Sunday, July 31, 2011

makanan ringan yang jarang2 dimakan!


hye peeps!hihi..
ifa nie xde la selalu sangat makan makanan ringan nie..
cuma bila dah ada kat umah..makan la juga kan2..=p
kali nie my mum beli cheezel and twisties..
dua2 cheese nie..haha..tp ifa prefer twisties lagi la..
cheezel tue kureng sikit..ntah xtau nape..

korang lak?

harap maklum nie..nie packing kecik2 tue weh..
bukan yang besar!haha..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

felt yang comel-comel belaka!

salam peeps!hye2..wah..nak pose dah kte nie kawan2..selamat berpose ye..salam ramadhan semua..=)..hee...semalam ifa ada sampai 1 hadiah untuk ifa nie..hee..ifa blur2..sebab xbajet pun ada hadiah akan dapat dalam masa terdekat nie..hee..rupa-rupanya hadiah daripada kraf malinja nie..

tq so much sis mal!hee..ifa ingat lambat lagi sampai nie..sebab ada je perasan sis post shout out kat fb nie..hee..tq so much sis!suka2..comel je semua nie..hee..pastu ada pink2 juga..lagi la suka..haha..nampak benor gle pink nie..hehe...so kawan2 yang berminat boleh la terjah krafmalinja tau!comel je nie kan..hee..=)

hee..nie la die hadiah ifa dapat daripada kraf malinja semalam..
pos laju nie..sabo je pakcik posmen tunggu ifa kuar..hehe..

comel je kan felt2 yang ifa dapat nie..hee..
suka2..suka keychain nama ifa tue..hee..kalu bagi en.bebeh kan..
die nak ke?haha..konpem die xmo..haha..
tempat simpan pendrive pun cute nie..suka je ada pink!haha
keychain smiley tue adik ifa dah usha2 nie..nak la tue..=p
butang2 tue memang sis bagi ek?ke brooch tue tercabut ek?
ifa pun xtau nie..masa dapat memang camnie sis..
papepun..tq so much sis!semuanya comel betol!
ifa sangat suka..tq yaa..=)


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

ifa yang lalai nie...maaf ye bro mj..

salam peeps!selamat pagi!sihat??hee..wah2...nak pose dah nie..anda semua dah bersedia x?mudah-mudahan sihat2 je semuanya..maklum la..bakal menjalani ibadah puasa tidak lama lagi nie..moga kte dapat beramal ibadat dengan sebaiknya..amin..insyaallah..=)

sebenarnya..ifa nak mintak maaf kat bro mj nie..ifa rasa kan bro..ifa yang lalai nie..huhu..tq so much bro mj..sudi gak datang alertkan ifa lagi nie..tq sesangat...huu..ifa dah send details kat twitter bro nie..sebab lappy ifa nie wat gle nie..xleh nak masuk website google nie..so gmail ifa pun xleh masuk la nie..huhu..berabes godek2..xjadi2...

lepas kelam kabut hantar..baru la ifa baru perasan ada contact me tue..hihi..ifa pun isi lak form tue..hee..xpe kan2..hope bro dapat dah eh..kalu xdapat gak..nanti ifa gune lappy adik anta email lagi..pape bro inform ifa eh..sori tau..tak sengaja nie..huu..

syukur alhamdullilah...ifa antara pengomen yang bertuah nie..
tq so much bro mj!baek hati bro nie...
moga dimurahkan rezeki sentiasa ye bro mj..
maaf juga sebab lama dah xdatang jengah blog bro nie..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

p/s: my 22th winning in july..ngeh2~

"Kisah Aku & Tupperware"


Myspace Blinking Text - http://www.blinkingtextlive.com

hye peeps!
ifa nak join kisah aku & tupperware nie..

nie adik ifa ngan sebahagian koleksi tupperware yang ada digunakan nie..
berhabis amik semua yang ada kat rak makanan nie..hihi..
tue pun ada lagi yang xmasuk dalam gambar..hee

kisah aku dan tupperware memang sudah sebati sejak dari kecik sampai ke besar nie..paling yang ifa tidak boleh lupakan nie..dulu masa kecik-kecik kan..tupperware kesayangan ifa selalu berkulat nie!haha..adui la..disebabkan kes terlupa keluarkan dari bag la..nama pun kanak-kanak sekolah rendah nie..suka sangat bawa bekal makanan untuk rehat nie..mesti la guna tupperware nie..malangnya tiap kali hari jumaat..selalu la terlupa nak keluarkan dari bag nie..time teringat nie..cepat-cepat la keluarkan nie..takut mak marah kan..hihi..tapi itu la..konpem la berkulat-kulat nie..kalu ada sisa makanan lagi la..haha..nasib baik tupperware kan..so cuci bersih-bersih..dah boleh guna balik seperti biasa..hee..tahannya tupperware itu..sampai sekarang ada lagi tau..adik ifa lak guna nie..hee..masih tahan lagi tutupnya..tidak perlu ditukar lagi nie..betapa hebatnya tupperware nie..memang la untuk seumur hidup nie..hee..mak ifa memang buat pilihan yang tepat kan..ifa pun menjadi penggemar tupperware sekarang nie..tapi sekarang nie takde la berkulat-kulat ye..dulu je masa kecik-kecik...haha..=)

“Saya mahu menang contest Kisah Aku & Tupperware untuk memenangi Hadiah UtamaHamper Tupperware Bernilai RM300

Saturday, July 30, 2011

burger daging double pasar malam yang mengiurkan..=D

salam peeps!hye2..hee..
tiap2 hari khamis kat sini ada pasar malam parit nie..
kami panggil pasar malam parit sebab location die sebelah parit nie..hihi
ntah..xtau nape..cam orang2 pun panggil gitu kot..
papepun..ifa nak cte pasal burger daging double yang marvellous nie..
harga konpem2 la murah dari doublecheeeseburger McD tue kan...
janji puas hati bha..sedap juga nie..semua cukup!
sos die jangan cakap la..meleleh weh..ada macam2 rasa lagi nie..
sayur lagi melimpah2...hehe..
xdapat nak cte..sedap sangat nie..haha..=D

nie la die burger itu..=)

dan lagi...

dan ini...hihi..dah2 la tue..
kang nangis lak korang nie..hehe..
lagipun..xsabar dah ifa nak makan nie!haha..
nie semua picture b4 makan ok..=)

sedap weh!xtipu!walaupun xde la cantik mana..
tapi memang mengiurkan nie..=D
lama dah xmakan..haritue baru beli nie..hehe..

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

rezeki main teka-teka birthday ayah pinkummi...=)

salam peeps!pagi semua!hee..semalam ifa ada bertuah lagi nie..syukur alhamdullilah..tak sangka betol lak ifa teka nie...tq so much pinkummi!suka2..hee..ifa dah email sis ye..kalu xdapat bagitau la...maklum la..lappy ifa nie xdapat buka gmail nie..kena pinjam lappy adik ifa la..huhu...gmail tue email khas untuk blog n kontest2 nie2...adui la..sakit jiwa ifa nie..

btw..tahniah juga pada pemenang kedua!hee..alhamdullilah kte berdua bertuah nie..thanx again pinkummi...wish happy belated besday kat ur dad ye..moga panjang umur..murah rezeki..amin..insyaallah...=)

syukur..alhamdullilah...rezeki ifa..xsangka betol lak teka nie..hee
tq so much pinkummi!


psst...tq sis jaa..ifa nie memang slow sikit pasal result2 nie..hee

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

p/s: my 21th winning in july..ngeh2~

Mummy Qila & Ariq First GA



hye peeps!

ifa suka baca life sis n family nie..serius comel!
segalanya la..anak2..shopping2..hihi
bahagia betol family sis nie..
moga akan terus bahagia selama-lamanya..
dengan anak2 yang comel2 belaka..=)
happy 4th anniversary sis!
meh ifa nak pantun sikit..hee..




nie ada poem untuk sis ek..
happy 4th anniversary sis!

Four years? No, it cannot be that long!
Only yesterday you two were married!
Unplug the sundial! The shadow must be wrong!
Rotating somethings somewhere have miscarried!
Yet so it is -- four years have passed already,
Even as the moment is still here.
As time moves on, the miracle holds steady --
Real life, real love, far more than one can bear,
Simply, truly, beautifully there.

may allah bless u and family always..amin..

Friday, July 29, 2011

rezeki 1 ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi..=)

salam peeps!selamat malam!hee..syukur alhamdullilah ya allah..ifa sangat2 bersyukur dengan rezeki2 yang diterima nie..alhamdullilah..moga kawan2 ifa pun dimurahkan rezeki sentiasa..amin..insyaallah..selamat menyambut bulan ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi je nie ye kawan2..moga kita sama2 dapat beramal ibadat dengan sebaiknya..=)

ifa teda niat untuk menunjuk2 ye..ini sekadar entri2 tanda terima kasih pada pihak penganjur CGL yang ifa join dan ifa bertuah ye..ifa xmo nanti kang ada yang cakap ifa nak menunjuk2 pulak..teda langsung niat bha..alhamdulllilah..setakat nie..semua ifa buatkan 2 entri khas untuk penganjur2 yang mana ifa bertuah dengan mereka..1 entri apabila ifa tahu ifa bertuah..1 lagi entri apabila hadiah ifa terima nie..maaf kalu ada yang tertinggal..maklum la..dulu masa awal2 join nda plak tahu mo buat apa kan..haha..isk..kenapa la ifa ttbe bebel2 nie..haha..

ok la..nie ifa nak ucapkan..tq so much ros!hee..tq2...sebab datang inform bagitau ifa bertuah ngan kamu nie..alhamdullilah..ada rezeki ifa dengan ros nie..even ifa lambat join nie..maaf bebyk ye..tapi xsangka lak..betol lak ifa teka besday ros nie..ifa hentam je tue nombor cantik kan..hihi..hepi belated besday ye dear..moga panjang umur..murah rezeki...amin..insyaallah..=)

tahniah juga pada pemenang yang lain ye..especially sis lin..murah rezeki sis nie..menang hadiah best2 nie..tahniah ye sis..ifa pun kalu boleh nak gak cam sis..kena rajin join kontest offline la plak nie..hehe...=)

syukur alhamdullilah..ada rezeki ifa ngan ros nie..=)
tq so much dear!
rezeki 1 ramadhan nie..syukur..alhamdullilah...
nanti 1 ramadhan nie..baru la ifa dapat topup nie..wee..


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

p/s: my 20th winning in july..ngeh2~

akhirnya...ada gak rezeki ifa dengan mamarayyan..=)

salam peeps!selamat petang semua!waa...ifa sakit jiwa..lappy ifa mengong dah..xleh masuk website google...gmail pun xleh..dah email tue ifa guna untuk segala kontest2 nie..sob2...nak nangis...ngah clean up lappy nie..adui la..cached dah clear up dah...so just scan je la nie..sob2..sedih..nasib baik ada lappy adik..pinjam jap untuk cek gmail je la..tapi masalah juga nie..ble nak follow kawan2..button follow pun xde nie..adeh..camne nak join CGL nie..waa..

sabo2...dah beberapa hari nie jadi camnie...serabut ifa tau..huhu..ok la..ifa nak cte lain nie..alhamdullilah...syukur sangat2..masih ada rezeki untuk ifa hujung2 bulan nie...tq so much mamarayyan!akhirnya..selepas beberapa kali join giveaway mamarayyan..xpernah bertauh pun ok..akhirnya..kali nie..ada rezeki ifa bertuah nie..tq2...sangat suka hati nie...hee..berkat usaha join dan terus join..hee...

tq pada anak sedara mamarayyan yang cabut nama ifa nie..tq dik..hee...ifa dah email sis ye..hope dapat dah..kalu xdapat..bagitau ifa kat entri nie eh sis..maklum la..gmail xleh buka kat lappy ifa nie..sob2..erm..tahniah juga pada pemenang yang lain!alhamdullilah..kte semua bertuah kan..syukur la..=)

alhamdullilah..ada rezeki ifa nie..tq dik cabut nama sis..=)
tq so much mamarayyan!


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

p/s: my 19th winning in july..ngeh2~

best gle kan makan durian..=) | durian IOI rm23 dapat 3 biji


salam peeps!hye2..hee
sekarang musim durian kan2..hihi..
pergh..mahal ow durian nie..kat K.Terengganu nie..
yang my parent usha..paling murah rm5 sekilo tau..
nie ayah beli durian IOI rm7 sekilo nie..
tue yang dapat 3 biji untuk rm23.00 nie..
alhamdullilah...durian die memang elok2 la nie..memang puas hati la..=)
durian die cantik je nie..hee..tapi ada la kot 6-7 ulas je sebiji!haha..

nie la die 3 biji durian IOI itu...

pergh...yummy!ifa bantai amik yang camnie je..haha
anak kucing ke apa kucing ntah kan orang panggil..
lupa...tau makan je..T_T..

nie lagi nie..memang kteorang terus buka makan 3biji nie terus..haha
tapi ifa adala makan dalam 3-4 ulas je nie..hihi..
maklum la..family ramai anggota nie..haha
so sharing is caring maa..makan sama2 la..=)

pergh..adui la..terliur...nak lagi durian!sedap!

korang makan ke tidak ek durian?

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

"RedMattopStyle 1st Giveaway"



hye peeps!
ifa nak join redmattopstyle 1st giveaway nie..

pergh...siap gak!sori ash..serius bz nie..
nasib baik sempat gak nie..hihi..=D

pernahkah anda mengimpikan pendrive dengan design anda sendiri??

sticky post until 29julai2011 12.00am..=)

salam peeps!hye2..hee..ifa nak tanya..korang pernah dengar tak pendrive kad kredit dengan design anda sendiri??maksudnya boleh la letak gambar korang kat pendrive nie..nak tahu camne??contohnya seperti di bawah nie..


naa..smart kan2..hehe..ala2 kad kredit tapi ada muka korang sendiri!lain dari yang lain2 kan2..sah2 le orang ramai tau tue pendrive korang weh..ye la..dah terpampang tue muka tuan punya..nak cakap apa lagi kan2..hehe..nice kan..sweet je nie...owh ya..ia tidak mudah patah ok..ada warranty untuk chip die tau..=)


kalu ifa la kan..ifa nak gambar di atas le terpampang kat ifa punya pendrive kad kredit tue..hihi..gle mengada2 nie..haha..maklum la..lama betol dah xde amik gambar berdua dengan en.bebeh nie tau..mo 2 tahun sudah nie..so kiranya lama tue juga la xjumpa en.bebeh tau..hehe..cian kan..xpe2..nanti ada rezeki..jumpa gak..rilek2..hehe...ifa xtau la kenapa ifa suka gambar nie tau...haha..ngada2 ja nie..xpe..biar gelap..xde la menonjol sangat kan2..hihi..

so..itu je kot..pasal design yang ifa nak..pe lagi nak bebel ek?sah2 le 1 keping gambar je boleh letak kat depan nie..xnak nak lebih2..hihi..ok..nak tahu mana ifa jumpa??di Kedai Pen Drive Unik la!tengok..nama pun unik kan2..so memang la sah2 unik nie..=)..


owh ya..design belakang nak gak ek?tempek gambar c teddy n c ketot nie boleh tak ek?hihi..suka2 je..sebab comel..pinky!lagipun nie teddy nie kesayangan ifa nie 2 ekor nie..hehe..=)

tapi kan..bukan Tasseri Enterprise yang buat tau..mereka mempunyai pengilangnya sendiri!omg!hebat2..hihi..lagipun tempahan pendrive design sendiri tidak dibuka selalu tau..kali terakhir mereka menerima tempahan ialah pada 20.05.2011 yang lalu..tapi..kawan2 jangan risau!sekarang mereka sudah buka untuk tempahan yang baru!dan akan ditutup pada 28.07.2011!!!so pe lagi kawan2!cepat2 la terjah Kedai Pen Drive Unik sekarang untuk membuat tempahan!!cepat2..kalu lambat anda rugi tau!

anda mahu lebih lanjut??
nie ifa ada details lagi tentang pendrive kad kredit nie..=)

Description
A pen drive in a form of a card, designed to look like a credit card, so we call it a "Credit Card Pen Drive". The size is the same as any business, name or credit card. It is as slim as 2mm and doesn't get broken easily!

Never forget your pen drive and miss important file sharing anymore. Put it in the wallet and have your pen drive with you anywhere you go.

To add more to it's plus points, have your own design or photo printed on it! We call it absolute uniqueness! This service is not always available, it is only opened sometimes. Make sure you don't miss it. Order Now!
Product NameCredit Card Pen Drive Custom Design
Product CodePDCC05C02, PDCC05C04
Design ConceptUp to customer
Capacity2GB
PriceRM 32.00
Capacity4GB
PriceRM 40.00
Specifications and Features
Dimension84mm x 54mm x 2mm
WarrantyOne year
Write speed2 - 5 MB/second
Read speed9 - 11 MB/second
Operating Current<104ma
Suspend Current<86ma
Operating Temperature-10 ~ 55°C
Storage Temperature-20 ~ 55°C
Operating Relative Humidity20% ~ 90%
Storage Relative Humidity20% ~ 70
ok..ada paham x kawan2???so tunggu apa lagi??
nak tahu lebih lanjut..
sila la terjah blog Kedai Pen Drive Unik sekarang!
konpem akmal akan melayan korang dengan superb...=)
memang friendly tau akmal nie..baek je nie..
try la tanya kalu nak tahu..hehehe..
lagipun ifa rasa..pendrive ni memang unik nie..ifa xpernah jumpa lagi..
xtau la korang kan2..ok..nie je la..
meh serbu reramai ke Kedai Pen Drive Unik sekarang!
kat FB pun ada la..FB Pen Drive Unik..=)
Khidmat pesanan masyarakat Kedai Pen Drive Unik is brought by tiefazatie.blogspot.com

Thursday, July 28, 2011

yeay2..dapat jadi pemenang pertama nie...=)

salam peeps!hye2..malam..hee..alhamdullilah..syukur..rezeki ifa dapat hadiah pertama nie..suka2...hee..tq so much cik tasya!ifa dah kontek2 cik tasya kat fb..ye la..nak inform details ifa kan..sudah diterima nie..yeay2..hee..so tunggu je nanti hadiah ifa dapat..eh..xtau hadiah apa nie..hee..surprise nie...lala..

owh yaa..tahniah juga pada wani!alhamdullilah..kte sama2 bertuah nie..hee..ifa nie memang..suka je menang giveaway nie..sape xsuka kan2..rezeki nak pose nie..syukur2...tq so much tau cik tasya..hee..study bebaik..xmo memain sokmo eh...hee..

syukur..alhamdullilah..rezeki jadi pemenang pertama nie..=)
bukan selalu leh menang nombor 1 nie..hee..
tq so much cik tasya!

psst...tq cik kasehsuchi...ifa nie memang slow nie..hee

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

p/s: my 18th winning in july..ngeh2~

alhamdullilah..masih ada rezeki ifa nie..=)

salam peeps!hye2..petang semua..hee..alhamdullilah..syukur..masih ada rezeki ifa hujung2 bulan nie tau..tq so much kak ita!baek kak ita nie datang bagitau ifa nie..tq2..hee...terkejut..xsangka nie..hee...

btw..ifa dah message kat ita kat fb tau..hope dapat dah la..hee..tahniah juga pada pemenang yang lain..menarik tau hadiah die..lain dari yang lain..xpernah kot dapat hadiah camtue..hee..nak tahu apa?tunggu nanti ifa dapat eh..hee..

alhamdullilah..ada rezeki ifa nie..=)
tq so much kak ita!


jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)

p/s: my 17th winning in july..ngeh2~

mak masak mee hailam..sedap..=)

salam peeps!hye2...hee
best kalu dapat makan apa yang mak kita masak..=)
bahagia betol hidup nie..syukur sangat2..
terima kasih mak..sayang mak..
jum tengok mee hailam mak ifa masak..hihi
sedap gle weh!xtipu..hehe

nie la die mee hailam mak ifa masak!
siap lagi ada jeruk cili padi..
baru la ummpphh!

kte zoom lagi!biar terbeliak biji mata korang..ngeh2..

naa..korang ada ke?xde kan2..haha..
gle kejam ayat ifa..=p

jum join mysurvey ini dan dapat hadiah yang menarik!

jeans memang selesa dipakai kan?jum like photo tiefazatie nie..=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..=)

boleh tolong komen gak entry ifa yang nie x?
tq so much kawan2..=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...