalu kan2..hee..tapi kali nie ifa makan benda lain lak..hee..nak tau apa?jum la usha!



ifa order chicken maryland je..harganya rm10.90 sahaja..kunun2 ingatkan sikit la kan..tapi..amik ko!sama je banyak nie macam cordon bleu..cuma yang nie kurang muak la..sebab die ayam je..pastu atas die ada ham..kalu cordon bleu dalam die lagi ada ham n cheese kan2..hee...=)


kalu nak tahu..ada sekeping ham yang digoreng dan diletak kat atas chicken maryland nie..pastu ayam die macam ayam chicken chop je pun..digoreng bersalut dengan breadcrumb..pastu ada sos blackpepper n sos mushroom..macam biasa la berserta dengan sedikit coleslaw,timun,salad,tomato dan juga fries..=)

nampak sedap kan2..hee..memang sedap gle!adui la..pengsan..hee..landmark die kat belakang bangunan giat mara batu caves tau..nanti korang nampak la signboard aina cafe nie..=)

Friday, May 25, 2012

yeay!i got the churp churp exclusive screening Snow White and the Huntsman..=)

salam peeps!hye2..lama dah ifa rasa nuffnang n churp churp tak buat exclusive screening nie..sekarang nie je baru la berlambak-lambak kot..hee..syukur alhamdullilah..ada juga rezeki ifa dengan churp churp nie..tq so much churp churp!ifa dapat exclusive screening snow white and the huntsman!yeay!sangat gembira..hehe..tengok trailer die macam best je nie..tak sabar nak tengok!hee..

ada sape2 yang dapat juga??boleh la kte jumpa nanti..kat gsc mid valley 29 mei 2012 jam900malam..tapi claim tiket mula dari jam815malam macam biasa la..hee..kalu ifa tak perasan..korang tegur2 la..hee..ceh..macam la ada orang kenal ifa nie..haha..ifa bagitau je..kot2 la ada kawan2 ifa kenal pun dapat nie..=)


thanx again churp churp!happy..wee..=)

p/s: bukan senang nak dapat invitation daripada churp churp n nuffnang nie kan..syukur alhamdullilah..ada gak rezeki untuk ifa nie..movie best lak tue..hee..=)

restoran subang ria: wan tan mee juga menjadi pilihan hati..=)

salam peeps!hye2..semalam lunch kteorang makan kat restoran subang ria,kelana jaya lagi!belakang FAM je pun restoran nie..hee..erm..ifa macam biasa la..pening2 nak makan apa..hee..last2 ifa makan je la wan tan mee nie lagi!hehe..ye la..paling kurang kalori kot..409kalori je..hee..sengal2..takde la..ifa tak tahu nak makan apa la..hee..takpe la..next time try makan chapati or yong tau foo die la..hee..haritue dah try mee goreng mamak die kan..=)


sangat best!tak bosan makan nie..hee..
harga rm5.00 sahaja!


ifa hentam campur je cili jeruk tue semua dalam wan tan mee nie..gaul2 biar sebati..baru la sedap makan..ada pedas2 sikit..=)..hee..ifa kalu makan wan tan mee nie..diam je makan nie..haha..c diyana la selalu tegur..ifa dapat dah makanan favourite die..diam2 je makan nie..tak bercakap2..haha..=p

im one of the time out kl pixie lott contest winners...=)

salam peeps!hye2..syukur alhamdullilah..tak sangka ada lagi rezeki untuk ifa nie..tq so much time out kl!hee..tak pernah2 bertuah dengan dorang nie..alih2 je untuk showcase pixie lott nie ifa bertuah lak..hee..

tapi tak tahu la boleh pergi ke tidak..sebab kena redeem sendiri tiket tue kat opis dorang..huhu..jauh kot..waaa..mana la ifa dapat nak pergi redeem sendiri..sob2..harinie last kot untuk redeem tiket nie..esok dah showcase..huu..memang la boleh hantar wakil redeem kan untuk ifa..tapi takde orang kot ifa leh mintak tolong..huu..burn gitu je la kot..waa..


thanx again time out kl..=)

mini chupa chups yang comel bersama kit kat dan wood's yang awesome..=)

salam peeps!hye2..hee...nak tahu tak apa yang ifa sempat je capai nie b4 balik kl??hehe..nie la die..mini chupa chups..kit kat..wood's..=)

ifa lama dah tak makan mini chupa chups n kit kat nie..tue yang amik sikit..hee..yang wood's nie lak sebab nak join contest kan..tue beli gak..hehe..gula2 die tinggal je kat umah bagi ayah ifa..hehe..


comel je kan2..hehe..


sampai dua jenis nie ifa beli..hee..
mana tahu bertuah kan2..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...