Saturday, August 27, 2011

ifa balik kampung aka melaka hari nie kawan2..=)

salam peeps!hye2..hee..
wah2..xlama lagi je nak raya kan...hihi..
sori le..auto publish entri je eh..
maklum la..mana dapat on9 kat kuantan nie..
so ifa dah siap2 la wat n3 nie untuk korang..hehe..
so harinie ifa balik kampung la..jasin,melaka..
tapi xtau la bertolak pagi ke tengahari..hihi..
papepun..doakan ifa selamat sampai ye..
korang pun mesti ramai dah balik kampung gak nie kan2..
take care gak tau!hee..=)


ifa main hentam je amik video nie kat youtube xtengok pun sape nie..haha
janji lagu balik kampung nie..hehe..
enjoy peeps!

Friday, August 26, 2011

wow!kad raya yang tak disangka tiba..=)

salam peeps!petang2..hee..sekarang nie ifa dah kat dah kuantan kot..hehe..umah makcik ifa la...kat beserah je nie..hehe..paham2 la ye..autopublish nie..hee..kat sini xleh on9..even bawa lappy pun..BB xde..haha..kat kampung nanti boleh la kot..ain ada streamyx..miahaha..

owh ya..nie ifa nak tunjuk 2nd kad raya yang ifa dapat daripada blogger juga nie..hee..tq so much queenpink!xsangka nie sis nak bagi kadraya nie..tq sis..selamat hari raya..maaf zahir batin yaa..sori la..xsempat dah dah reply segala..ifa balik kampung dah nie..lama kot ifa lepak kampung nie..hee

hee..cam best je nie dapat kad raya yang xdijangka nie..=)

nie la die!tq so much sis!
owh..sis nie nurse ek..hee..cuti x raya nie?
take care ye sis..=)

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

puasa hari ke - 25 : fries gemuk + ayam sambal + kerabu mangga + mee rojak ayam + sate + sayap ayam + yongtaufu +air tebu!

salam peeps!hye2..hee..semalam kan mak ayah ifa gi amik faisal kat hostel kat kuala berang..so xde la masak apa2 sangat..banyak beli je kot..hee..mak ayah sampai umah pun dah kul645 nie..so mak ayah memang dah ada beli2 sikit makanan kat bazar kuala berang nie..hee..

erm..btw..nie kan entri autopublish tau..sebab kat kuantan ifa xon9 nie..hee..neway..maybe nie gak last n3 ifa pasal makanan berbuka nie..sob2..sori la xdapat nak share hari2 buka puasa terakhir yg akan datang..sebab kat kampung kan..pelik lak kang kazen2 ifa nie ngan perangai ifa nie..haha..lagipun takut xsempat je nak update nie..hihi..papepun..enjoy guys!

kalu kat bazar kuala berang sah2 la beli air tebu nie..=)

nie lak yongtaufu yang best itu..hee

sayap ayam yang best gak!yg haritue juga..orang yg sama jual..
sate xtau..hahaha..
tapi ifa xmakan pun dua2 makanan nie..=p

kerabu mangga nie sedap gak tau..hee..

mee rojak ayam yang xde rasa ok..adeh..
hampeh je nie..haha..rugi rm6.00..
sebab mak beli 2bungkus nie..

ayam sambal yang marvellous!
nie mak ifa la masak..hehe..

fries gemuk yang garing!
ifa yang goreng..haha...best pe makan panas2 nie..wee...

semalam ntah..ifa makan sana sikit..sini sikit kot..ratah2 lagi..
ifa makan fries gemuk sikit..ratah seketul ayam sambal..
ratah kerabu mangga...makan yongtaufu sikit..
rasa mee rojak ayam 2 suap..xsedap nie..haha..
minum air tebu n air masak nie..tue je la..hee..
pelik2 je ifa nie kan..haha..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

kad raya dan bookmark navy daripada sis keyphochee..=)

salam peeps!pagi2..hee..wah...pagi nie dalam kul900 ifa gerak gi kuantan nie..esok baru gerak balik kampung nie..hee..ifa balik ngan makdek nie..hehe..mak ayah n adik2 hari sabtu baru gerak balik kampung dari umah la..so nie sume entry autopublish ye..maklum la..balik kampung xjanji dapat on ke x..mesti la bz nak sambut hari raya nie..hehe..sengal je..padahal..sambut bese2 je..hihi..

ok la..ifa nak update sikit nie..semalam ada 2 kad raya ifa dapat nie..ngeh2..nie kad raya yang pertama ya...ifa rasa nie la die hadiah yang ifa dapat daripada sis keyphochee nie..=)..tq ye sis..even ifa lambat alert nie masa tue..huuu..owh ya..bukan dapat kad raya je tau..ada gak hadiah lain nie..hee..tq so much sis!

hee..rilek je xde gam pun sampul kad raya nie..

nie la die kad raya n bookmark daripada sis keyphochee..=)
tq so much sis!
best tue..bukan senang nak dapat yang navy punya nie..hee
btw..selamat hari raya sis..maaf zahir batin..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

Thursday, August 25, 2011

alhamdullilah..rezeki nak raya nie..=)

salam peeps!hye2..petang!hee..makdek call tadi..alo..esok ifa xleh on9 dah..sob2...esok pagi gerak balik kuantan..hari sabtu lak gerak balik kampung dah..hee..xpe2..nanti ifa wat sticky notes inform sampai ble ifa xdapat on9 ok?hihi..

owh ye..tadi sis nana ada tinggal komen nie..suruh cek result kontest menang duit raya by puanbee nie..tq ye sis..hee..wah..blur ifa nie..dah ada result rupanya..hihi..nampak benor lampinya..hihi..tq so much puanbee!ada gak tersangkut nombor bertuah ifa nie no.19..tq2..hee..ramai tue pemenang!tahniah semua!sapa2 yang xcek lagi tue..cepat2 la cek..ramai eh..jenuh nak cek satu2..hihi..

syukur..alhamdullilah..ada gak rezeki ifa nie kan..
ifa dapat contact lens nie..hehe..
tapi ayah ifa xbagi pakai..T_T..
papepun..tq so much sis!
tq juga pada penaja Beauty korean lens ..=)


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

p/s: my 22th winning in august..ngeh2~

puasa hari ke - 24 : western lagi! ayam goreng crunchy + fries gemuk + nugget + murtabak+ jus mangga!

salam peeps!hye2..hee..semalam kami berbuke bese2 ja nie..ayah buka puasa di hotel nie..ada jemputan nie..hee..semalam pun makan ala2 western juga nie..hihi..tapi coleslaw xde nie..hehe..tapi ok ja bha..hihi..tapi mak ayah ada beli murtabak n jus mangga nie..tapi di bazar dekat masjid terapung kuala ibai nie..jus mangga nie xberapa sedap nie..lain orang kan..hee..but nasib baik ada rasa mangga gak nie..cuma cam ada rasa manis gula lebih nie..huhu..

ifa n mak minum jus mangga nie..
fakhri n ajie minum air f&n grape..

murtabak!erm..banyak gle bawang!hahaha..

ayam goreng segera + fries gemuk + nugget!

ifa makan nie je pun..hee...=)
cepat je kenyang nie semalam..alhamdullilah..syukur..

hee..wah..dah nak raya kan2..hee..cepat masa berlalu..
ifa bese2 je..xde pun shopping2 apa..hihi..
guna je apa ada..baju kurung raya pun ada 2 pasang je..=)
tapi xtengok pun lagi..ada kat kuantan nie..hee


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

Giveaway : Simple Giveaway HOB


hye peeps!

ifa nak tag
sis zuneta
nanakimie
k.atie

wish me luck!

Kontest Menang Duit Raya

sticky notes until 26 august 1200am ye..=)



hye peeps!
ifa nak join kontest menang duit raya by puan bee dotcom nie!

serius hadiah yang ditawarkan memang best gle weh!
sampai ifa pun gosok2 mata nie..sanggup tau buat stickynotes nie..hehe
jum terjah hadiah yang mengancam jiwa raga ifa nie..=)

puan bee juga ada menjual produk VCO yang menjadi kegilaan ramai ye..=)


ada banyak kebaikkan yang boleh kte dapat apabila mengamalkan produk VCO nie tau..banyak yang ada diterangkan oleh puan bee tau..antaranya ialah...

1. apa itu VCO? "virgin coconut oil"
2. kebaikan dan khasiat VCO
3. pengambilan VCO bagi wanita hamil
4. cara pengambilan VCO softgel
5. harga VCO softgel capsules
6. cara jadi agent VCO

so macam mana kawan2??best gle kan2..disamping join kontest..
ada juga ilmu tentang kesihatan yang kte dapat kan2..
so pe lagi??cepat2 la terjah nie!
klik je mana2 link yang korang nak nie..hee..=)

Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbeeDOTcom dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh Myglobalnetwork, UpProfits , Agent Top up , Adamhaiqal , Oraitlah.com , Lela Lelord , kakpah , Chipscokelat , Esempoi , juenita mary kay , mindasasterabahasa , Kakpah k-POH , my.mustafa , ctHoney kraft , ummieross , malaysianetworks.com , Dins Blog

CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!

sticky notes until 25 august 1200 am yaa..=)


hye peeps!

OFFER SEMPENA BULAN RAMADHAN & SYAWAL

Mini Cake @ RM15
(Bekas aluminium 8X4 wt cover)

Choc Moist / Butter Cake / Choc Sponge / Red Velvet
Topping: Choc Gnch / Creamcheese / Choc Fresh Cream

Biskut Lapis Cheese @ RM25
Bekas plastik 6"X6"

Cheese Tarts & Almond Choc Tarts
(mini size - diameter 1.5inch)

min order 25pcs @ RM23

moga ada rezeki raya untuk tiefazatie...=)
xdapat nak order..dapat duit raya pun jadi..hee
3 orang akan dipilih oleh pakcik random..
hadiah rm50,rm30,rm20!
berbaloi2 kan..doakan ifa berjaya ye..=)

Wednesday, August 24, 2011

'Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea'


hye peeps!

wah..bestnya..nak pergi ntah ble la dapat nie..
dapat souvenir pun dah cukup bagus nie tau..hihi..
serius hadiahnya sangat best gle!
wish me lucky peeps!
kalu korang nak join pun blh bha..jum la!

puasa hari ke - 23 : laksa terengganu + nasi goreng + nugget + crabstick + pizza muslim + kuih kaswi + menganang + jus mangga!

salam peeps!hye2..hee..semalam ayah dah balik..so ayah ada la berbuka puasa ngan kami semalam..ngeh2..best2..hehe..sebab mak pun xtau nak masak pe lagi..so harus la beli sikit2 kat bazar ramadhan batu burok nie..hehe..cam bese la..bukan beli makanan berat pun..ringan2 je..hee..macam..air jus mangga yang sedap itu..pizza muslim large rm10..2 tue je pun..haha..pastu mak ada beli kuih menganang nie..kuih terengganu nie..dan juga kuah laksa terengganu..just beli kuah je pun..laksa n lain2 sediakan sendiri je..=)

jus mangga yang marvellous!

kuih kaswi makcik norehan yang bagi nie..
kawan mak ifa..hee..

hah!nie la die kuih menganang..hihi..
cam kuih bakar..tapi bukan tau..ifa pun xtau rasa apa..
xtry makan pun semalam..=p

pizza muslim large rm10!
request by ajie n fakhri..suka btol dorang nie..
sebab roti die lembut n sedap kot..=)

goreng sikit crabstick n nugget daging nie..
request by ajie la..hihi..

mak just masak nasi goreng je nie..
sebab nasi putih semalam banyak lebih..
takut adik2 xkenyang makan laksa je..hee..

nie la die laksa terengganu!kuah merah xsilap nie..
sebab ada lagi 1 nie kuah putih kot..sori kalu silap..xingat..=p
ifa makan laksa nie je pun..haha..
pastu ratah sikit crabstick..nugget..n amik 1 slice of pizza muslim..
alhamdullilah..kenyang dah..hee..

best kan2..hehe..simple je pun..xyah susah2..hee..
harinie..xtau lagi apa..tengok la nanti..=)


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

free sample yang tak disangka tiba dengan poslaju!tq so much campbell's soupies..=)

salam peeps!hye2..morning!wah..xlama lagi dah ifa nak balik kampung nie..sob2..xleh on9..haha..adui la..gle on9 dari nak raya??dasat2..haha..hee..ok2..nak cte nie..semalam kan..perrghh...ifa btol2 xsangka yang sample from campbell's soupies sampai guna poslaju weh!tq so much campbell's soupies!u guys awesome!seriously..nice gle kan..hantar sample latest mushroom soup guna poslaju weh..serius terjamin selamat sampai nie..hee..tq2..im so happy!korang ada yang dapat sama x??ifa rasa ramai nie dapat tau..hee..

masa mula2 amik parcel nie serius blur...
sebab fikir sape lak ultra.com sdn bhd nie..haha

bila ifa buka...jeng2..omg!
free sample soup campbell's!seriously speechless...hihi..
dasat btol...ntah berapa ribu orang dapat nie..via poslaju!awesome!

nie la die yang ifa dapat..=)
1 box free sample of campbell's mushroom chicken with croutons!
yeay!sangat suka hati ifa..hee..ingat xsempat dapat tau..hee..
alhamdullilah..sempat gak..hihi..happy2..lala..
akan dimakan dengan garlic bread!pasti sedap gle!

but sorry guys..kalu xsilap kempen nie dah tamat..
but no worries..wait for the next campaign!
n ramai2 kte claim free sample lagi..hee..
tq so much campbell's soupies!like it so much!

psst..free sample..sape xsuka kan2..hanya perlu isi details dan tunggu..xde rugi apa2 pun kan..=)


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

Contest : Setahun Hanya Sekali


hye peeps!
ifa nak join contest:setahun hanya sekali nie..=)

ifa nak join nie sis nurulchumel..nie sempena merdeka..hari raya..dan juga birthday..happy birthday sis!moga panjang umur..murah rezeki..selamat hari merdeka!selamat hari raya!maaf zahir batin..hee..senang je pun..just copy n paste T&C nie..hehe..wish me lucky peeps!boleh dapat duit raya daripada sis nurulchumel nie..=)..kad raya pun tau!best2..hee..bukan senang nak dapat kad raya sekarang nie..hihi..

TERMS AND CONDITIONS
  • Anda dikehendaki follow blog ini dan blog Kisah Kasih Chenta Hatiku. Pastikan korang attached kan Followers ID korang masa submit penyertaan nanti yek. Tak nak follow pun takpe. Tapi susah la I nak jejak korang balik.
  • Like blog ini pada ruangan "Like This Site!" di atas. :')
  • Buat satu entry pendek dan simple tentang contest ini. Dan korang just perlu Copy and Paste jek terms and conditions neh.
  • Make sure tampalkan sekali banner di atas pada entry korang menandakan korang join contest ini dengan jayanya.
  • Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah yang akan dilakukan oleh I masa hari ulangtahun I nanti. Yes, ini adalah contest "Lucky Draw".
  • Tolong submit penyertaan anda di ruangan komen entry ini oke.
  • Contest tamat pada 27 August 2011 bersamaan jam 11.59 malam.
HADIAH PEMENANG
  • Duit raya bernilai RM 20.00 - First prize
  • Duit raya bernilai RM 10.00 - Second prize
Hadiah sampingan akan di-pos-kan ke alamat anda.
" Kad raya khas untuk semua peserta. "

so..jelas kawan2??sangat senang kan2..hee..tq sis invite ifa join..
moga ada rezeki ifa..=)

Tuesday, August 23, 2011

hadiah misteri dah sampai semalam..=)

salam peeps!hye2..wah..xsangka ifa..ada lagi hadiah giveaway yang sampai nie..syukur la..nasib baik ifa lum balik kampung..hehe..nie hadiah misteri nie tau..sebab ifa memang xtau akan dapat hadiah apa nie..mula2 blur..tengok nama pengirim..ifa tau dah nie..hee..tq so much sis asida!hee..ifa ingat sape la yang bagi nie..rupa2nya sis ye..tq2..hee..=)

hee..nie la die parcel poslaju untuk ifa..=)

nie la die hadiah misteri itu!
tq so much sis asida..=)
sehelai tshirt langkawi dan juga sebotol minyak gamat nie..
wah..sis pergi bercuti ek?best tue..hee..
selamat hari raya..maaf zahir batin sis..

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

puasa hari ke - 22 : bihun goreng basah + hotdog + pengat pisang + air f&n sarsi!

salam peeps!hye2..hee..semalam kami berbuke simple je pun..mak pun xde idea nak masak pe..ifa lagi la jenis xkisah nie..haha..adui la..semalam ayah xde..ayah ada meeting kat KL nie..tapi hari nie ayah dah balik dah..ayah buke ngan kami la harinie..wee..sunyi lak rasa semalam berbuka 4 orang je nie..ye la..dah biasa ramai2 kot..hee..

ok la..semalam mak masak bihun goreng basah nie..pastu goreng hotdog sikit..mak ada gak wat sikit pengat pisang+keledek nie..tapi ifa amik pisang je seketul nie..haha..air lak..minum air gas f&n sarsi je..tapi dak ajie nak air milo tabur nie..hehe..so die sorang je la minum air milo tabur..=)

suka je bila amik picture air camnie..haha..

owh..cam biasa la..wat ratah2 je nie..=p

nie la die bihun goreng basah tue!hehe..
banyak kan sayur..baek untuk kesihatan..=)
sedap nie weh..

pengat pisang seketul yang ifa amik..hehe..
sedap2..tapi manis kan..so ifa kureng sikit la..
mak ifa rajin je masak pengat pisang+keledek nie..
adik2 ifa suka makan nie..=)

erm..harinie..ntah..xtau la..idea habis dah kot..haha..
xpun suh je adik2 ifa ajak ayah gi bazar nie kan..
beli pizza muslim large rm10 tue ke..ok gak..sebab sedap..=)

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

tq so much kawan2 yang komen entri eyeliners raya giveaway..=) | alhamdullilah..ifa menang kategori komentar terbanyak..hee..

salam peeps!morning!hye2..hee..alhamdullilah..tq so much ye kawan2 ifa yang sudi mengomen n3 eyeliners raya giveaway nie..syukur alhamdullilah..berkat kawan2 rajin tolong ifa komen nie..ada rezeki ifa dapat hadiah untuk kategori komentar terbanyak@tertinggi..hee..tq so much sis nureen!..happy..wee...dapat eyeliner untuk raya nie...ifa dah email my details sis..hope dapat dah yaa..=)

tahniah juga pada pemenang bertuah ya...cepat2 email..sis nureen nak post harinie kalu sempat..so kena bagi details b4 tengahari nie..hee..ifa dah selamat send nie..best2..ada can la ifa try pakai eyeliner jenis tue..hee..maklum la..xpernah nie..haha..kesian kan..ifa nie kuno je..guna eyeliner yang pusing2 je tue..hehe..

syukur alhamdullilah..ada rezeki ifa nie..=)
tq so much sis nureen!
selamat hari raya..maaf zahir batin sis..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

p/s: my 21th winning in august..ngeh2~

" First GA : CR Perlukan Rakan Alam Maya!!!".


hye peeps!

ifa nak tag
sis nana
sis myra
sis lynn
sis zuneta
sis lily

senang je pun..cuma perlu like picture!
wish me luck!

mau kad raya new zealand daripada adriad yang hensem tak??


hye peeps!

sangat la best kad raya nie tau2..sebabnya..kad raya ni special made tau, mmg tempah khas sempena eidul fitri kat New Zealand dan sangat LIMITED EDITION okay. Rasanya ISMA yang buat. ISMA tuuh ape?? Ikatan Siswazah Muslim Malaysia, haa...lagipun..pemilihan dibuat secar random!so xsalah kan cuba nasib ifa nie..hee...=)

kalu nak join cepat la!b4 due date 25 ogos!

Kecik Nak Bagi Kad Raya Laa..


hye peeps!
nie segmen yaa..bukan CGL..
so kalu nak join pun boleh bha!
jum la reramai..hee

Necklaces & bracelets giveaway.


hye peeps!

kod necklace or bracelet yang ifa nak..
N01
N05
B07

ifa nak tag
sis myra
sis nana

wish me luck!

Monday, August 22, 2011

puasa hari ke - 21 : ala-ala western food nie..kebab roti pita + ayam goreng crunchy + fries gemuk + coleslaw + air milo tabur!

salam peeps!hye2..hee..semalam ifa berbuke bese2 je bha..ala2 western gitu..hihi..ifa buat lagi kebab roti pita nie..sebab balance inti yang haritue ada lagi nie..sayang la..hee..pastu mak goreng ayam goreng segera tue..ngada2 je bagi nama crunchy kunun..haha..pastu goreng fries gemuk..buat gak coleslaw sikit nie..nice kan..hehe..pastu mak buat air milo nie..c fakhri yang nak nie..tapi cam yg style campur air sejuk je nie..haha..tanya die..apa nama air nie..die cakap milo tabur nie..haha..hentam je la..tue je la..jum usha..best2...hee..=)

nie la die milo tabur fakhri cakap..=p
ifa rasa nie milo letak air sejuk je pun..haha..
sengal c fakhri nie..

sedap je pun air milo nie..hehe..sebab sejuk kan..
pastu ada lagi serbuk2 milo nie..hehe..

ayam goreng segera + fries gemuk!

coleslaw yang best..=)

ifa berbuka makan nie je la..hehe..
picture kebab roti pita yang lain ifa lupe amik!haha..
so tengok je la yang kat pinggan ifa nie eh..
sangat best kan2..hee..=)

harinie..erm..xtau lagi nie..haha..
bese la..dah petang2 baru berfikir nie..miahaha..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...