Saturday, April 30, 2011

internet problem peeps~!

sticky notes~!

hye peeps~!
so sorry guys..
im having an internet problem rite now..
pahal ntah my modem c shiro tue..
merajuk kali bha..huhu..
nie pinjam my dad punya berukbencelcom..haha..
tapi tak boleh selalu la..
my dad buat keje semua on9 guna this berukbencelcom..
so nie pinjam jap just nak inform u guys la..hee
boleh gle bha nie nda on9..adeh..
baru bape hari je..cam kucing hilang anak dah ifa nie..haha
nampak sangat addicted on9 nie kan2..haha
okies see ya!

update!on 5/4/2011

hye guys!ok dah tau nie pe sebab die!
tm ngah tukar kabel kat area ifa nie..tue la pasal tenet xde!
damn!tp die ckp patut semalam dah setel keje..
but maybe ada problem..so takleh on9 lagi..sob2..
no life without on9 ok!mau gle ifa!haha
dah beruk nie lembab!adeh2..tolong2..hihi..
btw..if ifa ada bertuah dlm ga or kontest..
can u guys inform me?tq!
tak pun inform kan penganjur tenet ifa down skrg nie..huhu..
serius susah gle xdpt on9 nie..waaa..
thanx a lot guys!

update!on 7/4/2011

omg!still xdpt on9 nie weh...ciskek btol!
panas hati dah nie..haha..adoi la..
bosan hidupku!huhu..waaa
sabar je la..

update!on 11/4/2011

erm..line tenet still on off nie..huhu
so kalu lucky dapat la on9 jap..waa
nie cepat2 reply bw n set autopublish entry..
sob2..sedih..mood nak blogging pun lari ke laut dah!

update!on 13/4/2011

hye peeps!erm..line tenet still not ok nie..
what to do kan..sabar je la..huhu
btw..maybe this weekend ifa pergi kuantan nie..
so rajin2 la singgah blog ifa yaa..tq!
masih ada n3 utk kamu2..=)

update!on 21/4/2011

hye peeps!erm..line tenet nie jap ada jap xde nie..
nie ifa gne streamyx dah tau..but tak stabil nie..
ifa reply mana yg sempat je ek!
see ya!

update!on 27/4/2011

hola guys!erm..baru je nie kontraktor TM datang betolkan kabel kat luar rumah!
kan ifa dah cakap..kabel dorang yang problem!nie dah sebulan baru la nak setel..
nie ifa nak tengok sampai ble ok nie..kalu tak ok lagi..siap la!
btw..nak call bahagian billing nanti..=p

update!on 30/4/2011

hye guys!baru je orang TM call tanya line streamyx dah ok ke tak..
dorang nak closed report..n after that ifa boleh call bhgn billing..
nak claim billing!harus la di tuntut lepas sebulan xdpt on9 kan2..

en.teddy dah jadi pinky balik!

salam..hye peeps!
hihi..xde pe..saja je nie...ifa baru je basuh en.teddy last week!
yeay!sudah pinky balik!hihi..suka2..lala..
wangi lagi tau...haha..sayang..picture masa jemur die ifa xamik nie..haha
cam jadi mangsa dera ja nie..haha..
xpe..en.teddy masih cumil tau!
biar pun sudah tua!hihihi..lala..

naa...see...berseri2 tue..miahaha..
bangga je muka en.teddy nie...
c ketot menumpang sama nie bergambar...
mau juga bha..=p

ok saya happy!hihi

Suka-suka GA Mama Rayyan


hye peeps!
ifa nak join suka-suka GA mama rayyan nie..
mana tahu kali nie ada tuah plak..
sebab sebelum nie join tapi x bertuah2 nie..haha

ifa nak tag
nadia
mizayusof
mamazharfan

Jom penuhkan gerobok si kecil di Gerobok Kecil Ku.



hye peeps!
ifa nak join giveaway sis fyda..

ANDA HARUS SHOPPING-MOPPING KAT GEROBOK KECIL KU KERANA .........
terdapat banyak pilihan yang menarik dan comel2 belaka di gerobok kecilku untuk si kecil manja anda pada harga yang berpatutan!hanya dengan on9 di depan laptop/komputer..anda boleh membeli belah dengan gembira dan senang hati!

ifa nak tag
nadia
mizayusof
mamazharfan

My sweet bufday Giveaway



hye peeps!
ifa nak join my sweet bufday giveaway by ct..
mana tahu bertuah..
boleh dapat banyak FM!

MAMACHIA 1st GIVE AWAY



hye peeps!
ifa nak join mamachia 1st giveaway..
hadiah die best!mana tau bertuah..kan2..=)

ifa nak tag
nadia
sis lynn

1st Giveaway dari MamaRaisya



hye peeps!
ifa nak join 1st giveaway dari mamarisya nie..

simple n senang je nie tau!
jum la join!

GA Contest POLKA.espadrilla



hye peeps!
ifa nak join ga contest polka.espadrilla!
best gle hadiah dia!mau2!

ifa tag
nadia
bro wanzi

due date 1 julai 2011

sumimie-kawai baby collection opening blog giveaway



hye peeps!
ifa nak join sumimie-kawai baby collection opening blog giveaway!

Hadiahnya ialah:


TOP BABY CUTIE HAT kalau xde baby atau baby boy macam mana lak?
senang jer..mama akan tukar hadiah kepada topup bernilai RM15

OK tak?

Yuyu Zulaikha - Ferrero Random GiveAway



hye peeps!
ifa nak join yuyu zulaikha giveaway!

gle best hadiah2 die!ramai orang boleh dapat hadiah tau!
meh ah join ramai2..kalu nak tahu hadiah apa..
tengok sini!

cara nak join..senang je..



ifa nak tag semua kawan2 yg suka join ga!

Give Away Sempena Ulangtahun Ke 2



hye peeps!
ifa nak join giveaway by sis azlina nie..

hadiahnya sgt la best!
jum join!

Ariana's story 1st GA



hye peeps!
ifa nak join ariana's story 1st ga!
mana tahu bertuah..boleh bg my mum..=)

ariana's story nama blog diberi,
itu la pilihan empunya blog,
tuannya anggun sekali,
ariana nama panggilan di blog.

blog sis ariana sekarang meriah belaka,
kerana membuat 1st giveaway,
syaratnya mudah senang pastinya,
hanya perlu buat entri yang simple,yeay!.

entri dibuat ada tajuk khas,
ariana's story 1st GA itulah tajuknya,
mereka ini yang ifa tag khas,
mizayusof,mamazharfan,syuhada,sis hafizah dan juga nadia.

setiap permulaan ada pengakhiran,
tarikh akhirnya 9.5.2011 ya,
jangan malu jangan segan,
mari semua memeriahkannya.

hadiah "english style" menjadi pujaan hatiku,
mandi tak basah tido tak lena,
hingga mimpi mengigau-ngigau,
bahagianya hidup kalau ada tuah c ifa.

YaNa Yassin 1st Giveaway



hye peeps!
ifa nak join yana yassin 1st giveaway..=)

ifa nak tag
nadia
sis lynn
mizayusof

Giveaway from Moscow by Miszlullaby



hye peeps!
ifa nak join giveaway from moscow by miszlullaby!

ifa nak tag
nadia
mizayusof
sis lynn
mamazharfan
sis nini

ok siap!yeay!mau menang!hihi

1st lucky draw by yuyue



hye peeps!
ifa nak join 1st lucky draw by yuyue!

ifa nak tag semua kawan2 ifa!

jum join kawan2!

1st Giveaway By Syima Emi



hye peeps!
ifa nak join 1st giveaway by sis syima emi..

sangat senang dan mudah!
moga ifa bertuah..=)

Jom Join Give Away Aimi !



hye peeps!
ifa nak join giveaway aimi!

aimi shahida nama blog diberi,
itu la pilihan empunya blog,
tuannya anggun sekali,
aimi nama panggilan di blog.

blog aimi sekarang meriah belaka,
kerana membuat giveaway,
syaratnya mudah senang pastinya,
hanya perlu buat entri yang simple,yeay!.

ifa juga perlu membuat entri ini,
jangan lupa follow blognya juga,
banner comel pasti ada sekali,
di entri kena sidebar pun juga.

entri dibuat ada tajuk khas,
jom join giveaway aimi itulah tajuknya,
mereka ini yang ifa tag khas,
mizayusof,mamazharfan, dan juga nadia.

setiap permulaan ada pengakhiran,
tarikh akhirnya pada 30.4.2011 ya,
jangan malu jangan segan,
mari semua memeriahkannya.

hadiah wang tunai menjadi idamanku,
mandi tak basah tido tak lena,
hingga mimpi mengigau-ngigau,
bahagianya hidup kalau ada tuah c ifa.

GA from CH with LOVE



hye peeps!
ifa nak join ga from ch with love!

ifa nak tag
nadia

Contest | Win Hong Kong Disneyland Fridge Magnets & Designer Fabrics!!



hye peeps!
ifa nak join giveaway little mama diary!

simple n senang je tau!
btw..sis..ifa buat step 7 gak..
buat status vote utk adik izzah kat fb ifa..tiefazatie

ok siap!

Cik Zai Penang Giveaway




hye peeps!
ifa nak join cik zai penang giveaway!

ifa nak tag
nadia

best ow!ramai boleh menang!jum join!

AMMAR 1st BIRTHDAY GIVEAWAY



hye peeps!
ifa nak join ammar 1st birthday giveaway!

ifa nak tag
nadia
mamazharfan
mizayusof

wedding anniversary giveaway



hye peeps!
ifa nak join wedding anniversary giveaway by kasihmommy nie..
ifa nak tag
mamazharfan
nadia
mizayusof

My Lucky Follower Oleh Aku Awekelantan 1st GIVEAWAY

http://4.bp.blogspot.com/-6x708OfrrvU/Taa8vok9b1I/AAAAAAAAA4s/q-_lXFEPeHM/s1600/giveaway.png

hye peeps!
ifa nak join my lucky follower by awekelantan nie!
hadiahnya sangat la menarik!

3 PEMENANG akan dipilih secara cabutan bertuah.

1 PEMENANG UTAMA akan mendapat Rangkaian Mekap Avon iaitu Simply Pretty+Nor edit gambar die secara PERCUMA **best kan??

2 PEMENANG SAGUHATI plak Nor akan edit Gambar dorg pun secara PERCUMA

best kan2..hihi..so ifa nak tag
mamazharfan
nadia

Saudagar Musafir Cheesetart Giveaway



hye peeps!
ifa nak join saudagar musafir cheesetart giveaway!
mana tahu bertuah..boleh bagi ayah ifa kopi n teh tue..
my dad suka kopi..cheesetart tue..boleh bagi adik2 n mak makan!
hee..berangan ja nie..lala..

Friday, April 29, 2011

17.4.2011 | bella plak jadi mummy!

salam peeps!hye2...hihi..
selang beberapa hari..c bella plak beranak nie..
wah..meriah la keluarga kucing2 ifa nie..haha
banyak gle anak!but..kesian bella...
lepas beberapa hari..anak die 2 ekor mati nie..huhu
tak tahu la nape nie..

nie pic lepas beberapa jam dieorang lahir nie!
warna warni kan2...tapi sayang...
sekarang yang hidup 2ekor je..
c itam n c itam putih..
yang lagi 2 ekor tue mati dah nie..huu.


sedih la..yang ifa suka mati nie..c tompok oren hitam putih tue..
lagi 1 yang mati c belang putih tue..sadis je nie..
tapi c bella nie rilek je pun..haha
kami lak yang sedih...hee...

ok la..sekian berita tentang kucing2 kami nie..hihi..
banyak dah dorang!haha..=)
btw kenapa banyak anak warna hitam?
maybe sebab pakcik2 c tirana n bella nie..
banyak yang warna hitam!hihi..

14.4.2011 | tirana dah jadi mummy!

salam...hye2!hihi...
nak cerita nie..miau2 kat rumah ifa dah bertambah!hihi
on 14.4.2011 c tirana dah jadi mummy tau!
ada 4 ekor ada die..2 ekor hitam berkilat cam die..
lagi 2 ekor cam lembu australia hitam putih..haha..adoi la..
tirana2..pengsan tengok anak ko..sape ntah bapaknya kan2..

selepas seharian die bising2..inform nak beranak dah kot..
baru la die beranak tau..seharian bising nie!adoi la..
pandai tirana nie..die memang beranak dalam bakul nie tau..hihi

baru je beberapa jam lepas jadi mummy nie..hihi
selamba je ifa snap picture!
tengok la anak2 die tue..haha..adoi la..

yaa..say cheessee!hihi...
xpe..cumil gak..gebu ja!haha..
welcome to the family!
but 1 of the kittens dah mati nie..die cam oku nie..
tak leh jalan nie..huu..so anak tirana tgl 3 ekor saja..

btw...c bella pun dah jadi mummy tau!
beberapa hari lepas c tirana la...nanti ifa update lagi..

Thursday, April 28, 2011

ternyata..kabel TM kat luar rumah yang rosak! | carta alir ifa berurusan dengan pihak TM!

salam peeps!hurm...macam2 hal c TM nie tau!sakit hati ifa!damn!ntah pape nie..meh ifa nak meluah perasaan nie kat sini..ok je kan2..nie blog ifa!biar dorang tau pe ifa rasa!peduli la!

kalu nak tahu...dah sebulan lebih dah nie...ifa xdapat on9 dengan tenang!memang selalu gle xdpt on9 la senang cakap nie..berhari2 xde line internet nie..huhu..bukan masalah modem ifa nie ter-setting default balik..or modem rosak ke...ifa memang dah syak yang kabel TM tue yang bermasalah nie...sebab yang lain semua ok nie..nak tahu nape?meh2..ifa buat carta alir nie..haha

1. biasa la..takkan la dorang nak cakap kabel dorang rosak kan bila kita call 100 tue..mesti la nak tanya modem jenis apa la..berapa lama pakai la..setting salah la..prosedur dah macam tue kot..

2. masalah bila report tak boleh open..sebab dalam sistem inform memang sedang baik pulih kabel kat area kawasan perumahan kita..2 minggu ok macam tue!ifa call ntah berapa banyak kali..tue juga jawapan..sakit hati..tapi sabar je la...ada yang masa ifa call tue siap cakap..dah siap dah tukar kabel tue..tapi dalam sistem still ada lagi kan notes tue..so tak leh open report juga..siut!

3. 20 april 2011 - time nie call baru la boleh open report..sebab kerja baik pulih kabel tue dah setel..lepas tue bese la..prosedur juga la ifa rasa...duk suruh cek setting kat lappy n modem tue..macam biasa la..setakat cek LAN ok ke tak..pastu dok main command prompt la..ipconfig tue hah..nak tahu default gateway...ye ifa tau je buat tue semua..awal2 dah buat nie...tapi..layan je la..prosedur kan..punya lama!panas telinga ifa tau!

4. pastu die cakap..connection problem die putus2..tapi pelik!sebab modem ifa langsung xdpt pun!setakat ok 2 3 saat buat apa?lepas tue putus nie..gle ke?nak search kat google pun tak lepas!sebab memang tak boleh on9!

5. so conclusion nya..equipment ifa memang semua ok..so memang problem daripada pihak TM..cuma tak tahu la kan mana rosak nie die cakap camtue la bila ifa tanya nie..so die kata tunggu la dalam masa 24jam atau lebih..sebab tak tahu salah apa kan..

6. yang kelakar tue..alih2 malam tue ada orang TM call tanya dah ok ke tak streamyx ifa..gle ke?terang2 memang xde langsung pun..haha..pastu sibuk tanya amik pakej apa lagi..apa kaitan?selama 2tahun nie guna ok je..mengong..ifa cakap langsung tak boleh on9!bukan putus2 la makcik!mode bengang dah nie..

7. 24 april 2011 - baru la 1st technician TM datang nie..gle tak mesra alam technician nie!ada ke patut ifa tanya2 die xjawab..diam buat budu je nie..kalu tak tahu..cakap tahu la pakcik!die sibuk nak salah kan line telefon bunyi bising nie..sebab tue tak dapat on9 nie..masalahnya..selama nie memang la kadang2 bunyi bising pun line telefon tue..ifa dapat je on9 24/7 tau tak!memang la akan ada ganggu sikit..tapi xde la sampai tak boleh on9 langsung!

8. so pakcik tue pun serius2 kunun tukar la dsl filter n wayar telefon je pun..tapi lepas tue die call orang kat ibu sawat telekom tue kan..alih2 je ada lak line internet kejap..cepat2 la pakcik tue suruh ifa test ok ke tak..serius ifa tak suka!die paksa2 nie..budu!dah keje ko kan..duduk ah diam2 tunggu!siut je!bila cek ok..die terus blah!lepas tue lagi sakit hati kan..ifa dapat on9 selama 30 minit je!lepas tue langsung tak dapat!owh ya..lagi 1..line tepon ifa makin teruk bunyi bising ok..yang best tue..die tak bagi tau pun line tue bising gle!die blah je!ifa tau pun sebab ifa try dengar lepas die pergi tue!lagi la ifa sakit hati!

9. so..ifa malas nak tunggu lama2 kan..sebab ifa tau..memang nanti berhari2 tak dapat on9!so ifa call lagi 100 tue..biar la technician TM baru je datang kan..nak update report lagi!kena push la baru dapat service kan..yang c operator nie lagi la pemalas..die just update report cakap streamyx still tak ok..pastu line bunyi bising..so die cakap nanti die hantar technician lain..sebab ifa inform la..bunyi bising makin teruk lepas technician tue datang!so ok la..tunggu je la kan..

10. 25 april 2011 - malam tue jam8malam..dah lepas 24jam kan...ifa call lagi 100 tue..maklum la..my dad bising plak kat ifa..so bengang la kan..ifa call la 100 biar die plak ifa marah!haha..but operator malam nie..agak baik la..layan je ifa nie..n siap explain la betol2 nie..or maybe sebab ifa dah cakap ifa sangat2 sakit hati..dengan technician yang datang yang ntah pape kan..pastu dah tak boleh on9 hampir sebulan..so harus la ifa bengang gle!and or maybe dah banyak kali sangat ifa call 100 tue kan..haha..

11. cam bese la..die nak suruh buat setting2 itu segala..ifa tak nak!sebab semua itu ok je!just ifa buat cucuk kabel LAN 1 to 1 je la..die just reset kat sistem die..n cek lagi default gateway tue..cam biasa la..command prompt ipconfig...yang best nya...die cakap kat port die ada je connection nie..just kat tempat ifa yang takde nie...so die cakap kena hantar technician lagi la..cek kat area ifa pe masalah nie..haha..ok sabar je la..but malang buat die la..sebab my dad mintak nama manager TM KT..but die cakap xde nie..my dad pelik la kan..alih2 je my dad amik tepon tue dari ifa cakap ngan operator tue!haha..kesian..

12. xde la my dad marah..cuma die bengang je..still cakap elok je..bebel la ketidakpuashatian kami nie..ble dah abes my dad cakap..die bagi ifa balik la..terkejut la c operator tue..tapi die cool je nie..layan je lagi ifa tanya pasal camne nak report kat bahagian billing plak..n bagus gak die nie..sebab die jujur gle cakap nie..maybe masalah kabel di port2 yang ke rumah ifa..tapi tak tahu yang mana..so maybe lebih 24jam la baru ok kot..bagus la die cakap camtue..at least ifa tau la kan2..n selamba je ifa cakap update report cakap ifa xdpt on9 langsung!bukan putus2..n ifa tak suka technician yang datang tue!sombong gle!kalu tak tahu kenapa..cakap je tak tahu!xpayah nak buat muka!siut!

13. 26 april 2011 - 2nd technician datang nie..nasib baik la..pakcik nie ok...pakcik lain nie..betol2 ikhlas buat keje..muka pun senyum je nie..ifa tanya..die ok je jawab nie..sangat la bersungguh2 nak cari salah apa nie..haha..siap panjat2 lagi cek line tepon yang dari luar ke dalam rumah tue ok ke tak..pastu die pun cakap yang line rabak nie..haha..sebab bunyi bising la sesangat nie..berabes die cek segala..but still line tenet xde nie..so die cakap..kena suruh orang lain lagi cek kabel yang kat luar tue..sebab line telefon sangat la bising..maybe rosak dah kabel luar tue..so die cakap tue yang effect line streamyx...tue yang tak dapat on9 nie..maceh la pakcik sebab baik n explain segala..

14. 27 april 2011 - at last...ifa pelik sebab..banyak kali gak la orang TM call nie..tanya line telefon dah ok ke tak?ifa mesti la jawab tidak..dah bising nak mampus..sempat lagi ifa cakap streamyx pun still tak ok nie..haha..last2..orang tue datang rumah!haha..

15. ceh..kontraktor TM rupanya..die bagitau la..die dah betolkan kabel kat luar rumah..die cakap..kabel tue yang rosak nie..naa..kan ifa dah cakap..kabel yang rosak!damn!patut la..so after that die pun tukar la juga telefon TM tue..terus ok dah line..takde dah bunyi2 nie..hihi..lepas tue on off jap modem...ifa pun try on9 jap..tapi ifa tak bagi orang tue balik lagi..sebab kang naya je kalu tak dapat..haha..yeay!dah dapat on9 baru la bagi die balik..haha...bagus pakcik yang nie..ifa tanya la macam2..die pun explain la segala yang patut nie..bagus betol..maceh ye pakcik..so petang 27 april 2011 nie baru dapat on9!

16. tapi yang ifa bengang tue...baru je dapat on9 nie weh!tak sampai 2 jam..sampai 3 orang yang berlainan daripada TM call ifa tanya streamyx dah ok ke tak!and dah stabil ke tak!korang gle ke?memang dah ok..baru je pun die betolkan nie..tapi belum pun 2jam dapat on9 nak cakap dah stabil ke weh?ak hempuk kang!bengang betol ifa!kot ye pun tunggu la 24 jam kan macam yang dorang selalu cakap kat kita bila kita report ada kerosakan kan..baru la adil!budu!

17. kang jadi cam haritue...setakat boleh on9 6jam je nie..lepas tue mampus balik!so orang yang last call tue maybe bahagian teknikal kot..sebab die tanya stabil ke tak..ifa jawab la..baru je btol tadi..nak cakap stabil macam mana pakcik...die pun terkejut..siap cakap..laa...baru tadi ke betol..camtue takpe la..nanti 2 3 hari die call lagi tanya stabil ke tak nie..

18. so...korang bayang la..dari awal bulan..sampai la akhir bulan nie..baru ifa dapat on9 nie!itu pun tak tahu la tahan sampai bila nie..sebab entri ifa siap buat tengah malam 28 april 2011 nie..so nie autopublish la untuk tengahari nie..so kalu ifa dapat on9 lagi..nanti nampak la ifa blogwalking..kalu takde tue..xdapat on9 la tue..

fuuhhh!penat gle taip nie..panjang gle!haha..biar la..sebab ifa geram nie!lembab nie!owh ya..nanti bila report ifa dah closed..baru boleh deal dengan bahagian billing untuk claim rebate plak!ye la..sebulan ifa xdapat on9 kan..takkan buta2 je nak bayar..tapi masalah juga..sebab port kat HQ detect ada je connection..tapi kat ifa yang tak dapat nie...sebab kabel area kawasan ifa yang rosak..tapi dah tentu2 la dorang akan cek based on sistem yg kat HQ tue kan..damn..ntah2 dalam sistem cakap ifa dapat je connection..padahal sebenarnya ifa xdapat pun nak on9..memang la ifa juga yang rugi nie!budu2!memang la dorang nak untung je kan!service hampeh!damn!

alhamdullilah..ada rezeki ifa lagi...=)

salam peeps!hye2..erm...disebabkan ifa ada problem streamyx pada bulan april nie..so ifa memang takde join ga or kontest pun nie..lama btol dah join tau..tapi alhamdullilah..ada la juga sikit2 rezeki untuk ifa nie..syukur alhamdullilah..=)

haritue ifa ada menang pengomen terbanyak untuk minggu ke-4 dan minggu ke-5 di blog sembanghari2..cuma bro anuar belum bank-in kan duit kemenangan itu la..tapi kan..tak sangka plak..nak tahu nape??

tiba2..bro anuar ada tinggal message kat shoutmix ifa bagitau yang die dah bank in rm40 nie..ifa pun pelik la..patut nya rm20 je..rupa2nya..ifa pun menang lagi untuk minggu ke-7 dan minggu ke-8..syukur alhamdullilah ya allah..dengan rezeki yang Engkau berikan kepada hamba-Mu ini..

nie la message yang bro anuar tinggalkan..=)..tq so much bro!tq sebab inform ifa..paham2 la..dah xon9 nie..mana la nak tahu apa2 kan..syukur2..rezeki lagi..

p/s: my 5th n 6th winning in april..ngeh2~

Oyat Ceritera First Giveaway.



hye peeps!
ifa nak join oyat ceritera's 1st giveaway!

jawapan ifa:

3 pasang kasut!

yeay!hihi..ok siap!


Adyshariz Lucky Draw

http://3.bp.blogspot.com/-iL3i4SSjx74/TbO5WTJARnI/AAAAAAAAEQs/vlJvZ59nngE/s1600/banner+adyshariz+lucky+draw.png

hye peeps!
ifa nak join adyshariz lucky draw nie..
ifa nak wish sikit ek..

http://kikisregenbogenfamilie.files.wordpress.com/2009/05/happy-birthday.jpg

happy birthday dik!
moga diberkati allah selalu..
menjadi anak yang soleh..
mendengar cakap ibu bapa..
amin..ya allah..

ifa nak tag
nadia
mamazharfan

My Life’s Story Blog First Giveaway


hye peeps!
ifa nak join my life's story blog first giveaway!

My bakal ke Ho Chi Minh, Vietnam pada 13 Mei 2011 nanti untuk bersuka ria..
So, hadiah-hadiahnya akan dibeli di sana!!

Kawasan tempat membeli-belah di kota Ho Chi Minh ini ada banyak...ada beberapa tempat yang amat popular di kalangan penduduk setempat dan pelancong.

My harus bijak tawar-menawar untuk mendapatkan harga terbaik. masa My membeli-belah tue, awas penyeluk saku!

owh ya..mengikut orang tempatan, baik My naik teksi yang mempunyai tujuh tempat duduk dan pastikan ia menggunakan meter untuk mengelakkan diri daripada ditipu tau...

jum usha tempat yang best nak shopping nanti!

Cho Ben Thanh (Pasar Ben Thanh)

http://driwancybermuseum.files.wordpress.com/2011/04/benh-than-market-1.jpg?w=500&h=333

kat sini banyak barangan yang dijual daripada kain, tudung, telekung, kasut, beg, cadar, baju sukan dan banyak lagi. My boleh membeli kain dan ia boleh siap dijahit dalam masa 24 jam.kalu waktu pagi, pasar nie ada menjual barangan pasar biasa. bila waktu malam plak, bertukar menjadi pasar malam. so masa nie la boleh membeli baju, kasut , beg dan banyak lagi dengan harga yang lebih murah...cuma kena pandai tawar menawar la!

Dong Khoi Street


kalu suka barangan berjenama..inilah destinasinya!syurga produk fesyen berjenama!cari je jenama apa yang My suka!hihi

Restoran Empat Musim, 2F Thi Sach Street

http://4.bp.blogspot.com/_l7ExwsR4M_0/RhYYURneNhI/AAAAAAAAAss/oIPW-lNmrg4/s400/6April2007_FourSeasons.jpg

kalu tak silap ifa..makanan Champa sama seperti makanan Melayu..so kalu camtue..senang la My nak makan2 nanti..hee...Restoran ini mempunyai satu lagi cawangan di 14 Pham Hong Thai Street dengan jenama VN Halal. Makanan halal Melayu dan Vietnam turut disediakan di sini...so takde masalah dah tentang makanan nanti kan2..=)

so nie je kot ifa nak share dengan My..hihi..hope suka la!

ifa nak tag

nadia..mizayusof..


Queenpink lucky follower



hye peeps!
ifa nak join contest queenpink lucky follower!

jum la join!simple je!hihi

asleenda 2nd Giveaway




hye peeps!
lama betol ifa tak join apa2 giveaway kan2..
so nie ifa nak join sis asleenda 2nd giveaway!
sempena dengan sambutan ulangtahun blog beliau yang ke 2!

ifa nak tag
nadia

Wednesday, April 27, 2011

puding roti yang sweet..=)

salam peeps!nak tahu tak..haritue..ifa tolong my sis masak puding roti nie..hihi..pelik2 je kteorg nie tau..dok test2 masak benda2 yang tak pernah masak nie..haha..nasib baik la jadi ok..hihi..so kali nie ifa cuma tolong sikit2 je..my sis yang excited buat nie..haha..ifa tak berapa minat puding roti..tak tahu nape nie..=p

tapi nice juga puding roti my sis buat nie..mengancam ok..hihi..best je die punya topping nie..hihi..macam2 ada nie...=)..lagipun..senang je kan buat nie..jum la usha!

taa-daa!puding roti kami!hihi..
ada almond n peach nie!nice kan..=)

zoom sikit!pergh..sedap weh...
tapi ifa makan sikit je la..tak kena nie dengan selera ifa..haha

korang selalu buat tak?

Tuesday, April 26, 2011

mee rojak ayam pasar malam parit!

salam peeps!hye2...sape suka makan mee rojak ayam??hihi..ifa biasa2 je..memang tak boleh pun nak habis kan 1bungkus tue..haha..separuh pun tak habis ok...=p...so memang akan menumpang makan je nie..haha...

btw..my mum selalu beli nie kat pasar malam parit...sebab sebelah pasar malam tue ada parit..tue nama die cmtue kot..hee..yang suka makan nie my adik ajie n fakhri...bagi je la sorang sebungkus..konpem habis!kalu ifa..tak habis punya..so membazir je..haha..yang nie manis2 style nie...kureng minat la..haha..but ok la juga rasa die...

nie la rupa mee rojak ayam tue..
best kan..hihi...tapi...maaf..ifa konpem tak habis makan!haha
harga kalu tak silap rm2.50...

korang suka makan nie tak?

Monday, April 25, 2011

tukar wang pos RM50 | belanja adik2 makan mcD!

hye peeps!ingat tak pasal wang pos yang nama ifa ada salah sikit tue?alhamdullilah..last week..ifa dapat tukar nie!hihi..syukur alhamdullilah...maceh la abg baju purple...hihi..itu pun die dok balik2 sebut nama ifa nie..siut ja..haha..ye la..ada extra huruf E je kat nama ifa tue..nasib baik boleh tukar tau...rm50 tue!hihi..

tapi kan...lepas je dapat duit rm5o tue...terus la ifa pergi ke mcD KT yg ada drive thru tue..haha..sebab tak sesak sangat sana..tapi..macam2 hal plak c cashier tue tau!dah la pekat gle cakap tganu..tue tak kisah sangat la...ifa paham..masalahnya..die plak yang ntah pekak kot..tak dengar betol2 apa ifa cakap!orang nak sundae 2!die bantai letak dalam resit ayam goreng!nasib baik ifa tengok balik resit tue tau!die letak atas kaunter kan..kin panas ati ja tau!

masa otw dalam kereta!

nie la hasil yang ifa dapat daripada hasil tukar wang pos yang bernilai rm50 itu..
ifa just tambah rm4.15 lagi je la...hihihi..
but nampak tak..cashier mcD tue pekak kot..salah dengar nie..
ifa mintak sundae strawberry n coklat..
bukan ayam goreng!siut je..
nasib baik ifa perasan bila tengok resit yang die letak atas kaunter tue..
so die just tukar je la..ifa pun tak tau la sape yang rugi..
die ke ifa ek?sebab total ayam goreng tue rm6.75..
sundae 1 biasanya rm3.00++ ke?..ntah la..angin je tau..
tapi kalu ada mcsaver rm3 je sundae 1 kan2..

kepanasan so hentam minum air coke..tue ada straw 1 tue..
lepas tue makan sundae strawberry lak!hihi

sempat je snap masa dalam keta!hihi..

bila sampai di rumah!

cantik je tersusun lagi nie dalam paperbag tau!hihi..
ifa yang susun balik!haha..=p..
tapi ngek gak kakak tue..ada ke sumbat semua dalam 1 paperbag??
berat la ngek...dah faez pegang 2 tangan nie..
isk2...tak fikir boleh koyak ke?
dah la bila ifa mintak cup holder tue...baru nak bagi!
fikir la weh...takkan nak suh ifa bawa 5 begplastik??
setiap 1 ada 1 air coke n 1 sundae??
punya la mengong..bengang je ifa tau!
tue yang malas nak tegur lagi bila die hentam masukkan 5 apple pie tue lagi!
ifa dah panas hati..kang ada yang kena maki kan..
so biar la..nasib cup holder tue die bagi gak..
die kuarkan la balik satu2 nie..padan muka..sape suruh kan..
tue pun gi buat muka tau!siut!

ok lagi..sebab adik2 ifa xkuar dari bilik lagi..hihi..
tapi ifa dah bantai makan sundae strawberry...
kegemaran ifa tue!hihi..
tapi ada gak beli sundae chocolate ni..hihi..sedap gak..
ifa makan gak..haha..memang gle sundae nie..=)

serangan sudah bermula!semua makanan dikeluarkan!haha
bersusun2 nie..hihi..mentang2 ayah xde...rilek je kan beli mcD..
ampun ayah...jangan marah..hee..=p
ifa beli 3 set large chicken mcDeluxe nie..sharing is caring maa..
tapi apple pie sorang satu la..tp aziema xde la..die xmakan nie..=p

sundae yang habis dulu!hihi..lepas tue burger la...
lepas tue baru makan apple pie..
fries n air coke la yang last sekali habis!hihi...

so habis dah rm50 duit wang pos yang ifa tukar nie..nasib baik boleh tukar tau..hihi..maceh la abang kaunter bagi tukar wang pos tue!hihi..syukur alhamdullilah..kenyang mak,ifa dan adik2 makan mcD nie..=)..moga murah rezeki ifa selalu..boleh spend adik2 ifa selalu makan2 nie..=)

Sunday, April 24, 2011

strawberry kisses cornetto royale !

salam peeps!hye2..best kan kalu dapat makan aiskrim nie!hihi..cam kami haritue habis borong beli cornetto sorang satu nie..hihi...ifa pilih la strawberry kisses nie..nice la..strawberry n vanila..sedap ow..tak mampu ifa makan yang coklat..sebab coklat cornetto nie pekat mekat...payah tue nak habiskan..kalu yang strawberry kisses nie nice la ngan tekak ifa nie..hee..

bila dah koyak sikit baru teringat nak amik picture..hihi

nie la die strawberry kisses!best kan2..hee
picture lain hilang plak nie je yang ada...haha..
ok pe..tergoda juga kan2..adoi la..nak lagi..lala
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...