Sunday, October 31, 2010

bila tiefazatie promote produk cni!

salam peeps!alhamdullilah..sampai dah hadiah daripada kak mia untuk ifa semalam tau!suka2..hihi..akhirnya...selepas miza dan fatin dah dapat nie..huhu..maybe sebab sini kan cuti hari jumaat dan sabtu..cian kak mia..risau nie..huhu..kak mia..dah dapat dah!hihi..jangan risau ek..adek2 ifa siap dah try dah vitamin c itu..hihi..

kawan2 nak tahu tak apa hadiah yang ifa dapat??kak mia dengan murah hatinya memberikan ifa 1 kotak royal jelly vita c 100tablets dan juga ocean phyto facial cleanser!!kedua-duanya produk daripada CNI ye..hihi..kan hubby kak mia yang sponsor hadiah2 nie..tq so much kak mia dan juga hubby kak mia yaa..ifa sangat suka dengan hadiah2 ini..baek untuk kesihatan tau..=)

ehem2..cumil tak model bukan model ini??hihi..

nie khas untuk kak mia...hihi..jadi model jap promote CNI..hihi..ada juga model sampingan tue..ciktom!!yaa..tahniah ciktom!anda fames daripada ifa..adeh..haha..erm..akhir kata..tq so much kak mia and family..keep on blogging tau!hihi..moga persahabatan kte di alam maya ini berkekalan..insyaallah..moga allah sentiasa merahmati kak mia dah keluarga yaa..ifa sangat2 menghargai hadiah pemberian kak mia nie..sangat bagus nie..boleh digunakan untuk 1 family ifa nie...tq so much kak mia!keep on smiling sis!..=)

p/s: aiyak..sila abaikan muka xcukup tido tue ek..haha..cam cina dah rupa ifa nie..haha..even mmg ada darah cina pun..=p

btol ke ifa blogger harapan nie??

http://4.bp.blogspot.com/_II4mVt7SfLk/TM0qQLNctCI/AAAAAAAABkM/H5EdoN2PI1Q/s1600/Blogger_Harapan.png

hye peeps!
ehem2..hihi..ifa dapat lagi award nie..hihi
kali nie daripada cik yan plak...tq darl!..=)
tapi ifa malas nak tag2..adeh...maaf la..
sila la amik sape yang nak ek...leave ur comment okies..
haha..sesuka hati ja nie..lala

p/s: banyak lagi award+tag ifa xbuat nie..sabar ye..satu2..hee

luckydraw by lily&auz homemade chocolate!



hye peeps!
ifa nak join lucky draw by lily&auz homemade chocolate nie...
hadiah die supsrise nie!erm..bestnye kalu coklat gak kan!hihi..
xpercaya??tengok la nie..adeh..tergoda tau..=p


menarik bukan??sumber daripada blog lily&auz homemade chocolate!

arsenal 1 - 0 west ham united

http://www.epltalk.com/wp-content/uploads/2009/10/arsenal-badge.jpg

Arsenal 1
West Ham United 0

Scorer: Song (87)
Attendance: 60,086

hye peeps!ehem2...yeay2!arsenal menang lagi!adeh...menang sipi2 nie ja nie..sayang la alex song! u are the man!hihii...1-0 okie!!last minit lak tue..adeh...nasib2...haha..kalu xpercaya...meh baca nie..hihi..suka-nya en.bebeh ifa nie..hihi..macam2 hal jadi tau..tapi..ifa je la yang tau ek...hihi..patut la ifa malas tengok piala malaysia tue..rupa2nya arsenal main la!!lupe nie...hihi...nasib en.bebeh bagitau!haha...

Alex Song's late header gave Barclays Premier League title chasers Arsenal a narrow victory over West Ham United to deny the bottom club a deserved point at Emirates Stadium.

Robert Green, in front of watching England manager Fabio Capello, had pulled off a string of fine saves to keep the Gunners at bay.

However, with just two minutes left, Song dived to head home Gael Clichy's cross as Arsene Wenger's improving side kept up the pressure on leaders Chelsea.

Arsenal started brightly, with Andrey Arshavin put away down the left a couple of times, but the Russian was unable to make the most of the openings.

On nine minutes, Song tripped Frederic Piquionne conceding a free-kick on the left, which Scott Parker - so impressive during the Hammers' Carling Cup win over Stoke - whipped in and Lukasz Fabianski punched clear.

At the other end, Arshavin's deflected cross flew through the West Ham six-yard box before Song sent a bullet header over.

for more detail please go to barclays premier league!

p/s: en.bebeh bila agaknya leh dapat tshirt arsenal ek??nike okie...haha..lala...=p

1st GA By Qieranna: "Tolong Top Up Kan Untuk Sayer!!!"


hye peeps!
ifa nak join 1st ga by qieranna nie...
tq yaa syu tag ifa...hihihi..
moga ifa bertuah la yaa...
ifa nak tag nadia dan juga mamazharfan nie!

p/s: hadiah die menarik tau..topup+special gift utk 3org..hihi..=)

ifa one of top blogger cybernurse??

http://2.bp.blogspot.com/_25Shr34XNdY/TMwFN3BcbYI/AAAAAAAAAGA/nY4X0UgVVx4/s1600/top.png.jpg

salam peeps!ifa baru on9 nie...hihi..malas nie..haha..ifa ada berita baek punya nie!tapi nanti la ifa share ek...hihi..kena edit picture luk..hihi..ehem2..terkejutnya ifa bila on9 nie...tak sangka nie...cybernurse sudi pilih ifa sebagai antara top blogger blog die...cybernurse akan menggunakan nama Cn sebagai nama rasmi nie...Cn baru je sebulan ber-blogging nie...tetapi blog Cn ada banyak info2 yang berguna nie..jadi sila2 la pergi ke blog cybernurse tau!

nie la die komen Cn tentang blog ifa tau2..awak...ifa baru je nie buat2 post pasal nuffnang tue..hihihi....tapi ifa selalu update tentang buffered earning ifa la...ifa pun baru juga nie ber-blogging nie..xsampai pun 6bulan nie..ifa pun banyak lagi kena belajar nie..tapi tq so much ye..sudi pilih ifa antara top blogger blog awk tau...terharu...hiiii...=)

good for health:quakes by quaker!

salam peeps!wah...ifa nak share something nie!!minuman sihat yang ifa jatuh cinta masa tengok iklan di tv tau!hihi..nampak sangat la...gle nak kurus lagi nie..haha..ehem2...quakes by quaker!!sangat nice okie...hihi..berperisa coklat!!!best2..pastu xde la mahal pun..murah je la..rm13.50 kalu tak silap la..hihi..ifa suka..lala...hihi..banyak nie picture..sebab ifa suka gle nie!haha..adoi la..macam2 kan2...lala..

nie la die..quakes!best tau..dapat lagi free shaker!hii...stylo kan...

nak minum quakes nie kena campur susu kegemaran tau!
ifa campur dengan susu anlene la...hihi..bagus untuk kesihatan yaaa...

cara2 nak buat shaker quakes nie senang je..
susu anlene sebanyak 200ml + 3 sudu quakes!
pastu kalu nak add on ais pun boleh dan shake laa!

cumil kan shaker yang dia bagi..hii..siap ada sudu tue..lala

naa..shaker nie ada sukatan lagi...hihi..tue ifa tau bajet 200ml susu anlene..hihi

okie..sekian..terima kasih..cuba jangan tak cuba!best nie..ifa dah try dah..nanti la ifa buat entri ye..hihi...=)..bila idea hilang ke mana...maka jadi la entri ini!haha..=p

photography contest: fluffy friends



hye peeps!
ifa nak join photography contest: fluffy friends by pupuchik..
erm...but ifa xde nice picture with ciktom la..
nice picture of ciktom ada la..hihi...ok je kan2..

nie la die ciktom!pergh..bergaya bukan??hihi..lala..
masa nie ciktom ngah main2 kat tingkap umah kami!

ehem2..ini ialah pertama kali ifa masukkan ciktom dalam kontest tau wak!hihi..so sangat2 sayang ciktom nie...kami baru je bela ciktom nie...dah sebulan la nie..hihi..erm..sayang betol ngan ciktom nie tau..ye la..mula2...kami bela ciktom..ciktom memang aktif...pastu die sakit nie..demam..tapi ifa dah bawa ciktom pegi klinik nie..kena injection tau!antibiotik la..huhu,,sedih sangat..sebab b4 that neo dan juga chika meninggal nie..huhu..ciktom demam maybe sebab rindu family die..ye la..adik-beradik ciktom ramai tau..termasuk die 5ekor..pastu kami amik die seekor je kan..sunyi kot..sebab kucing2 kami yang kat umah nie c bella..tirana dan juga putih xmo kawan dengan ciktom nie masa mula2..biasa la tue..dorg terkejut kot!hihi..but now mereka kawan baek tau!hihi..neway..ciktom ialah kucing kacukan siam dan juga parsi tau!hihi..sebab tue bulu die lebat+ada bulu kembang2 lagi kat pipi die kan2..cumilnya..ciktom juga pandai berguling bila ifa suruh guling..bijak2..hee..ciktom sangat suka melepak di lappy ifa tau..memang kegemaran ciktom tue..haha..xde keje budak kecik nie kan..ciktom suka gak main dengan en.kura2 kami yaa...ciktom juga sangat2 memilih makanan nie..adeh..tak paham betol la..tapi sekarang ciktom dah makan dah smart heart tue..cuma kadang2 die ngada2 kan..nak makan ayam ja nie..haha..ikan pun kadang2 la..tapi demand ayam okie!haha..ciktom kenal ifa tau..kalu nak makan je cari ifa..maybe sebab ifa yang jaga die masa die sakit..pastu memang selalu bagi ciktom makan pun...hihi..ciktom manja juga dengan my mum!sangat2 manja!hihi...ciktom2..kami semua sayang ciktom!maklum la..die adik paling kecik kan2..hihi..sekarang ciktom dah sihat sepenuhnya!ciktom makin gemok juga tau!aktif itu sudah pasti!berlari sana sini tau..main je..bila penat tido jap..pastu sambung lagi..hihi..ye la kalu nak makan..ifa bagi je..kalu tidak..bising satu umah dengan suara ciktom nie tau!haha..kami 1 family memang suka bela kucing!xpernah xbela nie..xtau nape..kalu mereka2 ini tiada..alangkah bosannya hidup kami tau...kami sayang ciktom...bella...tirana...dan juga putih!hihi...sori ye..bebel panjang lak..sebab ifa memang suka kucing nie!suka amik picture dorg nie...hihi...=)

ifa nak tag...nadia..arol...mish...

p/s: semua perkataan2 yang bold itu ifa linkkan pada entri2 yang berkenaan dengan cerita mereka2..klik ya kalu sudi..sebab semua ada picture2 yang menarik tentang mereka..hee..kalu nak tau semua entri mereka ada di sini yaa..enjoy!tq..=)

Saturday, October 30, 2010

Perfect two..maybe me and u!

hye peeps!
ehem2..lama dah ifa tak post lagu kan2..
hihi..jum dengar lagu perfect two by auburn nie!
sangat cumil!!waaa...tapi cam syok sendiri pun ada..haha
en.bebeh...adaka betol lagu ini??haha..
tapi ayat u the one i wanna marry..
adeh...tak leh blah!haha...mau pengsan!
hahaha...pasti en.bebeh muntah darah nie..hihi
tapi yang lain memang cumil la!
so sweet nie..ayat semua pasal kimia antara u and me!
mari kte enjoy!hihihi..
psst...nad..meh la layan lagi!haha..sengal gle nie..lala

nasi+ayam = nasi ayam!

salam peeps!pergh..semenjak kes c copycat ini..adeh..habes hilang semua idea ifa okie!haha..adoi la..tapi yang bagusnya..trafik blog ifa naik nie!hihi..happy2..lala...baek la..ifa nak sambung cerita2 blog ifa nie...hihi..haritue masa my bro faez n faeq balik..pergh..best2 lak my mum masak!antaranya...ini la die!favourite kami semua!hihi...nasi ayam!tak tau nape..pasti lain dari yang dibeli dari kedai kan2 kalu masakan mak nie..hihi..sayang mak!muah!

ehem2..camne??tergoda tak..hihi..close-up nie..

nie picture jauh sikit nie...hihi..lala..

best kan kawan2...untungnya duduk ngan family nie..tak dapat bayang nanti dah keje..pasti susah nak dapat camnie lagi kan...huuu...padahal masa study di labuan dulu pun sama gak..hihi..jarang kan balik umah..hiii...xpe2..ifa hargai apa yang ada sekarang tau..enjoy it!hee...=)

p/s: cam bese la..c yufa je nie yang amik picture ini..hihi..nokia5800 yaa....nie je yang mampu...hihi

shopping di mydin!

salam peeps!ehem2...ifa jarang ikut my parent pegi membeli-belah barang umah nie..hihi..lala..tapi aritue gatal nak ikut kan..bosan duk umah..lala...cam ifa la anak tunggal..kekeke..dah ifa sorg je yang ikut kan...haha..adeh...

lagipun...bukan best mana pun..setakat mydin ja nie...hihi..maklum la..di sini..hanya ada..mydin giant..adeh...itu la tempat yang agak best la..lain mana ada..bosan gle tau..huhu..nak shopping baju segala...kuantan la beb!haha..susah2..lala..

sila ignore itu mak kesayangan ifa ye..hihi

naa...amik ko!!best kan shopping barang2 umah nie ngan parent...maklum la..xde keje...xde duit..so..ifa amik apa ifa mau la..tapi...yang banyak nie barang2 dapur la...bukan ifa tau..my mum nak masak2..hihi...tapi agak best la...jalan2..tengok perangai orang..haha..macam2 tau...lucu...

dari pandangan tepi lak..pelik orang tengok ifa amik picture tau!

lala...ifa pun amik apa je pun...makanan ja nie..haha..air yogurt...yogurt..aiskrim..nik-nak..keropok..pergh...makanan2..best2...haha...yang lain2..bukan ifa tau..my parent...hihi..bila la ifa nak ada duit sendiri ek...bestnya itu...haha...mode berangan jap..hihi

p/s: pelik orang tengok ifa nie...haha..sudah amik picture troli masa ngah beratur nak bayar nie!hahaha

omg!ifa menang kontest atiqah homemade chocolate!

salam peeps!yeay2!happy-nya..sangat2..hihi..di tengah2 malam ini...tqah dah keluarkan result sape yang menang kontest atiqah homemade choclate tau...hihi..syukur alhamdullilah...ifa yang tqah pilih!!tq so much tqah!yeay2..happy2..lala..jakun nie..sebab xpernah pun menang dapat coklat!bernilai rm50.00 tue....pastu dalam pelbagai jenis bentuk tau..wah..pasti cumil2...bestnya nie...hee...senyum2..=)

ehem2..percaya tak??bestnye..coklat weh!...adeh...tak sabar ifa nak dapat dan makan coklat tqah buat..yeay2..hee..tahniah juga pada pemenang saguhati yaa..baek hati tqah tambah hadiah..=)..maaf terlebih excited nie..maklum la..lama dah tak menang hadiah best2..hee..=p

http://4.bp.blogspot.com/_XnSqCKxo4Ng/TIZdc02UEGI/AAAAAAAACWo/i9kJpAY6HNQ/S930-R/1.jpg

nie la die header blog atiqah homemade chocolate!sila la usha2 ye kawan2..mana tau korg nak tempah ke..harga berpatutan tau!cumil2 lak tue...hihi..owh ye..neway bulan disember tqah nak gi oversea..so die amik la tempahan masa itu..papepun..tengok la sendiri kawan2 di sini!

p/s: nak tengok ke entri ifa tue..hee..kalu nak...klik la sini ye..tq..=)

My First Giveaway by duit lama!


hye peeps!
ifa nak join 1st giveaway by duit lama!
sangat menarik tau blog duit lama nie..
best baca info2 yang ada...=)
ehem2..ada juga 2 soalan yg perlu dijawab ye..

1) Berikan 3 hobi pemilik blog ini?

- menanam pokok bonsai

- membela ikan laga


- mengumpul jersi bola
- duit2 lama

2) Syiling 10sen tahun manakah yg paling berharga dan berapakah value yg dinyatakan dlm blog ni seperti dalam katalog?

- duit syiling 10 sen tahun 1971 kerana ditempa@diproses sebanyak 32236 keping sahaja
- harga rm120-rm280 sekeping bergantung pada keadaan duit syiling tersebut

okie finish bro!hope okie je nie sume jawapan ifa yaa..sumber daripada blog duit lama..=)

tips buffered earning + trafik tinggi versi tiefazatie!

stickynotes yaa..hee
http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg

salam peeps!ehem2...ifa nak share sikit nie..ifa tak tau jadi ke tak tau..hihi..tapi..ifa just nak cerita je la ek2...hihi..nie version ifa tau2..tapi..credit gak la pada semua blogger yang pernah kuarkan tips2 nie ye..ifa nak sebut ramai sangat..sebab ifa kan baru lagi..pasti la ramai yang dah buat tips2 nie kan2..kang ada yang kecik ati..huhu..sebab ifa tau pasti lebih kurang je nie...tapi ikut versi masing2 la kan..hihi.sebelum tue baca yang ini dulu ya!ada kisah sikit sebelum ifa dapat buffered earning yang meriah ini...=)

1. setia pada nuffnang sahaja tau!
ehem..bab nie penting...haha..sebab ifa rasa...kalu menduakan nuffnang pasti susah nak dapat buffered earning nie..kalu dapat pun kan earning tetap kurang dari yang glitterati kan2..betol tak?hihi..agaknya dulu ifa lambat dapat buffered earning sebab letak iklan ehem2 kot..haha..

2. status glitterati
nie lagi la wajib tau!baru en.nuff sayang kita nie!hihi...sangat2 best daripada non-glitterati status tau!xpercaya..baca la sendiri kat akaun nuffnang tue..ada tue en.nuff cerita kan2..hee

3. pasang semua jenis iklan nuffnang
yang nie pun wajib okies!sebab nanti pihak pengiklan yang pilih ruangan mana yang dorg suka la kat blog kita tue...cam blog ifa..dorg suka sangat la LargeRec itu..tak nape..dan juga LeaderBoard..yang c cumil SkyScraper tue ifa tak pernah dapat lagi...hihi

4. update blogger bio survey
part paling penting no.4 tau!!!!unique things about u!!ala...apa yang unik ada kat blog kita nie!hihi..kalu agak2 lama dah tak dapat buffered earning tue..update la weh!haha..pastu..kalu ifa..ifa jawab dalam point form!lagi senang en.nuff nak paham..agaknya la kot..haha..pastu smart lagi kan2..hihi

5. hantar ticket sebarang pertanyaan pada nuffnang
part nie la yang ifa suka sangat!..rajin2 la hantar ticket ye..cam ifa!haha...ifa nie..tak dapat buffered earning baru pun tanya kenapa..ctr hilang pun tanya juga..apa yang dorg nak pun tanya juga..senang cerita...korg rajin2 la hantar soalan2 pada en.nuff ye...biar la kalu dah tau nape pun..sebab bukan kena bayar..hihi

6. cashout earning yang pertama!
kenapa ifa suruh cashout earning kawan2 yang pertama??ifa rasa la kan..rezeki ifa semakin murah selepas ifa cashout earning ifa buat pertama kalinya tau..sebab serius lepas itu..makin bertambah buffered earning ifa sebab masa ifa cashout itu...ifa baru je dapat BE yang ke-3 tau!dan earning yang ifa cashout itu ialah nilai earning iklan cpc ifa selama 4bulan!haha..ada campur juga dengan BE pertama yang metered tue pun nilai hanya la rm1.18!haha..sebab ifa dapat masa raya..ifa xon9 masa tue..pastu on9 je dah metered nie..haha..so buat bayar duit transaction fee yang rm1.00 tue je la!hihi..sekarang 1st cek nuff ifa otw dah!happy..ngeh2~

7. rupa bentuk blog
ini yang ifa perhatikan la yaa..kebanyakan blogger2 yang dapat buffered earning berduyun-duyun..mempunyai blog yang sangat simple okie..jangan serabut2 ngan benda2 yang tak patut okie..nie permerhatian ifa la..kalu korg tengok ifa pun..adeh..biasa2 je kan...hihi

8. sentiasa update entri di blog
owh yang nie sudah tentu la kan2..hihi..kalu tak...xdela orang nak datang jenguk blog kita kalu xupdate kan2..huhu...ada juga yang bagitau..kalu dah dapat buffered earning kan..pastu buat la entri yang gempak2!baru la trafik naik!tapi ifa nie..selamba gak..masih buat entri ikut suka hati saya!hihi..owh ye..cuma pasal entri ini dan ini...ifa rasa tue yang trafik ifa tinggi akhir2 ini..hihi

9. rajin2 la blogwalking!
bagi ifa..ini la method paling berkesan untuk blog picisan tiefazatie ini...huhu..sebab ifa nie tidak fames ye..blogging pun ikut suka hati ja nie..haha..maka-nya blogwalking sangat la penting..huhu..kalu tidak..xde pun orang nak datang selalu tau..hihi..sebab itu la ifa boleh dapat trafik 300lebih sehari..lagipun kan tak keje...boleh la..huhu..sila percaya...kalu tak blogwalking..adeh..jatuh la trafik..haha...

10. beramah mesra dengan kawan2!

owh yang nie kalu ifa la...hihi..ifa akan cuba melayan semua orang sama rata yaa..dan setakat nie..ifa reply semua blogwalking kawan2..cuma yang xde link tue..tak dapat la nak tolong..huhuhu..ifa punya perangai memang camnie..ada juga blogger tegur cakap ifa peramah nie tapi..tak tau la betol ke tak..hihi..sila guna ayat yang betol tau..jangan ikut suka hati je nie..sebab gle nak trafik ke blog korg je kan..=p

11. rajin tinggalkan komen
nie pun penting pe...so jejak korg akan kekal bukan pada blog itu!hihi..tapi komen biar ikhlas la..jangan semata nak tinggal jejak je..hihi...

12. join kontest/giveaway!
hihi..owh yang nie memang ifa sangat gle kan!hihi..maklum la..teda keje..maka-nya ini la salah satu sumber pendapatan ifa..huhu..lagi pun..dengan cara ini kita dapat ramai kawan2 tau!cam ifa la...hihi...pastu ada juga kemungkinan blog kita untuk diterjah lagi!sebab kita kan rajin join giveaway/kontest blogger2 lain..hihi...best kan2...

okie kawan2..nie la tips2 yang ifa nak bagitau..tapi ifa tak cakap konpem punya dapat buffered earning lepas korg buat camnie tau..sekadar mencuba apa salahnya kan2...hii..gewd luck!owh ya..sori ek panjang gle bebel!hihi..baca dan juga senang2 komen la ye..nak gak tau reaksi korg pas ifa bebel panjang2 nie..tq so much!

p/s: ehem2..jum usha2 entri 1st cek nuff ifa otw dah nie!syukur alhamdulilah..=)

Friday, October 29, 2010

Give Away Kecantikan #3


hye peeps!
ehem2..ifa nak support giveaway dni lagi nie..hee..
sape yang bertuah akan menerima satu sachet shj..
drpd salah satu produk2 di atas..

cute handmade by nadia!

salam peeps!ehem...hadiah daripada nadia dah sampai!!wah..cepat betol sampai kan nad...hihi..tq so much dear..sangat cumil hasil kreatif kamu nie lalink!hihi..leh gantung2 lagi nie..kalu nak buat jadi tempat cucuk jarum pun leh kan..hihihi...jangan marah nad..tak juga ifa sanggup tue..cumil sangat!lala..kan ifa dapat saguhati daripada nadia..ini la die..sila jangan jeles tau!

cantik tak??nie baru pembalut je tau!pinky!i loike!hihi

ini la die!!cumil kan2..pink juga!nice nie..tq2...heee...=)

kawan2 nak tau tak..hadiah nie..nadia buat sendiri tau...pandai kan die..kreatif die nie..macam2 tau..blog nadia pun cumil nie...suka ifa datang nie..hihi..nadia juga seorang yang happy go lucky!sama cam tulisan di header die tue..so tak rugi kawan dengan nadia...thanx ya nadia..kamu sungguh baek tau..untung ifa kenal dengan kamu dear..=)

ciktom!what are u playing with??

salam peeps!cam lama dah ifa tak show off ciktom kan2..hihi..jum kte tengok...bila ciktom nakal kan..apa kami buat??haha..nie hanya la gurauan semata okie..bukan penderaan..sebab kami sayang gle ciktom!hihi..die dah besar tau..lala..

"ehem2...saya ngah lepak nie..tolong jangan ganggu ye..rimas tau!"

"aiyak!!apaka??saya di mana ini??tolong2..adeh..."

"malas tul la saya layan tuan saya nie...tido lagi bagus..lantak la..hehe"

haha...nie la yang jadi ble ciktom asyik terkejar sana...terkejar sini dalam bilik kami!geram kan..amik ko..duk diam2 dalam bakul nie!hihi..tapi yang tak tahan tue..last2..die malas nie bising2..terus landing ja tue...haha..adoi la..enjoy yaa!!sayang ciktom!muah!

pillbox + fridgemagnet = cute!

salam peeps!wah...sungguh cepat sis cery poskan hadiah nie..ifa dah dapat dah kelmarin..tapi baru nak update entry nie..maklum...malas transfer picture kan..hihi..tq so much sis cery!!sangat cumil okie pillbox ini...hihi..pastu ada lagi nie 2 fridge magnet yang cumil..suka2..hihi

nie la die pillbox dan juga fridgemagnet yang ifa dapat kerana bertuah lagi bagi giveaway sis cery yang kedua...tq ya sis cery...ifa sgt suka..sebab cumil nie..hihi..so kawan2..rajin2 la datang blog sis cery...sis cery ialah agen menjual produk shaklee tau..ada banyak juga info2 yang berguna untuk kita semua...=)

mahu tahu tentang buffered earning tiefazatie ke?

stickynotes!
http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg

salam peeps!erm..ramai yang tanya apa tips ifa dapat trafik tinggi kan2???kawan2 nak tau tak apa??ifa hanya blogwalking!ini serius..huhu..sebab ifa masih tidak mempunyai pekerjaan tetap aka penganggur terhormat..owh malunya..huhuhu..maka ifa banyak meluangkan masa ber-blogging...huhu..itu la sebabnya...dalam pada masa yang sama..ifa update blog setiap hari ya...ifa hentam je cerita apa2 nie..hihi..

sebenarnya..ifa takut nak bagi2 tips nie..sebab ifa pun baru lagi...huhu..tapi..adeh..susah2 kan..huhu..BE ifa bukan la banyak mana...sebab ifa nie dapat 1st BE ifa hanya la selepas 4bulan berblogging tau!iaitu masa raya...itu la 1st time ifa dapat BE nie...pada hari jadi ifa!hihi..13september nie..rezeki besday kot..lala..so sebenarnya...tak sampai pun 2bulan lagi ifa dapat BE nie...huhu..kalu tak percaya..baca la sini...

so..masih ka kawan2 nak ifa bagitau juga tips2 ifa??sebab ifa ikut suka hati ja nie..ifa pun tak tau nak bagitau macamana..huhu..sebab ifa bukan otai ye...ulang lagi sekali..bukan otai...ifa masih baru dalam dunia blogging nie...ifa hanya daftar akaun nuffnang pada bulan mei!haha..adoi la..dapat 1st BE bulan september!jadi..ifa nak tanya lagi..kawan2 sanggup ke??ifa masih baru nie...ifa takut...

owh ya..dan juga...trafik ifa tidak maintain ya...ifa pun trafik standard hanya la 300lebih...huhu..itu pun blogwalking sampai nyawa2 ikan..waaa....kalu ada rezeki lebih...itu yang sampai 400lebih...sekarang orang mencanak2 datang blog ifa kerana ini dan juga ini tau!ifa tak tipu...percaya...huhu..so macamana??kamu2 nak tahu juga ke tips ifa kunun..adeh..ifa tak berani la..waaaa...tolong...huhu...

Thursday, October 28, 2010

1st tiefazatie nuffnang cek otw guys!!

salam peeps!ehem2..wah...hari nie ifa sangat2 excited la!!hihi..mula2 nie ada baca pasal cek nuff cik dni...sempena dengan besday dni nie...tahniah dni..hepi belated besday dni...hee...ifa sangat teruja tau baca entri dni tue...hihi..

tapi tak sangka pun yang ifa pun dapat gak payment advice itu!!haha..lawak..sebab ifa lambat buka email nie..duk gle buka blog je nie...haha..adoi la..tq so much nuffnang dan juga hsbc...xsabar nak tengok rupa 1st cek ifa nie!yeay2!nie entri 1st time ifa cashout!excited sudah nie..haha..adoi la..dni cakap...tunggu je pakcik posmen anta tau!yes!ada duit nak bayar hutang ptptn nie..huhu..



nie la yang ifa dapat..ada maklumat2 tertentu yang ifa tak tunjuk yaa...hiii..

ehem2...ini la die hasil selama 4bulan ber-blogging..hanya la bernilai...RM175.13 sahaja...hahahaa..xpe la..okie pe kan2..hihi..jangan ketawa okie..daripada 9mei until 18september ye kawan2...nie hasil iklan cpc sahaja tau!hihihi..sebab..memang la ada gak hasil iklan yang metered tue..1 je la...tapi nilainya hanya la rm1.18 sahaja!!haha..adoi la..habis dah buat bayar transaction fee okie..lala...so kiranya duit iklan BE ifa lum pernah rasa lagi la ye...=)

nie hanya untuk rujukan ifa je tau..xde niat nak menunjuk2..ifa hanya budak baru belajar dan jakun sebab dapat 1st cek dari nuffnang ye..sila paham perasan ifa nie...huhu...dah la tak keje kan...maka..ini buat ifa sangat happy...even..ciput je kan..xpe la..rezeki juga tau...syukur alhamdullilah..amin..moga2 ifa terus murah rezeki yaa...=)

p/s: ehem2..mamazharfan pun ngah tgu 1st cek nuff die juga!hihi..congrates sis..okie jum cashout lagi nextmonth!insyaallah..amin...=)

carling cup: arsenal 4 - 0 newcastle united

http://www.epltalk.com/wp-content/uploads/2009/10/arsenal-badge.jpg

hye peeps!ehem2...semalam kan..arsenal vs newcastle united untuk carling cup tau!!arsenal menang tau...4-0!!hihi..en.bebeh sangat suka hati nie...lala...gembira2..yeay2...haha..nice la..walcott hero kali nie!kamu cumil juga...tapi ifa sayang fabregas lagi...hihihi...jum usha arsenal.com!

Theo Walcott plundered a well-taken double as Arsenal powered their way into the Carling Cup quarter-finals with a 4-0 win at Newcastle United.

Walcott's 53rd-minute strike, when defender Mike Williamson appeared to be blocked by Nicklas Bendtner, made it 2-0 after Tim Krul's own goal in first-half injury time.

However, there was no fortune about Bendtner's 83rd-minute strike and Walcott's second with two minutes remaining as the Gunners powered their way into the last eight.

West Ham United's substitutes came to Avram Grant's rescue as they helped seal a place in the last eight with an extra-time 3-1 victory over Stoke City.

for more information please go to barclays premier league!

p/s: credit too BPL ye..ifa amik info situ..hihi

faez n faeq craving my spageti!

salam peeps!wah!!!cam lama gle dah xmasak makanan kesukaan ifa nie!!spageti!!!hihi..cara memasak spageti nie still sama je..cuma kadang2 ifa guna sos yg berlainan je..hihi..nak tau cara-cara masak spageti..meh tengok sini!!!

ifa masak spageti nie atas permintaan my bro..faez and faeq..haha..aritu kan dorg ablik umah...ntah pape je dorg nie..tiap kali balik umah suh masak spageti nie..kesukaan kali kan2..hihi..neway..my bro c faez ada cakap aritue...ifa masak sama je rasa cam kt kenny rogers ke pizzahut ntah lupa dah!haha..tue yg faez cakap bagus lagi ifa yg masak daripada makan kat luar!hihi..owh..terharu...even main hentam je masak!hihi..=p

cam ifa cakap..kalu nak tau cara-cara masak spageti version ifa nie..meh ah sini...hihi..sebab ifa nak suruh u guys layan pictures ja nie..miahahaha...=p

nie spageti yang dah siap masak n digulung2..hihi
xcantik sebab kan ifa patahkan dua..so pendek2..lala

wah!!masa ngah mengelegak kat dalam kuali weh!

ehem2..siap utk dimakan!yeay!best kan2..hihihi..sila tergoda..=p

pergh..i love it so much u know!ini la makanan yg bagus menggantikan nasi!haha..rela makan nie hari2..lalala..neway..please check betol2 ye masa beli prego..cam ifa..ifa xguna yg readymade dalam botol kaca itu tau..ifa guna yg dalam tin tue..so mmg xde daging la..just sos die je..bahan2 die semua ifa masukkan sendiri tau..hihi...so tiada keraguan...=)

One Time..me+you!

hye peeps!
again..justin bieber song!hahaha!
love it..so sweet...
bebeh+me hah??miahahaha..
erm..just both of us only know it...hihi
but i love the lyric...
nice and straight forward lorh..
one time...
when we meet again en.bebeh..
miss all the memories that i have with u...=)
we should do it again!wakaka!

Your world is my world
And my fight is your fight
My breath is your breath
And your heart

widget top 10 members!

stickynotes!!

salam peeps!erm..ifa ada something yang memerlukan pendapat dan pandangan kawan2 nie..hihi..sila jangan marah2 ye...kalu ifa salah tolong betulkan..ifa cuma ingin berkata apa yang ifa rasa nie..nak tau pasal apa??pasal widget top 10 members....hihi..

erm...ifa nie...tau je letak je kat blog..haha..tapi baru tau fungsi die nie!haha..adoi la..lawak2..itu pun sebab kawan ifa yang cumil itu bagitau macamana nak kita listed into top 10 members!senang2 sangat2 tau cara nie!tapi..bagi ifa agak menyusahkan la..haha..nak tau nape??

kte perlu klik button follow setiap kali kte masuk ke blog yang kte nak listed as top 10 members itu!even kte dah follow pun blog tersebut yaa...after than kte perlu sign google lagi..okie done!lepas tue cuba tengok..confirm nama kita dah ada dalam senarai itu!senang bukan??hihi...tapi ada gak yang tak bestnye..kenapa??

bila ifa try refresh banyak kali tanpa membaca entri pun tau..ini serius sebab ifa dah cuba!hihihi..widget ini akan tetap kira bilangan visit kte di blog tersebut..apaka??teda2 itu kan2..macam tidak jujur di situ..hee...

sebab cuba bayangkan if ada kawan2 yang buat giveaway untuk top 10 members blog die..menggunakan widget ini..sekali ada blogger yang menipu dengan buat macam yang ifa cakap tadi..refresh banyak kali je tau!tak ke sedih tue..cian tuan blog itu..cian juga pada loyal visitor die yang tak tahu tentang itu!betol tak??

tapi ada gak yang baiknya..kadang2 kan..stalker blog kte pegi buat benda ini....ifa pun tak tau kenapa...haha..ifa betol2 tak paham tau...adaka die saja nak show off die antara top 10 members..tapi yang pelik itu kan...die sangat2 jarang tinggal jejak di shoutmix ifa!erm..pelik bukan??alih2 je nama naik jadi antara top 10 members blog ifa!haha!sangat lucu!kalu sape yang tau..ada tue yg c copycat di situ..=)

so kawan2..betol ke apa yang ifa cakap nie??nak tanya pendapat korg nie..betolkan ifa tau kalu salah..huhu..mana tau salah..malu ai..xpe2...sharing is caring kan..pe lagi..tinggalkan komen anda!betol atau salah?kalu salah..boleh ifa betolkan..nanti cian kawan2 dapat info salah!huu..

p/s:so kawan2..sekarang dah tau macamana ifa boleh detect stalker blog ifa yang c copycat itu?tapi macam ifa cakap ini semua tanpa disengajakan...ada banyak lagi benda kenapa ifa dapat tau..xpe la mungkin allah nak tunjukkan..sapa tau??patutnye ifa mau post entry nie dulu b4 pasal c copycat itu..tapi..xdapat tahan dah!hahaha..xde niat untuk mengungkit okie..just for sharing..=)

Wednesday, October 27, 2010

en.nuffnang bagi lagi BE baru la!

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps!wah!!sangat best harinie..alhamdullilah...murahnya rezeki ifa..harap2 berterusan la ye..tq so much pada en.nuff yang hensem lagi bergaya ini...hihi..kerana sudi memberikan BE yang ke-11 iaitu Dutch Lady S&A launch untuk blog tiefazatie!syukur alhamdullilah..=)

erm...cam kawan2 tau..baru semalam kan ifa dapat BE baru kat sini nie ..hihi...xsangka plak cepat en.nuff bagi BE ini..sebab kan..baru semalam je ifa nampak iklan c susu itu berjoget2 di blog ifa..selalunya tunggu 2hari baru la konpem...mungkin sebab die kerap menari dengan gembira kot..tue yang harinie dah dapat..suka2..hihi...BE c susu bermula dengan nilai 85sen!ok la tue kan2..chaiyok2!sila keluar menari ikut giliran ye..sebab ada 6 BE ifa di bahagian Large Rec itu...haha..adoi la..pastu kat Leaderboard itu hanya 1 ye kawan2..yang lagi 2ekor itu tidak aktif sudah!miahaha...

dan ifa terkejut juga!sebab trafik semalam still atas 400..iaitu 423...terima kasih ye kawan2..korg memang best la!bukan selalu ifa dapat trafik 400lebih sehari tau..haha..selalu 300lebih je..hihi..maklum la..ifa xfames...ifa nie..bese2 je..ikut suka je nak tulis apa kat blog nie..haha..pastu kena lagi blogwalking sampai nyawa2 ikan..hahaha...tq ye sudi datang jengah blog ifa nie..tanpa kamu siapa la ifa..hee..tapi trafik ifa memang xmaintain tau..ikut suka hati ja nie..haha..papepun..marila kte goda en.nuff lagi kawan2!hihi...=)

p/s: adaka kerana lepas seminggu ifa baru dapat BE baru tue yang en.nuff baek hati bagi lagi kan..hihi..sayang la en.nuff nie!lepas tue ada lagi yang dah metered kan2..happy mode..ngeh2~

saya nak teka berat baby mama liyana


hye peeps!
ifa nak join teka berat baby mama liyana by mama liyana ye..
ifa doakan sis dapat melahirkan baby yang sihat dengan selamat amin..

Lucky Draw Anak Ayah


hye peeps!
ifa nak join luckydraw anak ayah nie..
dibuat oleh sis aisha dan juga life is fun!
best kalu ifa bertuah..hihi..hadiah berbaloi2..
xpercaya??tengok la nie!

kenali family ciktom!!

salam peeps..pasti korg nak tau mana asal usul ciktom kan2..meh ifa cte..hihi..ciktom nie anak pada cherry n brownie..mamanya kucing siam...papanya kucing parsi..hihi..pastu..ciktom ada lagi 4ekor adikberadik tau!tapi yg tinggal sekarang 3ekor je..sebab yg lagi seekor pun dah bagi org..=)

kucing2 nie mama n papa kak lin yg punya!my auntie n my uncle la!hihihi...best tau..ada banyak kucing2 cantik yg dorg bela!hihi..neway c brownie nie juga ialah papa pada arwah jiji tau!panjang sgt umur brownie nie...anak die ntah berapa keturunan mati dah nie..die xmati2..keke..dari bulu kuning dah jadi putih tau!nak tengok x?

nie la brownie!die sgt besar tau..hihi..dah putih dah bulu die..=)
ciktom ikut bulu die la nie..kekeke

okies..sekarang kte berkenalan dengan mama dan adikberadik ciktom plak!hihi..mama ciktom nie kucing siam ekor kontot!sebab tue ciktom ekor kontot juga!haha!neway..nt adikberadik ciktom yg warna kuning dan kelabu juga akan diberi pada orang..so nt my auntie bela anak die seekor je..c putih yg cam arnab tue!serius cam arnab!gebu gle!hihi..sgt bijak juga!pandai berguling n melompat bila disuruh!ciktom ifa pandai berguling je bile disuruh..hihi..baka dorg mmg bijak2!

tada!nie la die family ciktom
tue c cherry yg tengah2..
antara c kelabu dan c kuning...
c putih tue yg belakang sekor2 tue..

naa..nampakkan kegebuan mereka!
cuma c kuning bulu pendek cam c cherry nie...hihihi
c putih n c kelabu cam c brownie..

okie la nie je ifa nak cerita pasal family ciktom..best kan!sgt ramai kan2..patut la ciktom susah hati masa mula2 kami amik die..die xmo makan nie..main2 pun kurang..sekarang!ciktom sangat bahagia dengan kami!masalahnye die jadi terlampau manja+mengada2+sgt aktif tau..nak makan ayam ja nie!adoi la..ciktom2..hihi..kami sayang kamu darl!=)

Mini Giveaway Kakyong[dot]com


hye peeps!
ifa nak join mini giveaway kakyong dan juga syamila design...
disebabkan ifa xde lagi kan watermark yg stylo2 itu..hihi
mana tau bertuah kan2..hihi...
jum la kalu nak!

1st Lucky Draw by Atie Aizam


hye peeps!
ifa nak join 1st luckydraw by sis atie aizam!
ehem2..bestnye kalu bertuah!sebab hadiah die best!
ifa nak tag nadia,mamazharfan dan kamu2..hihi

p/s: best kan kalu bertuah!accessories laptop tue!

Contest Barang Kesayangan Bersama Aten



hye peeps!
ehem2..ifa nak join kontest bergambar lagi nie!
adeh..padahal xpenah2 menang nie..mana tau lucky kan..hee
xpe2..try lagi!hahaha..=p
okie aten..sori ye lambat...
nie la die gambar yang ifa nak pertaruhkan..

cumil tak ifa??haha..lala..nie picture masa ifa praktikal program insep di puchong!ngah tunggu ofis buka nie beb..sempat lagi kan..muka suci habis nie pagi2..hahaha..ayu2 nie..tapi beg rock!haha..nak tau apa barang kesayangan ifa tue???tue hah beg nike itu dan juga sony mp3 kat telinga ifa tue!sebab apa??sebab itu en.bebeh yang bagi nie...huhu..dah 3tahun dah ifa pakai beg itu..best!besar!dulu masa study bawa pegi kelas tue!hihi..pastu mp3 itu la teman di kala bosan2 nie..dan juga masa lecture xbest..hihi..owh..ifa memang nakal!selamba je pasang mp3 masa lecture!lalala..nak tau nape rock??meh sini...lala..pastu teman dikala bosan...sini lak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...